32. kolo
15.04.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Verdi s Nagym ukončili naděje Hellasu na body

Domácí Bologna dál pokračuje v dobré formě a dnes si dokázala poradit s dalším soupeřem. Byl jím Hellas, který měl podle očekávání bojovat o body vzhledem ke své žalostné situaci. Místo toho ale na hřišti vládlo domácí mužstvo a díky trefám Verdiho s Nagym si připsalo další tři body.

Bologna hostila souboj dvou týmů s naprosto odlišnou formou. Hellas se stále více trápí a jeho setrvání v první lize je hodně ohrožené. Dnes hosté sázeli především na trio Aarons, Cerci a Fares, které mělo zajistit větší přísun vstřelených branek. Na opačné straně se o totéž starali Verdi, Destro a Palacio. Víc práce svému soupeři přidělávali právě oni. První vážnější situaci musel brankář Nícolas řešit v osmé minutě, když vyrážel nebezpečný centr Poliho.

Domácí Bologna dál pokračovala v ofenzivním projevu, který dělal veronskému celku velké potíže. Ty se pak konkrétně zhmotňovaly do podoby útočníka Simoneho Verdiho, který si s obranou Hellasu často pohrával. Ve 13. minutě utekl dvěma protihráčům a následně skvěle našel Džemailiho. S jeho ránou si Nícolas poradil jen díky skvělému zákroku.

Právě ve chvíli, kdy se Hellas v útoku zlepšil, jej soupeř potrestal. Psala se 31. minuta utkání a po faulu na vlastní osobu zahrával volný přímý kop útočník Simone Verdi. Musel sice poměrně dlouho čekat, než mu sudí Abisso dá pokyn k rozehrání, ale využil jej skvěle. Míč poslal parádně k tyči a brankář Nícolas jen nevěřícně pozoroval jeho dráhu - 1:0 pro domácí.

Felsinei tato branka nabudila a naopak Hellas se ještě více zatáhl. Ke konci první půle mohl navýšit brankový rozdíl Rodrigo Palacio, který pálil hodně tvrdě. Jeho ránu brankář Nícolas vyrazil jen před sebe, kde ji dorážel Blerim Džemaili. Před odkrytou brankou ale mířil těsně vedle! Následně napálil ze třiceti metrů nádhernou střelou břevno záložník Erick Pulgar!

Druhá půle začala lépe pro Hellas. Alessio Cerci to zkusil z dvaceti metrů, jenže jeho velmi nepovedená střela mířila jen do náruče brankáře Miranteho. Neprosadil se ani jamajský mladík Rolando Aarons, který opět našel jen dobře postaveného Miranteho. Dlouhý nákop na Verdiho postrádal potřebnou přesnost, takže Verdi nedokázal balon zachytit na hrací ploše.

Hellas se pokoušel alespoň srovnat, ale dnes mu nic nevycházelo. Střídající útočník Lee Seung-woo nicméně hru Hellasu zlepšil a například jeho pád ve vápně nenechal diváky na stadionu chladnými. Sudí ale penaltu nepískal. Nakonec hostující brankář Nícolas přeci jen inkasoval ještě jednou.

Ve čtvrté minutě nastavení se Simone Verdi na hranici šestnáctky zmocnil odraženého míče a sklepl jej nabíhajícímu Ádámu Nagyovi. Vysoký maďarský záložník tvrdou ranou propálil vše před sebou a zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele