4. kolo
16.09.2018 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Turín FC 1:1

Udinese doma jen remizovalo s Turínem a v nepříliš atraktivním duelu padl jeden gól na každé straně. Na první trefu De Paula reagoval po změně stran Meïté.

Udinese stále čeká na přesvědčivý zápas, díky kterému by tým naplno ukázal své možnosti. Dnes jím mohlo být utkání proti Turínu. Domácí vsadili na opory jako Behrami, De Paul nebo Fofana se Samirem, zatímco Turín spoléhal na Iaga Falquého, Belottiho nebo Soriana s Basellim.

Zebry byly doma aktivnějším týmem a kontrolovaly střed pole. Záloze Turína chvíli trvalo, než dokázala překonat svého soupeře a vytvářet pro útočníky dostatek prostoru. Ve dvanácté minutě se to povedlo a balon si přes bránícího Troosta-Ekonga našel Alex Berenguer. Ten i přes svůj nevysoký vzrůst dokázal hlavou přelobovat brankáře Scuffeta a Turín šel do vedení. Jenže jen na chvíli, neboť sudí záhy odvolal gól pro ofsajd.

Hodně dopředu se hnal Rolando Mandragora a jeho ofenzivní výpady byly poměrně časté. Jeden z nich zakončil dobrou ranou, která mířila jen těsně vedle tyče! Problém pro hosty nastal ve chvíli, kdy se zranil Iago Falqué. Do hry musel Simone Zaza a s ním se obrana Udinese také měla na co těšit.

Velké chyby se obránci Turína dopustili ve 28. minutě, když nechali dostatek prostoru Rodrigu De Paulovi. Mladý hráč postupoval na bránu velmi svižným krokem a když jej nikdo neatakoval, rozhodl se vypálit. A dobře udělal, protože jeho rána zaplula vedle špatně postaveného brankáře Sirigua!

Turín se stále nemohl dostat do tempa a jeho ofenzivní schémata se nesetkávala s účinkem. Udinese v podstatě stačilo jen v klidu bránit a vyplňovat prostory před brankářem Scuffetem. Závěr první půle obstarala pohledná kombinace mezi Behramim a Pussettem, jenže domácí nakonec ani neodcentrovali.

Hned na začátku druhého poločasu si Turín spravil náladu a konečně mu jedna akce vyšla. Po rohovém kopu se sice ještě hosté neprosadili, ale odražený míč sebral Soauliho Meïté a krásnou ranou k tyči nedal brankáři Scuffetovi šanci zasáhnout - 1:1.

Po hodině hry se stejně jako v případě prvního gólu pokoušel prosadit Rodrigo De Paul. Tentokrát jeho rána ale mířila pouze do míst, kam brankář Sirigu v pohodě dosáhl. Jeho reflexy vyzkoušel také polský kanonýr Lukasz Teodorczyk, jehož prodloužení po centru ze strany musel Sirigu tlačit ven z brány snad i očima.

O chvíli později volil zakončení hlavou Valon Behrami a jeho pokus jen těsně skočil vedle tyče. Po centru Roberta Soriana zprava na levou stranu vápna zakončil Belotti akrobaticky, ale mimo. A když v nastaveném čase Machís špatně zpracoval lahůdkový pas za obranu, bylo o remíze rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele