23. kolo
02.02.2013 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Pohádka Catanie končí, ta neapolská nikoli

Catania po třech kolech poprvé prohrála a ze hřiště Neapole si neodváží ani bod. Domácí hráči neselhali v obraně a navrch připojili dva přesné zásahy. Góly Hamšíka a Cannavara z první půle znamenají výhru a následný tlak na vedoucí Juventus.

Neapol využila faktu, že její největší rival v boji o Scudetto hraje svůj zápas až zítra a bodově se na něj dotáhla. Zároveň si vytvořila odstup od třetího Lazia, což dává jejím hráčům psychologickou výhodu do dalších zápasů. Poslední dva zápasy těchto soupeřů skončily remízou, dnes se ale na San Paolu radovali domácí Partenopei.

Neapol v zimním přestupovém období nijak výrazně nepřebudovávala kádr, Walter Mazzari pouze vhodně rozšířil možnosti svého výběru. Stoper Rolando usedl v dnešním zápase pouze na lavičku domácích, mladík Radoševič se nevešel ani tam. Obranu Catanie opět nejvíce strašil uruguayský útočník Edinson Cavani, vydatně podporován Markem Hamšíkem a Goranem Panděvem. Neapol pro změnu nejvíce trápila právě obrana Catanie, sicilský klub se již delší dobu prezentuje vyrovnanými výkony a kompaktností.

Scénář dnešního klání byl po většinu utkání jasně daný a neměnný - domácí Partenopei zatlačili soupeře před jeho pokutové území, ten se ale výborně bránil. A bránil se až do třicáté minuty. Po půlhodině hry totiž míč uloupil Zúniga a jeho pokus skončil až u nohou Marka Hamšíka. Pro slovenskou hvězdu už nebyl problém "uklidit" míč za Andujárova záda - 1:0.

Konec poločasu patři opět domácím, z přímého kopu ale Cavani trefil jen brankovou konstrukci. A to se do skóre nepočítá. Co se počítalo, byl druhý zásah domácích hráčů. Postaral se o něj stoper Cannavaro, který po Hamšíkově nahrávce nedal brankáři hostí žádnou šanci a zvýšil vedení svého celku.

Neapol po dvou gólech upadla do stavu letargie a netrávila tolik času na polovině hostí. Z klidu ji náhle vyrušila akce Catanie, která musela skončit až u brankáře De Sanctise. Jeho precizní zákrok po zajímavé střele ale hostující fanoušky zklamal. Druhá část představení se odehrála v mnohem volnějším tempu.

Etnei ale nesložili zbraně, na De Sanctisovu bránu mířilo několik zajímavých projektilů. Žádný z nich ale nemohl ohrozit dosavadní skóre. A tak se pokusili udeřit domácí. Po Insigneho vtipné narážečce se dal do běhu Cavani, lehce obešel dva bránící hráče a jeho střelu musel zablokovat až vracející se stoper. Následná rána ze střední vzdálenosti působila jen jako chabý pokus o pozornost. Mazzariho svěřenci si tak v poklidu dokráčeli k výhře, která udržuje jejich naděje na mistrovský titul stále ve hře. Catania se oproti tomu nikam výš neposouvá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

catania ma slušnu formu tipujem remizu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

catania slusnou, ale Neapol vybornou ale fanouska Juve to beru

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele