32. kolo
15.04.2018 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Tři asistence střídajícího Costy zničily Sampdorii

Ačkoli nenastoupil v základní sestavě, přeci jen se Brazilec Douglas Costa stal hrdinou utkání. V roli střídajícího hráče vymyslel tři asistence, které vydatně pomohly Juventusu k vítězství nad Sampdorií Janov.

Juventus měl před sebou ideální dobu na to, aby učinil definitivní krok směrem k mistrovskému titulu. Neapol v odpoledním zápase zaváhala a Juventus mohl v podvečer slavit důležitý náskok. K tomu ale potřeboval nejprve porazit Sampdorii Janov, což možná po zklamání z Ligy mistrů nemuselo být zas až tak jednoduché. Trenér Allegri k tomu dal důvěru hráčům jako Cuadrado, Mandžukić, Dybala, Höwedes nebo Rugani.

Sampdoria má rozhodně větší ambice, než jaké by její současné umístění ukazovalo. Letošní sezona je stále tak plná rozporů, vzletů a pádů, jako předchozí. Námořníci alespoň dokáží produkovat velmi pohledný a rychlý fotbal, k čemuž jim pomáhají například Torreira, Praet, Ramírez, Quagliarella nebo Zapata.

Důležité střetnutí o poháry i Scudetto začalo lépe pro Juventus, který se na domácí půdě nezdráhal tlačit svého soka poměrně suverénním způsobem. Že by to ale byl nějak atraktivní duel, to se v úvodních minutách říct nedalo. Juventus se přehnaně nehnal do útoky, ale zároveň nedovoloval hostům rozvíjet své ofenzivní manévry.

První vážnější situaci musel brankář Buffon řešit až díky standardní situaci. Centrovaný míč na zadní tyč našel veterán Fabio Quagliarella, který hlavičkoval velmi povedeně. Brankář Buffon však ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa a Starou dámu podržel výtečným reflexem.

Na opačné straně předvedl své umění také Emiliano Viviano, kterého k obdobně náročnému zákroku donutil zakončující Mario Mandžukić. Zajímavou standardní situaci namířil k šibenici mladík Lucas Torreira, ale přeci jen o kousek minul. Ke konci první půle musel trenér Massimiliano Allegri stáhnout záložníka Miralema Pjaniće a jeho místo zaujal Douglas Costa.

Jeho prezence byla na hřišti hodně znát, protože jen pár vteřin po střídání Juventus udeřil! Právě Douglas Costa vymyslel nádherný pas za obranu na rozeběhnutého Maria Mandžukiće, který neměl slitování. Přesnou placírkou pod břevno překonal brankáře Viviana a v ten nejtěžší moment Sampdoria prohrávala.

Nástup do poločasu druhého se nesl v obdobném duchu. Hned na jeho začátku opustil hrací plochu Fabio Quagliarella a do hry byl vpuštěn mladý Polák Dawid Kownacki. Opět byla Doria lehce aktivnější a její dravost byla znát. Juventus ale zkušeně počkal a ve správnou chvíli zasadil smrtící ránu.

Přesně s odbytím 60. minuty rozehrál Juventus zajímavou akci, při níž hrál opět velmi důležitou roli Douglas Costa. Zkušený Brazilec technicky vyzval ke skórování nabíhajícího obránce Benedikta Höwedese, který se na zadní tyči položil do dráhy míče - 2:0.

V tomhle případě už měla Doria hodně složitou situaci. Na vývoj utkání reagovala nasazením Caprariho, který nahradil nevýrazného Ramíreze. Juventus Turín opět nehrála příliš atraktivní fotbal, ale byl to fotbal velmi účinný a efektivní. Navíc měl dnes k dispozici skvěle hrajícího Douglase Costu.

Někdejší nepříliš využívaný hráč mnichovského Bayernu si patnáct minut před koncem dovolil prokličkovat s míčem u nohy až do vápna, na což byla hostující defenziva opět krátká. Následně nahrál Samimu Khedirovi, který nezpanikařil a udržel míč. Pak mu stačilo najít skulinu za zády marně zasahujícího brankáře Viviana a třetí branka Staré dámy byla na světě.

V závěru se k ráně dostal Juan Cuadrado, ale po zákroku Viviana nikdo z domácích nestál dostatečně blízko, aby míč dorazil do brány. Na opačné straně pak Benedikt Höwedes podcenil centr ze strany a dovolil zakončovat Duvánu Zapatovi, ale brankář Buffon opět nezklamal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele