Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
21.11.2007 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Portugalsko

Finsko

Rozhodčí: Luboš Micheľ (SVK)
Diváci: 50.000

Reportáž

Portugalsko - Finsko 0:0

Hodně trnitou cestou došli na Euro Portugalci. Do poslední chvíle hrozilo, že stříbrní medailisté z posledního šampionátu budou na finálovéém turnaji pod Alpami chybět. V Portu ale nakonec vyválčili postupovou remízu 0:0 s Finskem. Fotbalistům Suomi stačilo k postupu vstřelit jednou branku, ta ale nakonec nepřišla.

Portugalci nechtěli připustit trápení a do soupeře se pustili s vervou. Scolariho svěřenci si vytvářeli jednu šanci za druhou, ale vynikající Jääskeläinen pěkně jednu podruhé likvidoval, anebo portugalští střelci netrefili branku. Už ve druhé minutě vyzkoušel pozornost finského brankáře Quaresma a o deset minut později se poslední instance Boltonu vytáhla proti Ronaldově přímému kopu. Jednosměrný provoz před finskou branku pokračoval a Jääskeläinen vytahoval jeden lepší zákrok než druhý. Nejprve si na něm znovu vylámal zuby Quaresma a zanedlouho nepochodil ani Ronaldo, který hlavičkoval po centru Velosa. Hosté se k ohrožení portugalské branky dostali až tři minuty před půlí. Střela Joonase Kolkky proletěla jen těsně nad levou šibenicí.

Portugalci, vědomi si nebezpečí jedné vydařené finské akce, se vrhli i po změně stran s odhodláním na svého soupeře. Ale Jussi Jääskeläinen byl k nepřekonání. Další zázračný zákrok ze svého repertoáru předvedl v 51. minutě proti Velosovi s Nuno Gomesem. Když ani do třetice neuspěl deset minut před koncem Quaresma, museli si Portugalci prožít vteřinu hrůzy. To si v poslední minutě Bruno Alves dal málem vlastní gól, čímž by Finy poslal na Euro. Nestalo se. Míč proskotačil do zámezí, na ME uvidíme Portugalce.

Autor: Jiří Fišara / sportiglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tady to ještě bude zajímavé Ve hře je ještě jeden volný lístek na Euro a poperou se o něj hned 3 reprezentace Ať postoupí ten lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsku stačí v tomhle zápase remíza ale pochybuji že si dovolí takhle riskovat budou muset hrát na výhru Portugalci budou kombinovat ale drsný severský fotbal jim to bude kazit Finové musí vyhrát to se jim ale nepodaří tipuji remízu a ať si každý říká co chce

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím ,že tam Finové vyhrajou,dal jsem na ně čistou dvojka,je to muj stát,je to velká šance ukázat, že taky umíme hrát fotbal...dneska vyhrajem 1-3..a je mi uplě jedno vašich reací....

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec se jim to povedlo, ale s odřenýma ušima. Poslední 2 zápasy bylo tedy utrpení. Budou muset přidat, aby si neudělali ostudu, nepíše se mi to lehce, ale je to holá realita. I když jim člověk fandí, nesmí to vidět přehnaně. Finsko jen potvrdilo, že fotbal v této zemi stoupá a Finsko už se nemůžeme spojovat jenom s ledním hokejem a vodkou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele