Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
21.11.2007 20:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Malta - Norsko 1:4

Norsko pokořilo Maltu na jejím hřišti 4:1, ale přesto to na postup už nestačilo. Norové skončili třetí se ztrátou jednoho bodu na druhé Turky. V tomto utkání se blýskl hostující Steffen Iversen, který nastřílel hattrick.

Ve 25. minutě se skóre měnilo poprvé. Storbaek z pravé strany odcentroval do vápna a Steffen Iversen hlavičkou dopravil míč do sítě. O dvě minuty později fauloval v pokutovém území Malťan Jamie Pace Johna Carewa a Steffen Iversen zvyšoval z penalty už na 2:0. Pak také trochu zahrozila i Malta, ale pokus Jamieho Pace z 25 metrů zlikvidoval norský brankář Hakon Opdal. Těsně před přestávkou však znovu mělo slovo favorizované Norsko. Po centru Johna Arne Riiseho dovršil svůj čistý hattrick Iversen.

Sedm minut po přestávce se dočkala i Malta. Mifsud zařídil čestný úspěch, když překonal gólmana střelou z hranice velkého vápna. Posední slovo si vzal opět favorit z Norska. Morten Gamst Pedersen hlavou upravil, po centru Pera Ciljana Skjelbreda, na konečných 4:1.

Norsko s celkovým počtem 23 bodů skončilo na třetím místě a na finalový turnaj se tak nepodívá, a to především kvůli sobotní domácí porážce od Turecka. Malta potvrdila papírové předpoklady outsidera a umístila na posledním místě s pouhými pěti body.

Autor: Petr Páral / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak pro Norsko je to smutné vítězství, ale nutno dodat, že si to prohráli hlavně v Oslu, kdy podlehli Turecku. Na Euru chybět nebudou, přece jen jejich dlouhodobá výkonnost jen lepší průměr. Malta je naopak fotbalový trpaslík, který ale systematickou prací trenéra Dušana Fitzela postupně zvyšuje taktickou úroveň předváděné hry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele