Toney, Pickford a "simulant" Mendy: 6. kolo Premier League v kostce

06.09.2022, 20:00
Názory a komentáře
Ivan Toney (© AFP)
Kolotoč utkání Premier League se roztočil naplno, anglický týden uzavřelo 6. kolo a rozhodně se bylo na co koukat. V Brentfordu sledovali fanoušci "one man show" Ivana Toneyho, v Liverpoolu zamkl branku Jordan Pickford, v Londýně vzbudil vlnu emocí Édouard Mendy, v Birminghamu nečekaně ztratili obhájci titulu a v Manchesteru skončila úspěšná série Arsenalu.

Gunners totiž po pěti zápasech poprvé v sezoně narazili. Na Old Trafford je skolil Marcus Rashford, který se pod vítězství United 3:1 podepsal dvěma trefami a nezištnou asistencí pro debutujícího Antonyho, jenž přestoupil z Ajaxu za téměř 100 milionů eur.

"Oba hráli skvěle, byli neustálou hrozbou pro soupeře. Vím, že náš útok je hodně silný. Má kreativitu a rychlost. Nastoupili spolu poprvé a jsem moc rád, že podali takový výkon," ocenil trenér Erik ten Haag, jehož svěřenci vyhráli po výprasku v Brentfordu čtyřikrát za sebou, v tabulce okupují páté místo a vedoucí Arsenal mají na dohled tří bodů.

Zcela opačné emoce vstřebával kouč West Hamu David Moyes po utkání s Chelsea (1:2). Na rozhodující gól střídajícího Kaie Havertze v 88. minutě sice bleskově odpověděl Maxwel Cornet, ale rozhodčí Andrew Madley branku po konzultaci s videem neuznal kvůli faulu Jarroda Bowena na strážce domácí svatyně Mendyho.

Moyes však něco takového striktně odmítl. "Bylo to skandální rozhodnutí. A je o to horší, když ho udělá jeden z takzvaných elitních sudích," řekl zkušený trenér BBC. "Já video podporuji, ale v tomto případě Mendy simuloval a předstíral zranění, protože už se nestihl vrátit. Stejně to zkoušel i u prvního gólu. Je neuvěřitelné, že to rozhodčí nevidí," dodal Moyes.

V Brentfordu bylo k vidění naopak uvěřitelné galapředstavení Toneyho, který hattrickem podpořil bláznivou přestřelku 5:2 s Leedsem, a po zápase si na Twitteru neodpustil rýpnutí do manažerů Fantasy Premier League. Před víkendem ho totiž prodalo více než 200 tisíc z nich. Dvěma z jeho přesných zásahů se můžete mimo jiné pokochat v naší tradiční videorubrice.

Místo na titulních stranách sportovních deníků si pro sebe rezervoval také brankář Evertonu Pickford, jenž v třaskavém derby vynuloval hvězdnou ofenzivní vozbu Liverpoolu v čele s Mohamedem Salahem. Každý z osmi úspěšných zákroků dostal beznadějně vyprodaný Goodison Park do varu. Toffies jsou po čtvrté remíze v řadě šestnáctí, Reds patří sedmá pozice s pětibodovou ztrátou na druhý Manchester City.

Obhájci titulu remizovali také, konkrétně ve Villa Parku 1:1. Nejlepší střelec soutěže Erling Haaland sice zaokrouhlil počet míčů v síti soupeřů na deset a překonal další rekord, ale druhý gól favorité navzdory řadě příležitostí nepřidali. Leon Bailey jejich chabou produktivitu nemilosrdně potrestal a stanovil konečný výsledek.

Na Citizens se proto dotáhl třetí Tottenham, který udolal nebezpečný Fulham 2:1, a jen o bod zpět je čtvrtý Brighton po řízené demolici posledního Leicesteru. Pětibrankovou nadílku řídili zejména s chutí hrající Alexis Mac Allister s Leandrem Trossardem.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Ivan Toney (Brentford) - 10.00 / 3 góly, 6 střel, 33 doteků s míčem.

2. Marcus Rashford (Manchester United) - 8.80 / 2 góly, asistence, 23 doteků s míčem.

3. Jordan Pickford (Everton) - 8.79 / čisté konto, 8 úspěšných zákroků, 39 doteků s míčem.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Marcus Rashford (Manchester United) - 18 bodů.

2. Ivan Toney (Brentford) - 17 bodů.

3. Alexis Mac Allister (Brighton) - 14 bodů.

Sestava 6. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Jordan Pickford (Everton) - V očekávaném liverpoolském derby zamkl branku, zahodil klíč a po zásluze odešel s cenou pro nejlepšího hráče zápasu. Celkově si připsal osm zákroků a minimálně polovinu z nich lze bez většího váhání zařadit do kategorie "wonder saves". Vzpomenout je nutné především tygří skoky proti střelám Darwina Núñeze a Mohameda Salaha, které díky letmému doteku jeho rukavice skončily na brankové konstrukci.

Pravý obránce: Kieran Trippier (Newcastle) - Stoprocentní v defenzivní činnosti, nebezpečný v té ofenzivní. V duelu s Crystalem Palace jednatřicetiletý bek víceméně vymazal z trávníku ve formě hrajícího Wilfireda Zahu a zároveň vyprodukoval šest klíčových přihrávek pro spoluhráče. Naneštěstí pro něj však žádný z nich nepřekonal gólmana Vicenteho Guaitu.

Stoper: Joachim Andersen (Crystal Palace) - V úvodu zmíněného utkání v St James’ Parku pustil do sólového nájezdu Alexandera Isaka, ale mimoto podal famózní výkon, z něhož lze vypíchnout zejména 18 zastavení akce Newcastlu. Žádný hráč v této sezoně Premier League nezaznamenal v jediném zápase ve statistice "clearences" vyšší číslo.

Stoper: Virgil van Dijk (Liverpool) - V této statistice tradičně exceluje i kapitán nizozemského národního týmu, což potvrdil v Goodison Parku, kde čněl nad soupeři na zemi, ve vzduchu a výrazně přispěl k druhému čistému kontu Reds v sezoně. Spoluhráčům navíc pomáhal v zakládání útoků s více než 90procentní úspěšností přihrávek.

Levý obránce: Ben Chilwell (Chelsea) - Po zdravotních lapáliích, které ho loni vyřadily na deset měsíců, a příchodu Marca Cucurelly, se jeho minutáž rapidně snížila. Výkonem proti West Hamu si ovšem řekl o místo v základní sestavě. Na trávník přišel čtvrthodinu před koncem za nepříznivého stavu 0:1, ale gólem a asistencí otočil skóre ve prospěch Blues.

Střední záložník: Christian Eriksen (Manchester United) - Pomyslnou smetanu slízl v Manchesteru produktivní Rashford, ale opomenout nelze ani neméně skvělý výkon dánského reprezentanta. Ve šlágru s Arsenalem měl na svém kontě nejvíce doteků s míčem (55), nejvíce přihrávek ve finální třetině hřiště (16), nejvíce přihrávek do pokutového území (4) i nejvíce vytvořených šancí (3).

Střední defenzivní záložník: Cheick Oumar Doucouré (Crystal Palace) - Odlišnou roli má na trávníku letní posila Eagles z francouzského Racingu Lens, která se okamžitě zařadila mezi klíčové muže v sestavě Patricka Vieiry. Ve středu pole byl už tradičně jako zeď, ale zároveň se hned čtyřikrát pokusil ohrozit branku Newcastlu a dvakrát vytvořil šanci pro spoluhráče.

Střední záložník: Alexis Mac Allister (Brighton) - Životní formu má v úvodu sezony odchovanec Argentinos Juniors, což potvrdil i v utkání s Leicesterem. Dominoval v osobních soubojích, rozeslal řadu precizních přihrávek a příznivce na Amex Stadium hned dvakrát gólově potěšil. Jeho famózní přímý kop stojí bezesporu za několikanásobné repete. Zahraje si po boku Lionela Messiho na mistrovství světa v Kataru?

Pravý útočník: Marcus Rashford (Manchester United) - Od začátku ročníku čelil kritice, ale po nedělním představení v Divadle snů je zaslouženě honorován. Anglický reprezentant nejprve oslovil geniální uličkou skórujícího Antonyho a ve druhém poločase uzemnil aktivitu Arsenalu dvěma brankami, čímž si mimo jiné řekl o pozornost manažerů Fantasy Premier League. Po 6. kole ho už z pozice záložníka s cenovkou 6,5 milionu angažovalo přibližně 700 tisíc manažerů.

Střední útočník: Ivan Toney (Brentford) - Více než 400 tisíc manažerů už investovalo ve zmíněné hře do ostrostřelce Brentfordu, jehož tweet, který po sobotním hattricku koloval na sociálních sítích, byl zmíněn už v úvodu. Rodák z Northamptonu ukázal psychickou odolnost při penaltě, techniku při přímém kopu a chladnokrevnost při třetím gólu, jenž můžete zhlédnout v tradiční videorubrice. Sečteno, podtrženo - Man of the weekend.

Levý útočník: Leandro Trossard (Brighton) - Jeho finta, která vyústila ve faul Wilfreda Ndidiho v pokutovém území, se stala hitem internetu, ale sedmadvacetiletý Belgičan rozhodně nebyl v utkání s Leicesterem mužem jednoho okamžiku. Příznivce bavil driblinkem v maximální rychlosti, lví podíl měl i na prvním gólu Seagulls a rozhodující třetí vstřelil po krásné přihrávce Pascala Grosse sám.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC650114:715
2.Manchester City642020:614
3.Tottenham Hotspur642012:514
4.Brighton & Hove Albion641111:513
5.Manchester United64028:812
6.Chelsea FC63128:910
7.Liverpool FC623115:69
8.Brentford FC623115:99
9.Leeds United622210:108
10.Fulham FC62229:98
11.Newcastle United61417:67
12.Southampton FC62137:107
13.AFC Bournemouth62135:187
14.Wolverhampton Wanderers61323:46
15.Crystal Palace61327:96
16.Everton FC60424:64
17.Aston Villa61145:104
18.West Ham United61143:84
19.Nottingham Forest61144:144
20.Leicester City60158:161

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (65)

Přidat komentář
Csaplárova past

Toney jeden z nejlepsich hattricku za posledni roky. Z kroku penaltu, z kroku primak a ten treti uz byl za odmenu ....

Reagovat
kissak

dodnes nevím proč mu ti kokoti u nás nedali pořádnou šanci

Reagovat
Bayern +

David Moyes

Reagovat
Devil

Moyes - naprostý souhlas! To co tam ten moula s Chelsea předvedl za divadlo a to zrovna Bosák den před tím tvrdil,že je fotbal opět chlapský sport......no,ani malá holka neřve jako Mendy

Naprosto regulérní gól.......i ten Newcastlu bych uznal

Reagovat
Devil

Z" Chelsea

Reagovat
hribco

Reagovat
iamek

Reagovat
FUnk

Reagovat
mr.Silver

Největší krádež minulého kola je neuznaný gól Mac Allistera, tam fakt nedokážu pochopit zásah VARu. To by byl gól sezony.

No a samozřejmě nefaul na Eriksena

Reagovat
mr.Silver
Reagovat
nani92

jasný faul

Reagovat
Devil

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Seydou Doumbia

Fotbal je sport pro buziky, chlapsky sport už dávno ne

Reagovat
Manchestersky Krocan

Trossard je najlepší hráč mimo top6, budúce leto podľa mňa pôjde o level vyššie, tipujem to na City ak odíde Silva/Grealish/Mahrez

Reagovat
Seydou Doumbia

To nejde tak říct...neves toney Zaha ndidi rice...

Reagovat
Hlahart

Není brzy? Chápu, že je to od ledna, ale teď máte téměř celou komplet obranu, útočnou hvězdu a první zápas i čistokrevný hrot. To se klidně může zvednout, tím spíš, že do toho výkonu hází vidle chybující brankář (ty naše dva první zápasy byly taky trochu excesy i kvůli DDG).

Reagovat
iamek

Jen ať podepíše novou smlouvu

Reagovat
ratusek

Reagovat
Svatej

Hele dostal casu plnou prdel, hrota uz minulej rok a nedokazal vymyslet nic, v cem by ofenziva fungovala, ja ho mam absolutně dost a uz to nevyhlnahrazuje ani vysledkama.

Reagovat
mul

koho by si chcel ? ukradnúť Pottera ? Alebo aspoň Poche?

Reagovat
Svatej

Potter totalni sen

Reagovat
kissak

Tripp si to zatím u nás pěkně užívá, škoda že nám VAR sebral regulerní gol.

Reagovat
JimBob

VAR je tuhle sezónu zatím absolutní joke... Co se skrze VAR zmrvilo za tři kola, by rozhodčí nedojebali za celou sezónu.

Reagovat
Mastný Chobot

Here are the 20 players with the lowest weekly wage in the Premier League:

Jordan Zemura - Bournemouth - £385

Jaidon Anthony - Bournemouth - £769

Gavin Kilkenny - Bournemouth - £769

Sean Longstaff - Newcastle United - £962

Sam Greenwood - Leeds United - £1,346

Arthur Okonkwo - Arsenal - £1,538

Brandon Austin - Tottenham Hotspur - £1,538

Brennan Johnson - Nottingham Forest - £2,308

Jordan Smith - Nottingham Forest - £2,500

Toti Gomes - Wolves - £2,692

Teden Mengi - Manchester United - £3,462

Moises Caicedo - Brighton - £3,500

Mark Travers - Bournemouth - £3,846

Marek Rodak - Fulham - £4,423

Rayan Ait Nouri - Wolves - £4,500

Jan Paul van Hecke - Brighton - £4,615

Valentino Livramento - Southampton - £5,000

Mads Roerslev - Brentford - £5,000

Fin Stevens - Brentford - £5,385

Loic Mbe Soh - Nottingham Forest - £5,577

Heh, tak predsa len si môžeme povedať, že zarábame lepšie ako hráč PL.

Každopádne, taký Longstaff, Rodák alebo Caicedo prekvapili

Reagovat
Trand

Brennan Johnson taky překvapil na to, že je to asi nejlepší hráč Forest. Ty částky mi teda přijdou ale až směšně nízký

Reagovat
Mastný Chobot

Jop, aj ten Zemura je vlastne hráč základu

Reagovat
Trand

Jako brát 1600 liber měsíčně v Anglii, to musí být docela hardcore borec.

Reagovat
Busby babes

a to mu jeste tak 40 procent vezmou na danich, ne? to spis v treninkovem centru, ne?

Reagovat
Trand

Tak doufám, že ubytování a jídlo mu klub nějakým způsobem aspoň zařídil, přeci jenom nechat hráče s takovýmhle platem postarat se o vše by bylo docela nehezký. Nebo bydlí u rodičů no.

Reagovat
Mastný Chobot

A to je v hrubom!

Reagovat
mr.Silver

Za to pronajme tak místo pod mostem ne?

Reagovat
Nikikrew

Rodak cca v cistom 11k (bez premii) GBP teda nie je uplne bohvieco. Vyzit vyzije v Londyne bez problemov len ta miera uspory pre top brankara je docela nizka.

Reagovat
r.mrazik

a to jsme toho Caiceda mohli mit za 4,5 mega liber a davat mu suchy z nosu...ale nase uzasny vedeni reklo "ne"

Reagovat
Wazza228

U nás by bral 50k

Reagovat
r.mrazik

i to by bylo v pohode

Reagovat
Seydou Doumbia

To bylo než šel do Brightonu ne?

Reagovat
r.mrazik

jojo

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak v té době byl sracka neznámá tomu by nikdy v životě nedali prostor hrát v áčku si myslím za dvě sezóny jak vyroste v brghtonu tak můžete mít zájem za 100 mega no

Reagovat
r.mrazik

me tyhle prestupy chybi

neznamy hrac za malo penez

treba vidic, chicarito a dalsi...

ostatne od toho mame skautske oddeleni

Reagovat
Seydou Doumbia

příjde mi že v tom je i takový alibismus a skrývaní se, respektive nepřevzetí zodpovědnosti...si to vem, tým je ve sračkách a nedaří se mu...radši mít hejt s casemirem v týmu než s nějakým nou nejmem caicedem...za předpokladu že by to byl třeba hráč základní sestavy, vždy lepší mít hejt s dobrým týmem než dostat hejt za koupení neznámých sračka hráčů...ale chybí to, to máš pravdu

Reagovat
r.mrazik

jo,samozrejme i v tomhle mas pravdu,ze v klubu dost casto jednaji alibisticky a na "jistotu"

Reagovat
mimi_united

Veď to je týždenný plat

Reagovat
Mastný Chobot

Ano mimi a je v hrubom

Reagovat
Swarley

2 hraci nemuzou mit cislo 10 v jednom tymu

Reagovat
SunFells

Ještě si vynechal Rashforda.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes konečně po pár letech Champions League day. A nebo jak říkají fanoušci Arsenalu - středa.

Reagovat
Busby babes

kdyz tam napises to: po par letech... tak to uplne nevyzni.

Reagovat
Busby babes

Ted si ted k tomu sportovnimu rediteli vezme jeste koucink.

Reagovat
Arbiter

ale jako tohle byl podle mého docela očekávatelný krok...

Reagovat
Mimalu

Fakt? Mě to teda dost překvapilo, takto čerstvé po konci přestupku mi jeho vyhazov přišel krajně nepravděpodobný. Většinou médií aspoň proběhne nějaká zpráva, že se pod trenérem kymácí židle, ale toto je víceméně rána z čistého nebe

Reagovat
Mimalu

Slušná bomba, díky za super jízdu v LM a ať se daří

Reagovat
Nikikrew

boze ten klub je fakt hnoj

Reagovat
Mastný Chobot

BIG SAM

Reagovat
SunFells

načasování jak kráva

Reagovat
Busby babes

Tuchel gone

Reagovat
Arbiter

heh, tak ani nový majitel staré moresy nezměnil. Díky Thomasi za všechno, hodně štěstí někde jinde

Reagovat
nani92

Nový majiteľ je len Romanova bábka pre Západ

Reagovat
vitasrp

Wtf? Pět dní dozadu skončil přestupák, kdy dělal v podstatě sportovního ředitele To je zase tak neuvěřitelně dementní rozhodnutí.

Reagovat
Trand

Kdo do Chelsea? Pochettino?

Reagovat
Švejk :)

Chápu,že golmani by se měli chránit alo tohle už bylo moc!

Gól Newcastlu měl platit!

Gól Brightonu asi též

Gól West Hamu po trapném divadle Mendyho na 100% taky

3 dost podstatné chyby VARu v 1 kole,to není moc dobrá vizitka

Reagovat
kissak

Reagovat
Zaschrona

van Dijk? Však měl jít ven.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele