Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina F
21.11.2007 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Španělsko - Severní Irsko 1:0

Španělsko v domácím prostředí zdolalo Severní Iry a vyhrálo tak svou skupinu. Hosté měli už jen teoretickou šanci postoupit, ale Švédové si druhé postupové místo s přehledem pohlídali. Jediný gól padl po střele Xaviho, kterou nešťastně tečoval hlavou Clingan a míč šel do protipohybu gólmana Maika Taylora přesně k tyči.

Španělé dokráčeli k výhře v poklidném tempu a v sestavě plné náhradníků. V brance po většinu zápasu jen stál Pepe Reina, v obraně si zahráli Pablo, Pernía a Albiol, v záloze Senna a jako osamocený útočník stanul Daniel Guiza z Getafe. Hostující forward Healy už ke svých 13 gólům v kvalifikaci další trefy nepřidal. Duelu na Kanárských ostrovech přihlíželo i 4000 fandů Severních Irů.

Španělsko začalo náporem, po dvou minutách střílel těsně vedle Xavi. Domácí pak volali po penaltě, když si ve vápně Craigan pomohl rukou se Silvou, ale sudí Fandel zůstal klidný. Hosté spíše jen bránili, v 17. minutě zkusil zdálky štěstí nepřesně Healy. Španělé pokračovali v tlaku, po přistrčení Fabregase střílel jen do boční sítě Sergio Ramos, pokus Guizy lapil Taylor. O minutu později se mohl už téměř radovat právě Ramos, ale Clingan na čáře balon odvrátil. Zdálky ozkoušel Taylorovy prsty Fabregas, gólman zneškodnil i nebezpečný centr Iniesty, zakončení Guizy zblízka odvrátil McAuley.

Domácí pokračovali ve vytrvalém tlaku, Taylor zmařil střely Senny i Silvy. Gól padl až v 53. minutě, když v brance skončila tečovaná střela Xaviho, kterému zpětnou přihrávkou do šance přihrál Iniesta. Na další gól mohl přihrát po svém průniku Joaquín, hledal Silvu, ale obrana mu nedala prostor. Poslední možnost pohnout se skóre měl Joaquín. Španělé se tak kvalifikovali na šampionát jako vítězové skupiny.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a můžu sem napsat sparta buzerantů parta?

jestli ne tak pardon

Reagovat
smazaný uživatel

Pravidla pro komentáře: v komentářích platí zákaz používání vulgarit, zákaz hrubého urážení ostatních uživatelů, zákaz vkládání jakékoliv reklamy a spamu. Provozovatel webu si vyhrazuje právo na mazání komentářů porušujících tato pravidla, nebo jinak nevhodných. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů

Reagovat
smazaný uživatel

na to sem reagoval

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste poř

Reagovat
smazaný uživatel

jeeště pořád temhle hochům věřím že postoupí ikdyž šance je tak 10:1 protože si to zaslouží zato co předváděli v kvalifikaci drzim vam palce hosi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nezbývá nic jiného než vyhrát a veřit na zázrak (že Lotyško vyhraje ve Švédsku)

Reagovat
smazaný uživatel

Raději jsem ani netipoval, pouze doufal. Zázrak se ale nekonal. Je to velká škoda, pozitivum je, že Severní Irsko fotbalově vyrostlo a snad to bude setrvalý stav. Popravdě se musí ale říct, že si postup prohráli v Lotyšsku a hl. na Islandu, tzn. reálná ztráta 4 až 6 bodů. Jinak je ale nutné s nimi dál počítat, hl. na domácím pažitu v Belfastu jsou a budou nebezpeční, Španělé by mohli vyprávět. A právě Španělsko zastihl závěr kvalifikace ve výborné formě, tak jsem na ně na Euru zvědavý. Budou tradičně patřit do širšího okruhu kandidátů na titul ME.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele