Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
21.11.2007 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Arménie

Kazachstán

Rozhodčí: ?
Diváci: 8.000

Reportáž

Arménie - Kazachstán 0:1

Kazachstán překvapivě vyhrál na půdě Arménie a vystřídal jí tak na konečném šestém místě kvalifikační skupiny A. Výhru svou první trefou v národním týmu zařídil Sergej Ostapenko.

Zápas začal z obou stran velmi opatrně a divácky nepříliš atraktivně. První střelu jsme mohli vidět až koncem šestnácté minuty, přímý kop Artura Voskanjana přesně našel Roberta Arzumanjana a chybělo jen málo, aby poslal domácí do vedení. S 23. minutou přišla i první šance Kazachstánu, prozměnu přímý kop Farkhadbeka Irismetova našel Ostapenka, ale jeho střelu Roman Berezovskij bez problému chytil. Těsně před přestávkou měla Arménie dvě gólové šancie, nejprve Karen Dochojan pálil těsně nad a pak Levon Pačajan z hranice pokutového území trefil břevno.

Do druhé půle vstoupili Kazaši rozhodnuti dát gól a málem se jim to povedlo, když dvě minuty po začátku Samvel Melkonjan svou střelu umístil jen těsně vedle pravé tyčky. Do překvapivého vedení šli málem hosté v 60. minutě. Na centr Sergeje Larina si naskočil Ostapenko a Berezovskij měl co dělat, aby včas zareagoval. Ostapenko se nakonec prosadil o čtyři minuty později, kdy už nedal Berezovskému žádnou šanci. V 68. minutě Arménie málem vyrovnala, ale přímý kop Artavazda Karamjana skončil opět pouze těsně nad. Ač se domácí snažili, za celý zápas ani jednou nedokázali vystřelit mezi tyče Davida Lorii a s touto bilancí tak na vítězství nemohli pomýšlet. Po devadesáti minutách tedy možná i překvapivě vyhrál Kazachstán nejtěsnějším možným výsledkem.

Autor: Vít Nohejl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arménie byla doma mírný favorit, takovýto výsledek se nečekal. Docela překvapení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele