Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina G
21.11.2007 17:00 CET
6 : 1
(1:0)

Reportáž

Rumunsko - Albánie 6:1

Rumunsko excelentním způsobem završilo své úspěšné účinkování v této kvalifikaci, když rozdrtilo Albánii 6:1. Rumuni, kteří si postup zajistili už dříve, tak získali prvenství v kvalifikační skupině G, Albánci skončí nejspíš na páté pozici.

Rumunsko zahájilo utkání velmi dobře a ve 22. minutě bylo za svou aktivitu odměněno vedoucím gólem. Nicolae Dica se postavil k přímému kopu a zakroutil ho tak, že na něj hostující brankář Beqaj neměl nárok. I po vedoucí brance hráli domácí aktivně, ale Albánci je už do žádné vyložené šance nepustili, a tak se do šaten šlo za stavu 1:0.

To hlavní přišlo po přestávce. Nejprve zahrozili hosté, ale spolupráce Kapllaniho a zakončujícího Bogdaniho ke gólu nevedla. Pak za to ovšem vzali domácí a se skóre se začaly dít věci. V 53. minutě se k přímému kopu postavil Gabriel Tamas a přízemní střelou, která prošla klubkem hráčů a zapadla do pravého koutu branky, navýšil vedení na 2:0. V 61. minutě Rumunům značně ulehčil situaci hostující Curri, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen.

O tři minuty později udeřili domácí potřetí, po akci Dicy se trefil Daniel Niculae. Za další minutu se ale zmohli na branku i hosté, po přihrávce Haxhiho skóroval střídající Edmund Kapllani. Prakticky po rozehrání ale vzaly veškeré naděje hostů alespoň na bod za své. Cocis předložil gólovou nabídku Niculaemu a ten se podruhé nemýlil.

Do podoby debaklu pak navršili domácí skóre díky dvěma penaltám. První proměnil v 71. minutě Ciprian Marica a dvě minuty na to se po další červené kartě pro hosty nemýlil ani Dica. Další gól už Rumuni proti devíti protihráčům nepřidali, přesto si na závěr výhrou 6:1 připsali své nejvyšší vítězství v této kvalikaci.

Autor: Petr Vaněček / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rumuni potvrdili vysokou výkonnost. Na Euru můžou sehrát roli černého koně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele