Serie A - souhrn 4. kola

15.09.2018, 16:58, aktualizováno 17.09.2018, 22:28
Komentáře a souhrny
AS Řím nedokázal přetavit ani dvougólový náskok ve vítězství nad Chievem. Za Juventus se poprvé trefil Cristiano Ronaldo a Stará dáma díky němu porazila Sassuolo. AC Milán veze pouze bod z Cagliari, Lazio těsným výsledkem ukořistilo body v Empoli. Neapol přetlačila Fiorentinu, Inter překvapivě prohrál s Parmou...

SPAL 2013 - Atalanta Bergamo 2:0

17.09.2018 20:30

Góly: 50. Andrea Petagna, 56. Andrea Petagna

Posílat Andreu Petagnu na hostování asi nebyl ten nejlepší nápad. Své o tom po dnešku ví Gian Pier Gasperini, trenér Atalanty, jehož tým prohrál ve Ferraře 0:2, když obě branky vsítil stále teprve třiadvacetiletý útočník. Petanga zamířil z Atalanty na hostování do SPALu před touto sezonou.

Atalanta byla ve Ferraře favoritem, ale tuto roli nedokázala v žádném případě naplnit a opět prohrála. Svěřenci Giana Piera Gasperiniho spadli v tabulce Serie A už na třinácté místo a naopak SPAL se posunul až za vedoucí Juventus.

Pro SPAL je to skvělý začátek sezony. Loni se tým zachraňoval, ale letos zatím válí. Zápas s Bergamem sice začal pasivně, Atalanta měla převahu, ale hlavička Zapaty skončila mimo tyče. Domácí zahrozili až ve 23. minutě a byl to pozdější muž zápasu Andrea Petagna. Mladý útočník střílel po zemi k tyči, ovšem Gollini předvedl výtečný zákrok. Gasperini musel už v prvním poločase sáhnout ke střídání a do hry poslal už uzdraveného Josipa Iličiće, ze hry naopak musel Emiliano Rigoni.

Diváci se na stadionu Paola Mazzy dočkali vytoužených branek krátce po změně stran a výhradně do hostující sítě. V 50. minutě rozehrál SPAL volný přímý kop centrem do šestnáctky, tam hlavičkoval Felipe a Gollini stihl zareagovat, zblízka však okamžitě dorazil balón do branky Andrea Petagna.

A nezůstalo jen u této branky. Za šest minut nechala defenzíva Bergamaschi Petagnu ve vápně vystřelit a s výraznou pomocí teče zapadl balón nechytatelně za Golliniho záda. Atalanta byla v průšvihu a další minuty nenasvědčovaly ničemu, že by se snad v zápase ještě měla zvednout. Naopak, deset minut před koncem mohl pečetit výsledek Masiello, kdyby jeho střela nešla jen těsně vedle.

SPAL v nastavení bez problému přežil volný přímý kop Iličiće a výsledek 2:0 nakonec udržel. Zisk tří bodů pak znamená, že se posunul až na druhé místo za vedoucí Juventus.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AC Milán 1:1

16.09.2018 20:30

Góly: 4. João Pedro - 56. Gonzalo Higuaín

AC Milán hned v prvním zápase po reprezentační přestávce ztratil body. Na Sardinii sice musel dohánět manko, ale konečná remíza 1:1 je pro něj prostě málo. Cagliari poslal do rychlého vedení Joao Pedro a za Rossoneri srovnával stav Gonzalo Higuaín.

Rossoneri tak nepotvrdili skvostnou vzájemnou bilanci a bod je pro něj rozhodně ztrátou. Pro milánský celek to nebyl vůbec povedený začátek. Už ve čtvrté minutě nedokázala obrana Rossoneri jakkoliv zareagovat na průnik Leonarda Pavolettiho a za Donnarummou nejenže zvonila tyč, ale z následného odrazu se trefil do sítě Joao Pedro, takže Cagliari vedlo. Milán se snažil o okamžitou odpověď, ale Rodríguez svojí střelou pouze vyprášil Cragnovo rukavice.

V 16.minutě mělo AC kopec štěstí, když Barellova krásná střela skončila na tyči! Na druhé straně zase zazdil tutovku Calhanoglu, který po jemném centru zakončoval z malého vápna trestuhodně nad.

Svěřenci Gennara Gattusa se dočkali vyrovnání až po změně stran a konečně se prosadila letní akvizice z Juventusu Gonzalo Higuaín. Argentinský střelec obdržel od Kessiého načasovanou přihrávku do běhu, vyhnul se Cragnovi a střelou do odkryté branky srovnal na 1:1.

Milán se s remízou nechtěl spokojit a byl nadále aktivnější. Suso si udělal prostor ke střele, ale po jeho typické akci tentokrát hodně minul. Sardiňané drželi nadějný výsledek a Milán se zejména v závěru utkání tlačil dopředu. V jeho nastavení opět těsně minul Suso a stejně dopadla i tutovka Higuaína. Hosté ze závěrečného tlaku vítězný gól nevydolovali a musejí se spokojit s jedním bodem.

Více informací k zápasu

Empoli FC - SS Lazio 0:1

16.09.2018 18:00

Góly: 47. Marco Parolo

Lazio si připsalo další vítězství proti Empoli a opět dokázalo neinkasovat. O tři body se pro hosty z Věčného města postaral Marco Parolo, který se trefil krátce po změně stran.

Lazio mělo na úvod sezony hodně náročný los a tentokrát si konečně chtělo připsat přesvědčivé vítězství. V Toskánsku jej čekalo Empoli a obránce Lazia chtěli vyzkoušet především Zajc, Krunić a Caputo. Lazio spoléhalo na Milinkoviće-Saviće, Immobileho a Alberta, což byla záruka ofenzivní podívané.

Právě srbský záložník Milinković-Savić se dostal do první slibné šance utkání, když v 6. minutě prošel obranou Empoli až do zakončení. To se mu ale nepovedlo podle představ a jeho rána zamířila těsně vedle tyče! Mimo pálil na opačné straně také záložník Acquah, jehož ránu nakonec nemusel mladý brankář Strakosha nijak řešit.

Prvních dvacet minut se obešlo bez vážnějších šancí i většího tempa. Ve 30. minutě se málem dostal do vedení outsider utkání. Nejprve si domácí středopolař Acquah přiťukl s Caputem a ocitl se sám před brankářem. Brankář Strakosha musel reagovat velmi rychle a jeho pokus vyrazil, ale akce tím neskončila. K dorážce se opět dostal Caputo, který ale před bránou selhal a mířil nad!

Stejný hráč o minutu později skóroval, ale protože to bylo z jasného ofsajdu, branka sudím Orsatem být uznána nemohla. Dvojice Alberto - Immobile dnes nebyla příliš vidět a o veškerý rozruch před domácí brankou se staral Milinković-Savić. Ani další jeho tvrdá rána ale nezamířila do sítě.

Ke konci první půle musel domácí brankář Terracciano řešit jednu hodně ošemetnou situaci, když byl těsně před ním balon tečován. Nakonec však zamířil mimo bránu. Stejně tak hlavička Wallace nebyla z nejpřesnějších a skóre tak za první půli zůstalo neměnné.

To se ale změnilo ihned po nástupu obou týmů na poločas druhý. Ve 47. minutě se do pokutového území Empoli snášel ostrý centr který hrubě podcenil obránce Rasmussen. Díky jeho ospalosti se do zakončení procpal Marco Parolo a šťastnou trefou poslal Biancocelesti do vedení!

Tempo utkání nabralo na otáčkách a hrálo se nahoru dolů. Otevřenou obranu Empoli neřešilo až příliš často, ale Lazio nedokázalo svou útočnou fázi natolik zpřesnit, aby soupeři uškodilo. Empoli zase nemělo dostatek kvality ani štěstí na to, aby trochu laxně hrající Římany potrestalo gólem.

I proto se na hřiště dostala nová posila jménem Joaquín Correa. Pár minut před koncem to ale byli domácí, kdo vymysleli opravdu nebezpečnou šanci. Caputo měl před sebou ve vápně dostatek volného prostoru, ale nedokázal si v zakončení poradit. Jeho kroucená střela z voleje zamířila těsně nad. A když Immobileho ránu vyrazil Terracciano, bylo o vítězi rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Bologna FC 1:0

16.09.2018 15:00

Góly: 69. Krzysztof Piątek

Střelecké trápení Boloni nebere konce. Svěřenci Filippa Inzaghi znovu prohráli a opět přitom nedali ani gól. Janov slaví tři body a rozhodla o tom jediná branka Krzysztofa Piateka dvacet minut před koncem.

První poločas zápasu byl z obou stran hodně opatrný a k vidění nebyla prakticky žádná vyložená šance. Oba celky měly k dispozici několik standardních situací, ale ani z nich neudeřilo. Přitom na stadionu Luigiho Ferrarise panovala výtečná atmosféra, která tedy postupem času opadla a někdy po hodině hry už se z tribun ozýval pískot. Důvod byl jasný - fotbalová nuda.

Snad až v 64. minutě mohl trochu osvěžit diváky hlavičkující Nicólas Spolli, branku ale netrefil a tak byl stav nadále bezbrankový. A čím více čas ubíhal, tím více se dostávala do křeče především Boloňa, která už dlouho čeká na první gól v sezoně.

V 70. minutě navíc přišla pro Inzaghiho tým těžká rána. Krzysztof Piatek dostal za vápnem trochu prostoru, nerozpakoval se a přízemní skákavou ranou překonal polského brankáře Skorupskiho. Filippo Inzaghi okamžitě zareagoval střídáním a na plac poslal Orsoliniho, jenže herní změna se žádná nedostavila. Tlak hostů se trochu zvýšil s příchodem Santandera, ale nic, s čím by měli Grifové potíže, nepřišlo.

Závěr utkání pozdržel zdravotní stav rozhodčího, který musel být ošetřován. Nebývalá situace hostujícím hráčům zrovna nepomohla, na druhou stranu Boloňa za celý zápas nevymyslela vůbec nic. Frustrace si pak vybrala další daň a v sedmé minutě nastavení uviděl naprosto zbytečnou červenou kartu Erick Pulgar. Boloňa znovu prohrála a pod Inzaghim se opět o něco více rozkývala trenérská židle.

Více informací k zápasu

Juventus FC - US Sassuolo 2:1

16.09.2018 15:00

Góly: 50. Cristiano Ronaldo, 65. Cristiano Ronaldo - 90. Khouma Babacar

Čas Cristiana Ronalda právě nadešel. Portugalská hvězda vstřelila oba góly Juventusu a byla hlavním strůjcem výhry 2:1 nad Sassuolem. Stará dáma potvrdila vynikající start do sezony a směle se může chystat na Ligu mistrů a utkání ve Valencii.

Sassuolo do neděle nepoznalo hořkost porážky, ale tentokrát se muselo sklonit před favorizovaným Juventusem. Neroverdi ale obhájci trofeje vzdorovali a minimálně v prvním poločase byli vyrovnaným soupeřem. Stará dáma si totiž první gólovku vytvořila až ve 39. minutě a to tedy s vydatnou pomocí hostů. Centr Cancela nešikovně zasáhl Marlon, ale Consigli byl naštěstí na místě a balón ho jen trefil. Jakkoliv měl Juventus převahu, místy větší, někdy menší, prosadit se nedokázal, takže poločasový stav na Allianz Stadium byl 0:0.

Velká chvíle pro fanoušky Juventusu přišla až po změně stran. V 50. minutě rozehráli Bianconeri rohový kop, načež Ferrari krkolomně trefil vlastní tyčku a Cristiano Ronaldo mohl zblízka v poklidu dorazit balón do prázdné branky!

A jak už to tak bývá, Ronaldo byl po vstřelené brance při chuti a o patnáct minut později přidal druhou branku. Emre Can rozehrál rychlý protiútok, Ronaldo si počkal na přihrávku a pak střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Ronaldo byl dokonce blízko hattricku, ale čtvrthodinu před koncem sám na zadní tyči nedokázal trefit Consigliho branku. V 83. minutě pak Dybala vypustil ze své kopačky nepříjemnou pumelici, kterou musel brankář Neroverdi vyrážet a dorážející Ronaldo skákající balón opět neusměrnil mezi tři tyče. Juventus utkání kontroloval, ale v nastaveném čase trochu polevil a Sassuolo alespoň kosmeticky upravilo výsledek. Duncanův centr doputoval až k Babacarovi a jeho hlavičku Szczesny naháněl marně.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Turín FC 1:1

16.09.2018 15:00

Góly: 28. Rodrigo De Paul - 49. Soualiho Meïté

Udinese doma jen remizovalo s Turínem a v nepříliš atraktivním duelu padl jeden gól na každé straně. Na první trefu De Paula reagoval po změně stran Meïté.

Udinese stále čeká na přesvědčivý zápas, díky kterému by tým naplno ukázal své možnosti. Dnes jím mohlo být utkání proti Turínu. Domácí vsadili na opory jako Behrami, De Paul nebo Fofana se Samirem, zatímco Turín spoléhal na Iaga Falquého, Belottiho nebo Soriana s Basellim.

Zebry byly doma aktivnějším týmem a kontrolovaly střed pole. Záloze Turína chvíli trvalo, než dokázala překonat svého soupeře a vytvářet pro útočníky dostatek prostoru. Ve dvanácté minutě se to povedlo a balon si přes bránícího Troosta-Ekonga našel Alex Berenguer. Ten i přes svůj nevysoký vzrůst dokázal hlavou přelobovat brankáře Scuffeta a Turín šel do vedení. Jenže jen na chvíli, neboť sudí záhy odvolal gól pro ofsajd.

Hodně dopředu se hnal Rolando Mandragora a jeho ofenzivní výpady byly poměrně časté. Jeden z nich zakončil dobrou ranou, která mířila jen těsně vedle tyče! Problém pro hosty nastal ve chvíli, kdy se zranil Iago Falqué. Do hry musel Simone Zaza a s ním se obrana Udinese také měla na co těšit.

Velké chyby se obránci Turína dopustili ve 28. minutě, když nechali dostatek prostoru Rodrigu De Paulovi. Mladý hráč postupoval na bránu velmi svižným krokem a když jej nikdo neatakoval, rozhodl se vypálit. A dobře udělal, protože jeho rána zaplula vedle špatně postaveného brankáře Sirigua!

Turín se stále nemohl dostat do tempa a jeho ofenzivní schémata se nesetkávala s účinkem. Udinese v podstatě stačilo jen v klidu bránit a vyplňovat prostory před brankářem Scuffetem. Závěr první půle obstarala pohledná kombinace mezi Behramim a Pussettem, jenže domácí nakonec ani neodcentrovali.

Hned na začátku druhého poločasu si Turín spravil náladu a konečně mu jedna akce vyšla. Po rohovém kopu se sice ještě hosté neprosadili, ale odražený míč sebral Soauliho Meïté a krásnou ranou k tyči nedal brankáři Scuffetovi šanci zasáhnout - 1:1.

Po hodině hry se stejně jako v případě prvního gólu pokoušel prosadit Rodrigo De Paul. Tentokrát jeho rána ale mířila pouze do míst, kam brankář Sirigu v pohodě dosáhl. Jeho reflexy vyzkoušel také polský kanonýr Lukasz Teodorczyk, jehož prodloužení po centru ze strany musel Sirigu tlačit ven z brány snad i očima.

O chvíli později volil zakončení hlavou Valon Behrami a jeho pokus jen těsně skočil vedle tyče. Po centru Roberta Soriana zprava na levou stranu vápna zakončil Belotti akrobaticky, ale mimo. A když v nastaveném čase Machís špatně zpracoval lahůdkový pas za obranu, bylo o remíze rozhodnuto.

Více informací k zápasu

AS Řím - Chievo Verona 2:2

16.09.2018 12:30

Góly: 10. Stephan El Shaarawy, 30. Bryan Cristante - 52. Valter Birsa, 83. Mariusz Stępiński

Římané opět zklamali a s Chievem Verona si jen rozdělili body. Ačkoli vedli už o dvě branky, nakonec nechali soupeře hrát až příliš. Z toho rezultovaly góly Birsy a Stępińskiho.

Římané se chtěli vypořádat se špatným vstupem do sezony a ideální šanci k tomu měli dnes v poledne. Na domácím Olympijském stadionu vsadil trenér Di Francesco na hráče jako Manolas, Džeko, Ünder, Pellegrini nebo Olsen s El Shaarawym.

Chievo, které hlavně mimo hřiště neprožívá úplně dobré chvíle, hodlalo opět hlavně tvrdě a pozorně bránit, k čemuž se na hřišti zavázali Sorrentino, Tomović, Rossettini, Bani nebo Barba. Ofenzivní povinnosti měli Birsa, Giaccherini a samozřejmě mladý Polák Stępiński. Po úvodní minutě aplausu za nedávno zesnulou "matku pluku" Marii Sensi se AS vrhlo do útoku.

První větší šanci si vytvořil Edin Džeko, který se z levé strany dostal až do vápna, kde ještě stačil vystřelit. Naštěstí pro hosty byl brankář Stefano Sorrentino na místě včas. V soubojích mezi AS Řím a Chievem se většinou dají najít dvě jistoty. Jednou z nich je skvělý výkon brankáře Sorrentina, který tradičně frustruje střelce Vlků.

Tou druhou je Stephan El Shaarawy, který má Chievo v těch nejoblíbenějších týmech. Vše dokumentovala 11. minuta, ve které měl Alessandro Florenzi dostatek času na kvalitní centr. Nádherným balonem na zadní tyč oslovil nabíhajícího El Shaarawyho, který pohodlně zaznamenal svůj šestý gól proti Chievu - 1:0 pro AS.

Od té doby AS kontrolovalo hru a diktovalo tempo, především díky kombinaci mezi N'Zonzim a Cristantem. Chievo nijak zvlášť neohrožovalo nulu na kontě brankáře Olsena a když už se mu jednou povedla šance po rozehrání rohového kopu, do rány Obimu skočil pohotový Kostas Manolas.

Na opačné straně bylo veseleji. Po dalším krásném pasu na vybíhajícího Edina Džeka akce pokračovala a zkušený bomber nahrál Bryanu Cristantemu. S ním se nikdo nevracel zase tak natěsno, takže někdejší poklad Atalanty Bergamo v klidu zakončil - 2:0!

Chievo se nevzdávalo a s postupujícím časem dokázalo najít skulinky v obraně Římanů. Jednu takovou mohl na zadní tyči potrestat Valter Birsa, jenže těsně před ním mu balon sebral vlastní spoluhráč, Mariusz Stępiński. Jinak by Birsa zakončoval do prázdné brány. Před koncem prvé půle ještě další skvělý pas od Florenziho poslal hlavou těsně nad bránu opět El Shaarawy.

Po změně stran se věci začaly vyvíjet o poznání lépe pro Chievo. Po zdlouhavé rozehrávce kolem vápna AS napřáhl k ráně z dvaceti metrů Valter Birsa a ačkoli si brankář Olsen na míč sáhl, čisté konto neuhájil.

Římané přeci jen trochu povolili a tempo utkání se viditelně snížilo. Velmi zajímavou kolmici na Cengize Ündera narýsoval Pellegrini, jenže Ünderovu ránu z úhlu Sorrentino vyrazil! Trenér Di Francesco sáhl k několika střídáním a do hry poslal například Karsdorpa s De Rossim. Jeho tým potřeboval nový impuls, neboť Chievo pomalu přebíralo otěže utkání.

Nepříliš zajímavá pasáž hry se odbývala kolem středového kruhu a ani jeden z týmů nebyl schopen více ohrozit brankáře soupeře. Líné tempo druhého poločasu nenabízelo prakticky nic. Až deset minut před koncem se do míče opřel Edin Džeko a jeho pokus z dvaceti metrů pořádně protáhl brankáře Sorrentina.

Chievo se opravdu snažilo a brzy se dočkalo. Nejprve si Kolarov málem vstřelil vlastní branku a jen výtečný postřeh Olsena tomu zabránil. Ne nadlouho, neboť k balonu se dostal Stępiński. Toho dvojice Kolarov - Nzonzi nebránila dostatečně a mladý Polák srovnal na konečných 2:2!

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - UC Sampdoria 0:5

15.09.2018 20:30

Góly: 11. Fabio Quagliarella, 47. Gianluca Caprari, 54. Gregoire Defrel, 83. Dawid Kownacki (pen.), 86. Gregoire Defrel

V noční můru se proměnilo "domácí" utkání Frosinone. To v Turíně utrpělo pětigólový debakl od Sampdorie a s hrozivým skóre 0:10 okupuje předposlední místo tabulky. Sampdoria soupeře načala už v prvním poločase, ale opravdovou kanonádu spustila až po změně stran.

Frosinone je společně s Boloňou jediným týmem, který v lize ještě ani neskóroval a především tuto smutnou bilanci chtělo proti Námořníkům změnit. Nepovedlo se.

Sampdoria začala v turínském azylu, kde Frosinone hrává domácí zápasy, lépe a po deseti minutách už měla v kapse jednobrankový náskok. Krásnou akci na jeden dotek zakončil před prázdnou brankou Fabio Quagliarella. Frosinone se sice snažilo o vyrovnání, ale výsledkem byla jen nepřesná hlavička Salamona. Naopak na druhé straně vystrašil domácí fanoušky veterán Quagliarella, ale i kdyby se trefil, byl by mu máván ofsajd.

Námořníci zdvojnásobili vedení krátce po změně stran a opět to byla pohledná akce na jeden dotek. Centr zleva přistál přesně na kopačce neobsazeného Caprariho a Sportiello byl opět bez šance. Nešťastné Frosinone pak inkasovalo jeden gól za druhým. Gregoire Defrel tak dlouho postupoval s balónem u nohy, až přesně k tyči zakončil.

V závěru pak hosté kopali penaltu po faulu na Dawida Kownackiho a sám faulovaný jí proměnil. Nepopulárního bůra pak domácí schytali v 86. minutě, kdy se druhou brankou v zápase prosadil Defrel a to z akce podobné prvním dvěma gólovým. Ponížení domácích bylo dokonáno. Sampdoria zvítězila v Turíně 5:0.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - ACF Fiorentina 1:0

15.09.2018 18:00

Góly: 79. Lorenzo Insigne

Neapol doma konečně složila reparát po nepovedeném minulém kole a bere tři body. Proti Fiorentině tentokrát udržela čisté konto a jako jediný se prosadil domácí křídelník Lorenzo Insigne.

Trenér Carlo Ancelotti měl co napravovat. Tentokrát se rozhodl pro změnu na hrotu útoku a postavil v posledních letech známou variantu s Driesem Mertensem coby falešnou devítkou a Callejónem s Insignem na krajích. Hosté se opět spoléhali na ofenzivní trio Simeone, Chiesa a Eysseric, do hry se dostali i Benassi s Gersonem.

Partenoperi hráli od prvních minut hodně agresivní fotbal a napadali. Jejich tlak byl ale spíše optickou záležitostí. V sedmé minutě se sice španělský útočník José Maria Callejón propracoval až ke střele, jenže mladý brankář Bartłomiej Drągowski si svou tyč pohlídal a střelu vyrazil!

Horko bylo také na druhé straně, kde si své minuty v bráně užíval brankář Orestis Karnezis. Jeho postřehy vyzkoušel Valentin Eysseric, který využil chvíle nepozornosti obránců Neapole a tvrdou ranou vypálil. Rychlý Lorenzo Insigne se o chvíli později po skvělé přihrávce z levé strany dostal do zakončení z voleje, které se ale mezi tři tyče nevešlo.

Obdobně se pokoušel zaskočit brankáře Drągowskiho také jeho kolega Callejón, ale také jeho pokus prosvištěl těsně kolem tyče florentského brankáře! Od té chvíle se začaly množit zákroky, které by sudí mohl pískat a potenciálně i ohodnotit kartou, ale jinak utkání v této pasáži mnoho šancí nenabízelo.

Lorenzo Insigne krátce poté ztratil míč a těžit z jeho chyby mohl Federico Chiesa. Syn slavného otce Enrica ale svým obstřelem obstřelil kromě brankáře Karnezise také celou bránu. Následně poslal Insigne přízemní centr do vápna, jenže Dries Mertens jej nezpracoval ideálně. Otevřená hra pokračovala také po změně stran a oba týmy hrály velmi vyrovnaný duel.

Po chvíli pomalejšího tempa své nohy rozhýbal Dries Mertens a procpal se díky skvělé technice až do vápna. V něm si ale nepočínal úplně nejlépe a svou ránu poslal jen těsně vedle tyče! To byla také jeho poslední akce, protože vzápětí byl vystřídán Arkadiuszem Milikem, takže záměry trenéra Ancelottiho byly velmi jasné.

Domácí Neapol přidala na tempu a šance znovu začaly objevovat. Mladý Ital Lorenzo Insigne se opět dostal přes protihráče ke střele, ale tu poslal jen do boční sítě. Fialky se naopak dostaly pod tlak a nedokázaly se z něj poměrně dlouho vymanit. Dnes jim v přechodové i útočné fázi zkrátka cosi chybělo.

Do vedení mohl svůj celek dostat Lorenzo Insigne a to velmi netradiční cestou. Naskočil si totiž na centr ze strany a hlavičkoval, což v jeho hře není zrovna doménou. Nebylo ani nyní, protože jeho zakončení proskotačilo kolem tyče! O chvíli později se pokusil prorazit blok Violy také záložník Allan, jenže jeho akce neměla dlouhého trvání. Pokus zkušeného záložníka zastavila dobře pracující obrana Fialek.

Už se zdálo, že se Viola na San Paolu ubrání, ale v 79. minutě konečně zaúřadoval Lorenzo Insigne. Střídající útočník Arkadiusz Milik posunul míč do vápna, kam si Insigne naběhl. Míč si v běhu zpracoval a krásnou ranou jej poslal do míst, kam už se Drągowski nedokázal natáhnout - 1:0 pro Ancelottiho tým! V samém závěru ještě souboj dvou Poláků zvládl lépe Bartłomiej Drągowski a Zielińskiho vychytal.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Parma Calcio 0:1

15.09.2018 15:00

Góly: 79. Federico Dimarco

Inter Milán opět padl. O překvapení sobotního programu se postaral nováček z Parmy, který na favorizovaného soupeře vyzrál. Pro fanoušky Interu je prohra o to horší, že Nerazzurri potopil jejich kmenový hráč, střídající Federico Dimarco.

Inter hodlal před domácím davem ukázat, že reprezentační pauza mu prospěla a že se dostává do formy. Radost a odhodlání mu trochu kazila absence zraněného kapitána Maura Icardiho, místo něhož při další absenci Martineze na hrotu figuroval Keita Baldé. V dresu Parmy měli obranu Interu zlobit rychlíci Di Gaudio s Gervinhem.

Nerazzurri hráli od prvních minut velmi pozorně a aktivně. První šanci si vypracoval Antonio Candreva, který vypustil z kopačky skákavou střelu. Brankář Luigi Sepe si s ní poradil jen s vypětím všech sil. Další projektil vymyslel Ivan Perišić, jehož rychlé nohy dělaly obráncům Parmy problémy.

Chorvatský útočník byl v úvodních dvaceti minutách hodně aktivní a jeho rána ze 17. minuty také nevypadala špatně. Kdyby si míč ještě zpracoval místo unáhlené střely z voleje, Sepe by dost možná lovil míč v síti. O pár chvil později se mohl slavným stát obránce Danilo D‘Ambrosio, jehož hlavička na zadní tyči měla gólové parametry.

Parma sázela na rychlé brejky a jeden takový málem skončil gólem. Postaral se o to Gervinho, jemuž ani angažmá v Číně zase tak moc na rychlosti neubralo. Hbitý útočník podnikl sprint skrz nezformovanou obranu Interu a jen díky fantastickému Handanovičovi se neprosadil!

Ke konci první půle pálil velmi nebezpečně Radja Nainggolan, jehož projektil těsně minul tyč! Následně se neprosadil ani Ivan Perišić, jehož snahu z úhlu pro změnu zastavil Luigi Sepe! Aktivní Inter pokračoval také po změně stran, tentokrát již s Icardim na hřišti. V dresu Parmy se představil kmenový hráč Interu Federico Dimarco.

První nebezpečí musel hasit Samir Handanovič. Štulac totiž tlačil míč pod břevno a jen dlouhán Handanovič mu zákrokem zkazil radost. Nadějnou šanci na druhé straně zase poslal Antonio Candreva jen do boční sítě. O chvíli později Perišić lobem překonal brankáře Sepeho, ale za něj na brankové čáře zaskočil vracející se Dimarco!

Po hodině hry se do zajímavé šance protlačil záložník Gagliardini. Po gólmanem vyraženém centru se uvnitř pokutového území dostal k odraženému míči, ale odkrytou branku minul! Tu dobře trefil Radja Nainggolan o chvíli později, ale jeho bombu zastavil pohotový Sepe.

Když se zdálo, že se Inter nadechuje k tlaku, San Siro utišil hráč, který právě zde chtěl excelovat. Střídající Federico Dimarco nejprve zachránil Parmu před inkasováním a v 79. minutě Ducali poslal do vedení! Jeho nádhernou ránu ze třiceti metrů brankář Handanovič sice viděl, ale zabránit jí v cestě do sítě už nedokázal - 1:0 pro slavící Parmu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC44009:412
2.SPAL 201343014:19
3.SSC Neapol43016:69
4.US Sassuolo42119:77
5.UC Sampdoria32018:16
6.ACF Fiorentina32017:26
7.Janov CFC32016:66
8.SS Lazio42023:46
9.AS Řím41217:75
10.Turín FC41214:45
 Udinese Calcio41214:45
12.Cagliari Calcio41214:55
13.Atalanta Bergamo41127:64
14.Inter Milán41125:44
15.AC Milán31115:54
16.Empoli FC41123:34
17.Parma Calcio41124:54
18.Bologna FC40130:51
19.Frosinone Calcio40130:101
20.Chievo Verona40225:11-1
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (196)

Přidat komentář
Malresi

Parma

Reagovat
Liquid

super, že se vrátili, tyhlec dresy v 1.lize chýbali

Reagovat
didosh

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
db18

Reagovat
Recoba Inter

Cotoje tyvole

Reagovat
Ranoth

"rozjety" inter

Reagovat
Nuno čomes

S každým kdo u nás zaleze v 11ti na půlku body nezískáme. Nemame na to stred. Hlavne největší rakovina týmu bude hrát 24/7 Spalletti čím dřív bude pryc, tím lip.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Rafinha chyba viac ako som si myslel. To bol za neviem kolko rokov hrac, ktory vedel posunut nejak loptu normalne. namiesto toho sa cele leto jebeme s tym, ze kupime Modrica za 60 mega, co bolo od zaciatku nerealne.

nechapem jak Ausilio moze mat skills ukecat de vrija alebo asamoaha aby isli k nam zadarmo a potom nedokaze priniest hraca, ktory je este aj overeny u nas. Cancelo detto

Reagovat
Nuno čomes

Cancelo ani nechtěl, ten ať se zakope. Necekam ze nekdy bude úplně top.

Rafinha je obrovská chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho považuješ za rakovinu?

Reagovat
smazaný uživatel

on nenavidi Broza viac ako hocikto iny :) teda aj Icardiho. ale teraz asi mysli Broza

Reagovat
Nuno čomes

Maura mám rad :)

Reagovat
smazaný uživatel

jaaj sorry to recoba ho nenavidi :)

Reagovat
smazaný uživatel

brozovica sa mat rad ani neda, ved on je nagatomo a ranocchia dokopi

Reagovat
Rip

Guess who´s back. .. . . Inter is back.

Reagovat
Rip

Atleticu se taky moc nedaří, třeba zvážit vzájemnou výměnu trenérů.

Reagovat
Mihal

Reagovat
Elliasson

Snad to v Lize Mistrů bude lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Dimarca sme za 7 mil. eur vykúpili v lete zo Sionu, aby sme ho následne posunuli do Parmy na hosťovanie za 0€, aby potom prišiel na ihrisko v 2.polovici zápasu a aby nám dal gól

Reagovat
10

v Interu od 7 let a slavil jako kdyby právě vyhrál MS, enough said

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsem taky nepobral

Reagovat
10

asi ho přestalo bavit, že ho pořád posíláte někam na hostování, zatímco si v týmu necháváte tragédy jako Dalbert

Reagovat
Nuno čomes

Kdyby to tak netrefil, tak se to tady ani neřeší, proč v týmu není on namísto Dalberta.

Reagovat
10

to je váš problém, Dimarco potenciál ukázal dostatečně

Reagovat
Nuno čomes

To jo, proto nehrál ani v sionu ani v parme.

Reagovat
cresposuper

vsak je to slabucky hrac, okrem kopacej techniky nema nic, v braneni je uplne tragicky. Mne sa pacil na ME U-17, ale v dospelom futbale sa stratil.

Reagovat
10

tak to má proti Dalbertovi pořád navrch

Reagovat
Largo

A kde, prosimte, krome dneska ukazal potencial??

Reagovat
10

v každý repre do až do jednadvacítek, kde vždyky patřil k nejlepším 2-3 hráčům...v Ascoli s Janktem na lajně hrál taky dobře, v Empoli měl před sebou kapitána Pasquala a v Sionu si zlomil nohu

hlavně potenciál může ukázat i tak, že v zápase dokáže dělat věci, který většina ostatních beků nedokáže...jeho techniku a centry moc beků v lize nemá

Reagovat
mato Kreator

Parma

Reagovat
smazaný uživatel

Králové mercata!

Reagovat
Milan.B

vzdy potesi

Reagovat
Eldarion

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

chybí ten Modrič s Messim no...bez toho se nad Parmou vyhrát nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatim je furt zacatek prislo dost novych hracu posledni sezony to bylo spis naopak ze zezacatku to slo a pak se to zadrhlo tak snad to je letos obracene :)

Reagovat
REPLIKATOR

Inter

Reagovat
Liquid

Byl ste někdo z místních na Serii A? Dají se koupit lístky před zápasem ? V Itálii jsem ještě nebyl a Parmě jsem dřív fandil, mám i dres Crespa ještě s logem Parmalat a jelikož je poměrně dobrý spojení flixbusem do Milana a následně vlakem do Parmy je to celkem kousek tak je to realizovatelný.

Reagovat
10

nevím, kolik stojí bus, ale za částku kolem 1000 Kč můžeš mít zpáteční letenku do Boloni, Bergama nebo Milana (Malpensa), odkud se do Parmy dostaneš imho celkem pohodlně...

lístek se dá koupit na místě, případně na https://www.listicket.com/ticketing/home/categoria.html?idMacro=1&idCat=2

Reagovat
Liquid

Paráda, díky moc, zatím to vypadá 5.5. na zápas Parma-Sampdoria, měl bych to zas jak na jaře v Lipsku, oblíbený tým vs tým kde hraje Čech, který mi nevadí, staďák v Parmě 2,5 km od vlakáče což je taky super, koukal jsem, že zas takový Udine je hratelný vlakem, dopraváky jsem ještě nelítal, na kolika zápasech si v Itálii byl ty ? Dávají či prodávají tam taky info k zápasu jak tu?

Reagovat
10

dřív jsem jezdil třeba na 6-7 zápasů za sezonu, teď poslední dobu to spíš pasuju podle výletů a dovolený, takže jsem byl naposledy na Cagliari, Palermu, Catanii...tam jsem program nedostal, ale na Juve 5+ let dozadu se to koupit dalo za pár EUR, minimálně na ty velký zápasy

Reagovat
Liquid

pěkně, jak jsem zběžně koukal na ten odkaz, lístek na hlavní tribunu kolem 50e což je srovnatelný s tím Lipskem, platil si v Italii na Serii A někdy víc? Jinak super, žes vystřídal více měst, taky spíš plánuju navštívit vícero lokalit než jezdit na 1 stejný místo. Škoda, že tu EF napíše počet diváků. A poslední dotaz, co mě zaskočilo v Lipsku kde jsem měl ticket koupený přes net, a4 papír, tak ten mi nevzali před branou a musel sem ho jít směnit do kasy, kde mi místo něj dali klasickou vstupenku, koupit to přes net v Itálii tak tě před branou taky vyhodí anebo to vezmou?

Reagovat
Diego2

Byl jsem na AC Milan a mel jsem normalne A4 na jmeno vytisknutou

Reagovat
Liquid

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, to bych mozna jel s tebou.

Reagovat
Liquid

včas dám pak sem vedět, ale určitě budu chtít hlavní podélnou tribunu, byť ty jsou dražší, ale výhled je lepší a líp se fotí, cesta flixbusem PH-Milano tím jak chci jet jen 829,- kč, asi v únuru začnu vymýšlt celkový plán s tím, že Parmu jako město si budu chtít i prohlédnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sice je ještě brzy,ale taky by mě ten výlet lákal! I s tou prohlídkou Parmy,to by bylo super. Nechci nic dopředu slibovat,ale pokud by ti nevadil ještě další cestovatel,tak bych se eventuelně taky rád přidal

Reagovat
Liquid

mě by to určitě nevadilo a koukám, že zrovna fandíš oběma těm celkům, každopádně v tom únoru to začnu plánovat a dám vědět, pokud půjdou koupit vstupenky dopředu (olis tu píše o nutnosti členské karty...) tak si je přes net pořídíme každý zvlášť ale vedle sebe to asi půjde takže bez problemu, na nikom to viset nebude, mapu Milana pořídím kvůli přestupu a Parmu si natisknu, co budu chtít zjisttit a zeptám se rovnou a tak trochu se obávám - jak je to s TV přenosy a přesouváním zápasů do náhradních termínů u Seria A? Bylo by totiž dost na houby mít koupený bus kvůli ceně třeba 3 týdny dopředu ne li déle a kdyby nám nakonec zápas dali do TV a místo soboty se třeba hrál v pátek, to schéma zápasů včetně časů zápasů budu muset ještě nastudovat, ale je ještě spousta času

Reagovat
smazaný uživatel

No zrovna tenhle zápas je pro mě ideální! S těmi termíny nevím,ale koukám,že SerieA má až do konce roku zápasy i s časem výkopu,takže počítám,že v lednu by měly být už termíny až do konce ligy.Nevím jak letos,ale loni vysílal v Itálii SKY a Premium Calcio všechny zápasy,takže tam nejde ani tak o přesun kvůli TV,jako o nějaké nepředvídatelné události,jako bylo např. náhlé úmrtí Astoriho nebo zřícení mostu v Janově,či nějaká nepřízeň počasí.

Reagovat
olis

ono to uz ide kupit cez net bez clenskej karty?

Reagovat
doshcz

Jankto nehraje a to je ještě mimo Praet, na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě přidej k tomu Saponaru a Gaston byl včera s otazníkem...Trochu jsem se divil,že tam Jankta nedal,při takový marodce.Sice se mu nepoved první zápas na Udine,tam na něj ale všichni bučeli a on nedal jediný kloudný balon,tak ho Giampaolo radši stáhnul. Ale přesto to včera dopadlo parádně!

Reagovat
olis

vcera zatial nas najlepsi vykon v novej sezone, obrana takmer bezchybna, golov sme mohli dat viac, Maksimovic ani jediny naznak neistoty, Hamsik od posledneho zapasu velke zlepsenie, este tak mesiac - dva a bude to zvladat bez problemov v najvyssej kvalite. Taktiez sa mi pozdava ten mix medzi 442 a 433/4321 prinasa to vacsiu istotu v obrane a v ofenzive je to volnejsie a prinasa to viacero moznosti, niekedy sa to dost podoba na Sarriho Neapol ale nie je to uz take zviazane len na jeden system a ked sa to hodi snazime sa hrat priamociarejsie. Vypada to tak ze Ancelotti to mysli s rozumnou rotaciou vazne a bude sa toho drzat teraz hlavne neposrat LM

Reagovat
10

Reagovat
FuckT

Najdolezitejsie je to, ze sa Carlo snazi hrat viacerymi sposobmi, pretoze presne to nam podla mna trochu chybalo pod Sarrim, a najma na konci sezony uz nam dochadzali napady a jednoducho sme nevedeli ako hrat nieco ine, mali sme 1 zostavu a 1 sposob hry, ktory aj ked bol impozantny tak neviem neviem ci by to Sarrimu tak vychadzalo este 1 sezounu, uz v na konci tej poslednej bolo vidiet, ze timy su na to zvyknute a vedia proti tomu lepsie zahrat...

Reagovat
smazaný uživatel

Keby minule nečaroval so zostavou a nechal tri hviezdy na lavičke, mohol mať planý počet bodov ako Juve.

Reagovat
FuckT

Tam ide podla mna o ciele. Po prve, Carlo vyzera byt ten clovek, ktory jednoducho nema v srdci to co Sarri, ze v time budeme mat viac ako 10 hracov, ktory kludne mozu spachat samovrazdu a nikto si to ani len nahodou nevsimne. Po druhe, minulu sezonu sme sice mali dobry run, ale nakoniec sme aj tak nic nevyhrali a v LM sme si urobili vcelku dost velku hanbu, boli sme tam kazdemu na smiech, co bolo nasledkom aj toho, ze sme jednoducho nevedeli rotovat. Po 3, Carlo podla mna citi nase limitacie z minulej sezony a bude sa snazit nasu hru obohatit o nove prvky, aby sme vedeli dat gol aj kolmicou na Mertensa, aj rychlou kombinaciou a aj po centrovanej lopte do 16 ci uz z kraja v utoku alebo dokonca aj z obrany. Jednoducho aby sme boli menej citatelny a schopny reagovat na zapas.

Reagovat
olis

Reagovat
olis

pozeral si ten zapas? lebo toto je asi prvy krat co citam ze toto bol dovod stratenych bodov a ani ja s tebou nemozem suhlasit

Reagovat
pepinho2

AS se chytilo do pasti

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
danko10

Vy banda vyjebaná. Conteho na vás...

Reagovat
Alberto Aquilani

Druhý polčas totálna nádhera ty vole. Ale úplne sme si o to koledovali, keď hipster miesto toho, aby rozhodol, pošle na ihrisko De Rossiho a Nzonziho dá na mezzalu, iné sa ani čakať nedalo. Ten team je celkovo úplne v prdeli a 5 bodov po 4 kolách je úplná katastrofa. Tomu už len chýbalo aby Hazard na konci rozhodol.

Pošlite už doprdele toho idiota a vezmite Conteho. Juvehnusák ne-Juvehnusák, nie sme v pozícii, aby sme na to hľadeli.

Reagovat
Kenneth

Skvele angazma pro Patrika.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Eldarion

Veď tam je z tých útočných možnosti pravdepodobne Schick najslabší..

Reagovat
Snatus

Není problém v Patrikovi, ale v Džekovi, je to kůň trenéra. Kdyby Patrik dostával tolik šancí jako Džeko, tak má úplně jiné statistiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě, bude do sestavy dávat horšího hráče

Reagovat
REPLIKATOR

AS

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsme přešli na dvojpivota, DiFra bránil jednogolový náskok doma proti Chievu..???

Co už, v LM se beztak vyhecujou na nějaký šokující výsledek a pak nám na Bolgni Skorup vylapá a Destro nasype dva.

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
The Krupy

Costa u mňa týmto skončil, bol som proti jeho príchodu, výkonmi si ma získal, pretože hrá perfektne, ale opľuť súpera je fakt prejav primitíva najhrubšieho zrna. Vyhrávame, všetko máme pod kontrolou, no jemu aj tak rupnú nervy a dovolí si toto. Zachoval sa ako opičiak.

Cristiano

No a Dybala by sa mal rýchlo spamätať, lebo si bude môcť hľadať nového zamestnávateľa.

Reagovat
M11

Vymena s Pogbou zacina davat smysl..

Reagovat
Pinturicchio

Já už to beru jako celkem jistotku.

Reagovat
Yanek

Nakonec mel Juventus minimalne castecne pravdu. Si pamatuju, jak v tom byl sam

Reagovat
Pinturicchio

Ale on to psal, když měl Dybala formu a Juventus táhnul.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Yanek

Ok, ale ty veci popisoval docela presne. Dybala ma problem s konzistenci.

Reagovat
Pinturicchio

To docela jo, problém je ale i v tom, o čem píše Jindros.

Reagovat
pistacik11

Tak zas má 90%zásluhu na góle Ronalda, veľa nechýbalo a dal by ten gól on

Reagovat
Mr.Jindros

Já si myslím, že to není úplně Dybalova chyba... on prostě moc nepasuje do toho, co teď Allegri hraje.

Reagovat
M11

Nepasuje vubec.. bohuzel..

Reagovat
vilp

A do čeho ideálně pasuje?

Reagovat
blade115

Berem.

Reagovat
LeonardoUžoa

Co udělal Dybala?

Reagovat
ED91

V podstate si si odpovedal . Jednoducho je čajový, už dlhšiu dobu.

Reagovat
LeonardoUžoa

Aha ja myslel ze se choval nejak nemistne.

Reagovat
Nuno čomes

Skoda. Kdyby se Ronaldo neprobudil mohla být remizka.

No aspoň ze se tak zajebava dybala. Měl by odejít kluk.

Reagovat
Pinturicchio

Siuuuuuuuuu

! ! ! Finno Alla Fine ! ! !

Reagovat
Kixi Syhimour

No nevim, nevim, pokud dostanou v LM třeba City, tak je City proženou s touhle obranou

Reagovat
smazaný uživatel

Piatek 4 zápasy, 8 gólů, jiný zabiják

Reagovat
Kixi Syhimour

4 proti Lecce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Schick, Krejčí, Jankto, Simič

Reagovat
Losinho

podmaňování si Serie A pokračuje

Reagovat
smazaný uživatel

Barák ještě

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
jaris7

ten měl vsazeno

Reagovat
pepinho2

Costa špína snad ban aspoň na měsíc

Reagovat
Kixi Syhimour

Jak chytal Alisson penalty?

Reagovat
ED91

Väčšinou rukami.

Reagovat
olis

rozhodca

Reagovat
CHONG

Teď už mu to tam bude padat jak Němci do krytu

Reagovat
Benfica

tak a teraz to už bude Cris sypať..

Reagovat
smazaný uživatel

Teď v úterý/středu jsem byl na návštěvě obou stadionů v Lisabonu (a Benfika mě uchvátila více musím říct), naprostá paráda (samozřejmě kokot jsem si nezjistil, že se v pondělí hrál zápas s Itálií ). Byl jsi tam někdy na zápase?

Moc točit/fotit neumím (a nemám na to mobil), ale třeba zaujme: https://photos.app.goo.gl/apLT6QsCmCUM1Qdt7

Reagovat
Pride

Super fotky

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Jinak k samotným prohlídkám, v pondělí jsem se šel podívat na Sporting, zastávka metra u stadionu nic moc a pak východ vše posprejované, na schodech všude zvýkačky a bylo celkem vedro, tak nic moc dojem, u hlavního vchodu (mají tam na stadionu více věcí jako bazén a další sporty) mi řekli že prohlídka až od úterý, tak jsem zašel alespoň do shopu pro triko (nakonec mám dvě) a ten shop byl pěkný.

Další den jsem chtěl jet do Sintry, ale po cestě jsem si řekl že se ještě podívám na stadion Benfiky když už tam jsem a zůstal jsem tam strašně dlouho (že už jsem do Sintry ani nejel ), no úplně mě to dostalo, je to vlastně oplocený komplex celé, kde jsou rozcestníky jak ve městech, oproti Sportingu tím pádem vše čisté a uklizené (i když to bylo den po tom zápase), například ty nasprejované věci u toho vchodu do komplexu, shop taky pěkný, strašně mě to nadchlo.

Prohlídka Benfika - nejprve model starého a nového stadionu (starý odstranili, vlastně oba kluby i Sporting kvůli ME 2004), pak jsme šli do patra se podívat už na stadion, Benfika má každou tribunu s jiným sponzorem a zrovna tam uklízeli po tom zápase, pak vevnitř ukázka zase v malém modelu tréninkové centrum (které mě překvapilo že je přes záliv na druhé straně), pak šatny (ten orel je skvostný), tam pouštěli různé hráče co tam hráli v historii (Rooney, Zlatan, Buffon, Puyol atd.), tisková místnost, virtuální realita start zápasu proti Sportingu (skvělý zážitek, klasicky 360 a zhruba 2 minutová stopa toho dění se zvukem, sen a těším se až toto bude častěji a více různě dostupné) no a pak jsme šli dolů na stadionu jak chodí hráči, viděli a mohli si sednout na střídačky, nechápu ty hráče jak to dávají s nervama. Jo a všichni ti tři orli jsou živí (jsem byl překvapený že mají hned 3). Průvodce v pohodě mladý kluk, vypadal jako Di Maria No a taky jsem si teda koupil tričko když už jsem tam byl...

Sporting nás provázela ženská (mimo naučené fráze anglicky ty reakce byly trošičku kostrbatější, ale v klidu), hned jsme šli přes bránu do šaten (kde se nesmělo fotit, nevím proč), pak na stadion, potom na tiskovku a pak do VIP lóže kam chodí i prezident klubu a všichni vážení hosté (kde byl ten lev, ten už tentokrát živý nebyl ) a dost tam připomínali setkání v Číně pár desítek let zpátky. Výhled z VIP byl skvělý. Obecně si tam strašně váží toho, že Figo a Ronaldo, dva držitelé zlatého míče, vyrůstali v klubu. Stejně tak potom v muzeu měli z ME 2016 že 4 hráči byli přímo z klubu a zase kteří v minulosti působili. Ptal jsem se jich na tu kauzu a byli hodně zklamaní, třeba že Patricio odešel apod., ale že někteří hráči zůstali a že se na to snaží nemyslet a snad je čekají s novým prezidentem lepší zítřky. No a potom jsme šli do muzea, které bylo úplně neskutečně zaplněné různými trofejemi (jsou přímo sportovní klub, takže hlavně za jiné věci než fotbal, atletika, cyklistika atd.), no a to bylo hodně pěkné. U Benfiky jsem nebyl v muzeu, tak nemůžu porovnat.

Celkově mě to strašně nadchlo a na ty prohlídky budu chodit i dále, i když nevím, jestli tu Benfiku (která to měla prostě bezchybné) něco ještě překoná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je video 360 co jsem našel toho orla na začátku zápasu (doporučuji pustit přes mobil a můžeš se různě s ním točit po místnosti a tak se točí i ten obraz kdybys náhodou neznal), ten začátek zápasu jsem bohužel nenašel (ale je tam pár jiných videí).

https://www.youtube.com/watch?v=BVyDW6Q4SSc

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Pride

Hele máš nějaký blog nebo něco, kde popisuješ i případné další prohlídky? Docela mě tahle tvoje slohovka chytla

Reagovat
smazaný uživatel

Nee

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
10

Reagovat
Benfica

dobré fotky, niektoré lepšie ako som spravil ja

mal som na pláne ísť, na jeden zápas ktorý mal byť v nedeľu, ale kvôli LM ho preložili na pondelok, ale ráno som odchádzal, takže nakoniec nie..

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Jj jasné, to se bohužel někdy tak sejde, mně štvalo (protože přestím jsem cestoval Španělskem) že to celé vyšlo zrovna na repre pauzu, no už mě nenapadlo se podívat jestli náhodou reprezentace nehraje v Lisabonu Nevím možná bych se tam nedostal, ale zrovna proti Itálii

Reagovat
Benfica

škoda no, ale stáva sa, snáď možno niekedy nabudúce..

isto by si sa dostal, lebo nebolo vypredané..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj určitě, ty letenky jsou s ČSA cenově celkem v pohodě

To nevím jestli jsem chtěl slyšet...

Reagovat
Benfica

chápem viem jak to serie.. mňa tiež to sralo dlho.. ale už mám naplánovanú ďalšiu cestu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

aj z Alvalade pekné fotky, tam som ale nebol..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdybych si měl vybrat který z těch dvou vidět, tak za mě doporučím Estádio da Luz, takže jsi viděl ten lepší Ale taky to stálo za to ten Sporting.

Reagovat
Benfica

ja som chcel ísť aj tam, ale už nevyšiel čas.. už by som musel rýchlo odísť z da Luz.. vlastne aj v múzeu SLB za mnou prišli, že už zatvárajú..

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co ten Costa?

a ten Inter to si vážně někdo myslel, že dorazí Modrić?? blázni

Reagovat
Salfovic

Tak Schick, Jankto i Barák opět leštili jen lavičky. A to to loni vypadalo tak nadějně

Reagovat
Azazelo RD

Jarolím je zničil.

Reagovat
Rip

Kdyby nebylo VAR tak hošánek za čelo a plyvnutí klidně dohraje zápas

Reagovat
drussbarb

Ten první gól CR7 byl jeho majstrstick

Reagovat
smazaný uživatel

V Juve až si to všechno sedne, tak to bude válec. Jen si bohužel myslím, že ten Polák bude slabina

Reagovat
CR7RONALDO

To si aj ja myslím, čudujem sa, že nedajú konečne šancu Perinovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jí dostane teď v LM, ale pochybuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nemá nikto rád Wojciecha ???

Reagovat
smazaný uživatel

Perin je podľa mňa o dosť horší... Asi dostane len Coppu. On je asi plán do budúcnosti.

Reagovat
Nuno čomes

Nechytal ani v repre. Proste je to smatlak. Ale tak větší šance ze tam co pustí.

Reagovat
smazaný uživatel

kurak

Reagovat
Pipo123

Empoli hraje super futbal, trosku pomalšie sa rozbiehame, obrana vyzera dobre, no tie sance co zahadzujeme, v zavere nas to mohlo stat 3 body.

Reagovat
Lech

“The worst thing you can do is think you’re in control and then not finish it off“ - kdo to neukoncil? V prve rade ten kdo je posranej a vystrida branici hrace...

“I was trying to keep the concentration up, even if we had gone to 3-0.“

Reagovat
smazaný uživatel

21:18 Ronaldo: Konečně jsem chtěl dát gól

A predtim ho dat nechtel?

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas spatnej..Takove ospale, utahane.Cancelo bude nejlepsi na svojem postu, jestli takhle bude pokracovat.To byla trefa ho koupit.nepochvalim okrem nej nikoho, bylo to zle, ale nema cenu to dal rozebirat, pokazde neni posviceni.Costa je chuj, co udelal a zaslouzi si spravedlivy trest, ale pro nasi hru je strasne cennej.

Reagovat
Nuno čomes

To se dalo čekat, za to včerejší vysmivani Milanistu. Skoda ze berou bod.

Reagovat
SpartaOvenka

Včera si bod nezasloužil za tu bídu ani AC ani Cagliari

Reagovat
cokoliv

Reagovat
ttopi

Ronaldo vsítil svůj první gól v Itálii velmi symbolicky

Reagovat
PP

Jak chtějí v Itálii prohánět Juventus, když hlavní konkurenti ztrácí 7-8 bodů po prvních 4 kolech??

Reagovat
10

z čeho si poznal, že chtějí?

Reagovat
PP

tak který fanoušek nechce, aby jeho tým vyhrál ligu? AS či Inter mají podobně silný tým, přitom 4 kola a prakticky vymalované..

Reagovat
10

fanoušci možná, na těch hráčích na hřišti to ale moc vidět není...AS a Inter mají podobně silný tým jako kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

AS jako Inter

Reagovat
PP

jako Juve.. AS rozhodně

Reagovat
10

obával jsem se, že to myslíš takhle...

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Mrvinho

*moc by si přáli

Reagovat
Ragazzo d'oro

Včera totální bída. Gigio sice při Pavolettiho střele vytáhl neskutecny zákrok, ale k čemu to je platné, když pak z odrážky pustí takovouhle šmudlu.. Celý tým mimo, obrana je už třetí zápas příšerná. Kdyz na nas nekdo zatlačí tak je prakticky tutovka, že nám dá i gól..

Reagovat
10

proč nehraje Caldara? včera na Pavolettiho by byl ideální, Romagnoli s Musacchiem jsou ve vzduchu slabší

Reagovat
Ragazzo d'oro

Údajně si musí zvykat na hru ve čtyřčlenné obraně.. Jo a Barella takhle hraje furt? To, jak si mazal na chleba např. Kessieho bylo neskutečné.

Reagovat
10

přijde mi, že hraje líp v každým zápase, co ho vidím...včera byla ta jeho dominance a sebevědomí jak z jinýho světa, až mi bylo Kessieho občas líto

o to smutnější je, že v repre místo něj hrajou průměráci jako Gagliardini...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Já jsem z něj od včerejška úplně paf.. Pokud by byla možnost ho získat, tak doufám, že Leo nebude škudlit a rozbije prasátko

Tak to už je taková setrvačnost, která je imo u každé repre.

Reagovat
Nuno čomes

Vyměnil bych za Brozovice

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Pettirosso

docela je pro mě překvapující, že je pořád v Cagliari.

Reagovat
10

v létě údajně odmítli rakety, Di Marzio psal i o Juve, minulej rok se psalo o Liverpoolu, teď nejvíc AC a Inter...Cagliari úplně prodávat nepotřebuje, klidně si imho počkají, protože jeho hodnota jde nahoru fakt každým zápasem

Reagovat
Lech

Jak to bylo s tim Costou, videl jsem sestrih jeho zakroku a nevim co si na mladym DiF lecil za bolistky. Ten mu snad ojel mladou nebo nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vzdy slysim o vek a klid v rozhodovani pri zakonceni. Tak mam dojem, ze ten nadpis " Ronaldo ma fyzicku jako dvacetilety hrac" by melo byt doplneno, ze klid pri sance ma jako nactileti kluci

Pozoroval jsem to loni v sezone v Realu a letos po teto zapase mi to jenom potvrdilo.

S vekem je Ronaldo strasne neklidny pri zakonceni a spise se snazi az moc rychle jit do strely, nez aby byl jako stary mazak povodil to jako pan. Hlavne s vekem je videt, ze jeho odhad se zhorsuje, ale zakoncuje porad stejne rychle a bleskove jako drive, coz je paradoxne velmi kontraproduktivni

Jestli tohle vcas neodhali a neprizpusobi se situaci, tak na jare prijde zahozeni sance zrovna ve velmi dulezite zapase v LM a muze Juve stat i treba postup do finale.

Jinak to porad dava, ikdyz v Italie moc nahoru dolu nebude a goly prijdou spise mene. V breakovem situaci prebehl i hrace 5metru pred nej. Uvidime jestli v LM mu to porad jde nebo ne. V LM se hraje trochu jinak, nez v SA. Tam se ukaze jestli Juve ma na to letos dojit opet aspon do SF ne-li do Finale.

Reagovat
Jordi Alba

To je ten, co tu píše ty sračky o práci z domova.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi spletl nejak vlakno ne ?

Reagovat
Jordi Alba

Pročpak, nemůžu se podívat a přečíst si, jak je na tom Inter, když ho má Barcelona v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty nahore pises ze spamuju forum o nejakou praci z domova. Coz ja to urcite nejsem.

Ja jsem take zabehl kouknout jak Juve,Inter, CR7, AC na tom jsou, kdyz bude LM zitra a ve stredu. A PD melo odehrano uz v sobotu.

Tak jsem zmateny nebo trollis

Reagovat
Jordi Alba

Tak oba píšete jako nedodělanej překladač, tak je to zavádějící.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to nemuzu, ze pise jak z google translate.

Jsou tu admini, kteri vidi urcite IP a podobne zalezitosti.

Ale ja to urcite nejsem. Ja pisu tak, jak jsem si to naucil ve skole.

Reagovat
Reggie

Normalne me dost mrzi, kam zapadly tyma jako Inter nebo AC. Chybi mi v tech poslednich bojich v LM.

Kdyz se clovek podiva na sestavy, ktery tam byly 10 nebo 20 let zpatky, tak to je fakt neco. Narazil jsem nahodou na sestrih AS - Inter (sezona 1998/99) a v utoku Interu vedle sebe hrali Ronaldo, Baggio a Zamorano (s 1+8 na zadech ) a za nima Simeone, Zanetti atd.. Za AS kapitan Totti. No asi nejvic na vine je celkovej upadek Italskyho fotbalu, protoze v tyhle dobe a samozrejme i kolem titulu na MS 2006 tam byli naprosti top hraci, kteri nemeli potrebu nekam odchazet. Kde jsou ty casy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc zarážející je to, že Italové neprodukují hráče TOP kvality. Hlavně teda co se týče ofenzivy.

Reagovat
Reggie

Presne tak. Jako chapu, ze hraci jako Del Piero, Totti, Baggio, Toni nebo Vieri se nerodi porad, ale v Italii se prave porad rodili. Vzdyt na MS 1998 byli spolu Vieri, Del Piero a Baggio. Coz je neskutecna sila. Pri tom nejaky naznaky tam byly (Balotelli, Belotti, Immobile, Insigne), coz jsou podle me vyborni hraci, ale tak nejak v italskym meritku, na top class ve svete to bohuzel neni. Ale stejne velkej pruser vidim i v zaloze.

Reagovat
Jajinek

Zatím je to od AC, Interu a AS klasická paralympiáda....Juve klasicky v suchém triku titul, Neapol v suchém triku LM a pak je otázka, kdo se první vzpamatuje....

Reagovat
Pipo123

Nakoniec tých 6 bodov nevyzerá zle, mali sme na úvod Juve a Neapol čo boli súperi nad naše možnosti, včerajšia výhra v Empoli má cenu zlata, domáci hrali výborne, verím že sa udržia bez problémov. Ako tak konečne funguje obrana, no stále sa potrebuje chytiť Alberto a Milinkovič, majú často hluché pasáže kedy sa len prechádzajú...

Reagovat
andycek1

https://www.listicket.com/ticketing/acquisto/acquistoStep1/42627/JUVENTUS-vs-BOLOGNA-Serie-A-TIM-2018-2019#viewCommissioni

Potrebujem súrne vedieť chalani na jar plánujem dať ze starú Juve a toto sú ofic stránky kde sa kupujú vstupenky, má s tým niekto reálne skúsenosti ?? Vstupenky potom doma Print ticket ?? lebo stále oddalujem návštevu Juve a aj keď sa hovorilo že po príchode CR7 sa nebude dať dostať tam tak sú voľné jak na Bolognu tak aj na SSC Neapol, takže asi tak.. Keby mi niekto hodil recenziu do komentára bol by som veľmi rád

Reagovat
Emmett Brown

Ja som bol zatiaľ 3x na SA, dvakrát som kupoval cez listicket a bez problémov. Je to niečo ako Ticketportal u nás, doma vytlačíš a ideš, vypĺňa sa aj dátum narodenia a meno, doklady mi kontrolovali všade kde som bol, tak bacha...

Reagovat
Deki

Former Italy CT Cesare Prandelli believes there are too many foreigners in youth academies - “I said the same things eight years ago…”

New Coach Roberto Mancini has had a difficult start with a draw and a loss in his first two competitive games, but one of his predecessors isn’t laying the blame at Mancio’s door.

“I said the same things eight years ago,” Prandelli explained to Tuttosport.

“I went to see the Supercoppa Italiana and there were two Italians out of 22. Too few. The problem is always the same: few Italians play and we struggle to produce to quality players.

“We’ve stopped working in the right way with the youth players and it’s our own fault. If we fill the youth teams with foreigners…

“Talent has to be helped to grow. The exceptions are [Federico] Bernardeschi and [Federico] Chiesa: they have all the characteristics they had as kids, they beat their man and that’s something we really need.

“They have physical strength, technique, and skill in one-on-ones. They both come from the Fiorentina youth teams and I don’t think that’s a coincidence.

“I wonder why there aren’t others like them in other youth systems.”

Reagovat
Votas

Alibismus. V naší primaveře byli za superstars jak italové Bonazzolli, Crisetig, Caldirola nebo Pinamonti stejně jako zahraničníci MBaye, Puskas, Miangue nebo Vanheusden a stejně kde je jim konec. Jedinej, kdo ten přesun do seniorů zvládnul plynule je Benassi a to díky tomu, že se prodal. Prostě hlavní zlo jsou ty hostovačky, přičemž hostovačkou je vlastně i přestup s buy-backem (v té podobě, co je v Itálii). Však co mají společnýho Barella, Bernardeschi s Chiesou...všichni hrají/hráli důležitou roli v klubu, který je vlastní bez hrozby Damoklova meče v podobě nutnosti prodeje s chabým vývarem. Pak ale taky ten progres letí jinak a pak z nich můžou být hráči pro repre. Ať nějak naleznou způsob, kdy ti top hráči z akademií budou rozesetí po zemi a nebudou všichni nakoncentrovaní v Juve, Interu a AC od 15 let. Ať ti mladí můžou začít hrát ligu za svůj malej tým v 18ti. A pak to třeba bude vypadat jinak.

Reagovat
Deki

právě "nalézt nějaký způsob" dává ale Itálii a calciu obecně pěkně zabrat a tím stále a stále ujíždí vlak, i když to občas vypadá, že jde dopředu. spoluvlastnictví zrušili, ale že by se to díkytomu obrátilo k lepšímu, se říct nedá. pak je otázka, zda klub hrající o záchranu to postaví na mladíkách, nebo radši vezme vyhaslý hvězdy se zkušenostma (ať už na jakékoli posty), dle mě vždy zvítězí ta druhá možnost. s těmi cizinci má Prandelli každopádně pravdu...

Reagovat
Votas

Ono je to všechno propojený a zjednodušení na hate na cizince je podle mě mimo.

Je to o způsobu praktikovanýho fotbalu. Proti Interu to jde dobře vidět, kdy se prostě postaví 8 hráčů na vápno a vědí, že my s tím nic moc neuděláme. Pak jsou pro takovejhle tým vhodnější století Alves a Gobbi, kteří to na místě ustojí, než mladej výbušnej borec, co by možná udělal chybu při výběhu za půlku.

To lze pak navázat na projev primaver, kde ti hráči hrajou jinej fotbal než tenhle beton a pak logicky na styl áčka nemůžou být redy = běhají po hostováních, dokud se betonovat nenaučí.

Taky je to navázáno teda na to, proč ty týmy ten beton hrají - protože prostě nemají kvalitu na lepší fotbal a konkurenceschopnost. Proč nemají kvalitu, protože všechni lepší hráči sedí na lavičce Juve. Takže ve zkratce za zkázu italskýho fotbalu prostě může Juventus (navíc zajímavý, jak najednou nikdo nepočítá, kolik oni mají italů pravidelně v základu, jako to bylo módní, když vyhrával Inter...)

Ale teď vážně...s tím počtem cizinců v juniorkách je to zkrátka podle mě blbost. Kvalitní hráč - ital se musí prosadit i tak. Navíc dost pochybuju, že v zabedněné Itálii je trenér, kterej radši postaví cizince namísto stejně kvalitního itala. Dá se navíc spekulovat, že by omezením cizinců klesla celková kvalita primaver a skok do dospělýho fotbalu by byl ještě horší.

Za mě teda základ musí být zapracovat na tom, aby se v itálii mohl hrát pořádnej fotbal. K tomu potřebuješ kvalitní hřiště a stadion a transparentní fungování svazu, aby se týmy na hranici sestupu tolik nebály, že holt občas spadnou. Víceméně všechno věci na triku svazu, kterej pro tohle nevytváří podmínky. Prandelli to hází na kluby, ale začít to musí u svazu.

Reagovat
Lech

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky FANTY na foru.

Reagovat
smazaný uživatel

nejak v rovnaké dni to dávame

Reagovat
Inter Eterno Amore

a je to jasné vandertom je DotohoInter

Reagovat
smazaný uživatel

Já to dělam v praci. V utery jsem neměl moc času a včera už to bylo lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku oneskorené výsledky fanty sú na fóre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele