Souhrn kvalifikace o Euro 2008 - 21.11.

21.11.2007, 21:10, aktualizováno 21.11.2007, 22:58
Komentáře a souhrny
Euro 2008 je kompletní, závěrečné kolo kvalifikačních bojů odhalilo jména posledních čtyř postupujících. Těmi se podle očekávání stali Švédové, když zdolali Lotyšsko, dále postupují Turci po výhře nad Bosnou, letenky uhájili i Portugalci domácí remízou s Finskem. Roli favoritů nezvládli jen Angličané - doma podlehli Chorvatsku a místo na závěrečném turnaji přenechali Rusku.
Skupina A

Arménie - Kazachstán 0:1

21.11.2007 16:00

Góly: 64. Sergej Ostapenko

Kazachstán překvapivě vyhrál na půdě Arménie a vystřídal jí tak na konečném šestém místě kvalifikační skupiny A. Výhru svou první trefou v národním týmu zařídil Sergej Ostapenko.

Zápas začal z obou stran velmi opatrně a divácky nepříliš atraktivně. První střelu jsme mohli vidět až koncem šestnácté minuty, přímý kop Artura Voskanjana přesně našel Roberta Arzumanjana a chybělo jen málo, aby poslal domácí do vedení. S 23. minutou přišla i první šance Kazachstánu, prozměnu přímý kop Farkhadbeka Irismetova našel Ostapenka, ale jeho střelu Roman Berezovskij bez problému chytil. Těsně před přestávkou měla Arménie dvě gólové šancie, nejprve Karen Dochojan pálil těsně nad a pak Levon Pačajan z hranice pokutového území trefil břevno.

Do druhé půle vstoupili Kazaši rozhodnuti dát gól a málem se jim to povedlo, když dvě minuty po začátku Samvel Melkonjan svou střelu umístil jen těsně vedle pravé tyčky. Do překvapivého vedení šli málem hosté v 60. minutě. Na centr Sergeje Larina si naskočil Ostapenko a Berezovskij měl co dělat, aby včas zareagoval. Ostapenko se nakonec prosadil o čtyři minuty později, kdy už nedal Berezovskému žádnou šanci. V 68. minutě Arménie málem vyrovnala, ale přímý kop Artavazda Karamjana skončil opět pouze těsně nad. Ač se domácí snažili, za celý zápas ani jednou nedokázali vystřelit mezi tyče Davida Lorii a s touto bilancí tak na vítězství nemohli pomýšlet. Po devadesáti minutách tedy možná i překvapivě vyhrál Kazachstán nejtěsnějším možným výsledkem.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Belgie 0:1

21.11.2007 18:00

Góly: 53. Luigi Pieroni

Po těžké bitvě Belgie porazila Ázerbájdžán nejtěsnějším možným výsledkem, zakončila tak kvalifikaci vítězstvím a pátým místem ve skupině.

Belgie měla celý zápas jasně navrch, spoustu šancí a většinou míč na kopačkách. První významější šanci si dokázala vytvořit v 17. minutě, Gill Swerts z 12 metrů pořádně provětral rukavice brankaře Farhada Velijeva. O pět minut později Swerts zahrával volný přímý kop, na něj si pěkně naskočil Van Buyten a Velijev se měl opět co ohánět. Ázerbájdžán byl většinou odsouzen k marným střelám ze střední a větší vzdálenosti. V 37. minutě se Zaur Ramazanov dostal přeci jen o něco blíž a jeho střela od značky pokutového kopu skončila jen těsně vedle.

Belgie prolomila smůlu v 52. minutě. Ázerbájdžánský obránce dokázal odvrátit hlavičku z malého vápna, ale pouze na nohu Pieroniho, který nekompromisně střelou do levého dolního rohu poslal Belgii do vedení. Sedmadvacetiletý útočník propásl možnost zdvojnásobit vedení Belgie, když po pěkném uvolnění poslal svou střelu hodně vedle. Čím blíže byl závěr zápasu, tím více se odvažovali domácí útočit. V 71. minutě Ramin Guliyev z 25. metrů střílel jen těsně vedle. A v 85. minutě propásl skvělou šanci na vyrovnání Leandro Gomes, hráč se ve vápně dokázal uvolnit, ale svou střelu místo do branky poslal vedle. V nastaveném čase pak všechny domácí naděje pohasly poté, co Branimir Subašič z osmi metrů minul branku.

Více informací k zápasu

Srbsko - Polsko 2:2

21.11.2007 20:45

Góly: 69. Nikola Žigič, 71. Danko Lazovič - 28. Rafal Murawski, 47. Radoslaw Matusiak

Srbsko potřebovalo porazit Polsko, pokud chtělo vytvořit tlak na Portugalsko, to se mu však nepodařilo. Domácí před práznými tribunami a na ne příliš kvalitním terénu uhráli pouze remízu a v dohrávaném posledním zápase proti Kazachstánu jim tak půjde pouze o odčinění překvapivé porážky ze hřiště soupeře.

Polsko mělo postup již jistý a trenér Beenhaker tak dal příležitost hráčům z lavičky. Ti se v úvodních minutách dostali pod tlak a dvakrát mohli děkovat Fabianskému, že neinkasovali. Ve 13. minutě vytáhl brankář Arsenalu na roh střelu Krasiče, o čtyři minuty později si na něho pak nepříšel ani Kuzmanovič.

Hosté přežili počáteční srbský tlak a ve 28. minutě šli do vedení. To se po centru Lewandowského vřítil do pokutového území Murawski a s klidem přehodil Avramova - 0:1.

Srby tento moment řádně zaskočil, do konce první půle si již nevypracovali žádnou další šanci a krátce po změně stran inkasovali podruhé. Ve 47. minutě podnikli Poláci rychlý brejk, na jehož konci byla klička Matusiaka a zakončení do prázdné svatyně - 0:2.

Domácí hrstku přítomných diváků zahřáli až v 69. minutě, kdy po centru Tošiče zakončoval do prázdné brány Žigič - 1:2.

Srbsko ožilo a již o dvě minuty později mohlo slavit vyrovnání. V 71. minutě centroval znovu Tošič a na hranici malého pokutového území se skvěle zorientoval Lazovič, který uklidil míč přesně k tyči - 2:2.

V závěru sahaly po výhře oba týmy. Po trestném kopu Lewandowského se nejprve zaskvěl Avramov, na druhé straně pak v 81. minutě hlavičkoval Žigič pouze do míst, kde stál připravený Fabianski.

Více informací k zápasu

Portugalsko - Finsko 0:0

21.11.2007 20:45

Góly: -

Hodně trnitou cestou došli na Euro Portugalci. Do poslední chvíle hrozilo, že stříbrní medailisté z posledního šampionátu budou na finálovéém turnaji pod Alpami chybět. V Portu ale nakonec vyválčili postupovou remízu 0:0 s Finskem. Fotbalistům Suomi stačilo k postupu vstřelit jednou branku, ta ale nakonec nepřišla.

Portugalci nechtěli připustit trápení a do soupeře se pustili s vervou. Scolariho svěřenci si vytvářeli jednu šanci za druhou, ale vynikající Jääskeläinen pěkně jednu podruhé likvidoval, anebo portugalští střelci netrefili branku. Už ve druhé minutě vyzkoušel pozornost finského brankáře Quaresma a o deset minut později se poslední instance Boltonu vytáhla proti Ronaldově přímému kopu. Jednosměrný provoz před finskou branku pokračoval a Jääskeläinen vytahoval jeden lepší zákrok než druhý. Nejprve si na něm znovu vylámal zuby Quaresma a zanedlouho nepochodil ani Ronaldo, který hlavičkoval po centru Velosa. Hosté se k ohrožení portugalské branky dostali až tři minuty před půlí. Střela Joonase Kolkky proletěla jen těsně nad levou šibenicí.

Portugalci, vědomi si nebezpečí jedné vydařené finské akce, se vrhli i po změně stran s odhodláním na svého soupeře. Ale Jussi Jääskeläinen byl k nepřekonání. Další zázračný zákrok ze svého repertoáru předvedl v 51. minutě proti Velosovi s Nuno Gomesem. Když ani do třetice neuspěl deset minut před koncem Quaresma, museli si Portugalci prožít vteřinu hrůzy. To si v poslední minutě Bruno Alves dal málem vlastní gól, čímž by Finy poslal na Euro. Nestalo se. Míč proskotačil do zámezí, na ME uvidíme Portugalce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Polsko1484224:1228
2.Portugalsko1476124:1027
3.Finsko1466213:724
4.Srbsko1356221:1121
5.Belgie1453614:1618
6.Kazachstán1324711:2010
7.Arménie122374:139
8.Ázerbájdžán121296:285
Skupina B

Gruzie - Litva 0:2

21.11.2007 16:30

Góly: 52. Andrius Ksanavicius, 90. Mindaugas Kalonas

V přímém boji o nic neřešící páte místo ve kvalifikační skupině B nezopakovala domácí Gruzie výkon ze zápasu se Skotskem a ve středečním odpoledni nestačila na Litvu.

Hosté se od začátku spoléhali na typickou taktiku při zápasu na půdě soupeřě - tvrdá defenzíva a rychlé brejky. I proto, že se hosté předváděli zarputilou obranou a domácí se díky své nemohoucnosti nemohli dostat k pořádné šanci, byl první poločas velmi nudnou podívanou. Sice domácí poslali nějaké míče směrem na branku Litvy, ale s jejich pokusy si Zydrunas Karcemarskas lehce poradil.

Hráči Litvy tak zjistili, že domácí dnes nebudou zrovna nepřekonatelným soupeřem a do druhého poločasu nastoupili s o hodně ofenzivnější taktikou. Andrius Ksanavicius si na vápně udělal prostor a pěknou střelou nedal překvapenému Georgovi Makaridzemu v brance Gruzie šanci. Jakoby se hosté s jednobrankovým vedením spokojili a znovu dali přednost taktice z úvodu střetnutí. K tomu přišlo nějaké to ofenzivní posílení hry ze strany domácích a hra se znovu odvíjela před vápnem Litvy. I když přišel opravdu tvrdý tlak a velká touha po vyrovnání, domácí se nedočkali. Naopak v šesté minutě nastavení přišla pojistka hostujícího týmu. Mindaugas Kalonas si ve vápně naběhl na pas od Veličky a skvěle ho umístil za Makaridzeho záda.

Litva si tedy na konec kvalifikace připsala tři body a obsadí páté místo. Zato domácím se kvalifikace nepovedla a patří jim místo předposlední, šesté, když za nimi už jasně skončí Faerské ostrovy.

Více informací k zápasu

Itálie - Faerské ostrovy 3:1

21.11.2007 20:30

Góly: 11. Frodi Benjaminsen (vl.), 36. Luca Toni, 41. Giorgio Chiellini - 83. Rogvi Jacobsen

Ačkoliv bylo mistrům světa v kvalifikaci nejednou hodně úzko, nakonec kritické chvilky zvládli a na finálovém turnaji chybět nebudou. Definitivu získali Donadoniho svěřenci už o víkendu ve Skotsku, a tak utkání proti Faeřanům mohli pojmout jako oslavu.

Italský kouč nechal odpočívat několik hráčů základní sestavy, ale rozdíl mezi oběma mužstvy byl i tak pořád obrovský. Navíc už po deseti minutách uklidnil favorita hostující obránce Benjaminsen, když si do vlastní branky srazil Oddův centr. V 36. minutě už to bylo o dvě branky. Grosso našel Toniho a střelec Bayernu podél Mikkelsena nezaváhal. Ještě před přestávkou přidal třetí gól z dálky Chiellini a nebylo o čem diskutovat.

Po přestávce Azzuri znatelně polevili a hosté mohli korigovat. Olsenův přímý kop však skončil nad Ameliovou brankou. Mikkelsen se potom vytáhl proti Tonimu a znemožnil mu zapsat druhou branku v utkání. Těsně vedle skončila na druhé straně hlavička Herberta Jacobsena po rohovém kopu na přední tyč. Dalšímu nárůstu skóre v neprospěch Faeřanů zabránil na brankové čáře po Quargliarellově střele hlavou Thorleifson. Čestného úspěchu se dočkali hosté sedm minut před koncem zásluhou Rogvi Jacobsena. Ještě přijatelnější výsledek mohl zařídit Davidsen, ale Amelia tentokrát obstál a udržel pro Italy dvougólový rozdíl.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Francie 2:2

21.11.2007 20:35

Góly: 14. Andrij Voronin, 46. Andrij Ševčenko - 20. Thierry Henry, 34. Sidney Govou

Oba celky už před zápasem měly jasno o plánech na příští léto. Zatímco L'Equipe Tricolore bude chtít v Rakousku a Švýcarsku navázat na finále MS a napravit reputaci z posledního Eura, čtvrtfinalisté z Německa, Ševčenko a spol., budou turnaj maximálně sledovat televizi. Možná i proto viděli ffanoušci v Kyjevě ofenzivní představení a hned čtyři branky.

Tu první už po necelé čtvrthodině hry. Centr z pravé strany sklepl Gusev pro Voronina a ten z dvaceti metrů poprvé rozvlnil síť za Sebastienem Freyem. O šest minut později už bylo vyrovnáno. Thiery Henry skvěle zpracoval Makeleleho přihrávku a levačkou obstřelil Pjatova v brance Ukrajiny. Vrátit domácím vedení se nejvíce snažil Andrej Ševčenko, ale Frey si s jeho pokusem poradil a v 32. minutě už šli Les Blues do vedení. Sidney Govou si narazil s Benzemou a kroucenou střelou získal trikolóře náskok. Ten mohl být do přestávky i větší než jednogólový, střely Ribéryho ani Benzemy se však neujaly.

Brzy po přestávce navíc Francie o těsné vedení přišla. Ševčenkova nepodařená hlavička měla všechno, jen ne gólové parametry, brankář Fiorentiny Sebastien Frey ji ovšem hrubě podcenil a místo aby míč chytil, srazil si ho do vlastní sítě. Obě mužstvas se snažila strhnout vítězství na svou stranu. Na jedné straně pálil z voleje Ševčenko, na druhé z podobné pozice Henry. Neuspěl však ani jeden. Největší příležitost ke vstřelení vítězsné branky měl domácí Fedorov, ale zblízka střílel jen vedle. A tak když neuspěl ani na druhé straně hlavou Clerq, rozešla se Ukrajina s Francií smírně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Itálie1292122:929
2.Francie1282225:526
3.Skotsko1280421:1224
4.Ukrajina1252518:1617
5.Litva1251611:1316
6.Gruzie1231816:1910
7.Faerské ostrovy1200124:430
Skupina C

Malta - Norsko 1:4

21.11.2007 20:00

Góly: 53. Michael Mifsud - 25. Steffen Iversen, 28. Steffen Iversen (pen.), 45. Steffen Iversen, 75. Morten Gamst Pedersen

Norsko pokořilo Maltu na jejím hřišti 4:1, ale přesto to na postup už nestačilo. Norové skončili třetí se ztrátou jednoho bodu na druhé Turky. V tomto utkání se blýskl hostující Steffen Iversen, který nastřílel hattrick.

Ve 25. minutě se skóre měnilo poprvé. Storbaek z pravé strany odcentroval do vápna a Steffen Iversen hlavičkou dopravil míč do sítě. O dvě minuty později fauloval v pokutovém území Malťan Jamie Pace Johna Carewa a Steffen Iversen zvyšoval z penalty už na 2:0. Pak také trochu zahrozila i Malta, ale pokus Jamieho Pace z 25 metrů zlikvidoval norský brankář Hakon Opdal. Těsně před přestávkou však znovu mělo slovo favorizované Norsko. Po centru Johna Arne Riiseho dovršil svůj čistý hattrick Iversen.

Sedm minut po přestávce se dočkala i Malta. Mifsud zařídil čestný úspěch, když překonal gólmana střelou z hranice velkého vápna. Posední slovo si vzal opět favorit z Norska. Morten Gamst Pedersen hlavou upravil, po centru Pera Ciljana Skjelbreda, na konečných 4:1.

Norsko s celkovým počtem 23 bodů skončilo na třetím místě a na finalový turnaj se tak nepodívá, a to především kvůli sobotní domácí porážce od Turecka. Malta potvrdila papírové předpoklady outsidera a umístila na posledním místě s pouhými pěti body.

Více informací k zápasu

Turecko - Bosna a Hercegovina 1:0

21.11.2007 20:00

Góly: 43. Nihat Kahveci

Turecko zvládlo psychicky náročnou situaci a postoupilo na evropský šampionát. V posledním zápase mu k tomu stačila i nejtěsnější výhra nad Bosnou a Hercegovinou.

Domácí vstoupili do zápasu dobře a od úvodních minut kontrolovali hru. Ve třetí minutě pálil z dobré pozice mimo Nihat, útočníka Villarrealu pak podobně jako jeho spoluhráče Turana vychytal Guso. Za hosty poté zahrozil Krunič, Turky však tento moment nerozhodil a i nadále pokračovali v dobývání bosenské svatyně. Ústřední postavou byl Nihat, který spálil další dvě šance, než konečně prolomil střelecké prokletí. Ve 43. minutě ho přesným centrem našel Altintop a Nihat tentokráte mířil přesně - 1:0.

Bosna a Hercegovina začala druhou půli daleko lépe, než tu první a po střele Džeka si na míč konečně sáhl Rustu. Domácím se po změně stran nedařilo, marně hledali cestičku do pokutového území a z tribun se začínal ozývat pískot. Ten ustal až p otrestném kopu Emreho, který mířil těsně mimo. Turecký kouč Fatih Terim v závěru již šetřil čas a tato taktika se mu vyplatila. Domácí sice po změně stran herně příliš nepřesvědčili, důležitý zápas ale zvládli a postoupili na ME.

Více informací k zápasu

Maďarsko - Řecko 1:2

21.11.2007 20:15

Góly: 7. Ákos Buzsáky - 22. Vilmos Vanczák (vl.), 59. Angelos Basinas (pen.)

Přestože Řekové po senzačním triumfu na posledním Euru vyhořeli v kvalifikaci o mistrovství světa, s obhajobou evropského primátu to myslí vážně. Kvalifikaci totiž zvládli nejlépe ze všech, získali nejvyšší počet bodů. Pomohla tomu i dnešní výhra v Maďarsku.

Úvod ale svěřencům Otta Rehhagela nevyšel. Hned v první minutě měl po chybě obránce šanci Priskin, hosty zachránil gólman Chalkias, v minutě sedmé už se Maďaři ujali vedení, když střele Akose Buszakyho pomohl za gólmanova záda tečí Katsouranis.

Řekové si však připomněli smrtící produktivitu z minulého Eura a hned ze své první šance srovnali. Katsouranisův centr prodloužil Tziolis a tentokrát to byl čistý "vlastenec", míč hlavou do vlastní sítě totiž poslal Vilmos Vanczak.

Domácí chtěli nepovedenou kvalifikaci alespoň zakončit důstojně a vytvářeli si šance, Halmosi ani Toszer ale neuspěli. Řekové do druhé půle nastoupili se třemi útočníky a to se vyplatilo. V 59. minutě domácí gólman Fulop fauloval Gekase a Angelos Basinas si s penaltou věděl rady - 1:2.

V 71. minutě mohl svou chybu z prvního poločasu napravit Vanczak, střídajícího Nikopolidise v řecké brance ale vážněji neohrozil. A když i Samarase na druhé straně vychytal gólman, skončil zápas vítězstvím obhájců evropského titulu, Řeků.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Řecko12101125:1031
2.Turecko1273225:1124
3.Norsko1272327:1123
4.Bosna a Hercegovina1241716:2213
5.Moldavsko1233612:1912
6.Maďarsko1240811:2212
7.Malta1212910:315
Skupina D

Kypr - Česko 0:2

21.11.2007 17:30

Góly: 11. Daniel Pudil, 74. Jan Koller

Poslední utkání našich reprezentantů na Kypru dopadlo dobře. Čeští fotbalisté zvítězili po premiérové brance Daniela Pudila a zásahu Jana Kollera 2:0. Vítězstvím si navíc náš výběr pojistili první místo v kvalifikační skupině D. Na evropský šampionát jej z druhého místa doprovodí výběr Německa.

Karel Brückner udělal pro toto utkání hned několik změn. Důvody byly prosté, jistota postupu na Euro ve Švýcarsku a Rakousku! Češi začali v utkání lépe a už od úvodní minuty hýřili aktivitou. Spolupráce Daniela Pudila a Michala Kadlece ještě branku nepřinesla, ale o chvíli později už byl Daniel Pudil úspěšný. Záložník pražské Slavie nejprve vybojoval ztracený míč a poté přesně zamířil k tyči kyperské branky – 1:0 pro Česko.

I v dalších minutách hry měli čeští fotbalisté převahu. Ve 34. minutě už mohl byl náskok českého týmu dvoubrankový. Nejlepší střelec v historii České republiky Jan Koller ve své první brankové příležitosti selhal. Branku Daniela Zítky se Kypru během prvního poločasu nepodařilo ohrozit, a tak byl stav po prvním poločase 1:0 pro české reprezentanty.

Podobně jako v prvním poločase, začali Češi aktivně i v úvodu druhého poločasu. Ve 48. minutě měl další příležitost Jan Koller, jenomže trefil pouze tyč. O tři minuty později zahrozili také Kypřané. Respektive Konstantinou, ale Zítka ho vychytal. Dvacet minut před koncem utkání mohl Kypr vyrovnat, a byl u toho znovu Konstantinou, ten se dostal k míči, který neudržel Daniel Zítka a z prázdné branky musel vykopávat David Rozehnal.

Pojistka přišla hned o čtyři minuty později. Jaroslav Plašil našel po rohovém kopu hlavu Jana Kollera a ten bez problému vstřelil druhý český gól do kyperské sítě. Domácí se mohli ještě vrátit do zápasu rychlou kontaktní brankou. Velmi blízko k ní měl Okkas, ale ze dvou metrů minul branku. Čeští fotbalisté už si výsledek pohlídali a zaslouženě zvítězili 2:0. Vítězství také znamená konečné první místo ve skupině D a nasazení do druhého losovacího koše pro evropský šampionát v Rakousku a Švýcarsku.

Více informací k zápasu

San Marino - Slovensko 0:5

21.11.2007 20:30

Góly: 42. Ľubomír Michalík, 51. Filip Hološko, 53. Marek Hamšík, 57. Marek Čech, 83. Marek Čech

Slovensko porazilo vysoko San Marino a v konečném účtování skupiny skončilo čtvrté. San Marino je bez bodu poslední. Dva góly vstřelil Čech, po jednom Hamšík, Hološko a Michalík. První branka ale padla až tři minuty před přestávkou.

Domácí tým mohl jít před slabou návštěvou 500 diváků do rychlého vedení, když po faulu Hamšíka střílel z trestného kopu Andy Selva, ale zamířil vedle branky. V páté minutě trefil Selva dokonce břevno! Na druhé straně střílel nad Krajčík, stejně tak Kozák. V 19. minutě zase střílel nad domácí Mariani, po půlhoidně otestoval pokusem z dálky Seneckého Selva.

Sanmarinský gólman Valentini zase zlikvidoval zakončení Bórbelyho, po centru Kozáka a přiťuknutí Hološka otevřel hlavičkou skóre až v 42. minutě Michalík. Více branek začalo padat až po změně stran. Po rohu Hamšíka zvýšil na 2:0 hlavou Hološko, o dvě minuty později přidal Hamšík třetí zásah. V 57. minutě po centru Kozáka dal čtvrtý gól Marek Čech. Svou druhou trefu mohl přidat Hološko, ale netrefil přesně, před opačnou brankou zlikvidoval Senecký brilantně trestný kop obránce Valentiniho. V 83. minutě stanovil konečné skóre po přihrávce Halenára přízemní střelou opět Marek Čech.

Více informací k zápasu

Německo - Wales 0:0

21.11.2007 20:35

Góly: -

Němečtí reprezentanti již před výkopem věděli, že ve skupině skončí na druhém místě a konečná remíza jim tak příliš vadit nemusí. Velšané získali cenný bod a v tabulce skupiny nakonec skončili pátí.

Domácí se s kvalifikací chtěli rozloučit vítězně a tomu také odpovídal jejich nástup. V desáté minutě pálil po akci Hitzelspergera nad Podolski, o čtyři minuty později pak skončila střela Borowského na tyči a odražený míč si již pohlídal Hennessey. Počáteční německý tlak postupem času opadl a hru začali diktoval hosté. Jejich hlavní osobností byl záložník Davies a po jednom z jeho centrů hlavičkoval těsně mimo Earnshaw. Domácí odpověděli nepřesnou hlavičkou Gomeze, na druhé straně se Lehmann ohlédl za pokusem Fletchera.

Rovněž začátek druhé půle patřil Německu. V 59. minutě se po hlavičce Rolfese již radovali fanoušci v ochozech, míč mířící do opuštěné svatyně ale včas uklidil do bezpečí Collins. Další příležitost měl Klose, jehož hlavička mířila nad. S blížícím se závěrem rostlo napětí a rozdávaly se karty. Hostující fotbalisté inkasovali v poslední desetiminutovce tři, ani to jim ale nakonec nezkazilo radost z nečekaného úspěchu. Německo mělo postup jistý již delší dobu, nad jeho posledními dvěma domácími zápasy se však vznáší mrak nejistoty.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Česko1292127:529
2.Německo1283135:727
3.Irsko1245317:1417
4.Slovensko1251633:2316
5.Wales1243518:1915
6.Kypr1242617:2414
7.San Marino1200122:570
Skupina E

Izrael - Makedonie 1:0

21.11.2007 18:00

Góly: 35. Elyaniv Barda

Izraeli i Makedonii se zápas před tímto vzájemným duelem dařilo. Domácí porazili silné Rusko a Makedonie si také překvapivě poradila s Chorvatskem. Do dnešního zápasu oba týmy nastupovaly už jako jistě nepostujpující s klidnou hlavou.

A první poločas tomu odpovídal. Nikdo neměl převahu a hra se vyvíjela velmi vyrovnaně. Na začátku utkání z dálky vyzkoušel hostujícího golmana Maor Bar Buzaglo a chvíli nato odpověděl na druhé straně Veliče Šumulikoski stejným kouskem. Brankáři byli však tentokráte úspěšnější. Poté udělal velikou chybu domácí bek Tal Ben-Haim a k míči se rychle Aco Stojkov, ten hbitě vystřelil a jeho kroucený balon jen těsně minul branku domácích. Jediný gól utkání padl deset minut před koncem prvního dějství. Yuval Spungin se kombinací se spoluhráči zbavil na pravém křídle protihráčů, skvěle nacentroval a jeho parádní balon usměrnil do sítě hlavou Elyaniv Barda.

Po pauze se ozvali hosté. Darko Tasevski se vytáhl s pěknou střelou a ta jen těsně přeletěla břevno domácí branky. Hosté byli u míče o krok rychleji a přicházely i další šance. Vlatko Grozdanovski napřáhl z kraje vápna a výsledkem byla další pěkná bomba, která však o malinký kousek cíl nenašla. Izraelští se spíše spoléhali na brejky a jeden z nich mohl klidně dopadnout gólem. Střídající Ben Sahar nepříjemně vystřelil a hostující brankář Petar Milosevski měl plné ruce práce, aby domácí náskok nenavýšili. A když si hlavičku makedonského Slavca Georgievského srazil domácí bek Dekel Keinan jen na břevno, domácí mohli oslavovat vítězství.

Izraelci mají díky vítězství šanci na velmi solidní konečné třetí místo, ovšem k tomu by jim musel pomoci menší zázrak - ztráta Rusů v Andoře.

Více informací k zápasu

Anglie - Chorvatsko 2:3

21.11.2007 21:00

Góly: 56. Frank Lampard (pen.), 65. Peter Crouch - 8. Niko Kranjčar, 14. Ivica Olić, 77. Mladen Petrić

Studená sprcha v podobě dvou rychlých branek Chorvatska šokovala celý fotbalový svět. Anglie se sice dokázala ve druhé půli zvednout a vyrovnat, jenže hosté neřekli poslední slovo. Vstřelili třetí branku a nedovolili kolébce fotbalu proniknout mezi šestnáct nejlepších týmů Evropy.

Kouč anglických fotbalistů Steve McClaren v rozhodující bitvě postavil do branky Scotta Carsona a zálohu vyztužil pěti hráči. Krajní záložníci Wright-Phillips a Cole vyplňovali křídelní prostory a Gerrard vyztužil střed, čímž všichni tři doplňovali v útoku osamoceného obra Petera Crouche. Na druhé straně Chorvaté nastoupili s klasickým rozestavením 4-4-2. Pozice dvou útočníku vyplnili Olič a Eduardo. V záloze nechyběl ani talentovaný Modrič, který byl v poslední době spojován s přestupem do Chelsea.

Úvod utkání nepatřil Anglii, jak se předpokládalo, nýbrž hostům. Levý záložník Kranjčar se lacino dostal před šestnáctku a vypustil zpočátku nevinně vyhlížející střelu. Jenže brankář Aston Villy Scott Carson, který dostal přednost před Paulem Robinsonem, nepochopitelně zaváhal, míč mu proskočil kolem rukou a zapadl k tyči. Jaký paradox, Anglie zkrátka dostává v zápasech s Chorvaty smolné branky.

Jakoby pak ale zapomněla se více soustředit a na své polovině ponechala dostatek volného prostoru. Díky tomu neuhlídala dvojici Eduardo – Olič a dovolila jít druhému jmenovanému samotného na brankáře Carsona, přičemž se mylně domnívala, že se ocitl v ofsajdu. Oličovi pak stačilo anglického brankáře obejít a poslat Chorvatsko do šokujícího dvougólového vedení.

Wembley rázem ztichlo. Fanouškům trvalo několik minut, než se ze studené sprchy dokázali vzpamatovat. Angličané si ale mohli za dvě inkasované branky sami. Rozhodly dvě obrovské chyby, které dokázali hosté potrestat. A to nepočítáme pár minut před druhým gólem zahozené šance. Wrighta-Phillipse nejprve vychytal tváří v tvář Pletikosa, a pak Crouch nedokázal ve skrumáži zamířit.

Vyhaslému a deštěm promočenému orchestru Stevea McClarena chyběl v první půli důvtip, kterým by dokázal překonat chorvatský blok. Bezchybná obrana hostů nedovolila Angličanům kombinovat po zemi, museli se hlavně spokojit s nakopávanými míči na vysokého Crouche. Dokazuje to také promrhaný brejk těsně před přestávkou. Carson s problémy vyrazil Modričovu střelu a po pár nepřesnostech se k míči dostal Wright-Phillips. Po narážečce s Barrym se opět nakopl balón na Crouche, kterému ale od hrudi utekl balón do zámezí.

Bída, nervozita, zadumaný McClaren a bučící publikum – tohle všechno nahradila ve druhé půli naděje. Ještě předtím se na trávníku objevily dvě nové tváře: David Beckham a Jermaine Defoe. Bývalý kapitán týmu vystřídal Wrighta-Phillipse a výškově stejný Defoe nahradil Barryho. Automaticky tak Anglie přešla na rozestavení 4-4-2. Právě útočníka Tottenhamu za deset minut stáhl k zemi Šimunič a sudí Peter Fröjdfeldt neváhal odpískat pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Lampard a vytvořil již zmíněnou naději.

Stačilo pár centimetrů a Olič během 180 sekund zmrazil vášní polité fanoušky. Jeho střelu totiž nešťastně tečoval Bridge a míč pomalu přelétl vyběhnuvšího Carsona. Kulatý nesmysl ovšem nakonec skončil na břevně. Z následného rohu se k hlavičce opět prodral aktivní Olič, ale Carson bravurním zákrokem zažehnal pohromu. Zanedlouho splácel dluh z prvního poločasu dalším pohotovým zákrokem.

Anglie přežila několik závarů za sebou, a pak přišla opět její chvíle. To když se naděje z ničeho nic proměnila v blížící se postup. David Beckham na milimetr přesným pasem našel zcela volného Petera Crouche, jenž si balon sklepl na prsou a pohotovou střelou do dolního rohu rozvlnil chorvatskou síť. Bujaré chorály, které byly slyšet na míle daleko, pak zaplavily celý stadion Wembley. Dopředu totiž bylo jasné, že domácím stačí k postupu remíza a nemusí se ohlížet na zápas Ruska s Andorrou.

Na obou brankách měli velký podíl dva střídající hráči. Defoe zajistil penaltu a Beckham přihrál na druhý gól. Náhle se opět stali miláčky národa, neboť přiblížili svou zemi k postupu na mistrovství Evropy 2008 v Rakousku a Švýcarsku.

To však ještě netušili, že těmi miláčky se stanou jen na malou chvíli. Pokud se již někdo z příznivců Albionu domníval, že postup už mu neunikne, mýlil se – a dost předčasně. Mladen Patřič se totiž v 77. minutě z ničeho nic opřel do míče a přesnou střelou poslal Chorvatsko opět do vedení.

Tato branka snad zaskočila Angličany ještě víc, než dvě předchozí. Za tu dobu se totiž dostali jen jednou do šance, ale střídající Bent poslal míč pouze nad branku. Od té osudné minuty už Angličané zase nepostupovali. A přes všechno modlení se na další zvrat už ani nezmohli. Anglie bude na EURO 2008 chybět!

Více informací k zápasu

Andorra - Rusko 0:1

21.11.2007 21:00

Góly: 39. Dmitrij Syčev

Zázrak, kterému asi málokdo věřil, se opravdu stal. Rusko se i přes prohru v Izraeli ještě kvalifikovalo na mistrovství Evropy. Výkon hostujících hráčů hodně naznačoval, co si asi myslí o svých postupových šancích, Rusové vyhráli v Andoře jen nejtěsnějším rozdílem 1:0. O gól se postaral Dmitrij Syčev, o zbytek práce pak namotivovaní Chorvaté v duelu s Anglií. Rus Kolodin si navíc dovolil neproměnit penaltu, krátce před koncem byl vyloučen Keržakov.

Hosté domácí celek výrazně přestříleli. Andorský gólman Alvarez nejprve zmařil střelu Keržakova, poradil si i s přízemním trestným kopem Kolodina. Stav se měnil až pět minut před přstávkou. Střídající Torbinský si našel prostor na pravé straně, nalinkoval precizní centr na Syčeva, který přehlavičkoval vybíhajícího Alvareze.

Po změně stran pak fauloval domácí gólman ve vápně Keržakova, ale Kolodin zahrál pokutový kop špatně a Alvarez jej chytil. Gólman se ale zranil a místo něj nastoupil Gomes. Aktivní byl pak zejména Torbinskij, ale Gomes si s jeho střelami vždy poradil, stejně jako zblokoval pokus Keržakova. Z ojedinělého útoku střílel nad andorrský Lima. Nadšení v táboře ruských fans tak způsobil až třetí chorvatský gól a hosté si už výhru uhlídali. V závěru byl ještě vyloučen Aršavin a pak už se mohlo spustit ruské postupové nadšení.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Chorvatsko1292128:829
2.Rusko1273218:724
3.Anglie1272324:723
4.Izrael1272320:1223
5.Makedonie1242612:1214
6.Estonsko122195:217
7.Andorra1200122:420
Skupina F

Španělsko - Severní Irsko 1:0

21.11.2007 20:00

Góly: 52. Xavi

Španělsko v domácím prostředí zdolalo Severní Iry a vyhrálo tak svou skupinu. Hosté měli už jen teoretickou šanci postoupit, ale Švédové si druhé postupové místo s přehledem pohlídali. Jediný gól padl po střele Xaviho, kterou nešťastně tečoval hlavou Clingan a míč šel do protipohybu gólmana Maika Taylora přesně k tyči.

Španělé dokráčeli k výhře v poklidném tempu a v sestavě plné náhradníků. V brance po většinu zápasu jen stál Pepe Reina, v obraně si zahráli Pablo, Pernía a Albiol, v záloze Senna a jako osamocený útočník stanul Daniel Guiza z Getafe. Hostující forward Healy už ke svých 13 gólům v kvalifikaci další trefy nepřidal. Duelu na Kanárských ostrovech přihlíželo i 4000 fandů Severních Irů.

Španělsko začalo náporem, po dvou minutách střílel těsně vedle Xavi. Domácí pak volali po penaltě, když si ve vápně Craigan pomohl rukou se Silvou, ale sudí Fandel zůstal klidný. Hosté spíše jen bránili, v 17. minutě zkusil zdálky štěstí nepřesně Healy. Španělé pokračovali v tlaku, po přistrčení Fabregase střílel jen do boční sítě Sergio Ramos, pokus Guizy lapil Taylor. O minutu později se mohl už téměř radovat právě Ramos, ale Clingan na čáře balon odvrátil. Zdálky ozkoušel Taylorovy prsty Fabregas, gólman zneškodnil i nebezpečný centr Iniesty, zakončení Guizy zblízka odvrátil McAuley.

Domácí pokračovali ve vytrvalém tlaku, Taylor zmařil střely Senny i Silvy. Gól padl až v 53. minutě, když v brance skončila tečovaná střela Xaviho, kterému zpětnou přihrávkou do šance přihrál Iniesta. Na další gól mohl přihrát po svém průniku Joaquín, hledal Silvu, ale obrana mu nedala prostor. Poslední možnost pohnout se skóre měl Joaquín. Španělé se tak kvalifikovali na šampionát jako vítězové skupiny.

Více informací k zápasu

Dánsko - Island 3:0

21.11.2007 20:00

Góly: 34. Nicklas Bendtner, 44. Jon Dahl Tomasson, 59. Thomas Kahlenberg

Dánsku se podařilo zvítězit v posledním utkání nad Islandem 3:0 před domácími fanoušky, pro které to byla slabá náplast na nepovedenou kvalifikaci. Tato jasná výhra už nic nezmění na faktu, že domácí nepostoupí na mistrovství Evropy. Pro hosty to byl další nepovedený výkon. S předposledním místem ve skupině F nemůže být na Islandu spokojenost.

Zápas nezačal pro hosty šťastně. V 8. minutě musel střídat pro zranění Sigurdsson, kterého nahradil Gardarsson. Hosté si přijeli do Dánska pro bod. Nastoupili s defenzivní taktikou v rozestavení 4-5-1. Dánové však byli jasně lepší a celý první poločas měli územní převahu, která vedla k mnoha šancím. A také přišly góly. Ve 34. minutě Christian Poulsen našel krásnou přihrávkou Nicklase Bendtnera a ten poslal domácí tým do vedení. To ovšem nebylo ještě vše. O deset minut později zvýšil Jon Dahl Tomasson na 2:0, po přihrávce Rommedahla. Do kabin šli domácí se zaslouženým vedením.

Pro Island to byl tvrdý direkt, ze kterého se nevzpamatoval ani po přestávce. Dánové dál útočili a třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. V 59. minutě už nebylo pochyb o vítězi utkání, když se trefil střídající Thomas Kahlenberg. Ten byl na hřišti pouhých pět minut, když ho vyzval ke skórování Nicklas Bendtner. Tento stav už vydržel až do konce utkání i přes řadu dalších šancí domácího týmu.

Dánsko tak ukončilo neúspěšnou kvalifikaci bezpečným vítězstvím. Tento výsledek a hlavně předvedená hra určitě pomůže v další práci při generační výměně, kterou Dánsko během této kvalifikace procházelo.

Více informací k zápasu

Švédsko - Lotyšsko 2:1

21.11.2007 20:00

Góly: 1. Marcus Allbäck, 57. Kim Källström - 26. Juris Laizāns

Švédové si pohlídali druhou postupovou pozici. Ve Stockholmu přehráli Lotyšsko 2:1 a jako jediný ze skandinávských celků se příští léto představí v Rakousku a Švýcarsku. Lotyši přišli o naději dávno, přesto neodehráli na severu Evropy špatný zápas.

Start do utkání ale měli příšerný. Už po pár vteřinách se na pravé straně uvolnil Ibrahimovič a jeho centrovaný míč dopravil hlavou do sítě Markus Allbäck. Švédové dali tedy rázně najevo, že nehodlají spoléhat na pomoc Španělů a postupový bod si raději uhrají sami. Švédové ani po pohádkovém začátku nepolevili a dál útočili ve snaze zlomit odpor soupeře další brankou. Källströmovu střelu z dálky ale chytil Kolinko a Ibrahimovič pálil těsně vedle. Další šanci měl útočník Interu Milán vzápětí, když Laizans fauloval asi 20 metrů od branky Allbäcka. Ani tentokrát však na lotyšského brankáře nevyzrál.

Jediné, ale zato pořádné nebezpečí na druhé straně znamenal Juris Laizans. Nejprve donutil Isakssona ke skvělému zákroku a když se švédská obrana nepoučila a dal mu 26. minutě znovu dost prostoru, postaral se s přispěním jednoho z obránců o vyrovnání. Švédové byli na chvilku v útlumu a po další střele Laizanse mohli dokonce prohrávat. Isaksson však tentokrát zasáhl. Domácí nabrali vítr do plachet znovu před přestávkou, ale šance Nilssona i Källströma vyšly naprázdno.

Po změně stran Švédové dál tlačili na pilu, ale výsledkem byla jen další zahozená příležitost Ibrahimoviče, který z 12 metrů pálil nad břevno lotyšské branky. Seveřané se dočkali až v 57. minutě a znovu udeřilo z pravé strany. Ljugberg posunul míč ke Källströmovi, který levačkou znovu převážil misky vah na švédskou stranu. Hosté mohli reagovat Visnjakovsem, ale jeho pokus z bezmála třiceti metrů Isaksson zkontroloval nad břevnem. Švédové dominovali a mohli přidat další branky. Allbäckovu hlavičku však chytil Kolinko a neúnavný Kälström několikrát pálil mimo. Střídající Majstorovič ještě stihl hlavičku nad, ale pak už se Švédové oddali postupovým radovánkám. Už popáté za sebou!

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Španělsko1291223:828
2.Švédsko1282223:926
3.Dánsko1262421:1120
4.Severní Irsko1262417:1420
5.Lotyšsko1240815:1712
6.Island1222810:278
7.Lichtenštejnsko122199:327
Skupina G

Rumunsko - Albánie 6:1

21.11.2007 17:00

Góly: 22. Nicolae Dică, 53. Gabriel Tamaş, 64. Daniel Niculae, 66. Daniel Niculae, 71. Ciprian Marica (pen.), 73. Nicolae Dică (pen.) - 65. Edmond Kapllani

Rumunsko excelentním způsobem završilo své úspěšné účinkování v této kvalifikaci, když rozdrtilo Albánii 6:1. Rumuni, kteří si postup zajistili už dříve, tak získali prvenství v kvalifikační skupině G, Albánci skončí nejspíš na páté pozici.

Rumunsko zahájilo utkání velmi dobře a ve 22. minutě bylo za svou aktivitu odměněno vedoucím gólem. Nicolae Dica se postavil k přímému kopu a zakroutil ho tak, že na něj hostující brankář Beqaj neměl nárok. I po vedoucí brance hráli domácí aktivně, ale Albánci je už do žádné vyložené šance nepustili, a tak se do šaten šlo za stavu 1:0.

To hlavní přišlo po přestávce. Nejprve zahrozili hosté, ale spolupráce Kapllaniho a zakončujícího Bogdaniho ke gólu nevedla. Pak za to ovšem vzali domácí a se skóre se začaly dít věci. V 53. minutě se k přímému kopu postavil Gabriel Tamas a přízemní střelou, která prošla klubkem hráčů a zapadla do pravého koutu branky, navýšil vedení na 2:0. V 61. minutě Rumunům značně ulehčil situaci hostující Curri, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen.

O tři minuty později udeřili domácí potřetí, po akci Dicy se trefil Daniel Niculae. Za další minutu se ale zmohli na branku i hosté, po přihrávce Haxhiho skóroval střídající Edmund Kapllani. Prakticky po rozehrání ale vzaly veškeré naděje hostů alespoň na bod za své. Cocis předložil gólovou nabídku Niculaemu a ten se podruhé nemýlil.

Do podoby debaklu pak navršili domácí skóre díky dvěma penaltám. První proměnil v 71. minutě Ciprian Marica a dvě minuty na to se po další červené kartě pro hosty nemýlil ani Dica. Další gól už Rumuni proti devíti protihráčům nepřidali, přesto si na závěr výhrou 6:1 připsali své nejvyšší vítězství v této kvalikaci.

Více informací k zápasu

Bělorusko - Nizozemsko 2:1

21.11.2007 18:00

Góly: 49. Vitali Bulyha, 65. Uladzimir Karycka - 89. Rafael van der Vaart

Nizozemsko neprožilo zrovna povedený závěr kvalifikace. Sice si zajistilo postup už v minulém kole, ale to jen díky hubeneému vítězství nad Lucemburskem a dnes dokonce prohráli v Bělorusku. Končí tak druhé, Bělorusům patří lichotivé čtvrté místo.

V prvním poločase se oba týmy střídaly v šancích, ale žádna se neujala ani na jedné straně. Oběma týmům chyběl klid a větší přesnost v zakončení, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Bělorusku se povedl nástup do druhého poločasu, když ve 49. minutě vsítil úvodní gól utkání Vitali Bulyga po přihrávce Vladimira Korytka. Po další čtvrthodině hry si tito hráči spolupráci zopakovali, ale v opačném gardu. Nahrával Bulyga a trefil se Korytko. To běžela 65. minuta a domácí vycítili šanci na skvělý výsledek.

Nizozemsko se snažilo vrátit do zápasu zvýšenou aktivitou v útočné fázi. To ovšem hrálo do karet Bělorusům, kterým se otvíral prostor pro rychlé brejky. Zvlášť hlavička Kaševského volala po gólu. Když už domácí slavili velké vítězství, přišla v 89. minutě velká chvíle pro Rafaela van der Varta, který snížil na konečných 1:2. Na víc už Nizozemsku nezbyl čas.

Bělorusku se tak povedlo poslední utkání a výhra nad Nizozemskem, před domácími fanoušky, byla sladkou tečkou na závěr kvalifikace.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Bulharsko 0:2

21.11.2007 18:00

Góly: 81. Blagoj Georgiev, 84. Dimitar Berbatov

Dvě branky v závěru utkání zajistili Bulharům důstojné rozloučení s kvalifikací, v níž dlouho byli ve hře o postup. To domácímu Slovinsku by asi ani výhra nevyhnala pachuť z úst. Nepodařený cyklus zakončili účastníci ME 2000 až na pátém místě skupiny. Předstihla je dokonce i Albánie.

Bulhaři zahájili utkání, v němž šlo jen o čest, aktivněji. Po centru Petrova hlavičkoval nebezpečně Dimitrov. Na druhé straně zblokovala hostující obrana střelu Kirma a vzápětí pálil z dálky Jokič. Akrobaticky přes hlavu to po rohu Birsy zkoušel Lavrič. Důležitý okamžik přišel v 45. minutě. Jokič zastavil nedovoleně unikajícího Jovova a s červenou kartou do kabin zamířil o něco dříve, než ostatní aktéři zápasu. N8sledný přímý kop Petrova sice Handanovič v pohodě pokryl, ale do druhé půle zamířili Slovinci i přesto výrazně oslabeni.

Prakticky celý druhý poločas se logicky odehrál v režii Bulharů. Krátce po přestávce střílel z úhlu Jovov, ale jestě neuspěl. Handanovič ještě udržel pro domácí čisté konto i po dalším centru Petrova a hlavičce Tunčeva. V 81. minutě už byl ale krátký na Georgievův volej, který poslal Bulhary do vedení. Tři minuty nato pojistil víztězství hostů po přihrávce Dimitrova Berbatov.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Rumunsko1292126:729
2.Nizozemsko1282215:526
3.Bulharsko1274118:725
4.Bělorusko1241717:2313
5.Albánie1225512:1811
6.Slovinsko123279:1611
7.Lucembursko1210112:233

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (132)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak po devíti minutách zatím dobrý vývoj pro Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, to jsou nálože.. to mě omyje..

Reagovat
smazaný uživatel

po třinácti je to ještě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nejdrsnější by bylo, kdyby Angláni prohráli a Rusové v Andořře nebo kde to hrají nevyhráli

Reagovat
-Kopy-

to mě poser

Reagovat
smazaný uživatel

je to jeste horsi 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

mam to na tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

jj, já kkt v dobrém rozmaru napral na lístek: 1.pol Ang-Chor 1

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak to je v klidu ja mam jeste aspon malou sanci dal sem na zapas

Reagovat
smazaný uživatel

njn

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať to vydrží a všichni budou spokojeni. Chorvati budou mít mercedesy, Rusové Euro no a Angličani o důvod víc se nad sebou zamyslet.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak to jo ...ti Rusové to nakonec mozná vyhaluzí ...

Reagovat
smazaný uživatel

anglie v pichi je!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nakonec dopadne, že Angláni prohrajou, a stejně postoupí, protože Rusáci nedaj Andoře gól.

Reagovat
smazaný uživatel

ale daj oto se neboj

Reagovat
smazaný uživatel

mě je úplně jedno, jestli postoupí Anglie nebo Rusko, ale byla by to dokonalá ukázka, jak se dá zajebat skoro jistý postup.

Reagovat
smazaný uživatel

po ctrnacti este lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

lol nejak mi klekl net, tenhle prispevek mel byt na druhem miste

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati ty meďoury už mají a jezdí s nima po hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatům asi došel benzin

Reagovat
smazaný uživatel

Joooo, 2:3, Rus poslal i palivo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

chteji asi prekonat Barosuv rekord, mercedesy potrebujou

Reagovat
smazaný uživatel

hurrra papule britske koncia..mal som spravnu predtuchu vsadit si neprehru Chorvatu polocas dekuji tipsportu za krasny kurz tusim 2,1 je cas udelat Blairovcom papa

Reagovat
smazaný uživatel

rusáky bude mrzet jestli propasnou sanci, i kdyz anglani este muzou otocit

Reagovat
smazaný uživatel

Finum staci dat výtezný zlatý gol a sou nejspís na euru ... PODME!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

portugalsko podmeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

rusko je jednou nohou tam

Reagovat
smazaný uživatel

tak nám Angličani pomalu vypadávaj

Reagovat
smazaný uživatel

a teda jestli to Portugalci nedaj. tak to bude haluz mistrovstvi Evropy

Reagovat
smazaný uživatel

tak nám anglie asi nepostoupi....skoda, bez ni je o atraktivniho soupere na euru min...mno nezbyva nez doufat ze se rusakum povede dobre a ze se smiseny vyber Italie+Spanelsko nedostane moc dalko, to uz by me opravdu stavalo

BTW: kouka nekdo na FRA-UKR? docela peknej gol, jako brankar to dokazu patricne ocenit, taky uz sem dostal par podobnejch kousku....ale tomu francouzkymu keeperovi asi moc do zpevu neni

Reagovat
smazaný uživatel

Drsný je jak Anglie vyměnila brankáře, protože Robinson byl podle nich nejistej. No a podívejme se. Carson, určitě to skvělý brankář co dokáže vyrobit v devátý minutě Takovou střelu chytaj i benjamíni. Asi to není o kvalitě těch golmanů co za anglii chytaj ale o tom jak dokáží zvládnout ten obrovský tlak co na ně je. Protože jinak není možný že za jednu kvalifikaci udělají jejich golmani tolik hrubých, ale vyloženě hrubých chyb.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

to jsem ani nevěděl, že ta smažka, co tam zpívá, je z Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že fandí Queen's Park Rangers a narodil se někde poblíž Liverpoolu .. tak nějak

Reagovat
Arne

jo, já myslel, že je to amík, ale stejně je to troska, když ho vidim aspoň teda hudebničit trochu umí

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby se nezbombil, tak by nebyl takový umělec

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

anglie to nebali!!! jeste bych chtel pozadat nekoho, kdo se na to diva (ja nemam sport1) jestli ta penalta byla spravedliva...

Reagovat
M11

absolutne vymyslena

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo maže, ten jede, víš jak...

Reagovat
smazaný uživatel

nemusíš mít sport1 aby ses na to mohl dívat ale aspon trošičku rychlejší net a na www.myp2p.eu najdeš prakticky všechny fotbalový zápasy který se někde vysílaj. Je to dobrá stránka. A k tý penaltě, to si ten rozodčí snad jako muel dělat prdel nebo já nevim. Asi má velkou fantazii. prostě pro anglii ztracenej balón, kterej už měl golman tak tam defoe upadl a von mu to zežral. je pravda že obránce na něm měl ruku, ale absolutně mu nijak neublížil. To bys ale musel vidět jak se tam teatrálně skácel.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm predpokladam ze 2kbps mi na to nestacej, na televizi po netu jsem se uz zkousel pripojit ale njde mi to mno :-(

K ty penalte - i kdyz jsem fanda Anglie a celeho jejiho fotbalu musim priznat tu starou pravdu, kterou jsem tu prosazoval po utkani ITA-SCO ze velmocim se proste nadrzuje, protoze je tam rposte chce vic lidi a i fifa si je vedoma ze Anglie je atraktivnejsi tym nez nejake Rusko...snad to nejak dokoupou....ted nevim jiste ale staci jim remiza...?

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam ....... ANGLIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

YEEES! dortmundskej Petrič 2:3

jen, aby to ještě vydrželo

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci..tak a Anglie je zase zpet

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a Anglie je zpět - tam kde byla. 2:3

Reagovat
M11

mam radsi Anglii nez Rusko...ale tohle je az nechutne...byt Rusem toho rozhodciho s pomeznim bych asi dobil jak psa...

Reagovat
M11

ale na jednu stranu musim rict ze Anglicane sou chytri... po te co Rus nabizi medoury Chorvatum... Anglicanovi zustal ptz Izraelec jej nemohl prijmout... tak ho ted nabidl rovnou rozhodcimu a este usetril...

Reagovat
smazaný uživatel

A Anglie jako dávný fénix z popela svého trávníku povstala k poslední zteči. Ale co to vyvádí Němci - 0:0 - hmmm. Slováci si spravili chuť - 5:0 je hezké.

Reagovat
Arne

němci nemile překvapujou, tu rychtu s náma jsem bral jako facku, která dobře sedla a která by jim měla pomoci, ale neporazit Wales, který podle všeho měl nastoupit s mladejma

Reagovat
smazaný uživatel

jejda jejda mě snad těch rusů bude i líto no ale co si budem nalhávat zadrbali si to sami lolini.

Reagovat
Shevchenko

DO PRDELE TO JSOU ZVRATY !!

Reagovat
smazaný uživatel

To mě poser to snad bude ještě válka:)

Reagovat
smazaný uživatel

ty chorvati to snad delaj naschval nebo co....ty mercedesy si zaslouzej ...necht je uzivaji jeste lepe nez Baros

Reagovat
smazaný uživatel

aby dala gol andora a nemelo by tu chybu, ze vsech fotbalovejch krestanu budou ateisti

Reagovat
smazaný uživatel

ten zápas je prostě slaný

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to zase všechno jinak A už bych se dost divil kdyby to zas dorovnali. Jako dostat doma tři góly od Chorvatů v tak důležitym zápase, to nevim teda co by chtěli dělat na euru. A opět ten gól mohl brankář chytit. Ale teď bych mu to nedával na vinu. Spíš je to chyby celýho mančaftu, protože po vyrovnání se nesmyslně stáhli a asi jen čekali kdy dá Chorvatsko další gól a mohli začít zas hrát. Můžou si za to sami, měli hrát aktivně. A jak se někdo ptal, tak anglii remíza stačí

Reagovat
smazaný uživatel

jo stačí ale myslím že už se na to nezmužou a pokud to otevřou tak dostanou čtverku

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo, jak ten rusák rozdělí ty meďoury, když řikal že dá jeden golmanovi a čtyřem nejlepším hráčům. Asi oličovi a dál nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

možná Carsonovi

Reagovat
Arne

Reagovat
-Kopy-

Konečná stanice pro Albion. A tak Rusové si myslím, že to dotáhnou na ME dále, než by to dotáhli Angláni, kteří jsou fakt tragický...

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou kvalifikaci nepamatuju a jsem zvědavý na zítřejší články v Anglii. Myslím to nic příjemného nebude no a chudák trenér

Reagovat
smazaný uživatel

to sou lemry. ten McLaeren je pořádnej řepák. Ven s nim sestava na kokot tak co cekal dement

Reagovat
-Kopy-

A co by jsi postavil s tím "supr kádrem" co měl k dispozici ty, chytráku ?

Reagovat
smazaný uživatel

McLaren je tragický, měl by vypadnout, je snad ještě horší než Eriksson a to už je co říct. Neuvěřitelné sestavy po celou kvalifikaci, to se opravdu jen tak nevidí. Měli by vzít někoho zahraničního, jinak nikdy nikam nepokročí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím nepostupem jsou jeho dny u Albionu určitě sečteny. To snad ani nejde, aby pokračoval.

Reagovat
-Kopy-

Jo to je jasné, ten končí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinha

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksson?Kam přišel,tam to šlo,kromě anglické reprezentace. Hledat chybu v trenérech je jednoduché,zvlášť pro Angličany.Už by si konečně měli přiznat,že jejich "hvězdy" nestojí za nic.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu měl McLaren v Middlesbrough každej rok kupu prachů a nedokázal s tím nic světobornýho ( ne že by tam na tom teď byli líp ).

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se bavím o anglické reprezentaci, kde nepřevedl opravdu nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde nic není,tam ani smrt nebere...

Reagovat
smazaný uživatel

Goodbye, Charlie. Zdravstvuj, Ivan!!!

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam!!!!!!! Hiddink ty si carodej

Reagovat
smazaný uživatel

Po prohře Ruska v Izraeli jsem už na zázraky nevěřil.

Ale teď můžu jásat o to víc. Dnes to byl prostě fantastický večer. Tady máte ty favority z Anglie, Chorvati si s nima na jejich půdě doslova vytřeli řiť a naprosto zaslouženě vyhráli, chyba Angličanů, že se zatáhnou po vyrovnávající brance na vlastní polovinu a hrajou pasivně jak Tatran Prešov v dobách své největší slávy. Já říkám, dobře jim tak, na Euro chybět teda nebudou.

Kvalitativně totiž byli Chorvati na úplně jiném levelu, jak v rychlosti, tak v práci s míčem, říkám vám, že na Euru to dotáhnou daleko a Rusové možná taky.

Už se moc těším.

Reagovat
-Kopy-

Jn, výkonostně je na tom Anglie momentálbě fakt hrozně, z tohoto hlediska tam chybět nebudou, ale z pohledu tradice, historie a co já vím čeho rozhodně ano. Na zásluhy se však nehraje, tak hodně štestí Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já pořád doufal.Jsem už před zápasem v Izraeli říkal,že by bylo nejhezčí,kdyby Rusové prohráli a Angleáni to pak prosrali doma před vlastním skvělým publikem,kde nikdy nemůžou prohrát.SLÁÁÁVA!!!!!!

Reagovat
Shevchenko

jj, pamatuju

Reagovat
sansiro

taky jsem četl ten příspěvek....

Reagovat
smazaný uživatel

mas absolutni recht!!!

Reagovat
Shevchenko

Chorvati hráli dneska fantasticky, pujdou opravdu daleko. Jinak to byly zvraty neskutečné Jak Anglie vyhrala doma nad Estonskem, Izraelem a Ruskem, říkal jsem si, že to mají v kapse, pak přišla prohra v Rusku a názor jsem obrátil, pak zase prohra Ruska v Izraeli, teď prohra Anglie doma s Chorvaty Fantastický zápas

Reagovat
smazaný uživatel

uz jak se tady psalo anglie si to uz pohlida pohlidala to hezky lip to uz ani neslo meli by dostat zvlastni cenu Fifa..to jsou ti co si nadelali do kalhot

Reagovat
smazaný uživatel

No a máme to. Dneska to bylo opravdu famózní. A samozřejmě velká gratulace do Chorvatska ti chlapíci ukázaly celému slavnému Albionu jak se má hrát srdcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mě zaujal hlavně Modrič, má nízké těžiště a od balonu prostě odebrat nejde, je to borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Svata pravda,Modric se mi taky moc libil,rychly nohy,cisty odebirani balonu,frajer,ani nevim kde hraje

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je fakt skvělý, poprvé mě zaujal v kvalifikaci LM proti Werderu, co nevidět bude hrát v jedné z top lig.

Reagovat
smazaný uživatel

hahahahah anglie je v prdeli neumí nic vandráci z ostrova dobře jim tak

Reagovat
smazaný uživatel

Hiddink je "štístko", opäť to dokázal. A McLaren kôˇm! Staviať do brány na posledný a najdôležitejší duel kvalifikácie brankára, ktorého psychicky nemá odskúšaného, môže len pako. Ak chcel Robinsona dať preč, tak ho mal už dávno, a nie na posledný duel, v ktorom ide o všetko.

Reagovat
-Kopy-

Robinson by jistě udělal také nějakou hrubku

Na brankaře bych to opravdu nesváděl.

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím si, že hoc sa mi Carson zdá byť lepším brankárom ako Robinson, avšak s jeho reprezentačnými skúsenosťami by to ustál lepšie. O tom som presvedčený.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, z Carsona šla vidět nervozita na sto honů.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie si to zpackala neuvěřitelným způsobem sama. Carson nese vinu. Ale myslet si,že Rusko bude kvalitnější je volovina. Z vyřazení Anglie se opravdový fanda fotbalu radovat nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl si ten zápas? Angličani zůstávají doma zcela po právu. Rusové a Chorvati šampionát oživí, vyznávají útočný styl fotbalu a s míčem umí velké věci, je dost možné, že to v Rakousku a Švýcarsku bude skvělý šampionát.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusi a oživiť futbalový šampionát? Úprimne, koľko zápasov Ruska v tejto kvalifikácii si videl?

Reagovat
smazaný uživatel

Dost na to, abych je mohl hodnotit, naposledy v zápase Rusko - Anglie. Může se stát, že vypadnou hned ve skupině, ale očekávám od nich fotbal (to je to slovo, co je Albionu kolikrát cizí).

Reagovat
smazaný uživatel

Ale proti top týmům neumí moc vyhrát, což bude problém.

Reagovat
smazaný uživatel

To je totální nesmysl. Rusové neoživí vůbec nic. Kolik měli dobrých zápasú? Budou tam jen do počtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to?

Reagovat
Shevchenko

Anglie by měla zůstat v Anglii, ligu mají parádní, ale v evropě či ve světě nedokážou nikdy uhrát nic, vyjímkou je jen "Španělský" Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

I Manchester, Chelsea nebo Arsenal můžou klidně v Evropě uspět, ti už tam taky mají minimum Angličanů. Spíše mám srandu z těch anglických účastníků Poháru UEFA, ti dokážou prohrát s kdejakým přiblblým týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Chorvatskooooooooooo to je tyyyyyyym za tu predvedenou hru si zaslouzi kazdy hrac mercedes... a kdo vi jestli ho neslibili i Carsonovi Rusku jsem to pral vic...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak Anglie s tim stylem co hraje tam vůbec chybět nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Anglii jsem postup nepřál, ale z těch šavlí tady mám teda celkem dost .

Neřekl bych, že by jim pomohl "evropský" trenér. Stejně všichni hrají PL a měnit za těch pár týdnů v roce herní styl Gerrarda či Lamparda asi nelze. Mimochodem, Lampard by si měl pokračování v nároďáku rozmyslet, podle mě tomu týmu jednoznačně škodí.

Reagovat
smazaný uživatel

To si taky myslím, ale spíš bych to shrnul do rovnice: Lampard + Gerrard = jistá katastrofa. Ti dva spolu hrát prostě nemůžou, nechápu, že si toho v Anglii ještě nevšimli.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale Gerrard to aspoň neuvěřitelně odjezdí po zadku a celkově jsou ty jeho výkony v nároďáku tak nějak lepší. Dal bych mu přednost a Lamparda poslal do Barcy, třeba tam objeví fotbal .

Reagovat
smazaný uživatel

Nestraš.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu posuzovat, zda je lepší mít na Euro Rusko nebo Anglii, Angláni nepředvedli nic, Rusové ušmudlali jeden postupovej gól v Andoře - taky nic moc. V Portugalsku to bylo taky zajímavý. Ale v celkovém kontextu možných postupů a propadáků musím uznat,že kromě jednoho poločasu naplněného folkovými vypalovačkami jsem se celý večer suprově bavil. Děkuji všem fotbalistům i čutálistům, zvláštní poděkování našemu nároďáku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalifikace celkově:

1. Řecko

2. ČR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně, zrovna jsem to psal níž, ale na druhé příčce s námi jsou Italové, Chorvati a Rumuni. To je tedy opravdu elita...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, nejvíce výher a bodů za celou kvalifikaci mají Řekové - ti, kteří vyhráli poslední Euro se svou hnusnou nezáživnou obrannou hrou. Samozřejmě uznávám, že měli skupinu celkem v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že Anglie nemá tak špatný tým, akorát je potřeba vyřešit několik dlouhodobých problémů. Jako první změnit obsazení gólmanů. Vsadil bych na dvojici Green - James, později doplněnou Fosterem. Už nikdy žádné srandisty typu Robinsona (!!!) či Carsona. Poté se rozloučit s některými hvězdami. Nejvíce by jim pomohl pokud možno dobrovolný odchod Lamparda, v repre je úplně strašidelný. Nebral bych už ani Campbella a podobné hráče. Příliš hvězd v týmu nemůže fungovat, zvlášť když už mají přes třicet. Zálohu postavit na Gerrardovi, kolem kterého postavit hráče typu Lennona, Carricka, Hargreavese, Downinga atd.

Takhle bych viděl sestavu:

Green - Neville, Richards, Ferdinand, Bridge - Lennon, Carrick, Gerrard, Downing (J. Cole) - Rooney, Crocuh (Defoe)

Reagovat
smazaný uživatel

Hiddinkovi sa nejak to jeho stastie opat vracia. Naposledy hrala repre pod jeho vedenim dobry futbal Holandska repre na FRANCE 98. S Koreou to nebolo skvele. S velkym stastim postupili zo skupiny a potom sa ,,svetovi" rozhodcovia z Ekvadoru a Egypta postarali aby to Korea dotiahla co najdalej. Od MS2002 neznasam kazdy tim, ktory Hiddink vedie. On sam tiez povazoval rozhodnutia v Korei za regulerne-hnus. MS06-stastie sa na chvilu odvratilo-nereg.gol Japoncov,potom opat vratilo proti Chorv.a nakoniec sladka pomsta Talianov vdaka Cantalejovi,ktory vsak nemal Materaziho vylucit. . . ale vysledok-aj tak bol z Hiddinka hrdina. Preto som neveril, ze Anglicania postupia. Ak by dnes sedel za rovnakeho stavu na ruskej lavicke hockto iny, veril by som Anglicanom. Lenze Hiddink ma stastia na rozdavanie. A urcite si nejake nechal na Euro. Mimochodom na Euro cestuje muzstvo, ktore vystrelilo ,,az" 3 krat vratane penalty na branku Andorry.

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj, už jsou tady někde napsané koše pro los ME? ví je někdo přesně a mohl by mi to případně opravit , nebo nevíte kdy,kde,v kolik bude los skupin?

1.koš Holandsko, Rakousko, Švýcarsko, Řecko

2.koš Chorvatsko, ČR, Švédsko, Itálie

3.koš Portugalsko, Španělsko, Rumunsko, Německo

4.koš Francie, Polsko, Turecko, Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

2.12.

Reagovat
smazaný uživatel

ČR, Holandsko, Španělsko, Francie ......kua to by byla skupina....

Reagovat
smazaný uživatel

Musel jsem se smát, když Nizozemci schválně prohráli v Bělorusku s tím, aby nebyli v prvním koši a chtěli tam poslat Němce, ale ti jim to s díky vrátili remízou doma s Walesem ...

Je to sice neprokazatelný, ale tyhle ovlivňování a pouštění zápasů - to je teda humus, vážení. Nevím, co s tím, ale řešit by se to asi nějak mělo Neviděl jsem souhrn Němců, ale Nizozemci vyhrát opravdu chtěli, stačí se podívat na souhrn gólů, kde obrana hraje na čtvrt plynu a Bělorusům opravdu moc bránit v postupu k brance nechtěli ... . Lábilo se mi, když potřebovali Nizozemci vyrovnat a hnát se dopředu, tak Stekelenburg rozehrával odkop od branky v klidu, nakrátko ...

Reagovat
smazaný uživatel

... Nizozemci vyhrát rozhodně NEchtěli ... tam mělo bejt

Reagovat
rufus

jj viděl jsem to, ještě bylo celkem vtipný, když Nizozemci prohrávali už 2:0, tak pak začali hrát a Babel trefil břevno, pak dali gol na 2:1 a zase se do útoku nehnali aby "náhodou" nedali gola.. Ja sem si myslel (stejně jako oni ), že jim to nakonec vyjde a budou ve druhym koši, ale dobře jim tak

Jinak řešení by bylo, kdyby prostě UEFA udělala ty koše podle síly týmů a byly v prvim koši ty nejsilnější a nejhorší v posledním, jako když se losuje kvalifikace nebo skupiny Ligy Mistrů. Chyba UEFY, je evidentní rozdíl mít skupinu Nizozemsko, ČR, Španělsko, Francie nebo Rakousko, ČR, Rumunsko, Polsko

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teda zajímá podle čeho bys hodnotil,kido je silnější a kdo slabší.

Reagovat
rufus

Tak už radši podle žebříčku FIFA (kterej sice neni taky ideální, ale lepší než byl ten předchoží), než podle toho jak se komu dařilo v posledních kvalifikacích + nasazení domácích do prvního koše

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavej názor, kdesi jsem psal, co vyvádějí Němci, takhle jsem o tom vůbec neuvažoval, asi na tom něco bude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele