23. kolo
03.02.2013 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viola překvapení nedopustila a Parmě vstřelila dvě branky

Po dlouhé době opět jeden suverénní výkon, navíc se tříbodovou příchutí. Fialkám se v poslední době ne zrovna dařilo a chtěl-li toskánský celek dál bojovat o evropské poháry, musel znovu začít vyhrávat. To se mu povedlo na svém stadionu proti Parmě.

Jak jsme předvídali v preview, černohorský útočník se dnes prosadil. A když se trefí on, Viola většinou neprohrává. Na stadionu Artemia Franchiho se dnes setkaly dva týmy, které v posledních dnech nijak zvláště nezářily. Parma prohrála s Neapolí, Fiorentinu popravil závěr s Catanií a také odjela bez bodu. Dnes se jí ale podařilo reputaci napravit a zastavit tím sérii negativních výsledků.

Domácí Fialky se hodně snažily, aby jim fanoušci odpustili minulé nedostatky a obrana Parmy vše zvládala jen s vypětím sil. Většina centrovaných míčů hledala věž v útoku se jménem Toni na zádech, ale italský veterán často mířil nepřesně. Vstřelení úvodní branky bylo otázku nejbližších minut. Prosby fanoušků vyslyšel právě vytáhlý veterán Luca Toni, který přesnou hlavičkou zlomil bezbrankové tabu.

Parma se ale nevzdala. Sansone je velkým příslibem do budoucnosti a prokázal to i nyní. Na jeho prudkou ránu stačil Viviano tak tak zareagovat. Druhý poločas začal pro domácí ještě lépe než první - brankou. Po centru na hlavu Migliaccia se míč dostal ke kopačce Stevana Jovetiče a černohorský útočník těsně před brankářem zakončil.

Druhý zásek už nadělal velké trhliny do bodových plánů hostí a ti nyní působili víceméně odevzdaným dojmem. Na hřiště se dostala také nová posila Fiorentiny v útoku, když si posledních pár minut přišel vyzkoušet mladík Larrondo. Jeho dělovku ale obětavě zastavila hostující obrana. Fialky konečně vyhrávají a trenéru Montellovi se může zase dýchat o něco snadněji. Parma přešlapuje ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele