4. kolo
15.09.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol ve šlágru kola gólem Insigneho porazila Violu

Neapol doma konečně složila reparát po nepovedeném minulém kole a bere tři body. Proti Fiorentině tentokrát udržela čisté konto a jako jediný se prosadil domácí křídelník Lorenzo Insigne.

Trenér Carlo Ancelotti měl co napravovat. Tentokrát se rozhodl pro změnu na hrotu útoku a postavil v posledních letech známou variantu s Driesem Mertensem coby falešnou devítkou a Callejónem s Insignem na krajích. Hosté se opět spoléhali na ofenzivní trio Simeone, Chiesa a Eysseric, do hry se dostali i Benassi s Gersonem.

Partenoperi hráli od prvních minut hodně agresivní fotbal a napadali. Jejich tlak byl ale spíše optickou záležitostí. V sedmé minutě se sice španělský útočník José Maria Callejón propracoval až ke střele, jenže mladý brankář Bartłomiej Drągowski si svou tyč pohlídal a střelu vyrazil!

Horko bylo také na druhé straně, kde si své minuty v bráně užíval brankář Orestis Karnezis. Jeho postřehy vyzkoušel Valentin Eysseric, který využil chvíle nepozornosti obránců Neapole a tvrdou ranou vypálil. Rychlý Lorenzo Insigne se o chvíli později po skvělé přihrávce z levé strany dostal do zakončení z voleje, které se ale mezi tři tyče nevešlo.

Obdobně se pokoušel zaskočit brankáře Drągowskiho také jeho kolega Callejón, ale také jeho pokus prosvištěl těsně kolem tyče florentského brankáře! Od té chvíle se začaly množit zákroky, které by sudí mohl pískat a potenciálně i ohodnotit kartou, ale jinak utkání v této pasáži mnoho šancí nenabízelo.

Lorenzo Insigne krátce poté ztratil míč a těžit z jeho chyby mohl Federico Chiesa. Syn slavného otce Enrica ale svým obstřelem obstřelil kromě brankáře Karnezise také celou bránu. Následně poslal Insigne přízemní centr do vápna, jenže Dries Mertens jej nezpracoval ideálně. Otevřená hra pokračovala také po změně stran a oba týmy hrály velmi vyrovnaný duel.

Po chvíli pomalejšího tempa své nohy rozhýbal Dries Mertens a procpal se díky skvělé technice až do vápna. V něm si ale nepočínal úplně nejlépe a svou ránu poslal jen těsně vedle tyče! To byla také jeho poslední akce, protože vzápětí byl vystřídán Arkadiuszem Milikem, takže záměry trenéra Ancelottiho byly velmi jasné.

Domácí Neapol přidala na tempu a šance znovu začaly objevovat. Mladý Ital Lorenzo Insigne se opět dostal přes protihráče ke střele, ale tu poslal jen do boční sítě. Fialky se naopak dostaly pod tlak a nedokázaly se z něj poměrně dlouho vymanit. Dnes jim v přechodové i útočné fázi zkrátka cosi chybělo.

Do vedení mohl svůj celek dostat Lorenzo Insigne a to velmi netradiční cestou. Naskočil si totiž na centr ze strany a hlavičkoval, což v jeho hře není zrovna doménou. Nebylo ani nyní, protože jeho zakončení proskotačilo kolem tyče! O chvíli později se pokusil prorazit blok Violy také záložník Allan, jenže jeho akce neměla dlouhého trvání. Pokus zkušeného záložníka zastavila dobře pracující obrana Fialek.

Už se zdálo, že se Viola na San Paolu ubrání, ale v 79. minutě konečně zaúřadoval Lorenzo Insigne. Střídající útočník Arkadiusz Milik posunul míč do vápna, kam si Insigne naběhl. Míč si v běhu zpracoval a krásnou ranou jej poslal do míst, kam už se Drągowski nedokázal natáhnout - 1:0 pro Ancelottiho tým! V samém závěru ještě souboj dvou Poláků zvládl lépe Bartłomiej Drągowski a Zielińskiho vychytal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele