Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina E
21.11.2007 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Andorra - Rusko 0:1

Zázrak, kterému asi málokdo věřil, se opravdu stal. Rusko se i přes prohru v Izraeli ještě kvalifikovalo na mistrovství Evropy. Výkon hostujících hráčů hodně naznačoval, co si asi myslí o svých postupových šancích, Rusové vyhráli v Andoře jen nejtěsnějším rozdílem 1:0. O gól se postaral Dmitrij Syčev, o zbytek práce pak namotivovaní Chorvaté v duelu s Anglií. Rus Kolodin si navíc dovolil neproměnit penaltu, krátce před koncem byl vyloučen Keržakov.

Hosté domácí celek výrazně přestříleli. Andorský gólman Alvarez nejprve zmařil střelu Keržakova, poradil si i s přízemním trestným kopem Kolodina. Stav se měnil až pět minut před přstávkou. Střídající Torbinský si našel prostor na pravé straně, nalinkoval precizní centr na Syčeva, který přehlavičkoval vybíhajícího Alvareze.

Po změně stran pak fauloval domácí gólman ve vápně Keržakova, ale Kolodin zahrál pokutový kop špatně a Alvarez jej chytil. Gólman se ale zranil a místo něj nastoupil Gomes. Aktivní byl pak zejména Torbinskij, ale Gomes si s jeho střelami vždy poradil, stejně jako zblokoval pokus Keržakova. Z ojedinělého útoku střílel nad andorrský Lima. Nadšení v táboře ruských fans tak způsobil až třetí chorvatský gól a hosté si už výhru uhlídali. V závěru byl ještě vyloučen Aršavin a pak už se mohlo spustit ruské postupové nadšení.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výsledek nic moc, ale Rusko je i přesto v euforii. Po neskutečném kiksu Anglie nakonec postoupilo. Postup si podle mne ale nezasloužilo, má nevyrovnané výkony a tato kvalifikace to ukázala. Rusko těží jen z dokonalé souhry náhod. A tak jsen na ně na Euru hodně zvědavý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele