4. kolo
16.09.2018 12:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

AS Řím - Chievo Verona 2:2

Římané opět zklamali a s Chievem Verona si jen rozdělili body. Ačkoli vedli už o dvě branky, nakonec nechali soupeře hrát až příliš. Z toho rezultovaly góly Birsy a Stępińskiho.

Římané se chtěli vypořádat se špatným vstupem do sezony a ideální šanci k tomu měli dnes v poledne. Na domácím Olympijském stadionu vsadil trenér Di Francesco na hráče jako Manolas, Džeko, Ünder, Pellegrini nebo Olsen s El Shaarawym.

Chievo, které hlavně mimo hřiště neprožívá úplně dobré chvíle, hodlalo opět hlavně tvrdě a pozorně bránit, k čemuž se na hřišti zavázali Sorrentino, Tomović, Rossettini, Bani nebo Barba. Ofenzivní povinnosti měli Birsa, Giaccherini a samozřejmě mladý Polák Stępiński. Po úvodní minutě aplausu za nedávno zesnulou "matku pluku" Marii Sensi se AS vrhlo do útoku.

První větší šanci si vytvořil Edin Džeko, který se z levé strany dostal až do vápna, kde ještě stačil vystřelit. Naštěstí pro hosty byl brankář Stefano Sorrentino na místě včas. V soubojích mezi AS Řím a Chievem se většinou dají najít dvě jistoty. Jednou z nich je skvělý výkon brankáře Sorrentina, který tradičně frustruje střelce Vlků.

Tou druhou je Stephan El Shaarawy, který má Chievo v těch nejoblíbenějších týmech. Vše dokumentovala 11. minuta, ve které měl Alessandro Florenzi dostatek času na kvalitní centr. Nádherným balonem na zadní tyč oslovil nabíhajícího El Shaarawyho, který pohodlně zaznamenal svůj šestý gól proti Chievu - 1:0 pro AS.

Od té doby AS kontrolovalo hru a diktovalo tempo, především díky kombinaci mezi N'Zonzim a Cristantem. Chievo nijak zvlášť neohrožovalo nulu na kontě brankáře Olsena a když už se mu jednou povedla šance po rozehrání rohového kopu, do rány Obimu skočil pohotový Kostas Manolas.

Na opačné straně bylo veseleji. Po dalším krásném pasu na vybíhajícího Edina Džeka akce pokračovala a zkušený bomber nahrál Bryanu Cristantemu. S ním se nikdo nevracel zase tak natěsno, takže někdejší poklad Atalanty Bergamo v klidu zakončil - 2:0!

Chievo se nevzdávalo a s postupujícím časem dokázalo najít skulinky v obraně Římanů. Jednu takovou mohl na zadní tyči potrestat Valter Birsa, jenže těsně před ním mu balon sebral vlastní spoluhráč, Mariusz Stępiński. Jinak by Birsa zakončoval do prázdné brány. Před koncem prvé půle ještě další skvělý pas od Florenziho poslal hlavou těsně nad bránu opět El Shaarawy.

Po změně stran se věci začaly vyvíjet o poznání lépe pro Chievo. Po zdlouhavé rozehrávce kolem vápna AS napřáhl k ráně z dvaceti metrů Valter Birsa a ačkoli si brankář Olsen na míč sáhl, čisté konto neuhájil.

Římané přeci jen trochu povolili a tempo utkání se viditelně snížilo. Velmi zajímavou kolmici na Cengize Ündera narýsoval Pellegrini, jenže Ünderovu ránu z úhlu Sorrentino vyrazil! Trenér Di Francesco sáhl k několika střídáním a do hry poslal například Karsdorpa s De Rossim. Jeho tým potřeboval nový impuls, neboť Chievo pomalu přebíralo otěže utkání.

Nepříliš zajímavá pasáž hry se odbývala kolem středového kruhu a ani jeden z týmů nebyl schopen více ohrozit brankáře soupeře. Líné tempo druhého poločasu nenabízelo prakticky nic. Až deset minut před koncem se do míče opřel Edin Džeko a jeho pokus z dvaceti metrů pořádně protáhl brankáře Sorrentina.

Chievo se opravdu snažilo a brzy se dočkalo. Nejprve si Kolarov málem vstřelil vlastní branku a jen výtečný postřeh Olsena tomu zabránil. Ne nadlouho, neboť k balonu se dostal Stępiński. Toho dvojice Kolarov - Nzonzi nebránila dostatečně a mladý Polák srovnal na konečných 2:2!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sorrentino zase probudí vnitřního Yashina a my,jestli si vůbec vytvoříme šance, budeme spalovat. Doufám, že nvzdory počátční deziluzi přijde hafo lií a bude ty shniláky burcovat :)

Tip: 2:1, poločas 0:1, Under, Nzonzi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele