32. kolo
15.04.2018 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - SPAL 2013 0:0

Fiorentina sedmou výhru v řadě nepřidala a doma na stadionu Artemio Franchi překvapivě ztratila body se SPAL. Zápas s nováčkem soutěže skončil bezgólovou remízou.

Viola byla po většinu zápasu lepším týmem, vytvářela si gólové příležitosti, ale branka SPALu jako by byla zakletá. Už po sedmi minutách pálil po přiťuknutí těsně nad Saponara a na druhé straně došlo k penaltovému okamžiku, který muselo luštit až video. Sudí Orsato nařídil penaltu po faulu na Felipeho, nicméně video mu ukázalo, že se zmýlil, a tak z toho nakonec nic nebylo. Pak už se zase hrálo spíše před brankou brankáře Mereta.

A tlak Violy se stupňoval. Chiesa měl hned dvě velké příležitosti, ale ani jednu neproměnil. Při té druhé fantasticky zasáhl Meret. O chvíli později těsně nedosáhl na Chiesovu pobídku Simeone a branku nedokázal vstřelit ani Milenkovič, který přestřelil. SPAL nápor Fiorentiny jako zázrakem přečkal, takže se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

SPAL toho v prvním poločase moc nepředvedl, v podstatě se jen bránil, ale ve druhé půli měl jednu obrovskou příležitost. Alberto Paloschi mohl zakončovat na vzdálenější Sportiellovu tyč, ale rozhodl se zpětnou přihrávkou ještě hledat lépe postaveného spoluhráče, čímž celou akci pokazil. Fiorentina se pak zase vrhla do ofenzívy a musela být opatrná, protože SPAL se uchýlil k rychlým kontrům. Jeden takový málem potrestal Vitale, propadlý balón ale také poslal nad.

Oba celky byly v závěru zápasu nebezpečné. Proti Vivianimu musel zasahovat Sportiello a na druhé straně se dalšími zákroky blýskl Meret, hrdina tohoto zápasu. V 85. minutě vyrazil střelu Diase a přežil i další šance. Ještě v nastavení se Viola dostávala do zakončení, ale branka ji zkrátka nebyla souzena.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

TIP: 1

Reagovat
hradec

Dřeváci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele