Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
21.11.2007 16:30 CET
0 : 2
(0:0)

Gruzie

Litva

Rozhodčí: Aleksandar Stavrev
Diváci: ?

Reportáž

Gruzie - Litva 0:2

V přímém boji o nic neřešící páte místo ve kvalifikační skupině B nezopakovala domácí Gruzie výkon ze zápasu se Skotskem a ve středečním odpoledni nestačila na Litvu.

Hosté se od začátku spoléhali na typickou taktiku při zápasu na půdě soupeřě - tvrdá defenzíva a rychlé brejky. I proto, že se hosté předváděli zarputilou obranou a domácí se díky své nemohoucnosti nemohli dostat k pořádné šanci, byl první poločas velmi nudnou podívanou. Sice domácí poslali nějaké míče směrem na branku Litvy, ale s jejich pokusy si Zydrunas Karcemarskas lehce poradil.

Hráči Litvy tak zjistili, že domácí dnes nebudou zrovna nepřekonatelným soupeřem a do druhého poločasu nastoupili s o hodně ofenzivnější taktikou. Andrius Ksanavicius si na vápně udělal prostor a pěknou střelou nedal překvapenému Georgovi Makaridzemu v brance Gruzie šanci. Jakoby se hosté s jednobrankovým vedením spokojili a znovu dali přednost taktice z úvodu střetnutí. K tomu přišlo nějaké to ofenzivní posílení hry ze strany domácích a hra se znovu odvíjela před vápnem Litvy. I když přišel opravdu tvrdý tlak a velká touha po vyrovnání, domácí se nedočkali. Naopak v šesté minutě nastavení přišla pojistka hostujícího týmu. Mindaugas Kalonas si ve vápně naběhl na pas od Veličky a skvěle ho umístil za Makaridzeho záda.

Litva si tedy na konec kvalifikace připsala tři body a obsadí páté místo. Zato domácím se kvalifikace nepovedla a patří jim místo předposlední, šesté, když za nimi už jasně skončí Faerské ostrovy.

Autor: Michäel März / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Očekával jsem spíše remízu. Výhra Litvy byla nejméně pravděpodobná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele