Serie A - souhrn 32. kola

14.04.2018, 16:56, aktualizováno 15.04.2018, 22:40
Komentáře a souhrny
Juventus zdolal Sampdorii a na druhou Neapol, která se rozešla smírně s AC Milán, má náskok šest bodů. Derby mezi Laziem a AS Řím skončilo bez branek. Bezbrankovou remízou skončil sobotní šlágr mezi Atalantou a Interem. Cagliari doma porazilo Udinese a získalo veledůležité tři body v boji o záchranu v italské nejvyšší soutěži. Janov přehrál Crotone, Chievo a Turín si rozdělily po bodu...

SS Lazio - AS Řím 0:0

15.04.2018 20:45

Góly: -

Římské derby vítěze nepoznalo, neboť oba týmy si po uplynutí více než 90 minut body dělí. Jejich bitva nabídla jako už tradičně hodně emocí, osobních bitev i šancí, ale gól tentokrát za vydatné pomoci brankových konstrukcí nepadl.

Kapitální souboj. Jedno z nejslavnějších a nejbouřlivějších městských derby dvou rivalů, jež pojí společná historie a v tomto případě také společný stadion. Stadio Olimpico dnes večer hostilo souboj Lazia s AS, do něhož oba týmy vstupovaly s obrovským očekáváním. Byl to totiž souboj přímých konkurentů v boji o Ligu mistrů.

Lazio, dnes vedené jako domácí celek, mělo za sebou nepovedené utkání v Evropské lize, s níž se muselo po výpadku trvajícím několik minut rozloučit. Ideální šance, jak potěšit rozzlobené fanoušky. Trenér Inzaghi sám několik derby zažil jako hráč a dnes vsadil na de Vrij, Leiva, Parolo, Milinković-Savić, Lulić, Anderson nebo Immobile.

Vlci mají za sebou jedno z nejlepších utkání své historie, neboť dokázali vyřadit slovutnou Barcelonu po nečekaném obratu. Ideální šance, jak dokonat perfektní týden. Derby v roli hráče na opačné straně barikády zažil také Eusebio Di Francesco, který dnes potvrdil nový systém. Rozestavení 3-4-2-1 s Nainggolanem, Peresem, Schickem, Džekem nebo Kolarovem, někdejším hráčem Lazia.

Lazio výtečně napadalo rozehrávku AS, které nebylo dnes úplně soustředěné. Trochu zmatenou obranu Vlků mohl potrestat Marco Parolo, jenže jeho dělovka mířila asi metr nad břevno. Svěřenci trenéra Inzaghiho působili mnohem dravějším dojmem a častěji pronikali do míst kolem vápna AS. Ke střele se ale přes zahuštěný prostor tří stoperů dostávali obtížně.

Prvních pětadvacet minut ukázalo větší snahu Lazia a několik náběhů Cira Immobileho, většinou se však nacházejícího v ofsajdu. Fauly na obou stranách se stávaly stále častějším a logicky po nich následovaly karty. Emoce byly cítit stále víc a pobyt sudího na hrací ploše byl pod větší a větší palbou slov i pískotu.

AS se začalo osmělovat také v ofenzivní fázi a deset minut před koncem první půle se Bruno Peres dostal na křídlo až do vápna. Před sebou měl jen brankáře Strakoshu, jenže balon napálil pouze do tyče! Přesto museli fanoušci postrádat víc aktivity a ten hlad, který AS ukazovalo proti Barceloně.

Druhý poločas začal obdobně a Lazio se dostávalo blíže k bráně Vlků. Biancocelesti však nebyli schopní vymyslet nic, co by dostatečně ohrozilo bránu Brazilce Alissona. Trenér Di Francesco vrhl na hřiště čerstvé síly v podobě Turka Ündera, čímž ukončil misi Patrika Schicka. Střídal také Simone Inzaghi, který svěřil podporu Immobileho Luisi Albertovi místo Andersona.

Po hodině hry uvolnil Cengiz Ünder Edina Džeka, který míč zasekl a napálil jej asi dva metry nad bránu střeženou Strakoshou. Hodně zajímavý míč dostal posléze do vápna Ciro Immobile, ale střela na zadní tyč mu úplně nesedla. Emoce na hřišti byly hodně znát i po zbytečném faulu Milinkoviće-Saviće na Manolase. Řecký stoper musel následně střídat a Di Francesco se uchýlil ke klasickému rozestavení.

Ani to ale jeho svěřencům k lepšímu projevu nepomohlo. Jordan Lukaku na opačné straně naopak velmi dobře doplňoval Cira Immobileho. Deset minut před koncem sáhl bránící Stefan Radu po pronikajícím Ünderovi a po druhé žluté kartě dostal následující kartu červenou. AS ale standardní situaci nevyužilo.

Rychlý protiútok Lazia zakončoval Adam Marušić, jenže míč poslal těsně vedle tyče! Edin Džeko nejprve hlavičkoval do míst, kam dolétl Strakosha, a následně trefil hlavou břevno! A když AS nedokázalo využít svou početní převahu, body se nakonec dělily. Z pohledu tabulky remíza nic moc nemění, i když do celkového profilu kola sedí naprosto.

Více informací k zápasu

Juventus FC - UC Sampdoria 3:0

15.04.2018 18:00

Góly: 45. Mario Mandžukić, 60. Benedikt Höwedes, 75. Sami Khedira

Ačkoli nenastoupil v základní sestavě, přeci jen se Brazilec Douglas Costa stal hrdinou utkání. V roli střídajícího hráče vymyslel tři asistence, které vydatně pomohly Juventusu k vítězství nad Sampdorií Janov.

Juventus měl před sebou ideální dobu na to, aby učinil definitivní krok směrem k mistrovskému titulu. Neapol v odpoledním zápase zaváhala a Juventus mohl v podvečer slavit důležitý náskok. K tomu ale potřeboval nejprve porazit Sampdorii Janov, což možná po zklamání z Ligy mistrů nemuselo být zas až tak jednoduché. Trenér Allegri k tomu dal důvěru hráčům jako Cuadrado, Mandžukić, Dybala, Höwedes nebo Rugani.

Sampdoria má rozhodně větší ambice, než jaké by její současné umístění ukazovalo. Letošní sezona je stále tak plná rozporů, vzletů a pádů, jako předchozí. Námořníci alespoň dokáží produkovat velmi pohledný a rychlý fotbal, k čemuž jim pomáhají například Torreira, Praet, Ramírez, Quagliarella nebo Zapata.

Důležité střetnutí o poháry i Scudetto začalo lépe pro Juventus, který se na domácí půdě nezdráhal tlačit svého soka poměrně suverénním způsobem. Že by to ale byl nějak atraktivní duel, to se v úvodních minutách říct nedalo. Juventus se přehnaně nehnal do útoky, ale zároveň nedovoloval hostům rozvíjet své ofenzivní manévry.

První vážnější situaci musel brankář Buffon řešit až díky standardní situaci. Centrovaný míč na zadní tyč našel veterán Fabio Quagliarella, který hlavičkoval velmi povedeně. Brankář Buffon však ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa a Starou dámu podržel výtečným reflexem.

Na opačné straně předvedl své umění také Emiliano Viviano, kterého k obdobně náročnému zákroku donutil zakončující Mario Mandžukić. Zajímavou standardní situaci namířil k šibenici mladík Lucas Torreira, ale přeci jen o kousek minul. Ke konci první půle musel trenér Massimiliano Allegri stáhnout záložníka Miralema Pjaniće a jeho místo zaujal Douglas Costa.

Jeho prezence byla na hřišti hodně znát, protože jen pár vteřin po střídání Juventus udeřil! Právě Douglas Costa vymyslel nádherný pas za obranu na rozeběhnutého Maria Mandžukiće, který neměl slitování. Přesnou placírkou pod břevno překonal brankáře Viviana a v ten nejtěžší moment Sampdoria prohrávala.

Nástup do poločasu druhého se nesl v obdobném duchu. Hned na jeho začátku opustil hrací plochu Fabio Quagliarella a do hry byl vpuštěn mladý Polák Dawid Kownacki. Opět byla Doria lehce aktivnější a její dravost byla znát. Juventus ale zkušeně počkal a ve správnou chvíli zasadil smrtící ránu.

Přesně s odbytím 60. minuty rozehrál Juventus zajímavou akci, při níž hrál opět velmi důležitou roli Douglas Costa. Zkušený Brazilec technicky vyzval ke skórování nabíhajícího obránce Benedikta Höwedese, který se na zadní tyči položil do dráhy míče - 2:0.

V tomhle případě už měla Doria hodně složitou situaci. Na vývoj utkání reagovala nasazením Caprariho, který nahradil nevýrazného Ramíreze. Juventus Turín opět nehrála příliš atraktivní fotbal, ale byl to fotbal velmi účinný a efektivní. Navíc měl dnes k dispozici skvěle hrajícího Douglase Costu.

Někdejší nepříliš využívaný hráč mnichovského Bayernu si patnáct minut před koncem dovolil prokličkovat s míčem u nohy až do vápna, na což byla hostující defenziva opět krátká. Následně nahrál Samimu Khedirovi, který nezpanikařil a udržel míč. Pak mu stačilo najít skulinu za zády marně zasahujícího brankáře Viviana a třetí branka Staré dámy byla na světě.

V závěru se k ráně dostal Juan Cuadrado, ale po zákroku Viviana nikdo z domácích nestál dostatečně blízko, aby míč dorazil do brány. Na opačné straně pak Benedikt Höwedes podcenil centr ze strany a dovolil zakončovat Duvánu Zapatovi, ale brankář Buffon opět nezklamal!

Více informací k zápasu

Bologna FC - Hellas Verona 2:0

15.04.2018 15:00

Góly: 31. Simone Verdi, 90+4. Ádám Nagy

Domácí Bologna dál pokračuje v dobré formě a dnes si dokázala poradit s dalším soupeřem. Byl jím Hellas, který měl podle očekávání bojovat o body vzhledem ke své žalostné situaci. Místo toho ale na hřišti vládlo domácí mužstvo a díky trefám Verdiho s Nagym si připsalo další tři body.

Bologna hostila souboj dvou týmů s naprosto odlišnou formou. Hellas se stále více trápí a jeho setrvání v první lize je hodně ohrožené. Dnes hosté sázeli především na trio Aarons, Cerci a Fares, které mělo zajistit větší přísun vstřelených branek. Na opačné straně se o totéž starali Verdi, Destro a Palacio. Víc práce svému soupeři přidělávali právě oni. První vážnější situaci musel brankář Nícolas řešit v osmé minutě, když vyrážel nebezpečný centr Poliho.

Domácí Bologna dál pokračovala v ofenzivním projevu, který dělal veronskému celku velké potíže. Ty se pak konkrétně zhmotňovaly do podoby útočníka Simoneho Verdiho, který si s obranou Hellasu často pohrával. Ve 13. minutě utekl dvěma protihráčům a následně skvěle našel Džemailiho. S jeho ránou si Nícolas poradil jen díky skvělému zákroku.

Právě ve chvíli, kdy se Hellas v útoku zlepšil, jej soupeř potrestal. Psala se 31. minuta utkání a po faulu na vlastní osobu zahrával volný přímý kop útočník Simone Verdi. Musel sice poměrně dlouho čekat, než mu sudí Abisso dá pokyn k rozehrání, ale využil jej skvěle. Míč poslal parádně k tyči a brankář Nícolas jen nevěřícně pozoroval jeho dráhu - 1:0 pro domácí.

Felsinei tato branka nabudila a naopak Hellas se ještě více zatáhl. Ke konci první půle mohl navýšit brankový rozdíl Rodrigo Palacio, který pálil hodně tvrdě. Jeho ránu brankář Nícolas vyrazil jen před sebe, kde ji dorážel Blerim Džemaili. Před odkrytou brankou ale mířil těsně vedle! Následně napálil ze třiceti metrů nádhernou střelou břevno záložník Erick Pulgar!

Druhá půle začala lépe pro Hellas. Alessio Cerci to zkusil z dvaceti metrů, jenže jeho velmi nepovedená střela mířila jen do náruče brankáře Miranteho. Neprosadil se ani jamajský mladík Rolando Aarons, který opět našel jen dobře postaveného Miranteho. Dlouhý nákop na Verdiho postrádal potřebnou přesnost, takže Verdi nedokázal balon zachytit na hrací ploše.

Hellas se pokoušel alespoň srovnat, ale dnes mu nic nevycházelo. Střídající útočník Lee Seung-woo nicméně hru Hellasu zlepšil a například jeho pád ve vápně nenechal diváky na stadionu chladnými. Sudí ale penaltu nepískal. Nakonec hostující brankář Nícolas přeci jen inkasoval ještě jednou.

Ve čtvrté minutě nastavení se Simone Verdi na hranici šestnáctky zmocnil odraženého míče a sklepl jej nabíhajícímu Ádámu Nagyovi. Vysoký maďarský záložník tvrdou ranou propálil vše před sebou a zvýšil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

AC Milán - SSC Neapol 0:0

15.04.2018 15:00

Góly: -

AC zastavilo Neapol a uhrálo s ní bezbrankovou remízu. Kromě fanoušků Rossoneri, kteří mají minimálně z výsledku velkou radost, je to dobrá zpráva také pro Juventus, který má šanci navýšit vedení na čele ligy.

Na slavném a starodávném stadionu San Siro v Miláně se odehrál velký šlágr kola, který měl mnohé napovědět o předních příčkách Serie A. Domácí AC bojuje o evropské poháry a dotírají na něj další týmy, zatímco Neapol svádí boj o první příčku ligy s Juventusem Turín. Pikantní a atraktivní duel přitáhl mnoho diváků, kteří doufali ve velkou podívanou.

Stý start v první lize si připsal mladý brankář Gianluigi Donnarumma, který je pasován do role nástupce slavného jmenovce Buffona. Kuriózní pro něj tahle meta možná byla i proto, že se narodil právě na předměstí Neapole. Na opačné straně se objevil veterán Pepe Reina, který by měl pro změnu zamířit po sezoně právě do AC Milán. Dnes nakonec obě slavná jména udržela nulu na kontě.

V prvních minutách jsme se dočkali spíše hodně nepřesné kombinační hry, a to na obou stranách. Hamšíkova kombinace s Insignem byla zablokována, taktéž se obránci Neapole předvedli proti Bonaventurovi s Rodríguezem. Brankář Donnarumma také neměl mnoho práce, až v patnácté minutě musel čelit tvrdé ráně Josého Callejóna. Ta ale doskákala těsně vedle tyče. O minutu později Donnarummu prověřil Dries Mertens, ale aké proti Belgičanovi na hrotu Neapole mladý Ital zasáhl.

Po třiceti odehraných minutách a nevelkému množství šancí zakončení Marka Hamšíka levačkou zapadlo vedle vzdálenější tyče brány. Pět minut před koncem první půle AC skórovalo. Turek Çalhanoğlu vypálil dělovou ránu zpoza vápna a Pepe Reina balon vyrazil jen před sebe. Tam si na balon počkal obránce Musacchio a balon do sítě dorazil, jenže kvůli ofsajdu nebyla branka správně uznána.

Ke konci první půle po dalším centru zprava od Mertense poslal Lorenzo Insigne na zadní tyči míč vedle. Neapol věděla, že musí něco zlepšit, protože ani postupné dobývání obrany AC jí ke konci poločasu nevycházelo. Druhou půli opět začala aktivněji Neapol. Marek Hamšík si seběhl na přihrávku spoluhráče do levé části vápna a střelou z úhlu minul tyč!

AC velmi dobře a organizovaně bránilo, což Neapoli dělalo velké potíže. Ani dlouhými nákopy vpřed se Partenopei nedařilo dostat míč do větší šance, takže brankář Donnarumma měl po většinu zápasu klid. V 66. minutě se trenér Sarri rozhodl poslat do hry ofenzivní náhrady v Zielińskiho s Milikem a tato polská dvojice začala zlobit.

Především mladý bijec ve vápně značil jasnou touhu Neapole skórovat a ponechat zápas o titul otevřený. Mnoho soubojů sváděl na straně také Calabria s Insignem a velká část těch důležitých skončila lépe pro milánského odchovance. Po delší době měl práci také Pepe Reina, který musel velmi dobrý centr zprava ukrýt do své náruče.

Deset minut před koncem utkání si křídelník Lorenzo Insigne zpracoval míč v levé části vápna a technickou ranou zkoušel obstřelit obránce s Donnarummou. V případě obránců se mu to povedlo, ale na Donnarummu si nepřišel. O chvíli později pálil velmi dobře Zieliński, ale jeho pokus byl včas zablokován.

A když v nastavení stoprocentní šanci neproměnil Arek Milik díky skvělému zákroku Donnarummy, bylo o remíze definitivně rozhodnuto! Milik se mohl stát hrdinou, protože se dostal do zakončení a nikdo u něj nebyl, jenže Donnarumma míč skvěle vyškrábl mimo!

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Benevento Calcio 2:2

15.04.2018 15:00

Góly: 41. Matteo Politano, 64. Matteo Politano - 22. Cheick Diabaté, 73. Cheick Diabaté

Benevento podalo proti domácímu Sassuolu opět dobrý výkon, ale ani tentokrát mu to nestačilo na tři body. Čarodějky získaly jen jeden bod, i když se dvakrát prosadil Cheick Diabaté. Taktéž domácí totiž našli svého dvougólového střelce, kterým se stal Matteo Politano. Sassuolo si i díky němu dál drží odstup od pásma sestupu.

Benevento proti Sassuolu neumí vyhrávat a dnes to jen potvrdilo. Hosté opět spoléhali na útočné trio v podání Guilhermeho, Diabatého a Iemmella, které mělo hodně zatápět domácí obraně. Sassuolo vsadilo na dvojici Politano a Babacar, která je dostatečně různorodá a do hry vnáší odlišné elementy.

Do první šance se dostal mladý domácí záložník Francesco Cassata. V 16. minutě si zpracoval letící míč a poté zkoušel překvapit vyběhnutého Puggioniho obloučkem. To se mu však nepovedlo, protože balon skončil těsně nad břevnem. Naopak udeřili hosté. Cheick Diabaté se ocitl tváří v tvář brankáři Consiglimu a po ponechání výhody jej dokázal obloučkem překonat - 1:0.

Benevento náhle ožilo a Sassuolo chvíli nevědělo, jak dál. Navíc jej málem potrestal ještě Djuričić, který se po zpětné přihrávce zjevil zcela sám před brankářem, avšak minul! A hosty to hodně mrzelo, neboť dlouhý míč po chybě obrany Beneventa doběhl aktivní Babacar a předložil jej zpětnou nahrávkou na penaltu. Tam nikdo nepohlídal Mattea Politana, který z voleje umístil balon do brány - 1:1.

Druhý poločas na začátku nenabídl tak zajímavou podívanou a oběma mužstvům trvalo, než se dostala do tempa. Patnáct minut po návratu z kabin se málem prosadil po zajímavé ráně Sandro, ale brankář Consigli si poradil.

I díky tomu se Sassuolo mohlo soustředit na útok a ten mu vyšel. Další chybu obrany Beneventa potrestal opět Matteo Politano, který si naběhl do uličky a dalším krásným obloučkem, touto specialitou dnešního utkání, překonal padajícího brankáře Puggioniho!

Ani obrana Sassuola se ale nevyvarovala chyby. Hostující záložník Danilo Cataldi potáhl míč po levé straně a přihrál na střed pokutového území. Tam byl hodně důrazný Cheick Diabaté, kterého nikdo nestínoval dostatečně přesvědčivě. Zkušený hrot se natáhl po míči a skluzem srovnal na 2:2.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SPAL 2013 0:0

15.04.2018 12:30

Góly: -

Fiorentina sedmou výhru v řadě nepřidala a doma na stadionu Artemio Franchi překvapivě ztratila body se SPAL. Zápas s nováčkem soutěže skončil bezgólovou remízou.

Viola byla po většinu zápasu lepším týmem, vytvářela si gólové příležitosti, ale branka SPALu jako by byla zakletá. Už po sedmi minutách pálil po přiťuknutí těsně nad Saponara a na druhé straně došlo k penaltovému okamžiku, který muselo luštit až video. Sudí Orsato nařídil penaltu po faulu na Felipeho, nicméně video mu ukázalo, že se zmýlil, a tak z toho nakonec nic nebylo. Pak už se zase hrálo spíše před brankou brankáře Mereta.

A tlak Violy se stupňoval. Chiesa měl hned dvě velké příležitosti, ale ani jednu neproměnil. Při té druhé fantasticky zasáhl Meret. O chvíli později těsně nedosáhl na Chiesovu pobídku Simeone a branku nedokázal vstřelit ani Milenkovič, který přestřelil. SPAL nápor Fiorentiny jako zázrakem přečkal, takže se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

SPAL toho v prvním poločase moc nepředvedl, v podstatě se jen bránil, ale ve druhé půli měl jednu obrovskou příležitost. Alberto Paloschi mohl zakončovat na vzdálenější Sportiellovu tyč, ale rozhodl se zpětnou přihrávkou ještě hledat lépe postaveného spoluhráče, čímž celou akci pokazil. Fiorentina se pak zase vrhla do ofenzívy a musela být opatrná, protože SPAL se uchýlil k rychlým kontrům. Jeden takový málem potrestal Vitale, propadlý balón ale také poslal nad.

Oba celky byly v závěru zápasu nebezpečné. Proti Vivianimu musel zasahovat Sportiello a na druhé straně se dalšími zákroky blýskl Meret, hrdina tohoto zápasu. V 85. minutě vyrazil střelu Diase a přežil i další šance. Ještě v nastavení se Viola dostávala do zakončení, ale branka ji zkrátka nebyla souzena.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Inter Milán 0:0

14.04.2018 20:45

Góly: -

Inter znovu hazarduje s účastí v Lize mistrů pro příští rok. Nerazzurri brali na půdě Atalanty bod a to je pro ně velmi málo. Diváci na stadionu v Bergamu se žádné branky nedočkali.

Pro slavný celek je jedině dobře, že v tomto kole proti sobě nastoupí oba římské celky, které jsou nejvážnějšími konkurenty Interu v boji o milionářskou soutěž.

Ale pojďme k samotnému utkání. Inter čekala na půdě Bergamaschi těžká práce. Atalanta patří k nejnepříjemnějším soupeřům a to platilo i tentokrát. Atalanta se mohla už po sedmi minutách ujmout vedení, ovšem Alejandro Gómez spálil stoprocentní příležitost, když sám před Handanovičem poslal balón vedle branky. Slovinský brankář nemusel zasahovat, ovšem o půlhodiny později už bylo vše jinak. Handanovič na brankové čáře předvedl po hlavičce soupeře vynikající zákrok a držel "akcie" hostujícího celku nad vodou. Spallettiho svěřenci měli první vážnější šanci až v nastaveném čase prvního poločasu. Ivan Perišič si seběhl na krásný pas, ale stejně jako Gómez těsně netrefil zařízení.

Tempo hry postupem času upadalo a bohužel druhý poločas nebyl zdaleka tak bohatý na šance jako ten první. Inter sice v závěru zápasu převzal iniciativu, ale nic, čím by přelstil obranu Atalanty, nevymyslel. Souboj dvou celků vyznávajících modročerné barvy skončil nejméně populárním výsledkem 0:0.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Turín FC 0:0

14.04.2018 18:00

Góly: -

Stadio Antonio Bentegodi bylo zase jednou dějištěm nutného utkání, které divákům nenabídlo žádnou branku. V prvním poločase byl o něco aktivnější Turín, ale k žádné brance to nevedlo, stejně jako po změně stran, kdy převzali iniciativu Fly Donkeys. Utkání nedohrál Mattia Bani, který byl dvě minuty před koncem po druhé žluté kartě vyloučen.

Turín přijížděl do Verony ve velmi dobré formě, ale moc dobře si byl vědom toho, že překonat domácí defenzívu bývá těžkým oříškem. Začal proto hodně aktivně, zejména Ansaldi dělal domácí obraně velké problémy. Ve 14. minutě dokonce Ansaldi orazítkoval tyč. O chvíli později ve stoprocentní šanci selhal Andrea Belotti. Granata v první půli držela míč více než šedesát procent hry, nicméně výsledek 0:0 se neměnil.

Převaha Turína pokračovala i po změně stran. Chievo se dostávalo do hry velmi obtížně a rušno před Siriguem bylo poprvé až po hodině hry. Roberto Inglese se totiž po pádu v pokutovém území dožadoval penalty, leč marně. Chievo začínalo častěji držet balón a vytvářet si převahu, jenže vše z jeho pohledu utnula 88. minuta a zbytečný faul Mattii Baniho, který uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Přesilovka Turína trvala jen krátce, sudí sice ještě nastavil čtyři minuty, ale během nich se Chievo plně koncentrovalo na udržení výsledku. Zápas na Stadio Antonio Bentegodi skončil výsledkem 0:0.

Více informací k zápasu

Janov CFC - FC Crotone 1:0

14.04.2018 18:00

Góly: 28. Daniel Bessa

Crotone prozatím zůstává na sestupových pozicích, protože v Janově nedokázalo bodovat a prohrálo po jediné brance Danieleho Bessy 0:1. Janov byl doma lepším týmem a tři body veze zaslouženě.

Utkání na Luigi Ferraris začalo hodně zajímavě. Už po jedenácti minutách se hlavní sudí musel přesvědčit u videa, zdali penalta, kterou krátce před tím odpískal, byla v pořádku. Medeirosův pád se zprvu zdál jako jasná desítka, avšak po shlédnutí záznamu pan Irrati obrátil a udělil domácímu hráči žlutou kartu za filmování. Crotone bylo dál pod tlakem, což nevydrželo a ve 28. minutě inkasovalo. Medeiros poslal centr na malé vápno, tam se zjevil zcela sám Daniele Bessa a hlavou rozjásal domácí Tifosi. Stejný hráč měl před koncem poločasu na kopačce druhý gól, ale tentokrát zblízka přestřelil.

Crotone bylo stále ve hře o body, ale chtělo to výrazně přidat. Pomoci k tomu měl nově příchozí Andrea Barberis. Crotone se skutečně herně zlepšilo, ovšem do šancí se dostávalo jen stěží. V 70. minutě dostal dobrou přihrávku Nwankwo a tísněn v obležení se pokusil zakončit překvapivě patičkou, což mu vůbec nevyšlo. Za dalších osm minut bylo před Perinem znovu živo a tentokrát už to zavánělo vyrovnáním. Sám před brankou byl totiž Ricci a nepochopitelně poslal balón vedlo. Tahle šance musela Crotone hodně mrzet.

Prosadit se mohl ještě jednou Janov, Bertolacci zakončoval v blízkosti Cordaze a výsledkem bylo jenom břevno. Grifoni druhou branku nepřidali, což jim ve finále vůbec nemusí vadit, protože tak jako tak berou zaslouženě tři body.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Udinese Calcio 2:1

14.04.2018 15:00

Góly: 21. Leonardo Pavoletti, 84. Luca Ceppitelli - 10. Kevin Lasagna

Udinese se dál a dál propadá. Na půdě Cagliari si připsalo už devátou porážku v řadě a trenér Massimo Oddo má o čem přemýšlet. Cagliari doma zvítězilo 2:1, přestože poměrně brzy prohrávalo.

Zebry totiž měly na Sardinii výborný začátek. Útočník Lasagna měl hned po pár minutách zápasu obrovskou šanci, ovšem zakončení mu vůbec nesedlo a Cragno nakonec nemusel zasahovat. Obrana Cagliari si ale žádné ponaučení nevzala a za chvíli už Udinese skutečně vedlo. Antonín Barák předvedl fantastické sólo, zbavil se třech protihráčů a přesnou přihrávkou před prázdnou branku vyzval Lasagnu ke skórování. Útočník Udine tentokrát nezaváhal. A Zebry byly nadále lepší, Lasagna byl v další velké šanci a obrana Sardiňanů včas zasáhla.

Cagliari poprvé zahrozilo v 16. minutě po ráně Pavolettiho, kterou těsně před Bizzarrim tečoval Sau, brankář Udine ale vytasil reflexivní zákrok a zmařil případné vyrovnání. Ne však na dlouho. Ve 22. minutě orazítkoval Cigarini tyčku a dorážející Pavoletti srovnal stav na 1:1.

V prvním poločase už žádná další branka nepadla. Utkání bylo otevřené na obě strany, bohužel ale druhá půle tolik zajímavou podívanou nepřinesla. Oba celky nechtěly chybovat a nabídnout tak soupeři klíčové vedení a tomu také odpovídal výkon na hřišti. Opatrnost se nakonec nevyplatila Zebrám. Šest minut před koncem zápasu si naskočil na rohový kop Luca Ceppitelli a přesnou hlavičkou k tyči šokoval hostující fanoušky.

Na stadionu Sant'Elia propukla obrovská radost! Udine mělo na odpověď šest minut plus nastavení. Sudí přidal do vínku dalších šest minut, ale snaha Oddových svěřenců vyšla vniveč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC32273277:1884
2.SSC Neapol32246266:2178
3.SS Lazio32187775:4061
4.AS Řím32187750:2661
5.Inter Milán321612450:2260
6.AC Milán32158943:3653
7.ACF Fiorentina32149944:3351
8.Atalanta Bergamo321310947:3449
9.UC Sampdoria321461250:4948
10.Turín FC321113846:3846
11.Bologna FC321151637:4338
12.Janov CFC321081425:3138
13.Udinese Calcio321031940:5033
14.Cagliari Calcio32951830:5232
15.US Sassuolo327101523:5331
16.Chievo Verona32791629:5130
17.SPAL 2013325131430:5228
18.FC Crotone32761929:5727
19.Hellas Verona32742126:6425
20.Benevento Calcio32422628:7514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udine příští kolo mají Neapol, takže budou mít krásnou sérii 10 porážek v řadě

Reagovat
Kucka

Reagovat
Inter Eterno Amore

čiastočný cieľ splnený - sme štvrtí

Reagovat
smazaný uživatel

A za bod můžeme být rádi .. Ted otázka jak dopadnou římani a v Ut nutně porazit Cagliari ! : ))

Reagovat
Inter Eterno Amore

neviem no možno je to tak, že v derby sme mali na viac a teraz sme boli slabší tak sa to tak nejak vykompenzovalo

Reagovat
smazaný uživatel

Donnarumma v 92 minutě zákrok hovado

Reagovat
pistacik11

Pfuu toto fakt paráda, taliani sa o post jedničky fakt nemusia báť

Reagovat
fenixLFC

4 krat 0:0

Reagovat
djwenca

Diabaté 6 zápasů, 7 gólů za Benevento za poslední tři zápasy 6 branek.....

Reagovat
atlee

Vždy som si hovoril, že je to veľký šutér, len potrebuje dôveru. Škoda, že už má 30

Reagovat
Largo

Reagovat
djwenca

7 branek za 287 minut

Reagovat
Kucka

Reagovat
The Krupy

Ale nováčikovia pre budúcu sezónu vyzerajú viac než dobre, ak Palermo udrží druhé miesto. Empoli, Palermo a ideálne Parma

Reagovat
10

Parma by byla super, takhle rychle to nikdo nečekal i kdyby šli nakonec až za rok...

Reagovat
M11

Klidne i za rok.. moc jsem neveril ze se tak pekne zbrchaji

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Largo

Empoli s Andreazzolim predvadi fakt vybornej fotbal. Nasel svoje misto a je to fakt rozdil oproti tomu, jak “udrzbovej” fotbal ukazoval s AS....

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
M11

Vyborne.. SuperCosta..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Nakonec se na to dalo i koukat. Douglas je ďábel.

+6

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Noo, uz to nejaky bude

Reagovat
Largo

No, na kádr, jakým Juve disponuje, předvádí pořád hrůzostrašnej fotbal. Ale vyhrává a válcuje soupeře.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
olis

tak nic no, skoda. bolo to zle uz niekolko kol, ale este sme to ako tak dokazali drzat na prijatelny odstup ale uz to bude len horsie. hraci sa zase zosrali. hlavne tie riesenia v utoku su katastrofalne. skoda aj LM, keby sme sa tam udrzali dlhsie tak by to sice zobralo viacej sil ale hraci by mozno ostali vo vacsom strehu. odkedy sme uplne vypadli z europy herne aj vysledkovo to islo v lige dolu. Cely tim mal v hlave len Scudetto a teraz to bude o to vacsie sklamanie, ale chapem to

nehovorim je tam vela veci na ktorych treba zapracovat ale uplne najvacsi problem vidim v Insignem, je to hrac cez ktoreho ide najviac akcii a jeho schopnost dojebat veci je nekonecna, ego najvacsie na stadione a v hlave nasrate. Toto treba vyriesit ako prve, bud zmenit hru tak aby sa stal Insigne menej dolezity alebo ho jednoducho predat a nahradit niekym vhodnejsim, nejaky blazni co ponuknu okolo stovky by sa mohli najst, on uz lepsi nebude a jedine co od neho ocakavam su dalsie vyhrazky ak nedostane vacsi plat. teraz bude mat alebo mozno uz aj ma za agenta Raiolu takze mozno sa k jeho prestupu naozaj schyluje

v lete ocakavam dost velku prestavbu, celkovo to bude o tom kto to vzda a vyberie si peniaze alebo lahsiu cestu a kto to mysli vazne a ostane to nadalej skusat. Prva vec co sa bude musiet vyriesit je trener, zda sa mi ze sa to zacina naklanat na tu stranu ze Sarri neostane. Najradsej by som bol aby ostal ale ak nahodou nie tak z toho netreba robit tragediu, kvalitnych moznosti kto by namiesto neho mohol prist je dost. Kazdopadne toto treba vyriesit ako prve a od toho sa bude odvijat vsetko ostatne. Hocijako ocakavam odchod jedneho alebo dvoch hracov za 50+, najpravdepodobnejsie sa mi vidi jeden z dvojice Jorginho/Diawara a jeden z obrancov Hysaj, Ghoulam alebo Koulibaly. Taktiez si mozno Mertens pojde zarobit do Ciny a zacalo sa spekulovat aj o odchode Callejona. Samozrejme bude treba noveho brankara a vlastne asi aj nahradnikov na brankarskom poste. Taktiez nema zmysel drzat tam hracov ako Rog ci Ounas ktori hraju velmi malo a nikam sa neposuvaju, bud im treba zacat davat priestor alebo ich poslat na hostovanie/predat. Taktiez by sa asi malo nieco riesit s hrotom, Mertens nie je pravy hrotak a uz mu to zacina menej vychadzat, presun naspat na kridlo by mu mohol pomoct, ale nechavat to vsetko na Milikovi ktory ma jednak neiste zdravie a nevyrovnane vykony by bolo obrovske riziko. Hrac o ktorom najviac rozmyslam je Balotelli, stale sa neviem rozhodnut ci by som ho bral alebo nie... Samozrejme prist musi doteraz chybajuce kvalitne kridlo na lavicku. Dost mi tam chyba nejaky juhoamerican hlavne v utoku ale aj v obrane, idealne nuovo Lavezzi/Cavani a nuovo Campagnaro. Celkovo skoro pri kazdom poste nie je iste ci hrac zo zakladu ostane alebo nie alebo na ten post treba lepsiu kvalitu na lavicku takze v lete urcite nebude nuda...

ADL prave dnes hovoril za v najblizsich piatich rokoch bude treba investovat do treningoveho centra a stadionu 120 - 150 mega takze predpokladam ze z najblizsich velkych predajov nepojde vsetko naspat do nakupov hracov. co sa tyka treningoveho centra tak tam uz sa dost riesia pozemky a mozno by sa mohlo zacat stavat koncom tohto roka(optimisticky scenar), akurat som z tych talianskych prekladov zatial uplne nepochopil ci to ma byt pre mladez, alebo pre Acko alebo to bude nieco spojene, v najblizsich mesiacoch o tom bude snad viac info...

Forza Napoli!

Reagovat
Ragazzo d'oro

pěkný souhrn.

Vy jste se už domluvili s městem na novém stadionu? Koho bys připadne chtel jako náhradu za Insigneho?

Reagovat
olis

vyzera to tak ze so sucasnym vedenim mesta nie je ziadna nadej na nejaku dohodu, ak sa bude nieco stavat tak to bude v blizkom okoli mesta kde to vyzera ze su starostovia ovela ochotnejsi pomoct

namiesto Insigneho nemam nijake specialne prianie ze konkretne tohto hraca ale ako som uz spominal potesil by ma prichod nejakeho juhoamericana, idealne nejaky argentinec

Reagovat
10

Hráči se podle tebe posrali, ale ty v 32. kole a před vzájemným zápasem napíšeš tohle..

Reagovat
olis

kedze sa to taha uz sest kol tak je cas povedat si pravdu, ked sa nespamatali doteraz tak uz sa asi nespamataju a aj keby ano tak vzhladom na vas 6 bodovy naskok to uz nemusi stacit, samozrejme rad sa budem mylit

Reagovat
Pinturicchio

Oli, na to, jak oddaný fanoušek tady vystupeješ, zní tohle dost rezignovaně ... a alibisticky.

Reagovat
10

sorry, ale to je klasickej alibismus

Reagovat
jany kozak

ako si predstavujes odchody/ prichody? co si pamatam tak vacsinou si sa dost trafil do posil

Reagovat
olis

co sa tyka odchodov tak by som chcel aby odisli len ti hraci ktory nedostavaju sance a asi ich ani nebudu dostavat (Rog, Machach Ounas, Maksimovic alebo Tonelli), zasluzia si priestor aby sa mohli zlepsovat inak by som bol najradsej aby vsetci ostali okrem Ruia.

ale je mi jasne ze to tak nebude takze moj tip:

Odchody:

GK: Reina, a jeden z dvojice Sepe/Rafael

Obrana: Hysaj, Rui, Maksimovic, mozno Maggio

Zaloha: jeden z dvojice Jorginho/Diawara, Rog, Machach

Utok: Mertens, Ounas

Prichody:

GK:Perin/Rui Patricio(dufam ze nie Leno) + nahradnik

Obrana: 2x krajny obranca, idealne Vrsajlko ale asi nerealne... dlhodobo sa dost pise o Grimaldovi

Zaloha: ak sa naplnia vyssie vypisane odchody tak to chce aspon dvoch hracov, moje priania: Torreira, Barella, Lobotka

utok: RW - idealne Chiesa ale asi nerealne, hrot - mozno skusit Balotelliho , ak ostane Mertens aj Insigne tak lave kridlo je vyriesene, ak odide jeden z nich tak aj LW pripadne hrac co zvladne obe kridla by bol ideal, nebolo by treba kupovat dvoch a aj by si ten hrac viac zahral

Reagovat
Pipo123

Nakoniec dobrá remíza, docela zaujímavé derby, boli pasáže kedy sme boli lepší, potom zase kedy bolo lepšie AS, v nadstavenom čase sme mali kurva šťastie.

Reagovat
snuff24

No to je pěkný, že remíza dobrá..ale ty vajca stejně odrezes no ne?

Reagovat
Pipo123

už som

Reagovat
lnterista

Tak to asi zacnes fandit Juve

Reagovat
M11

Heeej

Reagovat
Pinturicchio

Ta sedla.

Reagovat
stuff

Reagovat
Antijuve

Reagovat
snuff24

Reagovat
Panděvova ofina

Reagovat
Lech

Reagovat
Rip

Reagovat
Milan.B

Reagovat
10

bezvaječný fandí Interu právě

Reagovat
snuff24

Ha, naopak..to chce kurva velký koule fandit takovým hňupům.

Reagovat
Pinturicchio

A kurva velké koule napsat tohle, jako Interista.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Eldarion

Reagovat
sankakofi

Viem že je to odveci ale možno mi bude vedieť niekto poradiť. Ako to funguje v NBA keď je draft a vyberajú si hráčov z Európy. To tam akože idú zadarmo alebo ako to funguje?

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty na foru

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
zoff

Je docela úsměvné číst komentáře fans SSC na podzim kdy jsou v euforii a potažmo na jaře kdy jsou v řiťi a sypou si popel na hlavu!!! Každý rok je to stejné a každý rok se tím velmi dobře bavím Forza Juve!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky, před sezonou, optimismus, v průběhu sezony euforie, před koncem sezony vystřízlivění a na konci sezóny zklamání.

Reagovat
Lech

Ale nekecej

Reagovat
smazaný uživatel

Připomíná mi to Arsenal

Reagovat
zoff

I když pro Juve to je trochu Pyrrhovo vítězství,konkurence v lize slabá a pokud se to neposune víš bude fotbal v Itálii na repre úrovni v řiti. Já I když fanoušek Juve si přeju daleko vyšší kvalitu soutěže která bude pro dobro všem klubům i fanouškům.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

https://www.facebook.com/gielle.ssl/videos/352936651862501/?hc_ref=ART9nzHXCisknGPQT3TXZYtVCzm7xrjgroCBHsvJbu9paK22gsO8Nhrm_yfgiJhidjU

Včerajší zákrok Jesusa na Parola a ten kokot rozhodca to videl a dal len žltú, šťastie že Marco nemá po sezóne

Reagovat
10

vždyť si celou sezonu přeješ, aby po sezoně měl

Reagovat
Pipo123

Ale nie takýmto spôsobom, nejaké svalové zranenie, ale nie aby mu niekto zlomil nohu

Reagovat
cervo

to by som si radsej zlomil nohu, ako mat svalove zranenie, co ma vyradi na rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele