základní skupiny - skupina A, 2. kolo
08.11.2007 21:05 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Everton FC 0:2

I druhý zápas ve skupině vyhrál Everton o dvě branky. Tentokrát se radoval ze tří bodů na hřišti Norimberku, kterému nedovolil skórovat. Angličané tak jsou už po dvou zápasech hodně blízko postupu do vyřazovacích bojů.

Everton málem vedl už po půl minutě hry. Artetovu střelu srazil brankář Blažek jen k Cahillovi, jeho dorážku však dokázal nohou vytlačit na tyč. Na druhé straně chyboval Lescott a zasahovat musel i Howard. Od začátku se hrál svižný fotbal a oba týmy se nebály zaútočit, diváci se tak vůbec nenudili.

Lépe hráli hosté, jenže svými chybami nabízeli šance i Norimberku, pozorný Howard však situaci vždy jistil. Před přestávkou si už velkou příležitost vypracoval jen Everton. Blažek špatně zasáhl v mlýnici při rohovým kopu a Yakubu naštěstí pro domácí branku zblízka přestřelil.

I ve druhé půli hra vypadala stále podobně. Everton byl v poli lepší, obrana však vypadala nervózně. Další okénko v ní záhy našel Mintál a Howard musel svůj tým znovu podržet. Na druhé straně měl Blažek spoustu práce s Artetovým falšovaným pokusem, při jehož likvidování si zrovna jistě nepočínal.

Zápas rozhodlo střídání, při němž se na hřiště dostal Anichebe. Čerstvý útočník po několika málo minutách na hřišti získal na Glauberovi penaltu a Arteta jejím úspěšným provedením poslal hosty do vedení. O pět minut později se pak Anichebe prodral do vápna znovu a na konci akce prostřelil Blažka.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Norimberk je mírný favorit, tak 2:1.

Reagovat
HOST*

Tady to bude dost těžké. Norimberk nemá stabilní výkony a Everton nebude venku tak silný. Vidím to na remizu, tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele