23. kolo
01.02.2013 20:45 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Disciplinované Cagliari zcela znemožnilo Zemanovo AS

Hosté ze Sardinie zcela vyloupili Stadio Olimpico! Domácímu týmu nadělili jeho hráči čtyři branky a odváží si tři body po zásluze. AS se podařilo jen chabě korigovat na konečných 4:2. Výsledková krize celku z Věčného města se tak natahuje o další zápas.

Tak tohle se nepovedlo. Ke konci zimního přestupového období se vedení AS sešlo s českým koučem, aby si ujasnilo, že podobný výsledek, jako byl ten s Bolognou, se nebude opakovat. Zeman slíbil, že se to v dalším zápase již opakovat nebude. A v podstatě své slovo splnil. AS totiž dnes nezískalo ani bod, chvíli dokonce prohrávalo o čtyři branky!

Nejenže se Vlkům z Říma vzdalují pohárové pozice a boj o Ligu mistrů je víceméně záležitostí naprosto jiných týmů, ale ani herní projev již nepřináší fanouškům uspokojení. Především jeho defenzivní část. Příkladem budiž dnešní zápas s Cagliari. Již ve druhé minutě totiž do pokutového území Giallorossi vlétl energický Marco Sau a naservíroval míč Nainggolanovi. Mlad střední záložník již pohodlně zavěsil a Olimpico poprvé oněmělo.

Na druhé straně měl možnost vyniknout Erik Lamela, argentinské hvězdě ale v posledních týdnech došlo střelivo a mířil nad bránu. A znovu Lamela - po rohovém kopu míč poslal opět vedle Agazziho brány, tentokrát kolem jeho levé tyče. Pablo Osvaldo si o chvíli později vzpomněl na své ekvilibristické kousky a kopem přes hlavu poslal míč do tribun. Deset minut před poločasem se AS přeci jen dočkalo - ke standardní situaci se postavil kapitán Totti a prostřelil vše včetně Agazziho rukavic - je srovnáno.

Ne nadlouho. Pouhou minutu po změně stran předvedl Mauro Goicoechea něco, co vlastně ani neumím specifikovat - špatně zachytil míč a s ním v rukavicích s ním padl zpět do brány - 2:1! V tuto chvíli se nechtěný Stekelenburg na lavičce pouze usmíval.

Domácí se nepoučili z obraných chyb a následoval další trest. Spolupráce Victora Ibarba s Marcem Sauem slavila úspěch a Goicoechea nestihl na útočníkovu hlavičku reagovat - 3:1 pro hosty!

Trenér Zeman zaregistroval změnu skóre a na hřiště poslal Daniela De Rossiho s Marquinhem. Byli to ale opět hosté, kteří zaťali drápky do bezbranného celku. Thiago Ribeiro vyvezl míč až k pokutovému území AS a nikým neobtěžován vypálil - tyč! O minutu později se ale přeci jen fanoušci Cagliari radovali. Aktivní Marco Sau napálil míč do břevna a od něj se dostal až k nohám Francesca Pisana. Pro zkušeného obránce již nebyl problém dokonat dílo zkázy. Židle pod trenérem Zemanem z kymácení přešla do stavu volného pádu.

Jedním z mála aktivních hráčů AS byl dnes Erik Lamela, který dokonce dostal míč za Agazziho záda. K jeho nelibosti mu ale byl odpískán ofsajd. A přece se domácí dočkali ještě jedné branky. Akce začala opět u Erika Lamely, který přihrávkou našel střídajícího Marquinha. Ten už si poradil a přesnou střelou si odbyl ještě jeden zásah na listině střelců. Přesto jeho spoluhráčům zůstala po utkání v ústech nepříjemná pachuť nepodařeného utkání. Cagliari naopak slaví zaslouženou výhru.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

*2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

aha dobrej typ

Reagovat
smazaný uživatel

tip* nechal sem se zmast jeho komentarem u zapasu interu :

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

na to sa už nedá pozerať katastrofa,,, De Rossi sedáva a hráva otrasný Tachtsidis čo nemá s futbalom nič spoločné,, Osvaldo je najotrasnejší utočník akého poznám,,Totti zabehá 2 krát viac za zápas ako on a to má 36 rokov,,, on sa vôbec nesnaží,,Lamela mal formu asi len 3 zápasy ,, a obrancovia no radšej nekomentovať tých 42 golov hovorí za seba,, kedysi sme dostali 37 za celú sezónu ,, teraz za pol sezóny 42... Nasrať aj s celým Zemanom a jeho rozostavením 4-3-3 ,,to môže tak na fife hrať alebo v Serii B ale nie v Serii A,,, nech tam dajú starého De Rossiho,, ten určite to lepšie povedie a nebude stavať na základnej niektorých tragédov čo tam nemajú čo robiť,,, a je fakt zvláštne že stále Totti býva najlepší v sezóne,,,on aj keď bude mať 40 tak ich všetkých schové do vrecka lebo niektorí sú fakt otrasní,,,to aj Taddei lepšie zahral keď bol mladší ,, vlastne toto mužstvo sa nedá porovnať s tým čo mal napr. Spalletti ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

a serem už na vyjadrenia to sa zlepší,sú to mladí chalani,to ešte len príde,,už je vidieť progres,,už tretiu sezónu to hovoria,, a ideme v tabulke nižšie a nižšie,,tak kde je ten progres,,2 dobré zápasy doma s Fiorentinou a AC-čkom ,,, strašne mááááálo

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu ...ale FORZA ROMA!!!! forever

Reagovat
PaulinhoTheGunner

No Zemana se dlouho době zastávám, ale proč nestaví De Rossiho a Pjanice mi je záhadou, no a to co včera předvel Goicoechea...to jsem snad neviděl ještě. Je fajn, že Stekelenburg nehraje ptz je izolovaný od týmu, ale aspoň je to kvalitní golmán.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Škoda, že nestaví aspoň Lobonta, když už nechce Stekelenburga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xx7loe_yyyy-2-4-yyyyyyy_sport#from=embediframe

Tak Goicoechea předvedl svůj nejhezčí zákrok sezony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele