K.O. pro Reds i Blues a povstání Spurs: 14. kolo Premier League v kostce

01.11.2022, 18:20
Názory a komentáře
Reiss Nelson (© AFP)
Poprvé od března 2021 kousal Liverpool ligovou porážku doma a umocnil hrůzostrašný začátek letošní sezony. Vyprodaný Anfield Road zmrazil v 89. minutě Crysencio Summerville a rozpoutal vlnu euforie Leedsu. Ve 14. kole se nedařilo ani Chelsea, kterou v Brightonu skolili Leandro Trossard a spol, naopak trio na špici nezaváhalo. Nejvíce se zapotili hráči Tottenhamu, na jejichž comeback v Bournemouthu se bude v severním Londýně bezesporu vzpomínat.

Ještě v 56. minutě totiž svěřenci Antonia Conteho prohrávali 0:2 po gólech Kieffera Moorea, ale trefami Ryana Sessegnona, Bena Daviese a Rodriga Bentancura odvrátili ve velkém stylu třetí nezdar za sebou. Manko na druhý Manchester City, který zásluhou fantastického přímého kopu Kevina De Bruyneho loupil v Leicesteru, proto zůstalo tříbodové.

Vedoucí Arsenal, jenž si s lehkostí sobě vlastní pochutnal na nováčkovi z Nottinghamu (5:0), má ještě o dva body více. Dvěma brankami a přihrávkou ozdobil ligový debut v probíhajícím ročníku střídající Reiss Nelson, který ve 27. minutě nahradil zraněného Bukaya Saku.

Kolaps Chelsea na jižním pobřeží využil k posunu na čtvrté místo Newcastle v čele s Callumem Wilsonem. Zkušený útočník zazářil proti Aston Ville (4:0) bilancí dvou gólů + dvou asistencí a hlasitě si řekl o pozornost reprezentačního trenéra Garetha Southgatea.

V podobném rozpoložení se postavil před novináře i Marcus Rashford, jenž vítěznou hlavičkou pomohl pátému Manchesteru United zdolat vzdorující West Ham. Také on by v anglické nominaci na mistrovství světa v Kataru nerad scházel a proti Hammers ukázal, že jeho forma stoupá. Odchovanec Red Devils si navíc 100. trefou v klubu nadělil dárek k 25. narozeninám.

Naprázdno naopak vyšel třetí nejlepší střelec soutěže Alexandar Mitrovič. Fulham totiž remizoval 0:0 s Evertonem. Aktuální sedmou pozici Cottagers lze přesto označit za jedno z největších překvapení. Prodlouží čtyřzápasovou neporazitelnost v sobotu na Etihad Stadium?

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Gabriel Jesus (Arsenal) - 9.05 / 2 asistence, 7 střel, 4 klíčové přihrávky.

2. Callum Wilson (Newcastle) - 8.82 / 2 góly, 2 asistence, 5 střel.

3. Illan Meslier (Leeds) - 8.75 / 9 úspěšných zákroků (z toho 7 po střelách v pokutovém území), 4 přerušení nebezpečné akce soupeře.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Callum Wilson (Newcastle), Reiss Nelson (Arsenal) - oba 19 bodů.

2. Kieffer Moore (Bournemouth) - 13 bodů.

3. Miguel Almirón (Newcastle) - 12 bodů.

Sestava 14. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Illan Meslier (Leeds) - Žádný gólman během letošního ročníku Premier League nezapsal v jednom utkání více zákroků než rodák z Lorientu. Na rozdíl od Davida De Gey, Jordana Pickforda či Berndta Lena inkasoval, ale nutno zdůraznit, že bez jeho tygřích skoků a reflexů na brankové čáře by Peacocks odjeli z Liverpoolu s prázdnou. Především Darwin Núñez na něj nebude vzpomínat v dobrém.

Pravý obránce: Diogo Dalot (Manchester United) - Dominanci Kierana Trippiera, který mimochodem opět zahrál famózně, narušil v sestavě kola Portugalec, jehož si bezesporu velmi dobře pamatují hráči i fanoušci české reprezentace. Tak produktivní jako v Edenu sice na Old Trafford nebyl, nicméně vadit mu to nemuselo. V defenzivních i ofenzivních činnostech exceloval (za zmínku stojí např. pět zisků míče nebo čtyři vytvořené šance pro spoluhráče).

Stoper: Issa Diop (Fulham) - Na Craven Cottage kralovali zejména brankáři, ale k čistému kontu domácích v duelu s Evertonem výrazně přispěl také odchovanec Toulouse, jenž do Fulhamu v létě přestoupil z West Hamu. Hovoří o tom mimo jiné stoprocentní úspěšnost v osobních soubojích na zemi i ve vzduchu nebo konstruktivní rozehrávka jak na krátkou, tak delší vzdálenost. Cenovka 4,3 milionu by i proto mohla zaujmout nejednoho manažera ve Fantasy Premier League.

Stoper: Lisandro Martínez (Manchester United) - "Malý velký" Argentinec je pouze o 0,2 milionu dražší variantou. Nadprůměrnou výkonností si po stěhování z Amsterdamu získává přízeň nejen manažerů ve zmíněné hře, ale i kouče Erika ten Haga a fanoušků Red Devils. V neděli byl opět nekompromisní v osobních soubojích, za cenu sebeobětování skákal do střel hráčů West Hamu a zároveň pomáhal týmu v zakládání útoků.

Levý obránce: Pervis Estupiñán (Brighton) - Neméně důležitou roli sehrál během víkendu rychlonohý bek Seagulls. V utkání s Chelsea si podmanil levou stranu a výborně spolupracoval s Kaoru Mitomou, což na tiskové konferenci ocenil kouč Roberto De Zerbi. Blýskl se mimo jiné kvartetem klíčových přihrávek a po jeho nebezpečném přízemním centru si vstřelil Trevoh Chalobah vlastní gól.

Pravý záložník: Reiss Nelson (Arsenal) - Nečekaný hrdina nedělního zápasu na Emirates Stadium zvedal příznivce ze sedadel jak brankami, tak driblinkem v maximální rychlosti. První šance v sezoně se chopil ve velkém stylu a naznačil trenérovi Mikelu Artetovi, že s ním i v případě uzdravení Bukaya Saky může počítat. Během loňského úspěšného hostování ve Feyenoordu nabral potřebné sebevědomí a výkonem proti Nottinghamu si jednoznačně řekl o výraznější minutáž.

Střední defenzivní záložník: Thomas Partey (Arsenal) - O výraznější minutáž se naopak nemusí obávat ghanský "tank" Gunners ve středu pole, který opět ukázal svou výjimečnost. S lehkostí sobě vlastní rozdával míče s takřka stoprocentní úspěšností, vyhrával osobní souboje. Navíc vstřelil nádhernou branku - v 57. minutě ho k dalekonosnému pokusu vyzval Nelson a hostující brankář Henderson plachtil mezi tyčemi marně.

Střední ofenzivní záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City) - Bez zraněného Erlinga Haalanda hledali Citizens recept na kompaktní defenzivu Leicesteru těžce. Vysvobodil je až magický přímý kop belgického "kouzelníka", jemuž můžete zatleskat v naší tradiční videorubrice. Žádný fotbalista v Premier League nevstřelil od debutu KDB v soutěži více gólů zpoza pokutového území než rodák z Gentu.

Levý záložník: Joelinton (Newcastle) - Ať už hraje z hloubi pole nebo z křídla, v letošní sezoně je stálou hrozbou pro soupeře a pomáhá Magpies stoupat vstříc k vysněné Lize mistrů. Proti Aston Ville naběhal jako už tradičně spoustu kilometrů, svižným driblinkem bavil příznivce v St. James‘ Parku a v 59. minutě korunoval nadprůměrný výkon premiérovou trefou v sezoně, když pohotově dorazil střelu Calluma Wilsona.

Útočník: Kieffer Moore (Bournemouth) - Po infarktovém průběhu popadali hráči Cherries na trávník plni zklamání. Velšský forvard ale na střetnutí s Tottenhamem nezapomene i z jiného důvodu. Poprvé v kariéře totiž v Premier League dvakrát skóroval. Ve 22. minutě zakončil pohlednou kombinační akci domácích a krátce po přestávce překonal Huga Llorisem pohotovou "rybičkou" z hranice malého vápna.

Útočník: Callum Wilson (Newcastle) - Dvakrát skóroval také odchovanec Coventry, který řídil demolici Aston Villy. Před zrakem reprezentačního trenéra Garetha Southgatea se od úvodního hvizdu neustále nabízel spoluhráčům a za svou aktivitu byl náležitě odměněn. Po zdravotních problémech se pyšní vynikající formou. Z anglických útočníků usilujících o nominaci na mistrovství světa má v poměru odehraných minut lepší bilanci jen Harry Kane.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC12101130:1131
2.Manchester City1292137:1129
3.Tottenham Hotspur1382326:1626
4.Newcastle United1366124:1024
5.Manchester United1272317:1623
6.Chelsea FC1263317:1521
7.Fulham FC1354422:2219
8.Brighton & Hove Albion1253419:1518
9.Liverpool FC1244423:1516
10.Crystal Palace1244413:1616
11.Brentford FC1336419:2215
12.Everton FC1335511:1214
13.West Ham United1342711:1314
14.AFC Bournemouth1334612:2813
15.Leeds United1233615:1912
16.Southampton FC1333711:2012
 Aston Villa1333711:2012
18.Leicester City1332821:2511
19.Wolverhampton Wanderers132476:1910
20.Nottingham Forest132388:289

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (80)

Přidat komentář
VTID94

In what is certainly a surprise rumour, Unai Emery is said to be keen on bringing Eden Hazard to Aston Villa.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Jesse Pinkman

Čau, prosím o radu. Kupoval si tu někdo lístky na Anfield přes ofiko stránky? Je možné koupit více lístků na jeden zápas s jedním členstvím? Kdybyste měli tip, na koho česky mluvícího se obrátit, byl bych moc vděčný. Děkuji

Reagovat
aragorn

Nikdy jsem to nekupoval ale zkoumal jsem tuto možnost a myslím si, že nejde. Můžeš sice koupit více lístků ale ty musí být spárovány pro friends, které máš na účtě označené, případně je tam nějaká možnost "family" tj že na dvě membership karty můžeš koupit dva lístky pro dospělé a dva pro děti. Pokud jsem to správně pochopil.

Každopádně včera mi došel mail, že pokud mám zájem o lístky na zápasy v novém roce, můžu si o něj zažádat u daného zápasu, pak proběhne losování, pokud vyhraju, mám jeden lístek

Tuším, že to okno je otevřené pouze týden. Pak už se k lístkům nemáš šanci dostat. Aspoň myslím, nejsem v tom nějak zaběhlej

Každopádně je to složitý se k těm lístkům dostat, obzvlášť pokud chceš třeba dva vedle sebe

Reagovat
Jesse Pinkman

Asi to tak fakt bude. Nečekal jsem, že je tak těžký se tam dostat.

Díky za reakci!

Reagovat
Taiger

slepičí kurník na pokraji vyřazení

těším se na blownyho

Reagovat
smazaný uživatel

čau

Reagovat
Mastný Chobot

#taigered

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

První místo v suchém triku

Reagovat
jk

Kolašinac nás mohl vyřadit no… Ale jak řekl JJ “You can take the man out of Arsenal, but you can’t take Arsenal out of the man”

Reagovat
Mastný Chobot

fanúšik Tottenhamu sa oháňa bottlerstvom, to je doba

Reagovat
Nizzie

přímo

Reagovat
jk

Ty bys měl fandit třeba Bournemouthu.

Reagovat
Nizzie

Still bigger club than kurník.

Reagovat
jk
Reagovat
jk

thfc have gained more points from losing positions in the Premier League and Champions League than any other side. [BT Sport]

#bottlers

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Bez Davida? Tss

Reagovat
Mastný Chobot

No a toľko k releventnosti whoscored Jesus zahodí 3 tutovky a je hráč kola podľa nich

Reagovat
Salfovic

A kolik lidí se tím ohání

Reagovat
J0EL

A aj tak mal 3 asistencie nie?

Reagovat
Mastný Chobot

Mal 2 alebo 3 a zahral dobrý zápas, ale útočník, ktorý z 3 tutoviek nedá ani gól, ťažko môže byť hráč kola pre mňa. Však pre 90 % ľudí nebol ani MotM.

Reagovat
Nizzie

No hráč kole je asi opravdu wtf, na druhou stranu i přesto, že tři tutovky zahodil, tak odehrál velmi dobrý zápas.

Reagovat
Busby babes

"2 asistence, 7 střel, 4 klíčové přihrávky."

delaj to dle statistik a ty mel proste vyborny.

Reagovat
J0EL

za mna uplne v pohode. Ano mal dat minimalne jeden gol, ale 5:0 to skoncilo aj vdaka nemu.

Reagovat
Busby babes

je to defakto jak system bonus pointu ve fantasy... to ze zazdis par sanci tam taky nic neznamena, pokud zaroven mas dost sanci/prihravek a nevim co vsechno jeste sleduji.

Reagovat
iamek

OT: Ten Bailly

Reagovat
Salfovic

To je neskutečnej úkaz Ale překvapuje mě, že stihl letos odehrát už děvět zápasů, respektive do nich zasáhnout.

Reagovat
wild

toho sa nezbavime, kym mu neskonci zmluva - ako aj Jones..

Reagovat
Busby babes

asi trochu pitomci i v Marseille, to vypada, ze proste nebyl uplne dolecenej...

Marseille have an obligation to buy the defender for €6million (£5m) if they qualify for the Champions League and he plays a certain number of games.

tak doufam,ze to je tak 5 zapasu.

Reagovat
iamek

Tohle zmiňují i fans OM v komentářích. Měl mít za sebou snad jen 2-3 tréninky a hned zaklad. Snad u nás nebude do konce smlouvy :/.

Reagovat
jk

xG v Plzni, lol

Plzen (3.04) 2-4 (2.34) Barcelona

Reagovat
Mastný Chobot

Zinch aj Saka dnes trenovali. Parada.

Reagovat
tweek

Zitra teda oba základ

Reagovat
Trand

Reagovat
Front hell

Reagovat
norton

Reagovat
Azza

Reagovat
J0EL

Reagovat
SunFells

Brighton have now completed Facundo Buonanotte signing on a permanent deal from Rosario Central. Argentinian talented midfielder born in 2004 has been also approved by de Zerbi — contract until 2026 with an option for further season.

S Facundama se roztrhl pytel.

Reagovat
Grahf

fakunda sem, fakunda tam

Reagovat
jk

Rafael Van der Vaart: "Hakim Ziyech has to join Tottenham. If Tottenham get Hakim Ziyech, they could win the Premier League. I am serious."

Reagovat
Front hell

Reagovat
FUnk

Reagovat
Nizzie

asi jako když jste po podpisu Perišiče měli jistotu dohnání City

Reagovat
jk
Reagovat
bbbauch

Reagovat
Nizzie

Tohle je tvůj humor? Naštěstí to o tobě vypovídá dost.

Reagovat
jk

Co třeba?

Reagovat
Nizzie

Nechce se mi to rozepisovat, každý si udělá obrázek sám.

Reagovat
jk

A ty si fakt nepřipadáš trapně, když tyhle sračky píšeš?

Reagovat
Nizzie

A ty?

Reagovat
Nizzie

Btw nevím, proč bych se měl cítit trapně, ta konkurence je tu opravdu obrovská.

Reagovat
jk

We can confirm that Heung-Min Son will undergo surgery to stabilise a fracture around his left eye.

Jsem celou dobu myslel, že byl jen otřesený

Reagovat
Nizzie

Celou kariéru?

Reagovat
jk

Tohle je tvůj humor?

Reagovat
Nizzie

Ne, tvůj.

Reagovat
jk

A proto to píšeš ty?

Reagovat
Nizzie

To jako že nemůžu psát humor ve stylu někoho jiného?

Reagovat
jk

Naštěstí tohle o tobě vypovídá vše

Reagovat
Nizzie

Jo jasně jasně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Je to, čo chceš povedať "KARMA! Son Heung-Min si zaslúži všetko zlé, čo sa mu deje, za tie roky zákeráctva a simulovania spolu so svojím kriminálnym partnerom Harrym Kaneom"?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Daj to zo seba von, Jany

Reagovat
Nizzie

Jediné rozumné, co zvládl napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Mám pocit, že nám chceš niečo povedať, Jany

Reagovat
Nizzie

To je vše, na co se zmůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Richarlison > Jesus

Reagovat
Taiger

Opakovanej vtípek není vtípkem

Reagovat
Nizzie

Ale je.

Reagovat
Front hell

Akorát že tohle není ani vtípek jako spíše holý fakt

Reagovat
mimi_united

Lisandro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele