Serie A - preview 32. kola

14.04.2018, 09:23, aktualizováno 15.04.2018, 09:04
Previews
Lákavé menu pro fotbalové labužníky nabízí v neděli Serie A. Hlavními chody jsou souboje AC Milán s Neapolí a večerní římské derby mezi Laziem a AS. K tomu vedoucí Juventus přivítá na svém stadionu Sampdorii Janov. V dalších zápasech Fiorentina hostí Spal, Sassuolo se utká s Benevetem a Bologna narazí doma na Veronu...
ACF Fiorentina - SPAL 2013  (neděle 12:30)
Skvělé výkony v posledních kolech předvádí Fiorentina a v neděli, krátce po obědě, to bude chtít potvrdit v souboji s nováčkem SPAL. Pokud se Viole podaří získat tři body, tak minimálně na pár hodin vystřídá na šestém místě AC Milán. O tom, že SPAL nebude snadným soupeřem vypovídá jeho současná šesti zápasová neporazitelnost.

Ano, SPAL už šest zápasů v řadě nenašel přemožitele, což se nováčkům v Serii A zas tak často nestává. Svěřenci trenéra Sempliciho bojují o záchranu jako lvi a jejich práce přináší ovoce, protože po jedenatřiceti kolech se dokázali vyhrabat ze sestupových příček.

Celek z Ferrary ještě zdaleka nemá vyhráno. Osmnácté Crotone má stejný počet bodů, ale o jedno utkání méně, neboť v sobotním zápase prohrálo na hřišti Janova 0:1. Také SPAL čeká náročné utkání na hřišti soupeře, navíc Fiorentina se pyšní výtečnou formou.

Viola je v laufu a nejenže sedm zápasů v řadě neprohrála, ale dokonce šestkrát po sobě brala plný počet bodů. Dlouho to přitom vypadalo, že letošní sezona bude pro Pioliho svěřence spíše plácáním se ve středu tabulky. Fantastická forma však vynesla florentský celek už na sedmé místo a pokud po obědě porazí SPAL, vystřídá na šesté příčce AC Milán.

Fiorentina naposledy vyhrála na půdě čerstvého semifinalisty Ligy mistrů AS Řím 2:0 a mimo dalších třech bodů prodloužila ještě jednu sérii a sice tu bez inkasované branky. Trenér Stefano Pioli se tentokrát bude muset obejít bez svých klíčových hráčů. Karetní trest do hry nepustí Chiesu a zdravotní lapálie trápí záložníka Badelje i kanonýra Théréaua. Zkušenosti bude postrádat také SPAL, jmenovitě útočníka Borriella, Mattiella a Dramého.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Laurini, Pezzella, Hugo, Biraghi - Benassi, Dabo, Veretout - Saponara, Eysseric - Simeone
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Meret - Cionek, Salamon, Felipe - Lazzari, Grassi, Everton Luiz, Kurtić, Costa - Paloschi, Antenucci
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.29 - 7.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Předposlední Hellas Verona usilovně bojuje o záchranu, ale k ní vede ještě hodně dlouhá a náročný cesta. Jedním z mnoha kroků by mohla být případná výhra v dalším kole, neboť ani domácí Bologna v letošním ročníku příliš neexceluje a občas nepříjemně své fanoušky překvapuje.

Hellas je v tuto chvíli na předposledním místě, ale tak špatnou situaci, jaká postihuje Benevento, zatím nemá. Ve skutečnosti nehraje špatně a schází mu jen dva body na 17. SPAL. Ani v jedné z řad ale neexceluje, protože zatímco jeho útok nastřádal pouze 26 branek, obrana patří k ještě slabší části mužstva. Do sítě brankářů zaplul balon už ve dvaašedesáti případech, což je druhý nejhorší počin v lize hned po posledním Beneventu.

Hellas Verona měl hodně špatný přelom března a dubna tohoto roku, kdy během tří zápasů dostal hrozivých 11 branek. V minulém kole ale další blamáž nepřipustil a konečně bral body. Jedinou trefou mu je z penalty zařídil záložník Rômulo a sardinské Cagliari padlo. A se stejnými úmysly teď Hellas jede na Stadio Renato Dall'Ara, kde své domácí zápasy hraje ambiciózní Bologna.

Ani Felsinei neprožívají zrovna příjemné jaro. Už pět zápasů první ligy čekají na výhru a za posledních deset soutěžních duelů se jim povedlo vyhrát jen dvakrát. Poté, co Bologna vydřela bod s AS Řím, opět body ztratila. Po pětadvaceti minutách hry totiž utkání s Crotone rozhodl jedinou úspěšnou trefou Simmy a Bologně zbyly opět oči pro pláč. A nebylo to poprvé, kdy Bologna vyšla střelecky naprázdno.

Jedním z pozitiv letošní sezony v jejím dresu je mladý italský talent Riccardo Orsolini. Ten v rozhovoru pro Tuttosport mimo jiné zmínil: "Cítím, jak se tady zlepšuju. Tohle je pro mladého hráče ideální prostředí, protože na sobě můžete pracovat bez zbytečného tlaku. A pokud děláte věci dobře, hrajete často. Já doufám, že se dostaneme v tabulce ještě výš a že se mi povede probojovat se do základu. To je jeden z mých hlavních cílů pro příští sezonu," dodává mladý křídelník.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, De Maio, Helander, Masina - Poli, Pulgar, Dzemaili - Verdi, Palacio, Di Francesco
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Ferrari, Caracciolo, Vuković, Fares - Romulo, Zuculini, Büchel, Verde - Aarons, Cerci
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.00 - 6.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapol sní o mistrovském Scudettu a její sen po minulém kole opět žije. V neděli odpoledne se odehraje jeden z největších šlágrů kola, neboť Partenopei čeká cesta na San Siro s jeho natěšenými obyvateli, milánským AC.

Partenopei plánují udělat maximum pro titul a to až do poslední myslitelné chvíle. Před nedávnem první tým tabulky musel nechtěně přepustit své místo Juventusu Turín, který v rámci ligy šlape neomylně jako hodinky. Neapol tento luxus ještě nemá, i když po mentální i fyzické stránce dělá pokroky každým rokem. Aktuálně ztrácí na Juventus čtyři body, což není nepřekonatelné manko.

V minulém kole si Neapol dokázala připsat tři body, i když ani tohle utkání se pro ni nevyvíjelo úplně snadno. Chievo se totiž dostalo do vedení a dlouho favoritovi trvalo, než se dokázal dát dohromady. Díky trefám Areka Milika s Amadouem Diawarou se ale Neapoli v nastaveném čase druhé půle otočit skóre a připsat si velmi důležité tři body.

Neapol doufá, že Juventus šlápne vedle a v souboji o titul jí věří také legendární trenér Arrigo Sacchi. "Myslím, že Neapol by nakonec mohla silou vůle i techniky předčít Juventus a dostat se na první místo. Ale i kdyby se to nestalo, tak její sezona bude naprosto fantastická. Má svou hrdost, vnitřní sílu a herní identitu, stejně jako to měl můj Milán. To jsou věci, které se naučíte postupně, praxí," míní Sacchi.

Trenér Sarri podle posledních zpráv zvažuje změnu systému a rozestavení na 4-2-3-1, aby mohl hru více přizpůsobit uzdravenému Milikovi. Jedinou absencí je portugalský bek Mario Rui, naopak se do hry vrací Jorginho s Raulem Albiolem. Ani domácí nebudou zcela kompletní a největší absence se týkají obrany. Do hry nezasáhnou stopeři Romagnoli s Bonuccim a dlouhodobě je zraněn také bek Conti.

V utkáních mezi Neapolí a Milánem padá tradičně poměrně dost branek a v poslední době se ustálila Neapol jako favorit. Vyhrála tři duely v řadě, přičemž poslední výhra domácího AC se datuje do prosince 2014. V posledních letech se AC nacházelo herně i výsledkově hodně na dně, ale nový trenér Gennaro Gattuso mužstvu vdechl nový život.

Současné AC je velmi dobře organizované, má jasný herní styl a své opěrné pilíře. Pokrok nejde ruku v ruce pouze s novým majitelem tradičního klubu nebo přílivem čínských financí, nýbrž právě s pečlivou a dlouhodobou prací trenéra Gattusa a jeho realizačního týmu. Přesto se najdou chvíle, kdy AC ještě neukazuje dostatek zkušeností, preciznosti nebo kvality.

Juventus Turín byl nad síly Rossoneri, zvítězil 3:1. A od té doby se AC přestalo výsledkově dařit. Už ve dvou duelech po sobě AC pouze remizovalo, mimo jiné v minulém kole. A ačkoli se dá odložený zápas s Interem označit za očekávaný, ztráta bodů se Sassuolem hodně bolela. AC navíc muselo s outsiderem utkání dotahovat, což se mu povedlo až pár minut před koncem střetu.

Přesto je podle slov už dříve citovaného Arriga Sacchiho sezona AC velmi pozitivní. "Rád se na současné AC dívám, protože má drajv, má energii a velký potenciál. Trenér Gattuso ukázal, že umí udělat velké věci, i když mu málokdo věřil. Jeho hra má smysl a styl, velmi dobrou organizaci a zároveň se AC velmi dobře pohybuje v ofenzivních manévrech," vyjmenovává holohlavý stratég.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Musacchio, Zapata, Rodriguez - Kessié, Biglia, Bonaventura - Suso, André Silva, Calhanoglu
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Maggio, Albiol, Koulibaly, Hysaj - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.28 - 3.59 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - Benevento Calcio  (neděle 15:00)
Benevento zůstává beznadějně posledním týmem tabulky, i když snaha se mu rozhodně upřít nedá. Záchrana ale zůstává v teoretické rovině. Přesto se Čarodějky pokusí udělat maximum, aby si podrobily domácí Sassuolo.

Benevento je pořád na posledním místě a ještě hodně dlouho se na tom nic nezmění. Jeho manko na nejbližšího soupeře je obrovské, činí dokonce už dvanáct bodů a to nemluvíme o záchraně. Přesto se Benevento nevzdává a občas ukáže světu svou silnější stránku. Jako třeba v minulém kole, v němž se pokoušelo navázat na výhru nad Hellasem. Juventus, který jej naposledy konfrontoval, dobře poznal, že Benevento se nehodlá vzdávat předčasně. Dokonce outsider po změně stran vedl 2:1!

Hattrick Paula Dybaly ale nakonec naklonil misky vah na stranu Staré dámy, takže Benevento odcházelo opět poraženo. Především jeho obrana je na tom hodně bídně, protože je tou nejhorší v celé lize. Být brankářem Beneventa není moc prestižní práce a Benevento dostalo dohromady už ostudných 73 branek! Přesto se hráči nehodlají vzdát.

Zkušený záložník Lorenzo Del Pinto k tomu poznamenal: "Je to jasné - dokud existuje alespoň teoretická možnost, že se zachráníme, je naší povinností pro to udělat maximum. Věřím, že ve fotbale se zázraky mohou stát. Musíte jim ale jít naproti, ne nečinně sedět a vyčkávat. My hodně tvrdě pracujeme, abychom své výsledky zlepšili. Někdy nám ale chybí více kvality a zkušenosti, takže naše výsledky nejsou ideální," říká Del Pinto.

Dobrou zprávou pro trenéra De Zerbiho je fakt, že se mu po odpykání trestu vrací do hry obránce Letizia. Sassuolo nebude doma kompletní, protože do hry se nedostane dvojice Goldaniga a Sensi, oba hráči jsou zraněni. Zcela fit není ani Mazzitelli, ale naopak kondici nabírá nová posila jménem Lemos.

Sassuolu se rovněž moc nedaří, i když to nejhorší má někdejší účastník pohárů zřejmě už za sebou. Sassuolo je aktuálně na solidním 14. místě a na kontě má 30 bodů. V minulém kole Neroverdi opět remizovali, tentokrát s AC Milán. Jednalo se o jejich už devátou remízu v řadě.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lemos, Acerbi, Peluso - Adjapong, Missiroli, Magnanelli, Duncan, Rogerio - Berardi, Politano
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sagna, Djimsiti, Tosca, Letizia - Viola, Sandro, Djuričić - Guilherme, Diabatè, Brignola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.99 - 5.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - UC Sampdoria  (neděle 18:00)
Po hodně bolavém utkání Ligy mistrů je úkolem stratéga Massimiliana Allegriho najít sílu ve svých hráčích a znovu jim dobýt baterky. Juventus Turín totiž v napínavém utkání čelí Sampdorii Janov, která umí překvapovat.

Juventus Turín v posledním klání Ligy mistrů zažil velké zklamání a hořkost porážky spolu s dramatickou koncovkou. Dost možná poslední zápas legendárního brankáře Gianluigiho Buffona skončil předčasně pro něj a následně také pro celý Juventus. Italský velikán sice dokázal na Santigo Bernabéu umazat manko tří branek a z Bílého baletu udělal nešťastný soubor kvadruplegiků. Jenže v samém závěru sudí nařídil diskutovanou penaltu, kterou proměnil Cristiano Ronaldo.

Po velkém zklamání se Juventus musí opět soustředit na Serii A. V ní mu sice patří první místo, ale hladová Neapol zase chytá formu a je vzdálena jen čtyři body. Juventus odrazil další její útok v rámci minulého kola, ve kterém se mu povedlo vyhrát nad Beneventem. A to přesto, že rozhodně neexceloval. Pak se ale probudil Paulo Dybala a především díky třem jeho brankám se Stará dáma mohla radovat.

V posledních týdnech se mluví rovněž o trenérovi Allegrim a jeho budoucnosti. Vhled do ní nabízí informovaný expert Gianluca Di Marzio. "V Juventusu se teď dá očekávat delší doba reflexe nad sezonou, kádrem a jeho vyhlídkami do budoucna. Určitě budou přes léto nějaké změny a jedna z nich by se mohla odehrát na trenérské židli. Uvidíme, jakou motivaci bude mít trenér Allegri, co bude chtít a jestli ho nebude lákat spíše zahraniční angažmá," zmiňuje Di Marzio.

Dobrou zprávu pro trenéra Allegriho představuje především obsáhlejší kádr, který je sice decimován psychicky po obrovské ztrátě a pocitu poškození ze strany arbitra, ale jeho šíře je velká. Chybět by měl jen zraněný obránce De Sciglio, jehož místo zřejmě opět zaujme Stephan Lichtsteiner. Dá se naopak očekávat start Paula Dybaly, který nemohl nastoupit v Madridu.

Ani Sampdoria nebude zcela kompletní. Trenér Marco Giampaolo ale na druhou stranu může soustředit síly kádru jen na ligu a netrápí se rozložením sil mezi více soutěží. Každopádně do duelu s Juventusem zcela jistě nenastoupí zraněná dvojice obránců v podání Bereszyński - Murru. Do hry se vrací záložník Barreto, jinak může Giampaolo počítat s kýmkoli.

Snad kromě formy proti Juventusu. Statisticky se jeho týmu proti Staré dámě v roli domácího týmu nedaří a často mívá Sampdoria potíže. Poslední návštěva Turína končící třemi body pro Námořníky, se datuje do začátku roku 2013. Když byla Doria na vrcholu sil, koncem minulého roku, tak Juventus těsně porazila.

Od té doby se ale její forma střídavě vytrácela a opět objevovala, asi jako lodě ve známém janovském přístavišti. V posledních deseti duelech se Sampdoria radovala z výhry jen čtyřikrát. Po výhře nad Atalantou čekal na Janov svátek v podobě městského derby. V něm ale diváci branku neviděli. I proto je nyní Doria až na devátém místě.

K Juventusu se vyjádřil i její brankář Emiliano Viviano, který v rozhovoru pro Sky zdůraznil: "Juventus je už tak hodně silný a výtečný tým. Po utkání v Madridu bude určitě dost zuřivý a bude si co nejdřív chtít napravit renomé. Proto to nebude jednoduché utkání, ocitneme se pod velkým tlakem. Soupeř, který zažil takové zklamání, je někdy jako zuřící býk," predikuje veterán Viviano.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah - Marchisio (Matuidi), Pjanić, Khedira - Dybala, Higuaín, Mandžukić
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Sala, Ferrari, Silvestre, Regini - Linetty (Barreto), Torreira, Praet - Ramírez - Quagliarella, D. Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.98 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - AS Řím  (neděle 20:45)
Napínavé 32. kolo uzavře jeden z největších šlágrů, neboť v neděli večer se otevřou brány slavného stadionu Olimpico v Římě. Na trávník vyběhnou obě jedenáctky, kterým toto prostředí říká pane. Připravte se na dramatické Derby della Capitale!

Řím byl vždycky hodně dramatickým a emotivním městem, ve kterém život pulzuje od rána do večera. V krátkém čase se teď ale život v něm ještě zrychlil. Přispěla k tomu návštěva slavné Barcelony a ještě víc to, co s ní udělalo domácí AS. Vlci totiž i přesto, že byli jasným outsiderem, dokonali neskutečný obrat a porazili partu kolem fenomenálního Lionela Messiho 3:0! Od Barcelony nedostali ani branku, herně ji naprosto předčili a postoupili hlavně do semifinále Ligy mistrů!

Ve světě sportu se chvíli nemluvilo o ničem jiném, než jak outsider porazil po skvělém výkonu favorita. Stačilo se podívat na pár záběru ze stadionu po skončení zápasu, z dopravy po městě nebo na potápění prezidenta Jamese Pallotty ve veřejné fontáně, aby člověk alespoň trochu pochopil, jak moc je fotbal pro tohle město důležitý. A teď na něj čeká další záplava emocí, kterou si může vychutnat nejen AS, ale především Lazio.

Římské derby je velmi vyhecované a nezřídka padá dost karet. Atmosféra je již delší dobu před zápasem hodně vzácná a napjatá. Starostka města Říma Virginia Raggi například fandí Laziu a při nedávné schůzce s majitelem AS to neopomněla šibalsky nadhodit. Ve stejný den, kdy AS zvítězilo v památném utkání nad Barcelonou, se pro změnu konal koncert slavné italské zpěvačky Gianny Nannini. Ta si na pódiu v návaznosti na výhru AS oblékla dres legendárního Francesca Tottiho.

Viditelně nahoře teď je právě AS. Vlci porazili Barcelonu, ale překvapili zejména svou atraktivní hrou. Na hřišti dominovali, síly jim stačily až do konce a neustále útočili. Takové AS v lize už dlouho nehrálo. V minulém kole Serie A se například z Říma vracela Fiorentina po pohodlné výhře 2:0. Právě tento výsledek způsobil pád AS na čtvrtou příčku o skóre za Lazio, což nedělnímu derby dává ještě větší náboj.

Člen užšího vedení klubu Umberto Gandini před zápasem prozradil: "Zápas s Barcelonou nám dodal hodně sebevědomí a pocit, že se můžeme měřit s kýmkoli. Známe své přednosti i své slabiny a věříme si. Tohle bude epické derby a my se na něj moc těšíme. Jsem přesvědčen, že tým je dostatečně připraven, aby získal dobrý výsledek."

Blízko k dobrému výsledku mělo nedávno i Lazio. To si naopak v rámci Evropské ligy v prvním utkání poradilo se Salzburgem a v odvetě chtělo hlavně neinkasovat. Navíc se tým trenéra Inzaghiho dostal do vedení po trefě hlavního tahouna a nejlepšího střelce ligy, Cira Immobileho. Jenže během čtyř minut v rozmezí 72. až 76. minuty Lazio nepochopitelně vypadlo a od domácích Rakušanů dostalo hned tři branky!

Lazio vypadlo z Evropské ligy a v jeho táboře naopak vládlo zklamání. Navíc se jen těžko lze vyhnout pocitu, že Lazio doplatilo na svou pasivitu a možná přílišnou sebedůvěru. V Serii A se mu to příliš často nestává, tam je z Lazia naopak bojující a atraktivní soupeř. Naposledy vyhrálo nad Udinese a za jeho dobrou formu může především útok. Ten nasázel o propastných 25 branek víc než Giallorossi!

Ani špatný výsledek z Evropy ale podle někdejšího hráče Verony či Bari Antonia Di Gennara nemusí Lazio v derby rozložit. "Derby je hodně specifické utkání, ve kterém se nedá výsledek tipovat na základě aktuálních výsledků. Vyhrát může kdokoli, je to mnohem víc o psychice, mentální síle a trochu o štěstí. Ten tlak okolí je obrovský," připomíná.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Felipe, de Vrij, Radu - Marušić, Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Anderson - Immobile
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Ünder, Džeko, El Shaarawy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.47 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Udinese Calcio  (sobota 15:00)
Cagliari a Udinese budou válčit o důležité tři body, které oba potřebují jako sůl. Domácí Sardiňané jsou už jen dva body nad sestupovou propastí, zato Udinese má šestibodový náskok ovšem černou sérii osmi porážek v řadě.

Inu ani jeden z týmů zrovna formou neoplývá. Cagliari prohrálo tři zápasy v řadě, naposledy padlo na půdě předposledního Hellasu po nařízené a Romulem proměněné penaltě. Kouč López rozhodně nemůže mít klidné spaní, nicméně jeho svěřenci mají pořád situaci ve svých rukou. Zápas na Sant'Elia s Udinese proto bude nesmírně důležitý. V případě porážky se ostrované mohou ocitnout v kritickém pásmu sestupu.

Hráči Udinese sice mají šestibodový náskok před sestupovými pozicemi, ovšem už osm zápasů nebyli schopni bodovat a pokud to nezmění, čeká je holý boj o přežití. Těžko říci, co se v týmu událo či neudálo. Massimo Oddo začal na lavičce Zeber skvěle a ještě počátkem února obral o body AC Milán, ale pak přišla porážka v Turíně a dva následující měsíce Udinese nebodovalo.

Na poplach už začal bít i majitel klubu Giampaolo Pozzo, který přirovnal pokračování výsledků ke zkáze titaniku: "Zápas s Cagliari bude naprosto stěžejní. Na řeči není čas. Jsme v krizi a ve stavu nejvyšší pohotovosti. Hráči jako Widmer, Barák nebo De Paul jsou vzdálení výkonům, na které jsme od nich byli zvyklí. Musíme se okamžitě probudit, nebo skončíme jako Titanic." Vzájemná bilance je vyrovnaná. První vzájemný zápas ovládlo možná trochu překvapivě Cagliari, které na severu Itálie zvítězilo nejtěsnějším rozdílem. Rozhodující trefu obstaral Joao Pedro, jenž tentokrát bude scházet.

Cagliari se musí vypořádat s rozsáhlou marodkou. Trenér López nemůže využít služeb Faríase, Deiola, Hana, Dessenay, Lykogiannise i již zmíněného, klíčového útočníka Joaa Pedra. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana. Mimo hru jsou pro zranění Fofana, Behrami a Angella.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Romagna, Castan, Pisacane - Faragó, Ionita, Barella, Padoin, Miangue - Sau, Pavoletti
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Nuytinck, Danilo, Samir - Larsen, Barák, Balič, Jankto, Adnan - Lasagna, Maxi López
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.18 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - Turín FC  (sobota 18:00)
Fotbalisté turínského FC se v sobotním zápase mohou vrátit do hry o evropské poháry. Pokud porazí na Stadio Bentegodi houževnaté Chievo, dostanou se na metu 48 bodů. Fly Donkeys ale nebudou jednoduchým soupeřem už proto, že hrají o záchranu a body potřebují jako sůl.

Chievo v minulém kole pořádně trápilo favorizovanou Neapol a bylo blízko blizoučko senzačnímu vítězství. Nakonec ale nemá vůbec nic. V 73. minutě poslal veronský celek do vedení Mariusz Stepiński, ovšem minutu před koncem srovnal jeho krajan Arkadiusz Milik a ve třetí minutě nastavení rozhodl o výhře Parthenopei Amadou Diawara. Chievo tak po dvou zápasech znovu padlo a stále se musí strachovat o své setrvání v Serii A. Po jednatřiceti kolech zaujímají Fly Donkeys patnácté místo, na Crotone ale mají jen dva body k dobru.

Ve 32. kole je navíc nečeká nic jednoduchého. Na Stadio Bentegodi zavítá ve formě hrající Turín. Granata si v minulém kole připsala nejtěsnější výhru nad Interem Milán a vyhrála potřetí v řadě. Předtím dvakrát nadělovala, nejprve nastřílela čtyři branky Cagliari a posléze i Crotone. Tým pod vedením zkušeného Waltera Mazzarriho začíná šlapat a dokonce stále může pomýšlet na evropské poháry. Pokud totiž zvítězí ve Veroně, bude mít už 48 bodů, tedy jen o čtyři méně, než má šestý AC Milán.

Zápasy Chieva s Turínem nepatří mezi ty nejatraktivnější, nicméně utkání přeci jenom slibuje zajímavou podívanou. Chievo totiž musí bodovat a Turín je zase ve skvělé formě. První měření sil skončilo remízou 1:1.

Obě strany hlásí tři absentující hráče. Chievu nepomohou Jaroszynski, Castro i klíčový záložník Birsa. Walter Mazzarri nemůže počítat s Molinarem, Lyancem i Rincónem.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Bani, Tomović, Gobbi - Bastien, Radovanovič, Hetemaj, Giaccherini - Meggiorini, Inglese
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - N'koulou, Burdisso, Moretti - De Silvestri, Baselli, Obi, Ansaldi - Ljajič - Iago Falqué, Belloti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.35 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - FC Crotone  (sobota 18:00)
Crotone se bije o záchranu a v rámci 32.kola zavítá na půdě nevyzpytatelného Janova. Domácí už tři kola v řadě nenašli přemožitele a nepadli ani ve vyhroceném městském derby se Sampdorií. Janov navíc s Crotone nikdy neprohrál a v zápase bude velkým favoritem.

Janov zase jednou prožívá povedenější období. Po třech porážkách teď tři zápasy nenašel přemožitele a v tabulce mu patří jedenácté místo, ovšem s desetibodovou ztrátou na desátý FC Turín. Jedenácté místo je navíc symbolické, v tom smyslu, že rozděluje tabulku na část hrající o záchranu. Vždyť Grifony dělí od sestupu osm bodů, což není vzhledem ke zbývajícímu počtu kol příliš a jakákoliv bodová ztráta může Ballardiniho svěřenci uvrhnout zpět do velké nejistoty.

Domácí v minulém kole remizovali 0:0 se Sampdorií Janov. Utkání sice bylo vyhrocené, ale diváky zas tolik nebavilo, protože k vidění bylo minimum brankových příležitostí. V tomto kole Grifoni přivítají oblíbeného soupeře, protože s Crotone ještě nikdy v historii neprohráli.

Crotone doufá, že se mu povede nelichotivou bilanci konečně zlomit, bude to mít ale nesmírně obtížné. Na půdě soupeře vyhrálo Crotone jen dva zápasy a dvakrát remizovalo, což ho řadí v tabulce venkovních zápasů na předposlední místo. Hůře už je na tom pouze poslední Benevento. Crotone v každém případě není radno podceňovat. Svěřenci Waltera Zengy navíc v minulém kole udolali Boloňu a stále se drží na samotné hranici sestupu a záchrany.

Pouze dvě absence hlásí Davide Ballardini a sice se jedná o Velosa a Izza. Oba mají zdravotní potíže. Crotone je na tom o poznání hůře a mimo je hned pětice fotbalistů. Walter Zenga tedy nemůže počítat se službami Benaliho, Budimira, Markoviče, Naliniho, Simiče a Capuana.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Spolli, Zukanovič - Lazovič, Hiljemark, Rigoni, Bertolacci, Laxalt - Panděv, Lapadula
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Faraoni, Sampirisi, Ceccherini, Martella - Rohden, Mandragora, Barberis - Ricci, Trotta, Stoian
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.25 - 5.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Inter Milán  (sobota 20:45)
Inter Milán čeká v sobotu večer další těžká zkouška. Svěřenci Luciana Spalletti cestují do Bergama, kde se jim postaví Atalanta, tedy celek, rovněž vyznávající modročerné barvy. Inter před týdnem opustil čtvrté místo a hazarduje s účastní v příštím ročníku Ligy mistrů.

Milionářská soutěž je totiž hlavním cílem milánského velkoklubu, který jí opanoval před osmi lety. Inter však dlouhodobě na domácí scéně tápe a i když to letos vypadalo na velký comeback, po jedenatřiceti kolech je až pátý. V minulém kole totiž podlehl Turínu a jelikož Lazio zvítězilo, posunulo se na čtvrté místo ono.

Inter má před sebou ještě dalších sedm kol, ale je jasné, že jakákoliv další ztráta bude znamenat velkou komplikaci. Inter má navíc před sebou ještě těžké zápasy, v sobotu na Atalantě a pak se do konce Serie A ještě střetne s Juventusem a poslední kolo zajíždí na Stadio Olimpico k utkání s Laziem.

Atalanta bude jistě nepříjemný soupeř, zvláště na domácím stadionu. Na druhou stranu Inter nepatří mezi její oblíbené soupeře. Příznivci Bergamaschi mají ještě v živé paměti výsledek z loňského března, kdy Atalanta dostala na San Siru sedmibrankový příděl! Aktuální forma Atalanty není bůhvíjaká, po domácí porážce se Sampdorií pouze remizovala na půdě SPALu a dva zápasy tedy čeká na vítězství.

Zápas bude speciální pro trenéra domácích Giana Piera Gasperiniho, který v Interu neúspěšně působil nebo pro záložníka Roberta Gagliardiniho, jenž je odchovance Atalanty hrající v milánském dresu.

Bergamaschi budou proti Interu hodně oslabení, chybět jim totiž budou ofenzivní triumfy Josip Iličič a Andrea Petanga. K tomu jsou zranění Spinazzola, Rizzo a Caldara, takže trenér Gasperini musí se sestavou improvizovat. Také Inter hlásí ztráty, zdravotní potíže do hry nepustí Vecina a záložník Brožović si odpykává karetní trest.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Palomino, Masiello - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Cristante - Cornelius, Gómez
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cancelo, Škriniar, Miranda, D'Ambrosio - Gagliardini, Borja Valero - Candreva, Rafinha, Perišič - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.27 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC31263274:1881
2.SSC Neapol31245266:2177
3.SS Lazio31186775:4060
4.AS Řím31186750:2660
5.Inter Milán311611450:2259
6.AC Milán31157943:3652
7.ACF Fiorentina31148944:3350
8.Atalanta Bergamo31139947:3448
9.UC Sampdoria311461150:4648
10.Turín FC311112846:3845
11.Janov CFC31981424:3135
12.Bologna FC311051635:4335
13.Udinese Calcio311031839:4833
14.US Sassuolo31791521:5130
15.Chievo Verona31781629:5129
16.Cagliari Calcio31851828:5129
17.SPAL 2013315121430:5227
18.FC Crotone31761829:5627
19.Hellas Verona31742026:6225
20.Benevento Calcio31412626:7313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (326)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele