Úprk Ronalda a odstřel Gerrarda: 12. kolo Premier League v kostce

22.10.2022, 11:22
Názory a komentáře
Cristiano Ronaldo (© AFP)
Nejlepší výkon Manchesteru United v sezoně degradoval Cristiano Ronaldo odchodem do kabin před závěrečným hvizdem. V utkání s Tottenhamem (2:0) dle vlastních slov neustál tíhu okamžiku, za což byl potrestán vyřazením z týmu pro sobotní šlágr s Chelsea. Vyřazením z týmu byl potrestán i manažer Steven Gerrard, ale na rozdíl od hvězdného Portugalce permanentně. Aston Villa ho po porážce 0:3 s Fulhamem propustila.

Svěřenci Erika ten Haga vynulovali ambiciózní Spurs a nebýt fantastického výkonu brankáře Huga Llorise, mohli vyhrát daleko větším rozdílem. "Všichni podali velkolepý výkon. Viděl jsem jedenáct bránících a jedenáct útočících hráčů. Mám radost," hodnotil Ten Hag.

Ronaldo, který předčasně opustil stadion už v srpnové přípravě s Vallecanem, bude navíc až do zápasu na Stamford Bridge trénovat mimo první tým. "Po Vallecanu to bylo nepřijatelné, ale nebyl to jen Ronaldo. Podruhé už musel přijít trest. Fotbal je týmový sport a musíte dodržovat určitá pravidla a hodnoty. A já jako trenér na to musím dohlížet," dodal Ten Hag.

Pětinásobný držitel Zlatého míče se posléze omluvil na Instagramu. "V každém klubu, v němž jsem působil, jsem se vždy snažil jít příkladem mladým hráčům. Občas i ti nejlepší z nás neunesou tíhu okamžiku," napsal. "Ale tohle je Manchester United a musíte unést všechno. Podlehnout tlaku prostě nejde. Nikdy," přidal Ronaldo.

Red Devils po cenném skalpu Harryho Kanea a spol. setrvali na pátém místě, ale čtvrtá Chelsea, která remizovala bez branek v Brentfordu, má k dobru pouze bod. Třetí Tottenham další tři, ale odehrál o utkání více.

Domácí fans potěšil i šestý Newcastle a sedmý Liverpool. Magpies oku lahodící trefou Miguela Almiróna, které můžete zatleskat v naší videorubrice, udolali Everton. Reds si prvním gólem Darwina Núňeze na Anfield Road poradili s West Hamem.

Crystal Palace otočil nepříznivě vyvíjející se duel s Wolverhamptonem, Southampton ukončil v prestižním derby šestizápasovou neporazitelnost Bournemouthu, předposlední Leicester zabral proti Leedsu a poslední Nottingham uhrál i díky sedmi zákrokům brankáře Deana Hendersona bezbrankovou remízu v Brightonu.

Výprask Villans na Craven Cottage byl zmíněn už v úvodu. Dvaačtyřicetiletý Gerrard vydržel na lavičce birminghamského klubu necelý rok. Vedení zatím nástupce bývalého kapitána Liverpoolu i anglické reprezentace nejmenovalo. Podle médií je favoritem na uvolněnou pozici Mauricio Pochettino.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Bruno Fernandes (Manchester United) - 9.20 / gól, 9 klíčových přihrávek, 6 střel.

2. Dean Henderson (Nottingham) - 8.76 / čisté konto, 7 zákroků (6 z nich po střelách v pokutovém území).

3. Fred (Manchester United) - 8.73 / gól, 6 střel, 3 klíčové přihrávky.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Alisson (Liverpool) - 15 bodů.

2. Bruno Fernandes (Manchester United), Romain Perraud (Southampton) - oba 11 bodů.

3. Fred (Manchester United), Miguel Almirón (Newcastle), Eberechi Eze, (Crystal Palace), Harrison Reed (Fulham) - všichni 10 bodů.

Sestava 12. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Dean Henderson (Nottingham) - V roli gólmana posledního týmu Premier League je zápas co zápas v permanenci, což se opakovalo i v Brightonu. Odchovanec Manchesteru United ale tentokrát zamkl branku Forest a zahodil klíč. Sedm zákroků včetně tygřích skoků proti nebezpečným střelám Leandra Trossarda, Sollyho Marche či Pascala Grosse zmrazilo na Amex Stadium domácí hráče i příznivce.

Pravý obránce: Kieran Trippier (Newcastle) - Už počtvrté je v sestavě kola rodák z Bury, který se v úvodu ročníku pyšní vynikající formou. V dostizích o pozici pravého beka na mistrovství světa v Kataru má zatím před Kylem Walkerem, Reecem Jamesem či Trentem Alexanderem-Arnoldem navrch. V utkání s Evertonem si svědomitě plnil defenzivní povinnosti a jeho standardní situace opět snesly nejpřísnější měřítko.

Stoper: Daniel Amartey (Leicester) - Podruhé v řadě se objevil v základní sestavě Foxes a podruhé z toho bylo čisté konto. Spolupráce s Woutem Faesem fungovala velmi dobře i proti Leedsu, což na tiskové konferenci mimo jiné ocenil manažer Brendan Rodgers. Jeho ghanský svěřenec se činil zejména v osobních soubojích, ve kterých byl téměř stoprocentní, a konstruktivní rozehrávkou pomáhal zakládat ofenzivní akce.

Stoper: Lisandro Martínez (Manchester United) - Totéž hodnocení lze napsat také o letní akvizici Red Devils z Ajaxu. Jen 175 centimetrů měřící stoper si po boku zkušenějšího Raphaëla Varaneho získává přízeň fanoušků na Old Trafford, které výkonem proti Tottenhamu bezesporu potěšil. Druhého nejlepšího střelce soutěže Harryho Kanea vymazal z trávníku a přispěl k nejlepšímu představení United v sezoně.

Levý obránce: Luke Shaw (Manchester United) - Neméně důležitou postavou byl během středečního šlágru rodák z Kingstonu nad Temží, jenž se do základní sestavy vrátil po výprasku 3:6 v manchesterském derby začátkem října. Od té doby inkasovali svěřenci Erika ten Haga ve třech zápasech jen jednou. V duelu se Spurs kmital Shaw neúnavně na levé straně a spoluhráčům připravil dvě šance skórovat.

Pravý záložník: Miguel Almirón (Newcastle) - Po 11 utkáních má na kontě 5 gólů, což je už nyní jeho nové maximum v kariéře v Premier League. Osmadvacetiletý Paraguayec prožívá životní sezonu. Další kapitolu do ní napsal ve středu, kdy exkluzivním zásahem rozhodl vyrovnané měření sil s Evertonem. V 31. minutě napřáhl z hranice pokutového území a kouzelným obstřelem překonal bezmocně plachtícího Jordana Pickforda.

Střední defenzivní záložník: Fred (Manchester United) - Vítězná trefa, tři klíčové přihrávky a extrémní akční rádius. Brazilský reprezentant odehrál proti Tottenhamu podobně jako x jeho spoluhráčů nejlepší podzimní střetnutí. Kooperace s krajanem Casemirem fungovala ve středu pole na jedničku. Za zmínku stojí i fakt, že United i díky nim naběhali o 20 kilometrů více než během srpnového debaklu 0:4 v Brentfordu.

Střední ofenzivní záložník: Bruno Fernandes (Manchester United) - Z vynikajícího výkonu Freda s Casemirem těžil mimo jiné rodák z Maii, který v 69. minutě stanovil konečný výsledek nádhernou technickou střelou do pravé "šibenice" Llorisovy svatyně. Příznivce na Old Trafford zvedal ze sedadel také množstvím kreativních pasů, z nichž mohli United vytěžit několik dalších branek.

Levý záložník: Eberechi Eze (Crystal Palace) - Další branku, konkrétně druhou v sezoně, zapsal v úterní předehrávce s Wolverhamptonem čtyřiadvacetiletý ofenzivní klenot Eagles, jehož jméno už britská média skloňují v souvislosti s případnou nominací na mistrovství světa v Kataru. Kvůli cenovce 5,7 milionu a nadprůměrné aktuální formě je Eze stále častěji i v hledáčku manažerů ve Fantasy Premier League.

Útočník: Darwin Núñez (Liverpool) - Podstatně dražší variantu (8,8 milionu) představuje ve zmíněné hře důrazný forvard Reds, který přesnou hlavičkou rozhodl vyrovnané drama s West Hamem. Po prvním gólu na Anfield Road v kariéře mohl krátce nato přidat i další, ale oku lahodícím volejem orazítkoval tyč. Vzhledem k výšce 188 centimetrů nelze nezmínit, že během zápasu vyvinul nejvyšší rychlost v historii Premier League.

Útočník: Wilfried Zaha (Crystal Palace) - Za více než solidního sprintera je považován také reprezentant Pobřeží slonoviny, jenž v 70. minutě nekompromisní ranou uťal naděje Wolves na zisk bodu ve vyprodaném Selhurst Parku. Defenzivu soupeře "terorizoval" od úvodního hvizdu a pokusil se o deset driblinků přes obránce, šest z nich bylo úspěšných. Pátou trefou v ročníku se posunul do top 10 v tabulce kanonýrů.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC1090124:1027
2.Manchester City1072133:1023
3.Tottenham Hotspur1172222:1223
4.Chelsea FC1062215:1020
5.Manchester United1061315:1519
6.Newcastle United1146118:918
7.Liverpool FC1044222:1216
8.Brighton & Hove Albion1043314:1115
9.Fulham FC1143419:2015
10.Brentford FC1135318:1714
11.Crystal Palace1034312:1313
12.AFC Bournemouth1134410:2313
13.West Ham United113269:1211
14.Southampton FC1132610:1811
15.Everton FC112458:1210
16.Leeds United1023511:159
17.Aston Villa112367:169
18.Wolverhampton Wanderers112365:149
19.Leicester City1122717:248
20.Nottingham Forest111377:236

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (11)

Přidat komentář
vladino10

konečne sa Aston villa zbavila tej skodnej. Traviča studne.

Reagovat
O.Giroud

nikto tam nechce, este ho budu prosit aby sa vratil

Reagovat
Kuba94

Ten Poche by byl dobrá volba ne? I pro něho samého, kvůli reputaci zda umí zvednout průměrný tým.

Reagovat
O.Giroud

asi jo, ale mozno caka na Real Madrid

Reagovat
Kily

je pravda, že si může dovolit být dva nebo tři roky bez práce, aby to místo nakonec stejně dostal někdo jiný

Reagovat
Neutron

to by si velmi nepomohli

Reagovat
vladino10

Neni tam 15 minút a už vyhrávajú 3:0

Reagovat
Kuba94

Vždyť ho nepotřebujeme, je mi ho líto za loňskou sezónu, tam nás zachraňoval, tak snad to zvládneme s čukotkou dneska.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/logoffbrent/status/1583814243891040256

Crouch ale Rio bude porad mlit kraviny.

Reagovat
eder

Ronaldo i Gerrard jsou dobří chlapi, hateři a loseři trpte...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele