Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina F
21.11.2007 20:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Råsunda, Solna

Reportáž

Švédsko - Lotyšsko 2:1

Švédové si pohlídali druhou postupovou pozici. Ve Stockholmu přehráli Lotyšsko 2:1 a jako jediný ze skandinávských celků se příští léto představí v Rakousku a Švýcarsku. Lotyši přišli o naději dávno, přesto neodehráli na severu Evropy špatný zápas.

Start do utkání ale měli příšerný. Už po pár vteřinách se na pravé straně uvolnil Ibrahimovič a jeho centrovaný míč dopravil hlavou do sítě Markus Allbäck. Švédové dali tedy rázně najevo, že nehodlají spoléhat na pomoc Španělů a postupový bod si raději uhrají sami. Švédové ani po pohádkovém začátku nepolevili a dál útočili ve snaze zlomit odpor soupeře další brankou. Källströmovu střelu z dálky ale chytil Kolinko a Ibrahimovič pálil těsně vedle. Další šanci měl útočník Interu Milán vzápětí, když Laizans fauloval asi 20 metrů od branky Allbäcka. Ani tentokrát však na lotyšského brankáře nevyzrál.

Jediné, ale zato pořádné nebezpečí na druhé straně znamenal Juris Laizans. Nejprve donutil Isakssona ke skvělému zákroku a když se švédská obrana nepoučila a dal mu 26. minutě znovu dost prostoru, postaral se s přispěním jednoho z obránců o vyrovnání. Švédové byli na chvilku v útlumu a po další střele Laizanse mohli dokonce prohrávat. Isaksson však tentokrát zasáhl. Domácí nabrali vítr do plachet znovu před přestávkou, ale šance Nilssona i Källströma vyšly naprázdno.

Po změně stran Švédové dál tlačili na pilu, ale výsledkem byla jen další zahozená příležitost Ibrahimoviče, který z 12 metrů pálil nad břevno lotyšské branky. Seveřané se dočkali až v 57. minutě a znovu udeřilo z pravé strany. Ljugberg posunul míč ke Källströmovi, který levačkou znovu převážil misky vah na švédskou stranu. Hosté mohli reagovat Visnjakovsem, ale jeho pokus z bezmála třiceti metrů Isaksson zkontroloval nad břevnem. Švédové dominovali a mohli přidat další branky. Allbäckovu hlavičku však chytil Kolinko a neúnavný Kälström několikrát pálil mimo. Střídající Majstorovič ještě stihl hlavičku nad, ale pak už se Švédové oddali postupovým radovánkám. Už popáté za sebou!

Autor: Jiří Fišara / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle zápas musí vyhrát Lotyšsko protože by to bylo dobré pro S. Iry, které bych rád viděl na ME

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jiného se nedalo čekat, Švédsko si to pohlídalo, ale konec kvalifikace jim už tolik nevyšel. Na Euro patří, ale ne velký výsledek to nebude. Lotyši zahráli to, na co mají. Premiérová účast na minulém Euru byla vyjímka, potvrzující pravidlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele