Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
21.11.2007 20:35 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Německo - Wales 0:0

Němečtí reprezentanti již před výkopem věděli, že ve skupině skončí na druhém místě a konečná remíza jim tak příliš vadit nemusí. Velšané získali cenný bod a v tabulce skupiny nakonec skončili pátí.

Domácí se s kvalifikací chtěli rozloučit vítězně a tomu také odpovídal jejich nástup. V desáté minutě pálil po akci Hitzelspergera nad Podolski, o čtyři minuty později pak skončila střela Borowského na tyči a odražený míč si již pohlídal Hennessey. Počáteční německý tlak postupem času opadl a hru začali diktoval hosté. Jejich hlavní osobností byl záložník Davies a po jednom z jeho centrů hlavičkoval těsně mimo Earnshaw. Domácí odpověděli nepřesnou hlavičkou Gomeze, na druhé straně se Lehmann ohlédl za pokusem Fletchera.

Rovněž začátek druhé půle patřil Německu. V 59. minutě se po hlavičce Rolfese již radovali fanoušci v ochozech, míč mířící do opuštěné svatyně ale včas uklidil do bezpečí Collins. Další příležitost měl Klose, jehož hlavička mířila nad. S blížícím se závěrem rostlo napětí a rozdávaly se karty. Hostující fotbalisté inkasovali v poslední desetiminutovce tři, ani to jim ale nakonec nezkazilo radost z nečekaného úspěchu. Německo mělo postup jistý již delší dobu, nad jeho posledními dvěma domácími zápasy se však vznáší mrak nejistoty.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Němci opět zklamali. Ale je známo, že se brzo seberou, to by nebylo Německo. Na Euru jim moc nevěřím, maximálně půjdou ze skupiny. Wales si připsal další slušný výsledek a přeji jim více štěstí do další kvalifikace. Pokud se vyhnou výkyvům a přidají pár maximálních výkonů, budou ještě lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele