Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina F
21.11.2007 20:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Island 3:0

Dánsku se podařilo zvítězit v posledním utkání nad Islandem 3:0 před domácími fanoušky, pro které to byla slabá náplast na nepovedenou kvalifikaci. Tato jasná výhra už nic nezmění na faktu, že domácí nepostoupí na mistrovství Evropy. Pro hosty to byl další nepovedený výkon. S předposledním místem ve skupině F nemůže být na Islandu spokojenost.

Zápas nezačal pro hosty šťastně. V 8. minutě musel střídat pro zranění Sigurdsson, kterého nahradil Gardarsson. Hosté si přijeli do Dánska pro bod. Nastoupili s defenzivní taktikou v rozestavení 4-5-1. Dánové však byli jasně lepší a celý první poločas měli územní převahu, která vedla k mnoha šancím. A také přišly góly. Ve 34. minutě Christian Poulsen našel krásnou přihrávkou Nicklase Bendtnera a ten poslal domácí tým do vedení. To ovšem nebylo ještě vše. O deset minut později zvýšil Jon Dahl Tomasson na 2:0, po přihrávce Rommedahla. Do kabin šli domácí se zaslouženým vedením.

Pro Island to byl tvrdý direkt, ze kterého se nevzpamatoval ani po přestávce. Dánové dál útočili a třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. V 59. minutě už nebylo pochyb o vítězi utkání, když se trefil střídající Thomas Kahlenberg. Ten byl na hřišti pouhých pět minut, když ho vyzval ke skórování Nicklas Bendtner. Tento stav už vydržel až do konce utkání i přes řadu dalších šancí domácího týmu.

Dánsko tak ukončilo neúspěšnou kvalifikaci bezpečným vítězstvím. Tento výsledek a hlavně předvedená hra určitě pomůže v další práci při generační výměně, kterou Dánsko během této kvalifikace procházelo.

Autor: Aleš Cahlík / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byla to jasná záležitost Dánska, ale jinak byla pro ně tato kvalifikace ME smůlovatá. Zdá se mi, že trochu výkonnostně stagnují.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele