Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
21.11.2007 20:35 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Ukrajina

Francie

Rozhodčí: Tom Henning Ovrebo
Diváci: 30.000

Reportáž

Ukrajina - Francie 2:2

Oba celky už před zápasem měly jasno o plánech na příští léto. Zatímco L'Equipe Tricolore bude chtít v Rakousku a Švýcarsku navázat na finále MS a napravit reputaci z posledního Eura, čtvrtfinalisté z Německa, Ševčenko a spol., budou turnaj maximálně sledovat televizi. Možná i proto viděli ffanoušci v Kyjevě ofenzivní představení a hned čtyři branky.

Tu první už po necelé čtvrthodině hry. Centr z pravé strany sklepl Gusev pro Voronina a ten z dvaceti metrů poprvé rozvlnil síť za Sebastienem Freyem. O šest minut později už bylo vyrovnáno. Thiery Henry skvěle zpracoval Makeleleho přihrávku a levačkou obstřelil Pjatova v brance Ukrajiny. Vrátit domácím vedení se nejvíce snažil Andrej Ševčenko, ale Frey si s jeho pokusem poradil a v 32. minutě už šli Les Blues do vedení. Sidney Govou si narazil s Benzemou a kroucenou střelou získal trikolóře náskok. Ten mohl být do přestávky i větší než jednogólový, střely Ribéryho ani Benzemy se však neujaly.

Brzy po přestávce navíc Francie o těsné vedení přišla. Ševčenkova nepodařená hlavička měla všechno, jen ne gólové parametry, brankář Fiorentiny Sebastien Frey ji ovšem hrubě podcenil a místo aby míč chytil, srazil si ho do vlastní sítě. Obě mužstvas se snažila strhnout vítězství na svou stranu. Na jedné straně pálil z voleje Ševčenko, na druhé z podobné pozice Henry. Neuspěl však ani jeden. Největší příležitost ke vstřelení vítězsné branky měl domácí Fedorov, ale zblízka střílel jen vedle. A tak když neuspěl ani na druhé straně hlavou Clerq, rozešla se Ukrajina s Francií smírně.

Autor: Jiří Fišara / spportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vsázel bych spíše na Francii, ale remíza vypadá spravedlivě. Francouzi se v průběhu kvalifikace mohli obávat, ale skončilo to pro ně (a Italy) nakonec dobře. Míří na Euru tradičně nejvýš. Ukrajina tápe a budoucnost u nich vypadá dost mlhavě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele