4. kolo
16.09.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Empoli FC - SS Lazio 0:1

Lazio si připsalo další vítězství proti Empoli a opět dokázalo neinkasovat. O tři body se pro hosty z Věčného města postaral Marco Parolo, který se trefil krátce po změně stran.

Lazio mělo na úvod sezony hodně náročný los a tentokrát si konečně chtělo připsat přesvědčivé vítězství. V Toskánsku jej čekalo Empoli a obránce Lazia chtěli vyzkoušet především Zajc, Krunić a Caputo. Lazio spoléhalo na Milinkoviće-Saviće, Immobileho a Alberta, což byla záruka ofenzivní podívané.

Právě srbský záložník Milinković-Savić se dostal do první slibné šance utkání, když v 6. minutě prošel obranou Empoli až do zakončení. To se mu ale nepovedlo podle představ a jeho rána zamířila těsně vedle tyče! Mimo pálil na opačné straně také záložník Acquah, jehož ránu nakonec nemusel mladý brankář Strakosha nijak řešit.

Prvních dvacet minut se obešlo bez vážnějších šancí i většího tempa. Ve 30. minutě se málem dostal do vedení outsider utkání. Nejprve si domácí středopolař Acquah přiťukl s Caputem a ocitl se sám před brankářem. Brankář Strakosha musel reagovat velmi rychle a jeho pokus vyrazil, ale akce tím neskončila. K dorážce se opět dostal Caputo, který ale před bránou selhal a mířil nad!

Stejný hráč o minutu později skóroval, ale protože to bylo z jasného ofsajdu, branka sudím Orsatem být uznána nemohla. Dvojice Alberto - Immobile dnes nebyla příliš vidět a o veškerý rozruch před domácí brankou se staral Milinković-Savić. Ani další jeho tvrdá rána ale nezamířila do sítě.

Ke konci první půle musel domácí brankář Terracciano řešit jednu hodně ošemetnou situaci, když byl těsně před ním balon tečován. Nakonec však zamířil mimo bránu. Stejně tak hlavička Wallace nebyla z nejpřesnějších a skóre tak za první půli zůstalo neměnné.

To se ale změnilo ihned po nástupu obou týmů na poločas druhý. Ve 47. minutě se do pokutového území Empoli snášel ostrý centr který hrubě podcenil obránce Rasmussen. Díky jeho ospalosti se do zakončení procpal Marco Parolo a šťastnou trefou poslal Biancocelesti do vedení!

Tempo utkání nabralo na otáčkách a hrálo se nahoru dolů. Otevřenou obranu Empoli neřešilo až příliš často, ale Lazio nedokázalo svou útočnou fázi natolik zpřesnit, aby soupeři uškodilo. Empoli zase nemělo dostatek kvality ani štěstí na to, aby trochu laxně hrající Římany potrestalo gólem.

I proto se na hřiště dostala nová posila jménem Joaquín Correa. Pár minut před koncem to ale byli domácí, kdo vymysleli opravdu nebezpečnou šanci. Caputo měl před sebou ve vápně dostatek volného prostoru, ale nedokázal si v zakončení poradit. Jeho kroucená střela z voleje zamířila těsně nad. A když Immobileho ránu vyrazil Terracciano, bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele