4. kolo
17.09.2018 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SPAL 2013 - Atalanta Bergamo 2:0

Posílat Andreu Petagnu na hostování asi nebyl ten nejlepší nápad. Své o tom po dnešku ví Gian Pier Gasperini, trenér Atalanty, jehož tým prohrál ve Ferraře 0:2, když obě branky vsítil stále teprve třiadvacetiletý útočník. Petanga zamířil z Atalanty na hostování do SPALu před touto sezonou.

Atalanta byla ve Ferraře favoritem, ale tuto roli nedokázala v žádném případě naplnit a opět prohrála. Svěřenci Giana Piera Gasperiniho spadli v tabulce Serie A už na třinácté místo a naopak SPAL se posunul až za vedoucí Juventus.

Pro SPAL je to skvělý začátek sezony. Loni se tým zachraňoval, ale letos zatím válí. Zápas s Bergamem sice začal pasivně, Atalanta měla převahu, ale hlavička Zapaty skončila mimo tyče. Domácí zahrozili až ve 23. minutě a byl to pozdější muž zápasu Andrea Petagna. Mladý útočník střílel po zemi k tyči, ovšem Gollini předvedl výtečný zákrok. Gasperini musel už v prvním poločase sáhnout ke střídání a do hry poslal už uzdraveného Josipa Iličiće, ze hry naopak musel Emiliano Rigoni.

Diváci se na stadionu Paola Mazzy dočkali vytoužených branek krátce po změně stran a výhradně do hostující sítě. V 50. minutě rozehrál SPAL volný přímý kop centrem do šestnáctky, tam hlavičkoval Felipe a Gollini stihl zareagovat, zblízka však okamžitě dorazil balón do branky Andrea Petagna.

A nezůstalo jen u této branky. Za šest minut nechala defenzíva Bergamaschi Petagnu ve vápně vystřelit a s výraznou pomocí teče zapadl balón nechytatelně za Golliniho záda. Atalanta byla v průšvihu a další minuty nenasvědčovaly ničemu, že by se snad v zápase ještě měla zvednout. Naopak, deset minut před koncem mohl pečetit výsledek Masiello, kdyby jeho střela nešla jen těsně vedle.

SPAL v nastavení bez problému přežil volný přímý kop Iličiće a výsledek 2:0 nakonec udržel. Zisk tří bodů pak znamená, že se posunul až na druhé místo za vedoucí Juventus.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele