32. kolo
15.04.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Derby bez branek. AS na oslabené Lazio recept nenašlo

Římské derby vítěze nepoznalo, neboť oba týmy si po uplynutí více než 90 minut body dělí. Jejich bitva nabídla jako už tradičně hodně emocí, osobních bitev i šancí, ale gól tentokrát za vydatné pomoci brankových konstrukcí nepadl.

Kapitální souboj. Jedno z nejslavnějších a nejbouřlivějších městských derby dvou rivalů, jež pojí společná historie a v tomto případě také společný stadion. Stadio Olimpico dnes večer hostilo souboj Lazia s AS, do něhož oba týmy vstupovaly s obrovským očekáváním. Byl to totiž souboj přímých konkurentů v boji o Ligu mistrů.

Lazio, dnes vedené jako domácí celek, mělo za sebou nepovedené utkání v Evropské lize, s níž se muselo po výpadku trvajícím několik minut rozloučit. Ideální šance, jak potěšit rozzlobené fanoušky. Trenér Inzaghi sám několik derby zažil jako hráč a dnes vsadil na de Vrij, Leiva, Parolo, Milinković-Savić, Lulić, Anderson nebo Immobile.

Vlci mají za sebou jedno z nejlepších utkání své historie, neboť dokázali vyřadit slovutnou Barcelonu po nečekaném obratu. Ideální šance, jak dokonat perfektní týden. Derby v roli hráče na opačné straně barikády zažil také Eusebio Di Francesco, který dnes potvrdil nový systém. Rozestavení 3-4-2-1 s Nainggolanem, Peresem, Schickem, Džekem nebo Kolarovem, někdejším hráčem Lazia.

Lazio výtečně napadalo rozehrávku AS, které nebylo dnes úplně soustředěné. Trochu zmatenou obranu Vlků mohl potrestat Marco Parolo, jenže jeho dělovka mířila asi metr nad břevno. Svěřenci trenéra Inzaghiho působili mnohem dravějším dojmem a častěji pronikali do míst kolem vápna AS. Ke střele se ale přes zahuštěný prostor tří stoperů dostávali obtížně.

Prvních pětadvacet minut ukázalo větší snahu Lazia a několik náběhů Cira Immobileho, většinou se však nacházejícího v ofsajdu. Fauly na obou stranách se stávaly stále častějším a logicky po nich následovaly karty. Emoce byly cítit stále víc a pobyt sudího na hrací ploše byl pod větší a větší palbou slov i pískotu.

AS se začalo osmělovat také v ofenzivní fázi a deset minut před koncem první půle se Bruno Peres dostal na křídlo až do vápna. Před sebou měl jen brankáře Strakoshu, jenže balon napálil pouze do tyče! Přesto museli fanoušci postrádat víc aktivity a ten hlad, který AS ukazovalo proti Barceloně.

Druhý poločas začal obdobně a Lazio se dostávalo blíže k bráně Vlků. Biancocelesti však nebyli schopní vymyslet nic, co by dostatečně ohrozilo bránu Brazilce Alissona. Trenér Di Francesco vrhl na hřiště čerstvé síly v podobě Turka Ündera, čímž ukončil misi Patrika Schicka. Střídal také Simone Inzaghi, který svěřil podporu Immobileho Luisi Albertovi místo Andersona.

Po hodině hry uvolnil Cengiz Ünder Edina Džeka, který míč zasekl a napálil jej asi dva metry nad bránu střeženou Strakoshou. Hodně zajímavý míč dostal posléze do vápna Ciro Immobile, ale střela na zadní tyč mu úplně nesedla. Emoce na hřišti byly hodně znát i po zbytečném faulu Milinkoviće-Saviće na Manolase. Řecký stoper musel následně střídat a Di Francesco se uchýlil ke klasickému rozestavení.

Ani to ale jeho svěřencům k lepšímu projevu nepomohlo. Jordan Lukaku na opačné straně naopak velmi dobře doplňoval Cira Immobileho. Deset minut před koncem sáhl bránící Stefan Radu po pronikajícím Ünderovi a po druhé žluté kartě dostal následující kartu červenou. AS ale standardní situaci nevyužilo.

Rychlý protiútok Lazia zakončoval Adam Marušić, jenže míč poslal těsně vedle tyče! Edin Džeko nejprve hlavičkoval do míst, kam dolétl Strakosha, a následně trefil hlavou břevno! A když AS nedokázalo využít svou početní převahu, body se nakonec dělily. Z pohledu tabulky remíza nic moc nemění, i když do celkového profilu kola sedí naprosto.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat
Frantszek

2:3

AS se musí po Barce cítit na koni. 2 náhoďáky od Laziánů max.

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
kopajda

ukázalo se co jsou lazio za zmrdy. to co předváděli na hřišti za nesportovní chování byl hnus. nechápu jak někdo může takovým čurákům fandit.

Reagovat
Pipo123

Jasne, my sme hnus, váš Jesus predviedol zákrok na 5 červených a my sme hnus

Reagovat
kopajda

to teda jste!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele