Serie A - souhrn 38. kola

22.05.2011, 20:02, aktualizováno 22.05.2011, 22:42
Komentáře a souhrny
Udinese uhrálo proti mistrovskému AC Milán potřebný bod a zajistilo si čtvrté místo a kvalifikaci Ligy mistrů, Laziu nepomohla výhra na hřišti Lecce. AS Řím si proti Sampdorii pohlídal šesté místo, Juventus remizoval s Neapolí. Inter Milán na závěr sezony porazil Catanii, na jeho umístění na druhé pozici se ale už nic změnit nemohlo. Bari se loučí se Serií A vysokou výhrou na hřišti Boloně, Janov zdolal Cesenu a Chievo veze tři body z Palerma. V Cagliari a Brescii se zrodily remízy.

US Lecce - SS Lazio 2:4

22.05.2011 20:45

Góly: 33. Manuel Coppola, 41. Ignacio Piatti - 7. Tommaso Rocchi, 35. Mauro Zárate, 54. Mauro Zárate (pen.), 63. Giuseppe Vives (vl.)

Lazio sice porazilo Lecce 2:4 ale důvod k radosti nemá. Udinese totiž v souběžně hraném zápase vyválčilo potřebný bod a Ligu mistrů si zahraje právě ono. Na Lazio tak zbyla "pouze" Evropská liga.

Na branky se vůbec nečekalo dlouho, jako první se prosadili hosté, když si s přihrávkou za obranu výtečně poradil kapitán Rocchi - 0:1 pro Lazio Řím. O vedení mohli Biancocelesti přijít v 16. minutě, to zastoupil na brankové čáře Musleru stoper Dias! Stejně nebezpečná byla situace o chvíli později, kdy pálil těsně vedle Di Michele. Lazio se ale nakonec neubránilo, ve 33. minutě se prosadil Coppola a vyrovnal na 1:1.

Nicméně ani tento výsledek dlouho nevydržel, Lazio si toti vzalo vedení nazpátek. Dobrá kombinace Rocchiho se Zaratem vedla k neomylnému zakončení Argentince - 1:2 pro Lazio Řím. Jenže Biancocelesti se nepoučili a ještě před odchodem do šaten o druhé vedení přišli. Piatti skrze obranu vystřelil k tyči a mohl slavit - 2:2.

I po změně stran se nečekalo na branky dlouho, nejprve byl v obrovské tutovce Zarate, když se zbavil brankáře ale místo aby zakončil do prázdné branky trefil boční síť. O chvíli později byla situace podobná s tím rozdílem, že Rocchi přes Benussiho přepadl a penalta byla na světě! Mauro Zarate se s ní suverénně poradil a Lazio vedlo tentokráte 2:3. Lecce navíc muselo dohrávat o deseti, neboť Benussi uviděl za zákrok červenou kartu.

Oslabené Lecce nevydrželo vzdorovat a počtvrté inkasovalo v 63. minutě, kdy si dal nešťastného vlastence Vivas - 2:4 pro Lazio. Domácí sice ještě měli šance, ale ty jako v případě střely Chevantona vychytal Muslera. Lazio nakonec vyhrálo ale oslavy se nekonají.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AC Milán 0:0

22.05.2011 20:45

Góly: -

Na stadionu Friuli propukly mohutné oslavy, jako by se jednalo o zisk Scudetta! Udinese totiž v posledním zápase remizovalo s mistrovským AC Milán 0:0 a zajistilo si postup do 4. předkola Ligy mistrů! Bianconeri ale museli bojovat do závěrečného hvizdu, v utkání totiž neproměnili penaltu.

Udinese vstoupilo do utkání dost aktivně a šlo na jejich hráčíci vidět, že chtějí vytoužené čtvrté místo získat. Nicméně ani větší aktivita k vážnějšímu ohrožení Ameliovy branky nevedla. Na druhé straně byl v nadějné pozici Boateng, ale volej poslal hodně vedle. Ještě nebezpečnější byla střela Antonia Cassana, která zaplula těsně vedle tyčky. Udinese tedy po poločase drželo patřičný bod.

V tom druhém mělo velké šance na to, jít do klíčového vedení. Armero v úvodu "pozdravil" Ameliu nepříjemným pokusem ale to důležitější přišlo až ve druhé části druhé půle. Seedorf totiž zajel v pokutovém území do Sanchéze a rozhodčí nařídil pokutový kop! Jiny spolehlivý Di Natale ale selhal, kanonýra Udine vychytal i s pomocí tyče pohotový Amelia!

Za chvíli měl Amelia opět velkou porci štěstí, to když Inlerova střela rozezvonila břevno! Udine své šance zahodilo a vlastně se muselo až do konce zápasu obávat o výsledek. Milán ale v ofenzívě mnoho nepředvedl a Udinese dotáhlo výsledek do konce.

Více informací k zápasu

AS Řím - UC Sampdoria 3:1

22.05.2011 20:45

Góly: 30. Francesco Totti, 70. Mirko Vučinić, 86. Marco Borriello - 26. Daniele Mannini

AS Řím doma nedovolil překvapení a sestupující Sampdorii porazil 3:1. Vlci potřebovali k jistotě šestého místa bod, ale nakonec získali všechny tři. O branky se za domácí postarali Totti, Vučinič a Borriello, hostý posílal v prvním poločase do vedení Maninni.

Giallorossi byli v úvodu utkání lepším týmem, ale do vedení šla hostující Sampdoria. Borriello se sice tlačil do šance ale v konečné fázi trefil jen protihráče a rozehrával se rohový kop. Pak už přišla zmíněná branka Sampdorie, Ziegler vypálil a golman Lobont vyrazil jen před dorážejícího Maninniho a tragédie z pohledu Říma byla na světě - 0:1 pro Sampdorii Janov. Římané se ale brzy oklepali a zanedlouho prostřednictvím ikony klubu a kapitána Tottiho srovnali na 1:1. Totti se trefil lehkou střelou na vdálenější tyč! Nic dalšího v prvním poločase k vidění nebylo.

AS Řím dokonal obrat až dvacet minut před koncem, Vučinič v pokutovém území doslova propasíroval míč za Da Costu - ten obdržel potupné jesličky - 2:1 pro AS Řím. Giallorossi se pak patřičně uklidnili, v zápase vedli a k definitivní jistotě šestého místa jim stačil bod. V závěru utkání navíc přidali i třetí trefu, dělovku Tottiho Da Costa vyrazil a Borriello v pohodě dorazil - 3:1 pro AS Řím. Vlci si už utkání pohlídali a budou hrát Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SSC Neapol 2:2

22.05.2011 20:45

Góly: 47. Giorgio Chiellini, 84. Alessandro Matri - 22. Christian Maggio, 71. Cristiano Lucarelli

Stará dáma si příští sezonu nezahraje evropské poháry, definitivně o tom rozhodlo poslední kolo ve kterém nedokázali svěřenci trenéra Delneriho vyzrát na Neapol. Juventus pouze remizoval 2:2, ale i kdyby vyhrál zůstala by pozice stejná, neboť AS Řím ve svém zápase uspěl.

Do první velké šance zápasu se protlačil Lucarelli, ten zkoušel lišácky přehodit Buffona ale neuspěl. O chvíli později pořádně protáhl De Sanctise Del Piero, ale ani po této pumelenici se skóre neměnilo. Brankář Neapole se musel mít nadále na pozoru, proti Aquilanimu navíc zasáhl dobře. O další vzrušení se postaral opět útočník Lucarelli, zblízka se mu podařilo smolně napálit břevno! Štěstá Starou dámu opustilo záhy, Maggio se položil do centru a překonal Gigi Buffona - 0:1 pro Neapol. Starou dámu opět táhl Del Piero, "božský Alex" mohl vyrovnat ale opět se do cesty postavilo břevno!

Na vyrovnání si museli domácí Tifosi počkat do druhého poločasu, to se při zahraném rohovém kopu nejprve prosadil Toni, když ale jeho hlavičku brankář zneškondil pohodlně dorazil míč do branky stoper Chiellini - 1:1. Juve ale bylo v obraně špatné a Neapolští šli znovu do vedení v 71. minutě, Lucarelli tentokrát před Buffonem uspěl a zajistil hostům opětovné vedení - 1:2 pro Neapol.

Stará dáma se ani za této situace nevzdávala a v závěru ještě vykřesala naději, Alessandro Matri se dostal do samostatného průniku a nemýlil se - 2:2! Bohužel pro Juve byl vývoj zápasu v Římě špatný, Giallorossi vedli nad Sampdorií Janov a pevně drželi Evropskou ligu ve svých rukou. V závěru navíc mohl Juventus klidně prohrát, Lavezzi šel na Buffona sám a jen díky skvělému zákroku fenomenálního Gigiho neskóroval! Juventus - Neapol 2:2.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AS Bari 0:4

22.05.2011 18:00

Góly: 28. Francesco Grandolfo, 47. Francesco Grandolfo, 54. Francesco Grandolfo, 78. Erik Huseklepp

Na závěr sezony se zrodil jeden nečekaný výsledek, a sice porážka domácí Boloni s posledním Bari. Hosté si tak poslední vystoupení v nejvyšší soutěži pro tento rok užili do syta, Boloni nasázeli hned čtyři branky! Hattrickem se blýskl Grandolfo.

Bari hrálo na stadionu Renata Dall'Ara nebojácně a kdyby takovýhle výkon podávalo i v dalších zápasech, nemuselo by sestoupit. Po sérii menších šancí Bari přišla tutovka domácího kanonýra Di Vaia, který v souboji jeden na jednoho neuspěl a Bari vzápětí nezužitkovanou šanci potrestalo úvodní brankou. Huseklepp přihrál zcela osamovcenému Grandolfovi, jenž neměl problém skórovat, jednoznačná hrubka obrany - 0:1 pro Bari. Do konce poloičasu už se nic podstatnějšího neudálo, avšak po změně stran se děly věci!

Hned z kraje druhé půle totiž prostřelil Viviana podruhé v zápase Grandolfo a zajistil svému týmu dvoubrankový náskok - 0:2 pro Bari. Grandolfo zavšil šťastný zápas v 54. minutě, Huseklepp znovu odvedl výtečnou práci a Grandolfo to měl opět velice jednoduché - 0:3 pro Bari. Je zajímavé, že Grandolfo se trefil poprvé v Serii A a to hned třikrát! Sesypaná Boloňa nebyla schopna reagovat a její obrana inkasovala ještě jednou, stejně jako Grandolfo odehrál fantastický zápas Huseklepp a právě on dokonal zkázu domácích čtvrtou branku z klasického protiútoku - 0:4 pro Bari. Hosté se tak rozloučili s nejvyšší soutěží velkolepě, avšak smutek přetrvává.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Chievo Verona 1:3

22.05.2011 18:00

Góly: 15. Antonio Nocerino - 40. Sergio Pellissier, 67. Kévin Constant, 80. Nico Pulzetti

Generálka na finále Italského poháru se Palermu vůbec nevydařila! Sicilané totiž doma prohráli 1:3 s Chievem. Svěřence Delia Rossiho to ale nemusí příliš mrzet, v samotném zápase vlastně o nic nešlo.

Vše přitom vypadalo na hladký průběh, zvláště když po čtvrthodině hry rozjásal diváky v ochozech Renza Barbery Nocerino. Jeho překvapivá a nepříliš razantní střela zaskočila Squizziho - 1:0 pro Palermo. Ještě do poločasu hosté vyrovnali, pět minut před odhcodem do šaten vymyslel geniální oblouček Moscardelli a kanonýr Pellissier pohotovým volejem srovnal na 1:1.

Po změně stran pak došlo k obratu, v 67. minutě se dostali do blízkosti Siriga hned dva hráči Fly Donkeys, z toho Constant se zakončením neváhal a přelil vedení na stran hostí - 1:2 pro Chievo. Palermo najednou nevědělo jak obranu Chieva přelstít, deifinitvně pak zlomila sicilskému celku vaz třetí branka a nutno podotknot, že hezká. Pulzetti za hranicí vápna vyslelpřesný projektil k tyči a Sirigu byl bez šance - 1:3 pro Chievo. Palermu se tak generálka na finále nevydařila.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Calcio Catania 3:1

22.05.2011 18:00

Góly: 15. Giampaolo Pazzini, 48. Giampaolo Pazzini, 63. Yuto Nagatomo - 66. Pablo Ledesma

Sezonu, ve které padla jeho vláda, zakončil Inter Milán vítězně. Nerazzurri neměli s Catanií výraznější problémy a výsledek 3:1 je naprosto zasloužený. Inter už se tak může plně koncentrovat jen a jen na finále Italského poháru.

Inter nasměroval k hladkému vítězství Giampaolo Pazzini už po čtvrthodině hry, kdy si na hranici pokutového území poradil s tutovkou - 1:0 pro Inter Milán. Nerazzurri měli i další šance, například Eto'o po přihrávce Nagatoma selhal.

Pojišťovací branku se podařilo vstřelit až po změně stran.a nebyl to nikdo jiný, než kanonýr Pazzini, tentokrát měl úlohu snažší, když do prázdné branky uklízel přihrávku kolegy Diega Milita, který po přestávce vystřídal Kamerunce Eto'a - 2:0 pro Inter Milán. Catania moc šancí neměla, tu nejvážnější si vypracoval Bergessio ale dobře zasáhl Castellazzi.

V 63. minutě už to bylo o tři branky, Nagatomo s mírného úhlu zavěsil pod břevno - 3:0 pro Inter Milán! Za další tři minuty se podařilo Catanii sníit, povedený pas za obranu si zpracoval Ledesma a dobrým zakončením dal na 3:1. Více už ale Catania a vlastně ani Inter nestihli. Nerazzurri se tedy naladili před finálovým zápasem Coppa Italia vítězně.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Cesena 3:2

22.05.2011 18:00

Góly: 6. Antonio Floro Flores, 17. Antonio Floro Flores, 45. Rodrigo Palacio - 49. Erjon Bogdani (pen.), 86. Luis Jiménez

Vítěznou tečku za nepříliš povedenou sezonou udělali i fotbalisté FC Janova, ti doma přestříleli Cesenu 3:2, když o osudu utkání rozhodli už v prvním poločase. Hlavními postavami byli Floro Flores, jenž vsítil dvě branky, a Palacio.

A právě Floro Flores byl tím, kdo otevřel skóre zápasu. Už v 6. minutě si převzal na hranici pokutového území míč a nadvakrát z ostrého úhlu překonal brankáře Campagnola - 1:0 pro Janov. Za dalších deset minut ztratili hosté míč ve středu hřiště, Palacio ho zatáhl až do pokutového území, kde přihrál Floro Floresovi a druhá branka byla na světě'. Při tomto gólu obrana Ceseny nepochopitelně nechala Florese zakončit - 2:0 pro Janov.

Hosté dokázali zahrozit až po půlhodině hry, přímý kop Parola zneškodnil brankář Perin. Už se zdálo, že tento výsledek vydrží až do konce prvního poločasu, ale to byl omyl. Janovští předvedli dobrou kombinaci s kolmou přihrávkou, po které byla celá obrana hostí totálně odstavena, Palacio se pak zbavil brankáře a do prázdné branky zakončil - 3:0 pro Janov.

Už jen málokdo by si vsadil na triumf hostí, o to více bylo překvapivější, že se Cesena ve druhé půli chytla. Vše začalo ve 49. minutě, kdy došlo k pokutovému kopu a snížení na 3:1. Penaltu proměnil Boghdani! Další klíčový okamžžik zápasu přišel až čtyři minuty před koncem. Kolmou přihrávku Malongy zužitkoval Jimenez a snížil na 3:2 z pohledu Janova. Cesena se ještě hnala za vyrovnáním, ale času bylo málo. Domácí výsledek uhájili a slaví vítězství.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - ACF Fiorentina 2:2

22.05.2011 18:00

Góly: 19. Éder, 88. Pietro Accardi - 2. Juan Vargas, 75. Alessio Cerci

Týmy Brescia a Fiorentina zakončili sezonu remízou. Diváci se na stadionu Rigamonti nenudili a nakonec viděli i solidní čtyřbrankovou přestřelku. Skóre otevřel Vargas, ale pak vyrovnal Edera, Viola šla do vedení ještě jednou zásluhou Cerciho ale poslední slovo měl hostující Accardi.

Pro domácí nezačalo utkání vůbec dobře, jen dvě minuty stačili Viole na to, aby se ujala vedení. Vargasova pravačka našla uplatnění a Fiorentina vedla 0:1. Vargas byl i hrdinou následujícího okamžiku, tentokrát se ale Arcari nenechal načapat a dobrým zákokem míč vytěsnil. Brescia srovnala krok v 18. minutě, Eder v běhu překonal Freye a vyrovnal na 1:1.

Po změně stran musel likvidovat Diamantiho volej Frey, zatímco na druhé straně hned ve dvojité šanci prohřešil Adrian Mutu. Samozřejmě v průběhu utkání docházelo ke střídáním, na hřiště se v dresu Brescie podíval dokonce šestnáctiletý mladík Nana!

Čtvrthodiny před koncem dokáázala Viola vstřelit další vedoucí branku, Alessio Cerci odvedl skvělou práci a Arcari byl proti jeho zakončení bezmocný - 1:2 pro Fiorentinu. Nicméně poslední slovo měli přeci jenom domácí, hlavičku Caracciola Frey vyrazil a Accardi byl ve správný čas na správném místě - 2:2.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Parma FC 1:1

22.05.2011 18:00

Góly: 55. Rolf Feltscher (vl.) - 34. Valeri Božinov

Fotbalisté Parmy neprohráli ani v posledním zápase na půdě Cagliari a remízou 1:1 vlastně potvrdili skvělý závěr. Gialloblu na Sardinii vedli, jenže ve druhém poločase si vstřelil vlastence Feltscher a rozhodl o konečné remíze 1:1.

Skóre zápasu se mohlo poprvé měnit v 19. minutě, Ragatzu po dlouhém balónu pořádně vystrašil brankáře Pavariniho, ten konečky prstů vytěsnil šanci na rohový kop a z něho vzápětí hlavičkoval vedle Ariaudo. Za chvíli mělo Cagliari další šanci a znovu mohlo litovat, Lazzarri nejprve využil hrubku obrany ale Acquafresca jí nedokázal potrestat.

Pak už úřadovala Parma, další dlouhý balón zpracoval pro Božinova Giovinco a díky Bulharově trefě vedli hosté 0:1. Ducali mohli zvýšit prostřednictvím nepolapitelného Giovinca, Agazzi byl proti a dobrým zákrokem se postaral o to, že domácí prohrávali po poločase jen o jednu branku.

Zákrok Agazziho byl jak se později ukázalo klíčový, po změně stran si totiž Astoriho hlavičku srazil do vlastní sítě Feltschner a bylo srovnáno - 1:1. Do konce zápasu se předvedli oba brankáři, Pavarini vychytal přímák Contiho a Agazzi pro změnu dvakrát vyzrál na Giovinca! Zápas skončil remízou, spokojenější budou ale přeci jenom hosté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán382410465:2482
2.Inter Milán38237869:4276
3.SSC Neapol382171059:3970
4.Udinese Calcio382061265:4366
5.SS Lazio382061255:3966
6.AS Řím381891159:5263
7.Juventus FC3815131057:4758
8.Città di Palermo381751658:6356
9.ACF Fiorentina3812151149:4451
10.Janov CFC381491545:4751
11.Chievo Verona3811131438:4046
12.Parma FC3811131439:4746
13.Calcio Catania3812101640:5246
14.Cagliari Calcio381291744:5145
15.AC Cesena3811101738:5043
16.Bologna FC3811121535:5242
17.US Lecce381181946:6641
18.UC Sampdoria388121833:4936
19.Brescia Calcio387112034:5232
20.AS Bari38592427:5624
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Bologna FC-2neuhrazené výplaty

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (156)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter

Reagovat
niflheim

Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

Pekná bodka za nie moc vydareným pôsobením v Serii A v sezóne 2010/2011.

V tomto zápase potešili hráči, hlavne Pazzini, Nagatomo, Milito, Lucio a Samuel, samozrejme aj celkový výsledok.

Vidíme sa v Serii A znova v sezóne 2011/2012 už snáď s čiastočne pozmeneným kádrom. Novej sezóne treba ísť naproti. Dovidenia!

FORZA NTER!!! PER SEMPRE!!!

Reagovat
juveforever

Forza Juve! Neapolu máme čo oplácať

Reagovat
One-Real

Sice nám ty body už k ničemu nepomůžou, ale výhra nad Juve ještě na jejich hřišti se vždycky cení, snad to udržíme. Forza Napoli

Reagovat
One-Real

tak neva, aspoň se mi trefil Matri do fanty

Reagovat
Tomanatura

Strašně moc velká gratulace Udinese, hráli letos parádní fotbal, moc mě bavili. Snad nedostanou nějaký Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V diskuzi pod Vrbou ses mě ptal, kterou prvoligovou přípravku trénuju, tak ti tady píšu, že tu baníkovskou.

Reagovat
Tomanatura

Díky.Třeba se někdy potkáme

Reagovat
smazaný uživatel

Ty taky někde trénuješ? Co a kde?

Reagovat
Tomanatura

Teprve začnu se zkouškama, s praxí to plánuju tak na příští rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, já v prosinci udělal UEFU B a 2 roky teď musím trénovat... abych se mohl přihlásit na UEFA A. Toužím po PROFI licenci. Ale v konkurenci bývalých ligových hráčů a reprezentantů je to dost těžké.

Reagovat
Francesco Totti AS

co je potřeba k tomu abys dostal Profi licenci?

Reagovat
smazaný uživatel

Mít UEFA A licenci, věk přes 30 let, myslím, že 5 let praxe s A licencí, půlroční stáž v zahraničí a pak samozřejmě závěrečná práce - v angličtině a češtině a zkoušky.

Reagovat
Jajinek

což nakonec nemusí být až tak těžké, když to získají i bývalí fotbalisté...nebo v jejich případě se mhouří oči?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže musíš udělat přijímačky, které jsou dělené na 3 části (test znalostí, praxe a body za nejvyšší soutěž, kterou jsi hrál), takže pokud já hrál KP mužů a proti mě např. Bejbl, tak on už má třeba o 40 bodů více jen za to, že hrál v repre.

Reagovat
smazaný uživatel

3.2.2. Přijímací zkouška se skládá:

a. z písemné zkoušky (otázky z biomedicíny, sportovní edukologie, didaktické

technologie, všeobecné inteligence).

z ústní zkoušky (otázky z biomedicíny, sportovní edukologie, didaktické

b.

technologie).

z praktické zkoušky (test speciálních dovedností, hodnocení herního

c.

výkonu v průpravné hře). Tato část zkoušky může být organizována, dle

aktuálního rozhodnutí TMÚ ČMFS.

d. z jazykové zkoušky (jazyková zkouška se absolvuje z jednoho z úředních

jazyků UEFA (AJ, NJ). Tato část zkoušky může být organizována, dle

aktuálního rozhodnutí TMÚ ČMFS

Reagovat
Jajinek

tak takhle na papíře to vypadá hodně náročně...ale jak říkám, když to dla drtivá většina bývalých hráčů, tedy průměrně inteligentních většinou bez jakéhokoli vysokoškolského vzdělání, kteří celé mládí hráli jen fotbal a na studium nejsou absolutně zvyklí...(i teda s nějakou bodobou výhodou), tak to pro normálního vzdělanýho smrtelníka nemůže být až tak nějakej problém ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě se to dá zvládnout, ale jak říkám, pokud berou cca. 30 uchazečů a z nich je 20 bývalých ligových hráčů, tak je velmi těžké se do těch 10 dostat. Ale věřím, že se to zvládnout dá. Musím věřit, pokud toho chci dosáhnout.

Reagovat
Francesco Totti AS

dik

Reagovat
Tomanatura

Já si na to věřím, a držím palce i tobě

Reagovat
smazaný uživatel

Mě baví furt, ne jen letos, ale letos tomu dali řád a ustálili to. Oni by i ten Arsenal mohli zválcovat.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

preji stastny los Udine..mrzelo by me kdyby to tam nedotahli..

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Takze nakonec jde do LM opravdu Udine ? skoda pro Lazio , ale myslim ze oba tymy by si tam vedly zhruba stejne a urcite by to nebyla ostuda ani v jednom pripade.

Reagovat
Pipo123

Skvelá sezóna za nami, som rád aj za EL, je to úspech a dúfam že niečo uhráme, Edy slubuje že nič nevypustí, tak v tom aj pevne verím. LM sme stratili v závere kedy sme si prehrali tie zložité zápasy, pritom Inter, Juve a Udine nás nijako neprehrávali, skôr sme boli aj lepší ale nestačilo to. FORZA LAZIO !!!

Reagovat
Tomanatura

Já vám to přeju, máte strašně sympatický projekt. Snad to v EL půjde vidět. Vlastně oba Římani tam musí něco uhrát.

Reagovat
Pinturicchio

Konečně konec.

! ! ! Forza Juventus ! ! !

Reagovat
Yanek

Pěkná sezona, souhrn v preview, hodím i sem

Reagovat
Ragazzo d'oro

Zápas byl takový nemastný,neslaný. Ale co, nepotřebovali jsme, tak proč se štvát..

Kdyby takhle Marco chytal v zápasech co nastoupil, nechali bychom si ho. Za dnešek má velkou pochvalu.

Děkuju celému AC za úžasnou sezónu a doufám, že ta příští bude okořeněná úspěch v LM.

Milan per sempre!

Reagovat
smazaný uživatel

BOD! o jeden hloupý pitomý bod ...

Reagovat
Yanek

Dovolím si trochu "okopírovat" styl zhodnocování sezony od kolegy z PD One-Reala. Snad se nebude zlobit Kdo chce, ať si přečte, kdo ne ať ignoruje.

V mnohém mi letošní AC připomínalo AC z před pár let, fiasko v LM, našlapaný kádr, ovládnutá liga, v útoku září Brazilec. Začnu tedy postupně.

Champions League: Začalo to dobře, výhra s Auxerre, nadprůměrný výkon posil. Po Ajaxu přišlo lehké vystřízlivění a Real nás vrátil zpět na zem. Před sezonou bylo hodně těch, kteří AC přisazovali post favorita a musím se přiznat, že jsem byl jeden z nich. Bohužel, ten tým na to tento rok asi fakt neměl, hlavně co se týče kvality lavičky, jelikož v nejdůležitějších duelech s Tottenhamem i přesto, že nás zastihla brutální marodka skoro nebylo s čím hrát - v záloze. Navíc je logické, že po tak ohromné přestavbě, která se nedotkla pouze hráčů, ale i trenéra nebude všechno okamžitě růžové. I tak bych ale naše působení v této soutěži nazval zklamáním, protože od klubu takového formátu se prostě čeká víc.

Coppa Italia: Tento pohár moc nemusím, takže mě vyřazení v semifinále s Palermem až tak nemrzí. I tak to ale určitě není ostuda. S Bari 3.0, nádherný zápas. Potom vybojované vítězství na Dorii a dva úžasné góly Pata. Následovalo prokleté Palermo, Max nasadil slabou sestavu, která vzadu hořela, na druhou stranu - kdo z nás by to postavil jinak a nedal odpočinout klíčovým hráčům na finiš ligy. Sokratis se v tomto zápase definitivně zrušil, což mě mrzí. Odveta venku byla spíš formalita, vzhledem k tomu bláznivému prokletí a vzhledem k tomu, jak probíhaly oslavy v sobotu v Římě. Snad Pastore popraví Inter, když ten Leonardo teda zůstává.

Serie A: Povedený ročník, určitě jedna z nej sezon posledních let. Spoustu krásných i dramatických zápasů. První zápas snad nemohl dopadnout líp, pak jsme trochu ustoupili ze scény, tak jak je v začátcích sezony našim zvykem, ale potřebné body nahnali v druhé půlce. Nejkrásnější zápas pro mě určitě první derby s Interem a Ibrův nadpozemský výkon, na to budu vzpomínat ještě dlouho. Hned po něm zápas v Neapoli a pak asi druhé derby. O Udinese se raději bavit nebudu, protože nechybělo moc a skončil jsem na jednotce intenzivní péče. Jsem rád, že po těch letech konečně to Scudetto máme a můžeme se konečně soustředit na soutěž, ve které jsme vždycky dominovali. K závěru bych ještě dodal, že mě hodně mrzí sestup Sampdorie, je smutné, jak moc může klub, který hrál o LM spadnout.

K jednotlivcům (nehodnotím všechny):

Christian Abbiati - netřeba slov, jeden z hlavních strůjců úspěchu. Takovou sezonu už asi těžko zopakuje, každopádně mu patří velké Grazie za to, kolik toho vychytal. Uplně na špici jeho golmanských parád bych dal zákrok proti Brescii. Jeho technika mě straší i ve snech, ale rád se na něj budu dívat i příští sezonu.

Marco Amelia - velký sympaťák, škoda, že je letos Abbiati tak neskutečný. Marco by chtěl zůstat, ale kdyby měla být cena opravdu těch 7 milionů, bral bych rači Marchettiho.

Ignazio Abate - veeeeliký progress, neskutečné a vyrovnané výkony celou sezonu. Na to, jak uhlídal Ronalda, Balea nebo Eto'a se taky nezapomíná. Má našlápnuto na velkou kariéru a už teď je to podle mě nejlepší bek Itálie. Prandelli, otevři oči!

Nicméně slabiny určitě má, nejvíc to jde vidět na těch centrech...

Daniele Bonera - Spousta lidí nejen tady má ve zvyku ho kritizovat na základě jednoho zápasu s Udine, ale on je to vcelku kvalitní stoper a dobrá náhrada, když se někdo zraní. Navíc sympaťák, Ital a v klubu už je docela dlouho. Max by ho ale neměl strkat na kraj, to není jeho pozice.

Sandro Nesta - jsem šťastný, že ještě sezonu podrží a s radostí se na něj budu dívat. Snad mu opět nezačnou nějaké zdravotní problémy, pro mě jeden z TOP stoperů, jací kdy vůbec hráli. V kombinaci s Thiagem možná nejlepší stoperská dvojice na světě, své o tom ví i Inter.

Zaslouží si tisíc palců

Thiago Silva - NUMERO UNO.

Mario Yepes - Galliani ukázal genialitu znovu, když ho přivedl. Určitě parádní kauf. nicméně si myslím, že až tak dokonalý není a určitě má mezery, 4. stoper příští sezonu ideálka. Trochu mě mrzí, že tím posune Boneru buď ještě dál do fronty o místo, nebo a to spíš na kraj.

Gianluca Zambrotta - vrátil se ve správnou chvíli a hrál důležitou roli v druhém derby. Když zůstane ještě jednu sezonu, zlobit se nebudu.

Gennaro Gattuso - odehrál toho dost, řekl bych možná i přespříliš na to, kolik mu je a kdo čeká na místo za ním. Velký hráč, potřebný nejen v kabině, ale i na hřišti. Bude to znít divně, ale snad si příští sezonu zahraje míň a Flamini ho ze základní sestavy konečně vystrnadí. S věkem odcházejí pomalu všechny přednosti, které měl. Dovolím si použít hlášku GATTUSA z prvního zápasu proti Spurs: "Rino opět potvrdil, proč jsem si ho zamiloval."

Clarence Seedorf - muž dvou tváří, otřesné výkony na podzim, legendární výkony na jaře. Clarence vs Cambiasso a Panděv - nezapomenutelné. Osobně ale doufám, že nezůstane a půjde do Brazílie.

Andrea Pirlo - překrásných 10 let, spousta vzpomínek a zážitků. Nejkrásnější gól u mě nebyla žádná standartka ani gól z dálky, ale gólová hlavička proti Bayernu. Loučení s ním bolí a ne málo, ale takový je fotbal. LEGENDA!

Prince Boateng - výborný kup, rychlý, silný, schopný hrát dozadu i dopředu. Dle mého mu víc pasuje role v tříčlenné záloze a i to je jeden z důvodů, proč chci šikovného mladého trequartistu. Má reálnou šanci zařadit se mezi velikány, kteří budou táhnout AC několik dalších let. Nikdy nebude takový sympaťák jako byl třeba Rui Costa, ale doba takových hráčů je nejspíš nenávratně pryč.

Alexandre Pato - i přes všechny zranění mu to opět střílelo a já mu za to děkuju. Pořád je dost mladý, má velký potenciál se zlepšovat. Jde na něm vidět ruka Allegriho, začal míň sobčit a víc hrát týmově. S Barbarou mu to přeju.

Robinho - povedený nákup. Má velký přínos pro mužstvo i přesto, kolik toho zahodí. Rychle zapadl a jsem rád, že ho Galliani přivedl.

Zlatan Ibrahimovič - miluju ho, takže asi/určitě nebudu objektivní. Výkony z podzimu - Jedna věc je ale jasná, tak jak hrál v posledních měsících určitě ne, snad si přes léto trochu odpočine a vrátí se v plné formě, určitě bude potřebný. O jeho přestupu k nám nepochybuju.

Na závěr, doufám, že další sezona bude povedená. Máme to nastartované dobře, obrana je světová a světově posílená. Do zálohy je nutné posílit a já doufám, že po těch prohlášeních Galliani dovede skutečnou kvalitu. Těším se na září strašně moc a těším se taky na letní trh, protože i přesto, že jsme přivedli dva hodně kvalitní hráče, jsme ještě neutratili ani korunu. Silvio, čekáme na dárky

Díky za diskuze tady, EF je nejlepší portál o fotbale v širokéééém okolí.

FORZA MILAN!

Reagovat
One-Real

Proč bych se zlobil, čim víc takových souhrnů tim líp.

Reagovat
One-Real

a btw taková výměna Silva za Gaga a peníze by nemusela být od věci

Reagovat
Yanek

Silvu ani za celý Madrid + Barcelonu vedenou Mourinhem.

Reagovat
One-Real

tak přecejen Carvalho si tak ještě rok odehraje, takže stačí napřesrok...Ramos-Pepe-Silva-Marcelo hmmm

Reagovat
-Pato-

hodně pěkné až na jednu věc.. nejlepší stoperská dvojice, aspon tedy pro mě, není Silva - Nesta, ale Nesta - Maldini, jinak za koment

Reagovat
panca

udine a neapol v LM trochu mam strach, aby to neskoncilo fiaskem

Reagovat
homeles8

semifinále příští LM:

AC-Neapol

Udinese-Inter Forza Calcio!

Reagovat
panca

ani v CSM to neni mozny

Reagovat
homeles8

Reagovat
homeles8

ale ve Fifě 08 jo

Reagovat
homeles8

JO! Je to tady! Konec týrání a šikanování fanoušků Juventusu. Konec sezony 2010/2011. Na podzim to vypadalo nadějně. Po přestávce ty dvě prohry a bylo to v prdeli. Podle mě je dobře, že jsme se nedostali ani do EL. A příští sezonu aspoň ten třetí flek, pod novým trenérem, s novými hráči. FORZA JUVE! ♥

Reagovat
Rssa

Kurňa, že já se nedívám na tu SA častěji, zápas Udine - AC byla velká lahůdka - hlavně díky domácím. Velká gratulace k LM.

BTW: Alexis Sanchez je opravdu, ale opravdu výborný hráč. Zaujal mě i Armero, docela ďáblík.

Udine

Reagovat
Rssa

* Udinese

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem se celkem nudil teda..

Reagovat
Tomanatura

Byls moc namlsaný z prvního vzájemného zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

To zaprvé, a za druhé naše dnešní taktika byla nad síly Udine. Ikdyž kdybychom prohráli 2,3:0, tak bychom se divit nemohli.

Reagovat
Rssa

Mělo to spád, mělo to napětí, mělo to nadšené domácí, kteří vás docela přejeli. Já se bavil

Reagovat
smazaný uživatel

muzem bejt radi ze Palermo nevyhralo i kdyz ono by to uz nic nezmenilo

Reagovat
smazaný uživatel

a od dnešního dne by sme měli už začít s tím juventusem něco dělat,tohle fakt bolí takové sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď na pár měsíců naschle Calcio ...

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE:

-24 od 1. mista

-12 od LM

-8 od kvalifikace do LM

-5 od EL

co dodat

!!!FORZA JUVE!!!

Reagovat
mickey mouse

Mrzí mě že nevyšla ta LM , ale sezóna byla krásná oproti té minulé. EL je taky dobrá. A je pěkné za sebou nechat AS

FORZA LAZIO! Příští rok LM výjde

Reagovat
smazaný uživatel

nevěřím tomu AC a Inter jasní a pak je tam těch kandidátů toli že lazio má tak max 10 % šanci na tu LM.

Reagovat
Pipo123

Máš pravdu, ale Udine pôjde dole a Neapol tú sezónu nezopakuje, projekt Lotita do budúcnosti je nasmerovaný dobre a verím že sa natrvalo zaradíme medzi tú najlepšiu šestku v SA.

Reagovat
homeles8

nevíš co bude s Juve a navíc příště už jdou do LM jen 3 týmy

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdo vládne Římu?...Letos jednoznačně AS

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol v LM a Udine v předkole LM..dva z nejnevyzpitatelnějších týmů celé ligy budou bojovat o nápravu reputace Serie A Asi jsem jeden z mála nespokojených, ale tohle se vážně stát nemělo. Anglie: ManU, Celsea, Arsenal, MAncity..Esp: BArca, Real, Villareal, Valencia...ger: Dortmund, Bayer, Bayern..toto nebude dobré.

Reagovat
Tomanatura

Tak ono si letos nebylo z čeho vybírat, maximálně AS se tam mohlo dostat, ale jestli u nich zůstane Montella, tak je to z bláta do louže...

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, jenže dám ruku do ohně za to, že Juventus i AS budou příští rok daleko silnější nežli rozprodané Udine a náladová Neapol.

Reagovat
Tomanatura

Neapol má ten projekt taky slibný, podívej se, že i v EL jeli až do dna. U nich nemám strach, že by udělali ostudu. Juventus opravdu ne, to prostě nejde. Po letošní EL bych je do pohárů (stejně jako Palermo) nepustil aspoň pět let. Navíc Udinese v Evropě ostudu pravidelně nedělá, jen jednou tuším nepostoupili z kvalifikace EL, jinak to vždycky dotáhli daleko. Ale spíš si myslím, že budou bojovat v EL, v té kvalifikaci jsou strašně silné celky.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby hrálo letos Udine okolo 10. místa, tak by nikdo neřekla ani popel - po začátku ligy na to vypadali. Jejich kádr sice teď zní atraktivně, ale Pepe či Gaetano od nich odcházeli stejně glorifikovaní (ne li více) nežli současní hráči. Proto bych byl hrozně opatrný odhadovat jejich následující sezónu na základě té letošní. Pokud se z nich zase přes léto stane "cash and carry", tak potěš pánbůh. Navíc spolu s Neapolí to jsou nezkušené celky, které ani kvalitou, ani zázemím a ani reálnými možnostmi nemůžou soupeřit s níkým, koho jsem vypsal. Atraktivní a takticky vyspělá hra je jediné, co Udine může nabídnout. Neapol ani to ne, ta pokud přijede někam do světa se svým 3-5-2, tak budou pro smích.

Reagovat
Pinturicchio

To je právě otázka. Kdybych tu CHL ukopali, Gigi by zůstal a kdo ví, jak by to posilování vypadalo ( Beppe by se utvrdil v tom, že ten náš "projekt" je správný a jedem )

Reagovat
panca

a to jeste prijdou o nejaky hrace a opadne forma. Bojim bojim, ze si to serie a vyzere do dna

Reagovat
smazaný uživatel

nebude ee pravda svatá!!

Reagovat
Tsigi

Pokud Udinese udrží kádr, o čemž teda pochybuju, tak můžou hrát důstojnou roli. Kvalita tam je a i herní styl je podle mě evropsky aplikovatelný. v každé řadě jsou velcí hráči a já jim rozhodně přát budu. O Neapoli si nic dobrého nemyslím......

Reagovat
lnterista

Antonio takova kanka na zaver

Reagovat
smazaný uživatel

poprvé od sezony 2002/2003 skončilo Lazio před AS no a doufám že tu EL příští rok nevypustíme..FORZA LAZIO!

Reagovat
Alberto Aquilani

ako fanusik Lazio by som to nevytahoval .....

Reagovat
Francesco Totti AS

to se máš teda čím chlubit ...ale né užijte si to...a příští rok ve finále EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA CALCIO!!!!

Reagovat
Jajinek

Bianco počítat to budu až zítra večer, ale bude to zajímavé

gól Maggio, Vučinič, Palacio...plus asi 2 asistence s tím, že GEGE má jen gól...takže asi výhra

Ty máš Nocerina a Giorgia vs. Toma Vargas a 2x Zarate...to bude zajímavé. Pokud vyhraješ nad Tomou, já musím vyhrát o dva góly větším rozdílem, což už by asi bylo těžké...bude to sakra zajímavé.

Už předem dík za fantastický boj.

Reagovat
smazaný uživatel

Já počítám s tím, že jsi přede mnou, respektive takový odhad. Ale co na tom sejde. Taky díky za boj a dobrou sezonu, bavilo mě to

Reagovat
kubys

Tak a už jen 18 gólů aspoň na to druhé místo. Francesco Totti - la leggenda ultimo!

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Tsigi

To dá během dvou let jen na penaltách

Reagovat
Jajinek

řekni si den po 6. červnu (a na následující ráno nic neplánuj)

Reagovat
Tsigi

To se ještě domluvíme Teď s těma zkouškama to nebude lehký to sladit

Reagovat
Tsigi

Tak zas tak těžký by to nebylo ze 7. na 8. by to šlo

Reagovat
Francesco Totti AS

Totti 1+2 GRAZIE CAPITANO

Reagovat
smazaný uživatel

Ktorý tým dal najviac gólov?...

...

Áno, myslíte si správne....

...

Je to FC Internazionale Milano 1908.

Reagovat
Shevchenko

Který tým vyhrál scudetto?...

...

Ano, myslíš si správně...

Reagovat
smazaný uživatel

áno, vyhrali sme titul 5krát za sebou

Reagovat
Shevchenko

Přesně si to z mého příspěvku vydedukoval.

Reagovat
smazaný uživatel

ja teda napocital 4 jenom

Reagovat
smazaný uživatel

2007,2008,2009,2010.. Neviem kde si napocital 5, decko

Reagovat
RickNash

Který tým dostal nejmíň gólů?...

...

Ano, myslíš si správně...

Reagovat
Pipo123

Komu tu strašne jebe ? ...

...

Ano, myslíš si správne...

Reagovat
Robbie

čo vám jebe čo vám jebe na kabulu vám to jebe

Reagovat
Shevchenko

Teď mi Msgoo trkl myšlenku, jak mi napsal těch 5 scudett Interu za sebou. Sledujete tady ještě ten další vývoj calciopoli? Naposled co jsem slyšel bylo to, že by Inter mohl přijít právě o to scudetto 2006.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, taktiež by ma to zaujímalo, lebo niektorí tu už veselo písali ako Inter príde o ten titul z roku 2006, a nejako to tu utíchlo. By som to videl tak, že to má na svedomí roberto

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
Jajinek

zatím je to nejpravděpodobnější varianta, že nebude přiděleno nikomu...i někteří činovníci Interu se vyjádřili v tom směru. Ale celkem se to už vleče. 10ka by měl vědět víc, přeci jen jazyková vybavenost je v tomhle směru velkou výhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

uz vic jak pred rokem podala Juve navrh, aby jim byl vracen titul z roku 2006... FIGC se k tomu zatim nevyjadrilo a nevypada to ze by se kolem toho vubec neco delo... Andrea Agnelli pred par dny apeloval na prislusne organy, aby se te veci zacli konecne venovat a rekl: "kdyz se k tomu jeste nevyjadrili, tak asi nemaji ciste svedomi"... FIGC zatim nereagovalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

tak snad probíhá to Neapolské vyšetřování nových důkazů a jakési řízení o obnově ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To už je tuším rok jasné jak facka , není potřeba další a další důkazy . FIGS je v těžké pozici ( trošku je i chápu ) . Prostě to co ten váš Rossi udělal za peklo v roce 2006 se dost těžko bude dávat popořádku . Až totiž rozhodnou jakkoliv na Itaský fotbal to vrhne zas hodně špatné světlo .

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň bude hrát Javier o sezónu déle.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro japonské novináře si musel Yuto vystavit vysvědčení. "Dal bych si tak známku 6 z deseti. Stále se ještě učím a musím mnoho věcí zlepšit. Jsem si toho vědom a budu se o to snažit."

Pokorný je to samuraj, veľký rozdiel od Santona, ktorý prestal na sebe makať.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Pinturicchio

Nagatomo je strašný sympaták. ( Ostatně jako skoro všichni Japonci )

Reagovat
smazaný uživatel

Já je nemám rád (co se fotbalu týká) společně s Korejci od MS 2002

Reagovat
DelPiero137

celkovo Aziu vo futbale nemam rad

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hral Didac?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmmm Acquah out na Coppu?!Niečo zo stehnom má aj Migliaccio?!JEBAŤ!

Cassani pri druhom góle?!Ten je tiež už pekne mimo...Zápas som nevidel,ale čo som čítal tak Muňoz zase nič moc...blbec Bovo

Takže na Coppu:Sirigu-Cassani,Muňoz,Goian,Balza-Nocerino,Liverani,Kurtic...?!

Ideálne obaja fit a :Sirigu-Cassani,Migliaccio,Goian,Balza-Nocerino,Liverani/Kurtic,Acquah...

Rossi?!Dosť možno posledný Miccoliho zápas na Barbere a on ho stiahne už v 60.minúte?!

Reagovat
smazaný uživatel

Nic predvidatelnejsie ako remiza Udine s AC snad ani nemohlo byt :-)

Reagovat
Shevchenko

A proto Di Natale kopalo penaltu a Inler trefil břevno a tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc gólů v jednom kole serie A za hodně dlouhou dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu to správně že pokud Palermo vyhraje pohár , nepostupujeme do EL ? Zdá se mě že v lize dělali co mohli aby Juventus nepřeskočili .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Palermo jde do Evropské ligy i kdyby pohár prohráli, společně s Římskými kluby, Juve má smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

spíš štěstí

Delneri se zachoval nakonec dobře a Contemu dost pomohl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud to bereme takhle, potom ano

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro CALCIOMERCATO

Reagovat
smazaný uživatel

s Marottom? radsej nie :)

Reagovat
smazaný uživatel

na Marottu kaslu... Conte si rekne o hrace, ktery potrebujem... prej uz si rekl o Sancheze a juve je schopna na nej vysolit 35M...

Reagovat
smazaný uživatel

Také tu už bolo...

Reagovat
Pinturicchio

Tak, další sezona za náma. Letí to fakt hrozně - přijde mi jako včera, když odešlo staré vedení, Andrea, Beppe a Gigi nastupovali do funkce a všichni Juventini čekali, že to je ten mezník, nový start, na jehož konci, v cíli, bude čekat alespon CHL.

Ze začátku to vypadalo nadějně - Mercato sice nebylo ideální, ale postavil se dost slušný tým, přišli hráči Bonucci, Krasic, Melo se znovu našel. Start do ligy byl sice rozpačitý, ale pak jsme se sehráli, začali šlapat a vypadalo to, že to půjde. Byla z toho šnůra 13-ti zápasů bez prohry, optimismus dodávající vítězství na San Siru proti AC. Hráči bojovali, dřeli, nechávali na hřišti zápas co zápas absolutní maximum ( z tohohle pohledu mi v hlavě utkvěly hlavně domácí zápasy s AS a Violou, to byly parádní válce ). Nakonec z toho bylo v jednu chvíli dokonce druhé místo, s 6-ti bodovu ztrátou na AC ... ( velkou kaňkou na podzimu ovšem bylo ostudné vypadnutí z EL, kde jsme nebyli s to vyhrát jediný zápas, což je s takovými soupeři opravdu VELKÁ ostuda )

... jenže o to bolestnější bylo novoroční vystřízlivění, a sice zápas s Parmou, který byl jedním z letošních nejhorších vůbec. Začalo to Fabiovým zraněním, pokračovalo Felipeho zkratem a všechno dokonaly 3 goly od našich bývalých hráčů. Všichni to považovali za jednorázový výpadek, jenže přišel zápas v Napoli a prohra 3:0. Velké zlepšení přišlo v zápase s Catanií, v Coppě, který já osobně považuju za jeden z našich nejlepších zápasů letošní sezony.

Bohužel, jedna vlaštovka jaro nedělá a od zápasů s Parmou a Napoli jsme se ligou potáceli jako fackovací panáci, kteří byli schopni porazit Inter a týden na to prohrát po ostudném výkonu v Lecce. Nebyli jsme od toho daleko a dokonce jsme mohli překonat téměř 50 let starý rekord - prohrát 4 utkání v řadě. Nestalo se, přesto domácí prohry s týmy jako Palermo, Udinese nebo Bologna jsou, možná až příliš, krutou ránou do sebevědomí fanoušků největšího italského týmu. Nemluvě o ztracených zápasech, které vypadaly jako vyhrané ( Cesena, Catania, Chievo(!!! ).

Proč se tak stalo, si doted neumím vysvětlit. Že by kvůli dvěma zápasům odešla hráčům absolutně sebedůvěra? Že by kvůli dvěma zápasům přestali věřit, že letos tu CHL ukopeme? Asi od každého trochu, ani nálada v kabině nebyla zdaleka ideální, byť se nás o tom hráči i trenér snažili stále přesvědčovat.

Každopádně jsme na konci sezony, která je ve výsledku ještě horší, než ta loňská a to je opravdu brutální zklamání, obzvlást vzhledem k tomu podzimu.

Ted bych ještě chtěl zhodnotit jednotlivce ( ne všechny ):

Beppe Marotta - Začátek dobrý, postupně se to horšilo. Ignorování problémů na krajích obrany, prodej Trezegueta(!!!), levá záloha, nedostatečný počet středních záložníků. Horší je, že stejné chyby pak udělal v zimě. Zatím mě vůbec nepřesvědčil.

Gigi Delneri - Podzim super, věřil jsem, že on by mohl být ten pravý. Bohužel doplatil na tvrdohlavost, trval na věcech, které evidentně nešly, lámal to přes koleno.

Gigi Buffon - Král. První polovinu sezony promarodil, po návratu to nebylo zrovna nejjistější. Ale poslední dobou znovu ukazuje, kdo je nejlepší golman světa. Jeden ze základních stavebních kamenů nového Juventusu, jeden z těch, kteří jsou prostě neprodejní.

Paolo de Ceglie - Začátek klasicky vlažný, pak se zlepšoval a šel nahoru. Obrovská škoda jeho zranění v zápase s AC, které ho vyřadilo pro zbytek sezony.

Fabio Grosso - Nechtěný, poté využívaný čím dál víc ( Jedna z věcí, která mi na Delnerim vadila ). Své si odehrál, třeba v Římě proti AS byl nejlepší na hřišti. Každopádně je čas se rozloučit.

Leo Bonucci - Velká očekávání, o to větší zklamání. Přicházel s pověstí velkého talentu, dokonce sám Moggi ho označil jako nejlepší nákup Juve v létě. Bohužel zároven dodal, že Leo a Giorgio spolu ne. A měl, zase, pravdu. Slabý pozičně, špatný odhad na míč, laxní bránění, špatné zakončení po standardkách. Za těch 15,5 milionu se zatím absolutně nevyplácí.

Giorgio Chiellini - Těžko hodnotit, TOP světový obránce, letos si ale vybral hodně špatnou sezonu, zvlást její druhá polovina. Nejsem si jistý, jestli by měl nastupovat na stoperu ( bude záležet na partákovi ), ale na levém kraji obrany pravidelně ožil a předvedl alespon standard. Pár zápasů vynikajících, přidal nějaké goly. Po Gigim Buffonovi druhý nedotknutelný hráč, druhý stavení kámen.

Andrea Barzagli - přišel zadarmo, zastínil Bonucciho a v druhé polovině i Giorgia. Časem spolehlivý náhradník, momentálně asi hráč pro základ. Od Marotty dobrý kauf.

Zdenek Grygera - Všichni si z něj utahovali, ale on byl první polovinu sezony náš nejlepší bek ( což je samo o sobě tristní ). Pak přišel turínský evergreen a sice zranění, po kterém už se do toho nedostal. Škoda. I u Zdendy je čas se rozloučit.

Marco Motta - dopředu slušné, dozadu slabota, navíc občas vytáhne takový zákrok, zbytečný, po kterém oslabí celý tým. Nekupovat.

Frederik Sorensen - obrovské překvapení, z Primavery naskočil do prvního mužstva a nevedl si vůbec špatně, byť chyb se nevyvaroval. Velký příslib do budoucna a možná nejlepší Marottův nákup.

Alberto Aquilani - první polovina sezony super, s Melem tvořili nejlepší dvojku v Calciu. V druhé polovině sezony se vytrácel, jako ostatně celé mužstvo, až to dospělo do fáze, kdy ho dost možná neodkoupíme. Každopádně kdyby to šlo za těch 12, tak ho beru.

Felipe Melo - Motor naší zálohy a zároven nejdůležitější, nejlepší hráč s nejstálejšími výkony. Pokud se soustředí jen na fotbal, dovolím si tvrdit, že patří k nejlepším defenzivním štítům na světě. Bohužel ani letos se nevyvaroval jednoho svého blikance. ( Ale i v tom chování jde vidět progress ). Pro mě osobně třetí neprodejný, základní kámen záložní řady. Jeden z mých nejoblíbenějších hráčů současného Juventusu.

Miloš Krasic - Na podzim neskutečný kanon, jeden z nej hráčů ligy, jaro pak strašná slabota, zbytečné chození do několika hráčů, otrávenost, úplně se z jeho hry vytratila přímočarost. Navíc tím jeho padáním mě dokázal neskutečně vytočit a uchyluje s k tomu vždycky, když se jemu / týmu nedaří. Tak jako tak, čtvrtý neprodejný hráč.

Claudio Marchisio - Těžko hodnotit Claudia. V každé fotbalové dovednosti lehce nadprůměrný, bohužel v ničem není TOP. Uměle se mu hledala pozice na levé záloze, čímž pak brzdil hru celého týmu. Ale jeho kritizovat je mi opravdu těžko, protože je to jeden z mála hráčů, kteří ví, co to znamená nosit dres Juventusu, srdcař, Juventino. Mám ho rád:)

Momo Sissoko - Momo doplácí na to, že s jeho stylem hry prostě hraje ve špatné soutěži, přál bych mu návrat do PL, případně Německo. Další hráč, s kterým bychom se měli rozloučit.

Simone Pepe - dostával se do toho pomalu, ale ke konci šlapal slušně. Bojovník, který by měl zůstat, když ne do základu, tak na lavičku určitě.

Jorge Martinez - Zranění, zranění, zranění. Jorge se ani předvést nemohl, jednak kvůli těm zdravotním problémů, pak taky proto, že to není hráč na lajnu do 4-4-2, tam mu chybí přímočarost - pokud, tak měl hrát na pozici SS.

Alessandro del Piero - Pokud je Gigi král, tak Alex je Bůh. Neskutečné, co tenhle hráč předvádí v 36-ti letech a že i v tomhle věku předčí o parník všechny útočníky, které máme v kádru. Moc mu přeju to prodloužení smlouvy a to, že si zahraje na novém stadionu. Můj nejoblíbenější hráč nejen současného Juventusu, navíc opravdu dobrý člověk.

Fabio Quagliarella - Štístko a mistr krásných golů ( začínám ho podezřívat, že on ani jiné dávat neumí ). Přese všechno, co letos pro Juve udělal, si myslím, že je to hráč na lavičku.

Alessandro Matri - Má můj respekt. Naskočil v polovině sezony, okamžitě se etabloval, začal střílet goly. S Alexem mu to jde dost slušně. Navíc všichni víme, že střílet goly v současném Juve není žádný med a dost by mě zajímala jeho bilance, kdyby Juve šlapalo na 100%.

Vincenzo Iaquinta - Věčný marod a palič šancí. Je otázka, jak by to vypadalo, kdyby vydržel zdravý alespon 3-4 měsíce v kuse. Ale myslím, že je čas dát Cenzovi sbohem.

Amauri - Podobný případ jako Cenzo. Díky ceně, za kterou přicházel, do něj byla vkládána velká očekávání, která ani zdaleka nenaplnil. V Parmě ožil a já bych mu přál, aby tam zůstal a střílel goly za ně.

Luca Toni - Byt nebyl příliš golový, jeho přínos pro mužstvo byl rozhodně vidět. Navíc je to tak strašný sympaták, že až běda. Jako žolík na lavičku pro příští rok, proč ne. http://www.youtube.com/watch?v=IyLzLDEf8BU

Takže odchody: Manninger, Motta, Grosso, Grygera, Rinaudo, Traoré, Salihamidžić, Sissoko, Martinez(?), Iaquinta, Amauri.

Co napsat z pohledu Juventina na závěr? Doufám, že letos konečně proběhne revoluce, která měla nastat už loni. Nezbývá než popřát A. Contemu hodně štěstí na naší lavičce a doufat, že on je ten pravý, který na ní vydrží několik let. O nějakých cílech pro příští sezonu je zatím zbytečné psát, uvidíme, co Mercato. Každopádně bych si přál, abychom příští rok konečně znovu ukopali CHL.

No a na úplný závěr bych chtěl poděkovat hlavně všem Italům, ale i ostatním mým oblíbencům ( oni ví o kom mluvím ) za super sezonu na EF, ve které jsem prvně přispíval opravdu pravidelně.

I přes občasné neshody a hádky ( ale to k tomu prostě patří ), to bylo moc fajn a už ted se na vás těším zase na přelomu srpna a září.

Všem přeju co možná nejhezčí fotbalové prázdniny.

Reagovat
smazaný uživatel

nezapomen na Storariho, kterej byl letos famozni... bez nej bychom byli uplne jinde

pro me nejlepsi hraci:

1. polovina sezony - Storari, Krasic, Melo, Quagliarella...

2. polovina sezony - Buffon, Melo, Matri, Del Piero...

bohuzel obrana letos moc neslapala, ale rozhodne je to chyba i zalohy, ze casto poustela hru soupere az k nim... proste nejde na nikoho hazet vinu, celej tym byl takovej vlaznej, bez napadu a bez osobnosti...

osobne si myslim, ze kdyby vedeni Del Nerimu dalo dalsi rok a privedlo lepsi hrace, tak se to zlepsi, ale snad Conte odvede dobrou (radsi skvelou) praci...

tesim se co to zas privedem letos za tragedy do muzstva nestaci nez doufat, ze sme se poucili... Calciomercato bude zajimavy a pristi sezonu uz Juve nemuze zklamat fanousky... Juve proste patri do LM

Reagovat
Pinturicchio

Na Marca jsem úplně zapoměl, moje velká chyba. Dokud chytal, tak byl jedním z nejlepších hráčů vůbec. Strašně rád bych ho udržel, ale pokud bude jen dvojka ( což bude ), tak by mi ho bylo hodně líto a radši bych ho pustil někam, kde bude číslo 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím so všetkým, až na to že s Fabiom na lavičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky shrnuto, grazie amico Věřme v lepší zítřky, ony přijdou!

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

pěkný

Reagovat
Pinturicchio

Díky.

Reagovat
DelPiero137

Teraz je to uz jedno, ale chcel by som vediet preco nastal ten zlom po prestavke. Podla mna to nebolo 2 prehranymi zapasmi.

Niekto tu spominal (napatam si presne kto) ze to bol zazrak ze prvu polovicu sezony sa nezranili a hrali vedla seba vo forme Melo a Aqua. Mozno to bol kluc k celej hre muzstva.

Plus k tomu zranenia bekov (DeCeglie-Grygera) a dovtedy najgolovejsieho a zaroven tvoriveho hraca Quagliarellu. Vela, na prvy pohlad, dobrych veci sa poskladalo a celkovo to prispelo k tomu ze muzstvo to vykolajilo.

Reagovat
Pinturicchio

Určitě jedny z důvodů, v tom zápase s Parmou to všechno začalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, Tobě taky skvělé prázdniny

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
M11

moc pekny souhrn

Reagovat
Pinturicchio

díky

Reagovat
DelPiero137

Zabudol som, dobry prispevok

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

ten song u Toniho, tomu souhrnu dal šmrnc

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
panca

pato je hrozna sklenenka

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu aspoň stihne kompletní přípravu a nebude se huntovat na turnaji, což bývá často pro některé hráče příčina problémů v pozdějších fázích sezony...

Reagovat
panca

nevim jestli je tak nachylnej na zraneni, takovej nesika nebo oboji dohromady. Pulku zraneni mel jen diky smule. Spatnej doslap - vymknutej kontnik, pak neco s prstem na ruce myslim, vcera zase spatne spadne na ruku

Reagovat
lnterista

je to poleno no

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavý, jak na to fyzicky zareaguje Thiago, který hraje pořád všechno a tu dovolenou bude mít letos hodně krátkou...

Reagovat
clinger

Udinese-AC Milan 0 1,45

Bergamo-Cittadella 0 1,5

Crotone-Grosseto 0 1,4

Itálie nezklamala

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Antonio má být dnes oficiálně představen... Dle médií je otázkou času i Andrea Pirlo, který by měl být podepsán zítra. Do konce týdne mají být dořešeny "formality" ohledně Bastose. Aby toho nebylo málo, novinové plátky nás spojují s mercato-bojem s Interem o duo Pastore-Sánchez. Jako další v řadě by Conte uvítal hráče jako Nani nebo Ribéry, o kterého zase máme svést bitvu s Milánem Hoši, čeho je moc, toho je příliš balon sotva vychladl a už to zase začíná... Aneb, krása střídá nádheru. Jsem zvědavý, kde ta lovecká sezona zase skončí a kolik padne kachen.

Reagovat
Pinturicchio

A Antoniovi se prý hodně líbí Momo, kterého by si chtěl nechat. Andrea by měl zítra podstoupit zdravotní prohlídku a podepsat na 3 roky. ( Ale pokud zůstane Momo, tak jeho příchodu rozumím čím dál mín - jedině, že by byly pravdivé ty spekulace o odchodu Mela a hrál se střed Pirlo - Momo, s Bastosem a Krasicem na křídlech, SS Sanchez nebo Pastore )

Možná bych si i vsadil na to, že to tak bude a Marotta si myslí, že Andrea dokáže zahrát na té pozici, kterou letos hrál Alberto.

Reagovat
DelPiero137

Ja by som bol za aby Melo a Aqua ostali (za cenu aku spominal Pintu ze je udajne dohodnuta 12,5M).

Som skepticky voci predrazenym hviezdickam ktore zaziarili cast sezony. Na druhu stranu ak sa chceme posunut vyssie, musime risknut a angazovat najvacsie talenty. Tento krat to uz musi vyst. Som velmi zvedavy na prestupy.

Ak mam klub jasnu predstavu o novej sezone, je dobre ze chceme mat co najskor podpisanych hracov. Mozeme odohrat vela pripravnych zapasov a vysperkovat system.

Reagovat
Pinturicchio

Dohodnutá určitě ne , ale četl jsem něco o tom, že za tuhle sumu by to s LFC dohodnout šlo. ( Ale Marotta prý chce jít až na 10 )

Reagovat
smazaný uživatel

To si povedzme, ze Aquaman vacsiu hodnotu ako 10 ani nema.. je to nahradnik

Reagovat
DelPiero137

Vykony z prvej polovice sezony a to ze Aqua vie lepsie zahrat na inych postoch je pozitivne. Na A-cko ma. Chce to lepsiu poziciu, fungujuci system (ked sa nedari celemu muzstvu, tazko to jednotlivec vytrhne) a trenera ktory Alberta spravne ukociruje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som skor zvedavy koho naozaj z tych mien donesieme.

Reagovat
smazaný uživatel

některý z fandů AS mi tady visí kilo za sázku, vsadili jsme, který z římských klubů bude výše. Nejde mi o kilo, ale o to, aby si některý z Roma fans přiznal porážku. To mě krásně zahřeje u srdíčka FORZA LAZIO - vítěz Evropského poháru 2011/ 2012

Reagovat
smazaný uživatel

teda Evropské ligy, včera jsem to holt moc oslavil

Reagovat
Alberto Aquilani

už nefetuj ....

Reagovat
Francesco Totti AS

je to paradox...ani jednou jste nás letos neporazili..škoda chybělo málo...ale jo přiznávám pořážku

Reagovat
smazaný uživatel

No Juve som na vas zvedavy v novej sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Tá skurvená senilná špinavá suka dôchodcovská - skrátene stará dáma z Turína nebude hrať pohár! Huráááááááááááá!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele