Serie A - souhrn 23. kola

01.02.2013, 22:46, aktualizováno 03.02.2013, 22:43
Komentáře a souhrny
Balotelli při svém debutu zařídil Milánu vítězství nad Udinese a postup na čtvrté místo, které prohrou v Sieně uvolnil Inter. Vedoucí dvojice Juventus, Neapol byla ve Veroně, respektive proti Catanii stoprocentní. Lazio neuspělo v Janově, další porážku si na své konto připsalo i AS Řím...

AC Milán - Udinese Calcio 2:1

03.02.2013 20:45

Góly: 25. Mario Balotelli, 90+4. Mario Balotelli (pen.) - 55. Giampiero Pinzi

První zápas Maria Balotelliho v dresu AC Milán vyšel na výbornou. Supermario vstřelil obě branky a stal se jedním ze strůjců vítězství Rossoneri. Tím druhý byl bohužel sudí Valeri, který v nastaveném čase odpískal velice, ale velice spornou penaltu. Není divu, že hráči Udinese ještě po závěrečném hvizdu sudímu spílali.

I když AC vyhrálo kontroverzním způsobem, tři body si zasloužilo. V zápase bylo lepším týmem, a kdyby domácí útočníci proměnovali šance, mohl být rozdíl o něco vyšší. Trenér Massimiliano Allegri nakonec na nic nečekal a novou akvizici z Manchesteru City nasadil hned od úvodní minuty a byl to dobrý krok. Už v první minutě Balotelli napřáhl a těsně minul Padelliho branku. O několik minut později se stal z Balotelliho nahravač a sám před Padellim se objevil Niang, brankář Udine předvedl skvělý zákrkok a držel svůj tým nad vodou. To ale platilo jen do 25. minuty, na malém vápně se nekompromisně trefil Balotelli a Milán vedl 1:0.

Udinese nemělo příliš šancí, přesto dokázalo ve druhém dějství srovnat. Ještě než se tak stalo zasáhl Lazarriho centr Di Natale a netrefil branku. O tři minuty později už byl ale úspěšnější Giampiero Pinzi. Jeho střelu tečoval Zapata a Amelia byl bez šance - 1:1.

Milán následně vyvinul obrovský tlak a až do konce zápasu se hrálo na jednu jedinou branku. Znovu to zkoušel Balotelli a opět zasáhl skvělý Padelli. V 78. minutě opět zafungovala spolupráce Balotelli - Niang a druhý jmenovaný div, že nepřerazil břevno! Čtyři minuty před koncem zápasu rozehrál volný přímý kop Balotelli a Padelli musel předvést další vynikající zákrok. Vše se schylovalo k nerozhodnému výsledku, když v tom se v nastaveném čase přiřítil do pokutového území El Shaarawy. Obránce Udine jej čistě obral o míč, ale sudí Valeri byl jiného názoru. Nekompromisně odpískal pokutový kop a to se hostujícím hráčů včetně trenéra Guidolina vůbec nelíbilo. Protesty ale byly marné. Nabídnuté příležitosti se chopil Mario Balotelli a proměněnou penaltou stvrdil více než povedený zápas. AC Milán porazil Udinese 2:1 a na Ligu mistrů ztrácí už jen tři body.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Parma FC 2:0

03.02.2013 15:00

Góly: 27. Luca Toni, 50. Stevan Jovetić

Po dlouhé době opět jeden suverénní výkon, navíc se tříbodovou příchutí. Fialkám se v poslední době ne zrovna dařilo a chtěl-li toskánský celek dál bojovat o evropské poháry, musel znovu začít vyhrávat. To se mu povedlo na svém stadionu proti Parmě.

Jak jsme předvídali v preview, černohorský útočník se dnes prosadil. A když se trefí on, Viola většinou neprohrává. Na stadionu Artemia Franchiho se dnes setkaly dva týmy, které v posledních dnech nijak zvláště nezářily. Parma prohrála s Neapolí, Fiorentinu popravil závěr s Catanií a také odjela bez bodu. Dnes se jí ale podařilo reputaci napravit a zastavit tím sérii negativních výsledků.

Domácí Fialky se hodně snažily, aby jim fanoušci odpustili minulé nedostatky a obrana Parmy vše zvládala jen s vypětím sil. Většina centrovaných míčů hledala věž v útoku se jménem Toni na zádech, ale italský veterán často mířil nepřesně. Vstřelení úvodní branky bylo otázku nejbližších minut. Prosby fanoušků vyslyšel právě vytáhlý veterán Luca Toni, který přesnou hlavičkou zlomil bezbrankové tabu.

Parma se ale nevzdala. Sansone je velkým příslibem do budoucnosti a prokázal to i nyní. Na jeho prudkou ránu stačil Viviano tak tak zareagovat. Druhý poločas začal pro domácí ještě lépe než první - brankou. Po centru na hlavu Migliaccia se míč dostal ke kopačce Stevana Jovetiče a černohorský útočník těsně před brankářem zakončil.

Druhý zásek už nadělal velké trhliny do bodových plánů hostí a ti nyní působili víceméně odevzdaným dojmem. Na hřiště se dostala také nová posila Fiorentiny v útoku, když si posledních pár minut přišel vyzkoušet mladík Larrondo. Jeho dělovku ale obětavě zastavila hostující obrana. Fialky konečně vyhrávají a trenéru Montellovi se může zase dýchat o něco snadněji. Parma přešlapuje ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

Delfino Pescara - Bologna FC 2:3

03.02.2013 15:00

Góly: 30. Vladimír Weiss (pen.), 44. Gaetano D'Agostino (pen.) - 34. Alessandro Diamanti (pen.), 50. Alberto Gilardino, 67. Panagiotis Kone

Hned tři pokutové kopy byly k vidění na Stadio Adriatico, kde Pescara nestačila v přestřelce na Boloňu. Domácí v zápase dvakrát vedli, ale nebylo jim to nic platné. O vítězi nakonec rozhodl Koné, Boloňa si odváží domů velice důležitý tříbodový import.

Úvod utkání sice patřil hostům, kteří byli aktivnější, ale do vedení se jako první dostala Pescara. Weiss ve vápně zaškobrtl o nohu protihráče a skácel se k zemi. Sudí situaci vyhodnotil jako penaltovou a následný nařízený pokutový kop proměnil sám postižený, tedy Weiss - 1:0 pro Pescaru. Jenže o čtyři minuty se podobná situace odehrála i ve vápně domácích a rovněž zde sporný okamžik hlavní sudí vyhodnotil jako penaltový. Podobně jako Weiss neměl problémy s exekucí ani Diamanti a bylo srovnáno na 1:1.

Tím ale penaltový výčet v prvním poločase nekončil. Těsně před odchodem do šaten se ve vápně hostí znovu skácel Weiss, znovu to byla sporná situace a znovu byla vyhodnocena penaltově. Gaetano D'Agostino se štěstím proměnil i druhou penaltu Pescary a ta tak vedla 2:1.

Jenže ani toto vedení Pescaře dlouho nevydrželo. Pět minut po změně stran si naskočil na perfektní centr Alberto Gilardino a bylo opět srovnáno - 2:2. V 66. minutě pak Boloňa dokonala obrat. Kone na malém vápně sklepl míč za záda Perina a nyní to byli domácí, kteří museli dotahovat - 2:3. Pro Pescaru to byl šok, ze kterého už se nevzpamatovala. Další pokutový kop se nekonal a výsledek 2:3 už se do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SS Lazio 3:2

03.02.2013 15:00

Góly: 16. Marco Borriello, 21. Andrea Bertolacci, 90+5. Marco Rigoni - 58. Sergio Floccari, 82. Stefano Mauri (pen.)

Faktor Ballardini v Janově zatím funguje. Nový kouč dnes zaznamenal svou první výhru po návratu na Marassi, Lazio v přestřelce jeho mužstvo zdolalo 3:2. Po remíze s Juventusem to je tak další pozitivní zpráva pro Rossoblu, kteří se nutně potřebují dostat z pásma sestupu. Naopak Lazio nedokázalo navázat na pohárový postup přes Juventus a v lize opět ztratilo.

Utkání dnes otevřel svým gólem Marco Borriello, jenž tentokrát dostal důvěru od prvních minut a novému trenérovi ji okamžitě splatil. V 16. minutě využil neodvráceného rohu a napálil míč do sítě. Už ve 22. minutě to bylo 2:0, parádní ranou z 25 metrů zvýšil vedení domácích Andrea Bertolacci. Takový vývoj zápasu asi ani největší janovský optimista nečekal.

Rychlé vedení trochu zakalilo zranění Cassaniho, který při svém debutu v dresu Grifů vydržel na hřišti pouze 25 minut. Podobně nešťastná událost však potkala i Lazio, před poločasem si obnovil zranění Miroslav Klose a do druhé půle už nenastoupil. V útoku hostů se objevil český legionář Libor Kozák.

Lazio se nakonec vrátilo do hry po necelé hodině hry, bývalý útočník domácích Sergio Floccari zaběhl za obranu a z halfvoleje snížil na rozdíl jediné branky. Také za Janov nastoupil muž, který ještě nedávno oblékal dres soupeře. Francelino Matuzalem se ale na rozdíl od Floccariho ukázal v úplně jiném světle, když velice ošklivým zákrokem poslal Cristiana Brocchiho po sedmi minutách na hřišti opět do šaten. Debutu se tak dočkal Bruno Pereirinha.

Přesto málem Lazio vyrovnalo, proti Luličově pokusu však výtečně zasáhl Frey a udržel vedení Janova. Nakonec se ale skóre přeci jen srovnalo. Borriello totiž ve vápně fauloval Canu a Stefano Mauri proměněnou penaltou definitivně vrátil Lazio do hry. Hosté se nechtěli s bodem spokojit a tlačili se za všemi třemi, ale nakonec odjíždějí s prázdnými rukami. Čtvrtá minuta nastavení rozhodla o výhře domácích. Brankář Marchetti sice nejprve výborně zasáhl proti Borriellovi, ale z výsledného rohu už byl krátký proti hlavičce Rigoniho. Janov tak slaví velké vítězství.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Atalanta Bergamo 1:2

03.02.2013 15:00

Góly: 83. Nélson - 54. Carlos Carmona, 71. Germán Denis

Že bychom byli svědky víkendu vyhazovů? Po Zdeňku Zemanovi by další "Sbohem" mohl slyšet i Gian Piero Gasperini, kterému se dnes opět nepovedlo vyhrát. Palermo se po prohře s Atalantou propadá na poslední místo.

Obránce Nélson sice při své premiéře vstřelil gól, ale nakonec za něj nemůže být zas ta rád - k bodům totiž nevedl. Ty si odváží lépe hrající Atalanta, která brankáře Sorrentina prostřelila dvakrát. Na týmu Palerma byla zpočátku vidět velká nerozehranost a Atalanta snadno sbírala soupeřovy nepřesné přihrávky. To dávalo jasně najevo i domácí publiku, ze všech stran La Favority byl slyšet pískot.

To už nevydržel mladík Diego Fabbrini a pustil se do samostatné akce. Na jejím konci dokonce vystřelil, ale brankář Consigli odmítl kapitulovat a ránu zneškodnil! Jinak nám ale první půle nenabídla žádné drama. Druhé dějství zahájil rozhodčí Damato na čas a po pěti minutách se už ukázali také hosté. Bonaventura našel před bránou Facunda Parru, který ale nepochopitelně přestřelil!

Při této akci si zřejmě přivodil nějaké problémy, protože musel být vystřídán, nahradil jej ostrostřelec Germán Denis. A právě u něj začala o pouhou minutu později první gólová akce. Od nastřeleného břevna se míč dostává ke Carmonovi a ten jej uklízí na správné místo - 1:0.

O čtvrthodinu později se už prosazuje Denis osobně. Jeho nasazení vyšlo trenéru Colantuonovi skvěle, italo-argentinský útočník se dostal přes bránícího hráče a míč propasíroval i pod Sorrentinem. Zdálo se být rozhodnuto a pískot z hlediště byl stále hlasitější.

Palermo se ale nevzdalo a zápas zdramatizovalo. Po centru ze strany se k míči dostává obránce Nélson a ve své premiéře slaví gól. Není to ale gól vítězný. Přesto můžeme nalézt pozitiva - Palermo se až do konce nevzdalo. Cenná vlastnost, bojujete-li o záchranu.

Více informací k zápasu

AC Siena - Inter Milán 3:1

03.02.2013 15:00

Góly: 21. Innocent Emeghara, 25. Alessio Sestu, 56. Alessandro Rosina (pen.) - 22. Antonio Cassano

Toskánská Siena dnes připravila Interu Milán jeden velký šok - po devadesáti minutách nad ním totiž vedla o dvě branky a nakonec získává tři body. Inter se naopak musí dívat přes rameno.

Favorizovaný Inter nastoupil i s několika posilami, v průběhu zápasu se do centra pozornosti dostal i mladíček Kovačič. Přesto jako první udeřili domácí hráči. NA jejich výzvu rychle zareagoval Antonio Cassano, ale poté přišla krutá rána v podobě vyloučení Christiana Chivua. Tento moment velmi ovlivnil celé utkání, na jehož konci odjíždějí Nerezzurri bez bodů.

Po čtvrthodině hry si vzal míč pod patronát Fredy Guarin a tvrdě vypálil. Brankáře Pegola sice vystrašil, ale nepřekonal. Podobná situace se stejným průběhem byla k vidění i na druhé straně, tentokrát pálil Alessandro Rosina. Handanovič se ale překvapit nenechal. Tři minuty poté už se poprvé měnilo skóre. A nebyl to Inter, kdo se radoval - Matteo Rubin využil nepozornosti Schelotta a našel výbornou nahrávku přímo před bránu Innocenta Emegharu, který pohodlně doklepl míč za záda Samira Handanoviče.

Inter ale na nic nečekal a hned po rozehrávce se natlačil dopředu. Jeho snaha byla odměněna dřív, než kdokoli čekal - Antonio Cassano na hranici pokutového území ukryl svou střelu za obránce a jeho střílený centr nakonec skončil v bráně. Nikdo jeho pokus netečoval a o ofsajd se nejednalo - 1:1.

Že umí Inter srovnat za minutu? My to umíme taky, řekl si možná jeho soupeř a o dvě minuty později udeřil. Alessio Sestu využil toho, že jeho pohybu s míčem obrana Interu nevěnuje vážnější pozornost a krásnou střelou poslal míč do rohu Handanovičovy brány!

O rychlou odpověď se ještě do konce první půle pokusila nová tvář v dresu hostí, Zdravko Kuzmanovič. Jeho pokus však nepatřil k těm přesným. To samé lze říct o ráně Sesty a chvíli po něm i Angela. Druhá půle tedy slibovala dramatickou zápletku a snahu Interu o otočení skóre. To se ale nestalo. Právě naopak, svůj tým oslabil Christian Chivu, který ve vápně fauloval pronikajícího Emegharu. Sudí Doveri se moc nerozmýšlel a Rumunovi ukázal červenou kartu. Po ní logicky následovala penalta, k jejímuž zahrávání se postavil Rosina a zvýšil. Reakcí trenéra Stramaccioniho bylo nasazení nováčka Kovačiče.

Inter se ale v oslabení nevzdal a snažil se útočit. Fredy Guarín ale ztroskotal na výborném Pegolovi, Cassanovu ránu zneškodnilo břevno! Aktivní Sestu si chtěl připsat druhý gólový zásah, tentokrát už mu ale jeho manévr nevyšel. Přesto ho to nemusí mrzet - Siena získala tři body a posouvá se nad Palermo.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Juventus FC 1:2

03.02.2013 12:30

Góly: 52. Cyril Théréau - 10. Alessandro Matri, 42. Stephan Lichtsteiner

Juventus na půdě Chieva nezaváhal a na čele má znovu tříbodový náskok. Stará dáma šla za vítězstvím hned od úvodní minuty a o svém triumfu rozhodla už v prvním poločase. Chievo dnes na Juve nemělo, ve druhém půli už dokázal pouze snížit Théréau.

Favorizovaní hosté zatlačili Chievo hned od úvodu. Rána Vidala skončila mimo tyče ale za další dvě minuty už Juventus slavil. Vidal krásně našel Matriho, který nedal Puggionemu žádnou šanci - 1:0 pro Juventus. A hosté byli nadále při chuti, Giovinco nedal stoprocentní šanci a Vidal s pomocí teče jen tak tak, že nepřekonal domácího brankáře. Na druhé straně pořádně zatopil Buffonovi Paloschi, brankář Juve ale vystihl směr útočníka a obral ho o míč. Jinak byl ale Juventus jasně lepším týmem a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí druhou branku.

V další šanci vychytal Puggione Lichtsteinera, ale švýcarský krajní obránce či záložník si vše vynahradil za další tři minuty. Po rychlém brejku mu posunul míč Giovinco a Lichtsteiner nepohrdl - 2:0. Juventus vyhrál první poločas dvoubrankovým rozdílem a bezpečně kráčel k tříbodovému zisku.

Jenže v průběhu druhého poločasu došlo ke zdramatizování. Chievo začalo po změně stran náporem a v 52. minutě snížil na 1:2 Cyril Théréeau. Francouzský útočník dorazil míč do branky a Fly Donkeys byli na nohou. Juventus ale v těchto chvílích prokázal velkou zkušenost. Domácí tým už do ničeho nepustil a po vítězství 2:1 má na čele znovu tříbodový náskok.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Calcio Catania 2:0

02.02.2013 20:45

Góly: 31. Marek Hamšík, 44. Paolo Cannavaro

Catania po třech kolech poprvé prohrála a ze hřiště Neapole si neodváží ani bod. Domácí hráči neselhali v obraně a navrch připojili dva přesné zásahy. Góly Hamšíka a Cannavara z první půle znamenají výhru a následný tlak na vedoucí Juventus.

Neapol využila faktu, že její největší rival v boji o Scudetto hraje svůj zápas až zítra a bodově se na něj dotáhla. Zároveň si vytvořila odstup od třetího Lazia, což dává jejím hráčům psychologickou výhodu do dalších zápasů. Poslední dva zápasy těchto soupeřů skončily remízou, dnes se ale na San Paolu radovali domácí Partenopei.

Neapol v zimním přestupovém období nijak výrazně nepřebudovávala kádr, Walter Mazzari pouze vhodně rozšířil možnosti svého výběru. Stoper Rolando usedl v dnešním zápase pouze na lavičku domácích, mladík Radoševič se nevešel ani tam. Obranu Catanie opět nejvíce strašil uruguayský útočník Edinson Cavani, vydatně podporován Markem Hamšíkem a Goranem Panděvem. Neapol pro změnu nejvíce trápila právě obrana Catanie, sicilský klub se již delší dobu prezentuje vyrovnanými výkony a kompaktností.

Scénář dnešního klání byl po většinu utkání jasně daný a neměnný - domácí Partenopei zatlačili soupeře před jeho pokutové území, ten se ale výborně bránil. A bránil se až do třicáté minuty. Po půlhodině hry totiž míč uloupil Zúniga a jeho pokus skončil až u nohou Marka Hamšíka. Pro slovenskou hvězdu už nebyl problém "uklidit" míč za Andujárova záda - 1:0.

Konec poločasu patři opět domácím, z přímého kopu ale Cavani trefil jen brankovou konstrukci. A to se do skóre nepočítá. Co se počítalo, byl druhý zásah domácích hráčů. Postaral se o něj stoper Cannavaro, který po Hamšíkově nahrávce nedal brankáři hostí žádnou šanci a zvýšil vedení svého celku.

Neapol po dvou gólech upadla do stavu letargie a netrávila tolik času na polovině hostí. Z klidu ji náhle vyrušila akce Catanie, která musela skončit až u brankáře De Sanctise. Jeho precizní zákrok po zajímavé střele ale hostující fanoušky zklamal. Druhá část představení se odehrála v mnohem volnějším tempu.

Etnei ale nesložili zbraně, na De Sanctisovu bránu mířilo několik zajímavých projektilů. Žádný z nich ale nemohl ohrozit dosavadní skóre. A tak se pokusili udeřit domácí. Po Insigneho vtipné narážečce se dal do běhu Cavani, lehce obešel dva bránící hráče a jeho střelu musel zablokovat až vracející se stoper. Následná rána ze střední vzdálenosti působila jen jako chabý pokus o pozornost. Mazzariho svěřenci si tak v poklidu dokráčeli k výhře, která udržuje jejich naděje na mistrovský titul stále ve hře. Catania se oproti tomu nikam výš neposouvá.

Více informací k zápasu

Turín FC - UC Sampdoria 0:0

02.02.2013 18:00

Góly: -

Sobotní duel mezi Turínem a Sampdorií vítěze nepoznal. Diváci se nedočkali ani branky a nutno podotknout, že se nehrál zrovna atraktivní fotbal. Oba celky si tak upevnily pozici ve druhé polovině tabulky.

Turínští v minulém kole remizovali na půdě Interu Milán 2:2, Sampdoria zase rozstřílela Pescaru 6:0. Tentokrát se ale brankové hody nekonaly. Oba celky zůstaly hodně za očekáváním.

S první vážnější šancí přispěchali po šestadvaceti minutách hry domácí, Cerci z dobré vzdálenosti vypálil a Romero musel vyrážet na rohový kop. Tím rozhodně nebylo nebezpečí zažehnáno, z rohového kopu mohl hlavou udeřit Glik, ale místo vyrovnání Glik nešťastně narazil na tyč a chvíli se svíjel na zemi. A do třetice měl další šanci Baretto, branku ale netrefil.

Diváci čekali na branku marně a to i ve druhém poločase. Glik to sice zase zkoušel, ale pozorný Romero neinkasoval. Jinak se ale nic ve druhém poločase nedělo. Fotbalová nuda přinesla typický výsledek 0:0 a zisk jednoho bodu asi oběma celkům vyhovuje.

Více informací k zápasu

AS Řím - Cagliari Calcio 2:4

01.02.2013 20:45

Góly: 35. Francesco Totti, 90+3. Marquinho - 3. Radja Nainggolan, 46. Mauro Goicoechea (vl.), 53. Marco Sau, 71. Francesco Pisano

Hosté ze Sardinie zcela vyloupili Stadio Olimpico! Domácímu týmu nadělili jeho hráči čtyři branky a odváží si tři body po zásluze. AS se podařilo jen chabě korigovat na konečných 4:2. Výsledková krize celku z Věčného města se tak natahuje o další zápas.

Tak tohle se nepovedlo. Ke konci zimního přestupového období se vedení AS sešlo s českým koučem, aby si ujasnilo, že podobný výsledek, jako byl ten s Bolognou, se nebude opakovat. Zeman slíbil, že se to v dalším zápase již opakovat nebude. A v podstatě své slovo splnil. AS totiž dnes nezískalo ani bod, chvíli dokonce prohrávalo o čtyři branky!

Nejenže se Vlkům z Říma vzdalují pohárové pozice a boj o Ligu mistrů je víceméně záležitostí naprosto jiných týmů, ale ani herní projev již nepřináší fanouškům uspokojení. Především jeho defenzivní část. Příkladem budiž dnešní zápas s Cagliari. Již ve druhé minutě totiž do pokutového území Giallorossi vlétl energický Marco Sau a naservíroval míč Nainggolanovi. Mlad střední záložník již pohodlně zavěsil a Olimpico poprvé oněmělo.

Na druhé straně měl možnost vyniknout Erik Lamela, argentinské hvězdě ale v posledních týdnech došlo střelivo a mířil nad bránu. A znovu Lamela - po rohovém kopu míč poslal opět vedle Agazziho brány, tentokrát kolem jeho levé tyče. Pablo Osvaldo si o chvíli později vzpomněl na své ekvilibristické kousky a kopem přes hlavu poslal míč do tribun. Deset minut před poločasem se AS přeci jen dočkalo - ke standardní situaci se postavil kapitán Totti a prostřelil vše včetně Agazziho rukavic - je srovnáno.

Ne nadlouho. Pouhou minutu po změně stran předvedl Mauro Goicoechea něco, co vlastně ani neumím specifikovat - špatně zachytil míč a s ním v rukavicích s ním padl zpět do brány - 2:1! V tuto chvíli se nechtěný Stekelenburg na lavičce pouze usmíval.

Domácí se nepoučili z obraných chyb a následoval další trest. Spolupráce Victora Ibarba s Marcem Sauem slavila úspěch a Goicoechea nestihl na útočníkovu hlavičku reagovat - 3:1 pro hosty!

Trenér Zeman zaregistroval změnu skóre a na hřiště poslal Daniela De Rossiho s Marquinhem. Byli to ale opět hosté, kteří zaťali drápky do bezbranného celku. Thiago Ribeiro vyvezl míč až k pokutovému území AS a nikým neobtěžován vypálil - tyč! O minutu později se ale přeci jen fanoušci Cagliari radovali. Aktivní Marco Sau napálil míč do břevna a od něj se dostal až k nohám Francesca Pisana. Pro zkušeného obránce již nebyl problém dokonat dílo zkázy. Židle pod trenérem Zemanem z kymácení přešla do stavu volného pádu.

Jedním z mála aktivních hráčů AS byl dnes Erik Lamela, který dokonce dostal míč za Agazziho záda. K jeho nelibosti mu ale byl odpískán ofsajd. A přece se domácí dočkali ještě jedné branky. Akce začala opět u Erika Lamely, který přihrávkou našel střídajícího Marquinha. Ten už si poradil a přesnou střelou si odbyl ještě jeden zásah na listině střelců. Přesto jeho spoluhráčům zůstala po utkání v ústech nepříjemná pachuť nepodařeného utkání. Cagliari naopak slaví zaslouženou výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC23164348:1652
2.SSC Neapol23154445:2049
3.SS Lazio23134634:2543
4.AC Milán23124741:2940
5.Inter Milán23124736:2840
6.ACF Fiorentina23116641:2739
7.Calcio Catania23105831:3035
8.AS Řím23104949:4234
9.Udinese Calcio2389634:3333
10.Parma FC2387830:3131
11.Turín FC23611627:2628
12.Chievo Verona23841124:3628
13.Atalanta Bergamo23841121:3326
14.Bologna FC23741232:3325
15.UC Sampdoria23751128:2925
16.Cagliari Calcio23661125:4024
17.Janov CFC23561225:3721
18.Delfino Pescara23621519:4820
19.AC Siena23651223:3317
20.Città di Palermo23381220:3717
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (432)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele