Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina G
21.11.2007 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Slovinsko - Bulharsko 0:2

Dvě branky v závěru utkání zajistili Bulharům důstojné rozloučení s kvalifikací, v níž dlouho byli ve hře o postup. To domácímu Slovinsku by asi ani výhra nevyhnala pachuť z úst. Nepodařený cyklus zakončili účastníci ME 2000 až na pátém místě skupiny. Předstihla je dokonce i Albánie.

Bulhaři zahájili utkání, v němž šlo jen o čest, aktivněji. Po centru Petrova hlavičkoval nebezpečně Dimitrov. Na druhé straně zblokovala hostující obrana střelu Kirma a vzápětí pálil z dálky Jokič. Akrobaticky přes hlavu to po rohu Birsy zkoušel Lavrič. Důležitý okamžik přišel v 45. minutě. Jokič zastavil nedovoleně unikajícího Jovova a s červenou kartou do kabin zamířil o něco dříve, než ostatní aktéři zápasu. N8sledný přímý kop Petrova sice Handanovič v pohodě pokryl, ale do druhé půle zamířili Slovinci i přesto výrazně oslabeni.

Prakticky celý druhý poločas se logicky odehrál v režii Bulharů. Krátce po přestávce střílel z úhlu Jovov, ale jestě neuspěl. Handanovič ještě udržel pro domácí čisté konto i po dalším centru Petrova a hlavičce Tunčeva. V 81. minutě už byl ale krátký na Georgievův volej, který poslal Bulhary do vedení. Tři minuty nato pojistil víztězství hostů po přihrávce Dimitrova Berbatov.

Autor: Jiří Fišara / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bulhaři prokázali, že se porvali s těžkou skupinou dobře a konečné 3.místo ve skupině je na jejich současné možnosti tak akorát. Naopak Slovinci tápou a budouctnost nebude lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele