Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
21.11.2007 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Srbsko

Polsko

Rozhodčí: Massimo Busacca
Diváci: 3.000

Reportáž

Srbsko - Polsko 2:2

Srbsko potřebovalo porazit Polsko, pokud chtělo vytvořit tlak na Portugalsko, to se mu však nepodařilo. Domácí před práznými tribunami a na ne příliš kvalitním terénu uhráli pouze remízu a v dohrávaném posledním zápase proti Kazachstánu jim tak půjde pouze o odčinění překvapivé porážky ze hřiště soupeře.

Polsko mělo postup již jistý a trenér Beenhaker tak dal příležitost hráčům z lavičky. Ti se v úvodních minutách dostali pod tlak a dvakrát mohli děkovat Fabianskému, že neinkasovali. Ve 13. minutě vytáhl brankář Arsenalu na roh střelu Krasiče, o čtyři minuty později si na něho pak nepříšel ani Kuzmanovič.

Hosté přežili počáteční srbský tlak a ve 28. minutě šli do vedení. To se po centru Lewandowského vřítil do pokutového území Murawski a s klidem přehodil Avramova - 0:1.

Srby tento moment řádně zaskočil, do konce první půle si již nevypracovali žádnou další šanci a krátce po změně stran inkasovali podruhé. Ve 47. minutě podnikli Poláci rychlý brejk, na jehož konci byla klička Matusiaka a zakončení do prázdné svatyně - 0:2.

Domácí hrstku přítomných diváků zahřáli až v 69. minutě, kdy po centru Tošiče zakončoval do prázdné brány Žigič - 1:2.

Srbsko ožilo a již o dvě minuty později mohlo slavit vyrovnání. V 71. minutě centroval znovu Tošič a na hranici malého pokutového území se skvěle zorientoval Lazovič, který uklidil míč přesně k tyči - 2:2.

V závěru sahaly po výhře oba týmy. Po trestném kopu Lewandowského se nejprve zaskvěl Avramov, na druhé straně pak v 81. minutě hlavičkoval Žigič pouze do míst, kde stál připravený Fabianski.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Poláci si svoje splnili a mužou odpočívat naopak Srbové musí vyhrát 2 zápasy a doufat že Finové porazí Portugalce potom rozhodne skore

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko si nemůže stěžovat, jelikož si to zavinili sami. Poslední dohrávaný zápas s Kazachstánem budou v depresi, takže může být překvapení. Poláci dokázali, že i když mají jistý postup, nevypustí to a to jim slouží ke cti. Na ME se s nimi musí počítat, jejich nepříjemná hra nikomu moc nevoní. Koukám na počet diváků a to je teda hrůza, určitě nebylo ideální počasí, ale i tak to neomlouvá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele