Serie A - souhrn 2. kola

25.08.2018, 19:54, aktualizováno 27.08.2018, 22:31
Komentáře a souhrny
Utkání mezi AS Řím a Atalantou nabídlo remízu 3:3. Inter neudržel vedení nad Turínem a výsledkem byla remíza 2:2. Fiorentina rozstřílela Chievo, tři body hlásí rovněž Janov a Udinese. Utkání mezi Frosinone a Bolognou branku nenabídlo, Sassuolu potom zajistil pozdním gólem remízu Boateng. SPAL na úvod nedělního programu těsně porazil Parmu. Juventus si poradil s Laziem, zatímco Neapol dokázala v sobotu otočit nepříznivě se vyvíjející klání s AC Milán...

AS Řím - Atalanta Bergamo 3:3

27.08.2018 20:30

Góly: 2. Javier Pastore, 60. Alessandro Florenzi, 82. Konstantinos Manolas - 19. Timothy Castagne, 22. Emiliano Rigoni, 38. Emiliano Rigoni

Atalanta prohospodařila dvoubrankové vedení nad AS Řím a s domácími si body jen rozdělila. Ačkoli byla minimálně v první půli jasně lepším týmem, nakonec jí to na výhru nestačilo.

Atalanta má před sebou náročný duel v rámci předkola Evropské ligy, ale ještě před výletem do Kodaně se ekipa trenéra Gasperiniho musela soustředit na ligový duel. Ten také nepatřil k jednoduchým, protože na Orobici čekalo zaplněné Olimpico. První domácí zápas Vlků sliboval hodně vášnivou podívanou a na hrací ploše se od prvních chvil představili hráči jako Džeko, Ünder, Pastore, Pellegrini nebo Manolas s De Rossim.

Šanci dostal i mladý záložník Bryan Cristante, který ještě v loňské sezoně působil právě v Bergamu. Vidina následujícího klání s Kodaní přiměla trenéra Gasperiniho, aby trochu sáhl do úspěšné sestavy. Opory jako Rafael Tolói, Remo Freuler nebo Alejandro Gómez zůstaly jen na lavičce a prostor dostali Rigoni se Zapatou.

Utkání začalo pro Giallorossi naprosto fantasticky. A zejména pro kritizovaného Pastoreho, který začal na křídle. Dostal se k němu totiž pas od Ündera a Pastore jej patičkou prodloužil až k tyči! Atalanta prohrávala už ve druhé minutě.

I posila na druhé straně, Emiliano Rigoni, se snažil ihned prosadit. Míč mu namazal Kostas Manolas hrůzostrašným odkopem a Rigoni poslal balon jen těsně vedle tyče! Postupně se ale AS ze hry vytrácelo a Atalanta i v hodně změněné sestavě dominovala. Především po stranách kolem vápna mělo AS problémy.

Ty pak eskalovaly až do situace v 19. minutě. Nedůrazně bránící Římané opět propadli vzadu, míče se zmocnil Duván Zapata a mířil do tyče. Od ní se balon odrazil zpět do hřiště a dobíhající Timothy Castagne už měl snadnou úlohu.

Římané stále působili ospalým dojmem a Atalanta z toho vytěžila maximum. Kostas Manolas nezvládl sprinterský souboj s Duvánem Zapatou, který si s řeckým stoperem poradil. Navíc dokázal poslat balon do vápna a kolem procházející obránce Fazio na pohyb Rigoniho vůbec nereagoval - 2:1.

Římané pokračovali v nešťastném projevu bez života i nápadu, zatímco Atalanta působila hodně živě. Dokonce se jí ještě do konce první půle povedlo vstřelit další branku. Opět pozičně špatný Fazio pustil za svá záda Pašaliće s Rigonim a mladý Argentinec z úhlu propálil brankáře Olsena!

Hororový zápas ze strany Římanů pokračoval také po změně stran. Na hřišti se objevili Steven Nzonzi s Justinem Kluivertem místo Pellegriniho s Cristantem. Díky dvojici střídajících hráčů začalo být římské AS o něco nebezpečnější, ale stejně mu trvalo dalších 15 minut, než se to projevilo i gólově.

Celou akci začal v 60. minutě Edin Džeko zpracováním a posunutím míče do běhu na Florenziho. Římský univerzál se dostal s balonem až do zakončení a krásnou ranou propálil vše před sebou včetně brankáře Golliniho - 3:2 a Vlci měli ještě nějakou naději.

S blížícím se koncem utkání zoufalost AS stoupala a ani viditelné zlepšení nepomáhalo byť jen k bodu. Ani nasazení Patrika Schicka příliš nezměnilo, i když český reprezentant byl vidět u míče. Římané stále nedokázali překonat aktivní Atalantu a její napadání.

Vydřít remízový výsledek se povedlo až Kostasu Manolasovi. Ten sice neodehrál dobrý zápas, ale osm minut před koncem prodloužil Pastoreho pas do sítě a srovnal. A když v 85. minutě Patrik Schick nedokázal obhodit brankáře Golliniho, rozešly se oba týmy s bodem.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - US Sassuolo 2:2

26.08.2018 20:30

Góly: 10. Leonardo Pavoletti, 73. Leonardo Pavoletti - 53. Domenico Berardi, 90+9. Kevin-Prince Boateng (pen.)

Před týdnem si vyšlápli na Inter Milán, ale nyní měli vůbec co dělat, aby zachránili konečnou remízu. Sassuolo na půdě Cagliari vyrovnalo na konečných 2:2 až v deváté minutě nastaveného času a navíc z pokutového kopu a hraní rukou. Onu penaltu proměnil Kevin-Prince Boateng.

První vážnější střelecký pokus měli na svědomí hosté, brankář Cragno však přízemní pokus kryl. O chvíli později zaměstnal Cragna opět Sensi, když na něj postupoval zcela sám a Cragno výtečně zasáhl. Sassuolo nedalo a vzápětí inkasovalo. Na načechraný Padoinův centr si ve vápně naskočil Leonardo Pavoletti a Sardegna Aréna se mohla radovat. Cagliari pak mělo velkou možnost před přestávkou zvýšit, ale autor první trefy Pavoletti tentokrát hlavičkoval jen těsně vedle.

Sassuolo dotahovalo po změně stran jednobrankové manko a náskok soupeře se mu podařilo vymazat v 53.minutě. Zničehonic obrana domácích zapomněla na Domenica Berardiho, který si to po kolmé přihrávce pelášil sám na Cragna a zkušeně zakončil.

Utkání pak nabídlo vyrovnanou partii a další dobrá příležitost přišla až dvacet minut před koncem. Neroverdi orazítkovalo břevno, ale i kdyby vsítili gól, nebyl by pro ofsajd uznán. Sardegna Aréna pak podruhé propukla v obrovský jásot v 73.minutě, kdy si na rohový kop opět naskočil Leonardo Pavoletti a svojí druhou brankou přiblížil Sardiňanům tři body.

Výsledek 2:1 drželi domácí až do dlouhého nastaveného času. Sudí ukázal sedm minut, ale reálně kvůli zdržování nakonec nastavil ještě víc. V šesté minutě nastavení odmítl definitivně zpečetit zápas Barella, jehož střelu Consigli výborně kryl a pak to přišlo. Po Babacarově střele došlo ve vápně k hraní rukou a sudí byl nelítostný. Kevin-Prince Boateng nervové vypětí zvládl a doslova za pět dvanáct urval pro Sassuolo bod.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Chievo Verona 6:1

26.08.2018 20:30

Góly: 8. Nikola Milenković, 42. Gerson, 49. Marco Benassi, 71. Federico Chiesa, 90. Marco Benassi, 90+3. Giovanni Simeone - 76. Nenad Tomović

Parádní vstup do sezony se povedl Fiorentině. Fialky na Stadio Artemio Franchi přejely Chievo Verona 6:1. Střelecký účet zápasu otevřel Milenković, ale pravá kanonáda nastala až po změně stran, kdy další branky přidaly Gerson, dvakrát Benassi, Chiesa a Simeone.

Fiorentina vstoupila do nové sezony až tímto zápasem s Chievem. Před týdnem byl totiž kvůli tragické události na janovském mostě zápas se Sampdorií odložen. Od domácích se hodně čekalo a ti své fanoušky nakonec skutečně nezklamali.

Do zápasu doslova vlétli jako uragán a vedení se ujali po pouhých osmi minutách. Nikola Milenković z poměrně velké vzdálenosti jen tak nakopl balón na branku a shodou okolností se trefil přesně k tyči, kam golman Seculin nedosáhl. Chievo sice mohlo rychle srovnat, ale Stepińskiho hlavička se mezi tyče nevešla a o několik minut později stejný hráč opět nepřekonal Lafonta. Fiorentině se pak vyplatila trpělivá hra a těsně před koncem prvního poločasu zdvojnásobila své vedení. Nejprve Simeone zazdil obrovskou příležitost a při následné skrumáži před Seculinem Gerson z dorážky rozvlnil síť.

Chievo mělo před sebou těžkou šichtu a pokud chtělo ještě pomýšlet na dobrý výsledek, potřebovalo vstřelit kontaktní branku. Jenže stal se přesný opak. Už ve 49.minutě hlavou zvýšil na 3:0 Marco Benassi a o výhře Fialek už snad nikdo ani nepochyboval. Tím spíš, že Fiorentina nejenže zahazovala další šance, ale dvacet minut před koncem přidala čtvrtý zásah. Gerson si šikovně obhodil Radovanoviče a pak přihrávkou na zlatém podnose vybídl neomylného Chiesu.

Fly Donkeys nakonec dosáhli alespoň na kosmetickou úpravu výsledku. Po rohovém kopu si na přední tyč naskočil bývalý hráč Fialek Nenad Tomovič a svojí branku věnoval zesnulému kapitánovi domácích Davide Astorimu. Z branek to nakonec nebylo všechno. V nastavení zvýšil na 5:1 tečovanou ranou opět Marco Benassi a ani to nebylo ještě všechno. Po rychlé souhře s Eyssericem udělal tečku za zápasem Giovanni Simeone.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Bologna FC 0:0

26.08.2018 20:30

Góly: -

První bod do ligové tabulky získávají Frosinone a Boloňa. V souboji dvou zklamaných z prvního kola žádná branka nepadla. O nezáživném utkání ale nemůže být řeč, šance nakonec byly na obou stranách.

Tahák pro nezaujaté diváky to sice nebyl, i tak si ale příznivci obou táborů mohli přijít na své. Domácí celek musel hned v úvodu zápasu poprvé střídat. Když se nešťastně zranil Emil Hallfredsson, nahradil jej Raffaele Maiello. Domácí poprvé střídali, zato hosté jako první přispěchali s gólovkou. Blerim Džemaili postupoval sám na branku Frosinone, ale situaci vůbec nezvládl. Nejenže zbytečně brzo vystřelil, ale ještě k tomu bez razance a doprostřed branky. Další velkou příležitost zazdila Boloňa po půlhodině hry, kdy po rychlé akci střílel na přední tyč Andrea Poli a výborný zákrok si připsal Sportiello.

Frosinone toho v prvním poločase moc nepředvedlo, Boloňa byla lepší a to platilo i krátce po změně stran. Nebezpečnou střelu zpoza šestnáctky v podání Dijkse zastavil před brankářem Molinaro. O střelecké pokusy nebyla nouze, ještě před Dijksem zajímavě pálil Chibsah a zákrok si připsal i Skorupski.

Raman Chibsah byl blízko prolomení bezgólového stavu i čtvrthodinu před koncem, kdy nedokázal ideálně trefit pas z leva. V závěru zápasu nechtěly oba celky vyrobit zbytečnou chybu a hra se kouskovala. Diváci nakonec žádnou branku neviděli. Frosinone i Boloňa získávají první bod, kdo však určitě nebude spokojen je trenér Boloni Filippo Inzaghi. Jeho tým má totiž po dvou zápasech nula vstřelených branek.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Empoli FC 2:1

26.08.2018 20:30

Góly: 6. Krzysztof Piątek, 18. Christian Kouamé - 90+4. Samuel Mráz

CFC Janov uctil památku obětí na dálničním mostě Ponte Morandi domácí výhrou 2:1 nad nováčkem z Empoli, který naopak nenavázal na dobrý výsledek z minulého týdne. Grifové to s Azzurri vůbec neměli jednoduché a o výsledek se museli obávat až do závěrečného hvizdu.

Empoli bylo dokonce v zápase lepším týmem. Mělo větší držení balónu i více střeleckých pokusů. Zaostalo však v nejdůležitější statistice. Byl to zvláštní večer na stadionu Luigi Ferraris. Všichni přítomní si připomínali obrovskou tragédii na dálničním mostě Ponte Morandi, kvůli které musel být první zápas CFC odložen.

Každopádně Janov byl v úvodu zápasu lepší a to natolik, že si po čtvrthodině hry vytvořil dvougólový náskok. Už v 6.minutě umístil z první centr Kouamého Krzysztof Piatek a v 18.minutě sám asistující Kouamé zvyšoval na 2:0, když mu krásný pas za obranu předložil Criscito. Janov byl na koni a hostům chvíli trvalo, než se z dvojnásobného direktu otřepali. Po půlhodině hry totiž opět hrozili Grifové, jmenovitě Zukanovič, ale Terraccino nemusel zasahovat. Empoli až v závěru prvního poločasu vyvinulo tlak, ale kontaktní branky se nedočkalo.

Hosté v závěru prvního poločasu naznačili své možnosti a celý druhý poločas byl prakticky v jejich režii. Janov pochopitelně nikam nehnal a tak bylo častěji na míči Empoli. V 51.minutě po krásné střele Zajce výtečně zasáhl Marchetti a uchránil domácím dvoubrankový náskok. Empoli přidávalo plyn, ale Janov houževnatě bránil. V závěru pak domácí cíleně kouskovali hru a šli si vstříc třem bodům. Přesto nakonec ještě bylo zaděláno na drama. Ve čtvrté minutě nastavení se po dlouhé přihrávce na malé vápno špičkou kopačky prosadil Samuel Mráz a hosté ještě rychle spěchali. Času ale nebylo nazbyt. Sudí o chvíli později utkání ukončil.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Turín FC 2:2

26.08.2018 20:30

Góly: 7. Ivan Perišić, 32. Stefan de Vrij - 55. Andrea Belotti, 68. Soualiho Meïté

Inter Milán ani ve druhém utkání nové sezony nepřevedl ideální formu. Ačkoli Nerazzurri doma vedli už o dvě branky, po změně stran se jim přestalo dařit. Turín toho využil a srovnal na 2:2.

Milánský Inter v prvním kole své fanoušky příliš nepotěšil a dnes to na San Siru hodlal pořádně napravit. Do cesty se mu postavil Turín, který rovněž naposledy nebodoval. Trenér Luciano Spalletti nachystal pro Býky hodně silnou sestavu, která čítala jména jako Vršaljko, de Vrij, Politano, Brozović, Perišić nebo Icardi.

Turínští přijeli s oporami Belottim, Falquém, N‘Koulouem, Siriguem, Sorianem nebo De Silvestrim, takže ani domácí nečekalo nic jednoduchého. V prvních chvílích se ale Intr odvážně pouštěl do svého soupeře a brankář Sirigu se musel hodně snažit, aby byl včas u míče před hlavou Icardiho.

Interu první chvíle vycházely a jeho tlak byl evidentní. Turín vydržel s čistým kontem jen sedm minut. Poté se Icardi uvolnil a přihrál na vápno. K balonu se nejrychleji dostal Chorvat Ivan Perišić, který nad ničím moc neuvažoval a propálil vše před sebou - 1:0 pro Nerazzurri.

Domácí naprosto dominovali a prakticky svého soka nepouštěli k větším akcím. Matteo Politano chtěl přihrávkou šajtlí vyslat do volného prostoru na pravém křídle Perišiće, jenže se nepotkal s přesností. Mladý Ital se pak dostal před bránu k hlavičce po nahrávce od kapitána Icardiho, jenže minul. Po dvaceti minutách musel v dresu hostí střídat Ansaldi a s Turínem to nevypadalo moc dobře.

A bylo hůř. Po třiceti minutách Politano našel přesným centrem hlavu nizozemského stopera Stefana de Vrije a posila z Lazia Řím se hlavou nemýlila - 2:0!

Hosté se stále nemohli dostat do tempa a jejich snahy nepředstavovaly pro brankáře Samira Handanoviče problém. Z dálky vypálil záložník Interu Matías Vecino, ale nakonec minul branku Turína. V nastaveném čase první půle ještě stihl vypálit poměrně ostře Iago Falqué, leč ani on Handanoviče nepřekonal.

Druhá půle pokračovala v obdobném scénáři. Po pár minutách Marcelo Brozović ztratil míč kousek od své brány a této šance se zhostil Tomás Rincón. Jeho dělovka prošla kousek vedle brány. Bylo vidět, že Turín se oproti první půli zlepšil, víc bojoval a lépe napadal. Inter naopak upadal.

A byl za to potrestán, neboť v 56. minutě dal Býkům šanci na zvrat Andrea Belotti. Brilantním pasem jej do úniku vyslal zkušený Iago Falqué a Belotti si poradil ukázkově. Jednoduchým zpracováním vyřadil ze hry špatně zasahujícího Handanoviče a poté poslal míč do prázdné brány - 2:1!

Turín prohrával jen o jeden gól a to jej evidentně motivovalo. Nevýrazného Roberta Soriana pak vystřídal Srb Adem Ljajić, který má přeci jen o něco více ofenzivní smýšlení. Na opačné straně minul Icardiho pas od Politana a Inter začínal vypadat trochu nervózně.

V 68. minutě měl další důvod panikařit, neboť balon se za vápnem dostal k Soualihovi Meïtému, který se perfektně vyhnul bránícímu Ivanu Perišićovi. Nachystal si míč na střelu a tou nedal brankáři Handanovičovi žádnou šanci zasáhnout!

Turín se chopil šance a ještě víc přidal. Falquého rána proletěla mimo bránu, Andrea Belotti byl až moc dobře hlídán. Ani Inter nebyl bez šancí, což ukázal dobrým centrem Matteo Politano. Jeho pas sice našel hlavu Perišiće, ale hlava Perišiće nenašla volné místo za zády Sirigua. V poslední šanci utkání po pasu Martíneze zklamal zakončující Icardi.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - UC Sampdoria 1:0

26.08.2018 20:30

Góly: 9. Rodrigo De Paul

V utkání domácího Udinese se Sampdorií Janov stačila jediná branka na definitivní rozhodnutí. Měl ji už v deváté minutě na svědomí útočník Rodrigo De Paul, který přesnou ranou zajistil Zebrám tři body. Sampdoria vyšla střelecky naprázdno a ani herně toho moc neukázala.

Sampdoria hrála dnes své první utkání v novém ročníku a moc chtěla uctít památku obětí nedávné tragédie třemi body. Do hry se od prvních chvil dostal i český záložník Jakub Jankto, který do Janova přestoupil právě z Udinese. Antonín Barák začal jen na lavičce, stejně jako nové posily Vizeu, Pussetto nebo Teodorczyk.

Po úvodním představování mělo víc ze hry Udinese. Po standardní situaci se míč odrazil za hranici pokutového území, kde číhal William Troost-Ekong. Jeho dělovku v první ale Emil Audero dokázal vyrazit. Udinese hrálo koncentrovaně a v deváté minutě se dočkalo první branky. Rodrigo De Paul si zpracoval přihrávku od Fofany na hranici pokutového území, připravil si míč ke střele a poslal jej k tyči - 1:0.

Doria působila bezradným dojmem, naopak Udinese vědělo přesně, co chce hrát. A šance dál přicházely. Po parádní Fofanově kolmici se Kevin Lasagna dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti, jenže Audero se opět činil. O chvíli později Lasagna stále ve správnou chvíli na správném místě, když se k němu odrazil míč po rohovém kopu. Prázdnou bránu ale netrefil!

Hodně aktivní dělník středu pole Seko Fofana to už poněkolikáté zkusil z velké dálky, ale dnes neměl správně seřízená mířidla. Poslední šanci první půle měl na svědomí střelec první branky, ale ze standardní situace napálil jen zeď před sebou.

Druhá půle vyznívala od počátku lépe pro Sampdorii, která zabrala. Francouzský útočník Grégoire Defrel si z pravého křídla navedl míč až na okraj pokutového území, odkud točil míč k tyči. O ni se balon nakonec otřel, jenže pak šel mimo hřiště. Do hry se dostal i střídající útočník Łukasz Teodorczyk, který se ihned zapojil do důrazného napadání. Janovský celek se tou dobou snažil o soustavný tlak.

Velkou šanci na skórování a srovnání stavu měl střídající útočník Dawid Kownacki, jehož rána bez přípravy zpoza hranice pokutového území proletěla těsně vedle pravé tyče. Doria přitápěla pod kotlem a její snaha se stupňovala. Mnohokrát však za domácí hráče zastoupil faktor nepřesnosti v podání Námořníků. Jako třeba v případě Karola Linettyho, který se snažil napodobit střídajícího útočníka. Ovšem se stejným výsledkem.

Čas se pro Dorii hodně rychle krátil a Udinese v podstatě ke konci utkání jen bránilo. I přes jejich únavu ale bylo vidět, jak donbře zorganizováni jsou. Poslední velkou šanci na srovnání měl Grégoire Defrel, který se probil až do vápna. V klíčovou chvíli mu ale balon uskočil.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Parma Calcio 1:0

26.08.2018 18:00

Góly: 49. Mirko Antenucci

SPAL dokázal vyhrát u druhé utkání v řadě a má šest bodů. Opět rozhodla jediná trefa, o kterou se tentokrát postaral útočník Mirko Antenucci.

SPAL se pokoušel na domácí půdě ve Ferraře pokračovat v nastaveném trendu z prvního kola a k dispozici měl kromě podpory úžasných fanoušků také kompletní sestavu. Největší hrozbou pro soupeře v ní byli Antenucci, Petagna a Kurtić. Za Parmu nastoupili například Inglese, Grassi nebo Alves, zatímco Gervinho zůstal jen na lavičce.

První mnuty mnoho ofenzivní podívané nenabízely a většinou se oba brankáři nudili. Z velké části to bylo také dobrou prací obránců před nimi, takže žádnou větší šanci jsme neviděli. Až v 18. minutě si na centr z pravé strany naběhl domácí Missiroli a lehce trkl hlavou do míče. Až pohotový Sepe zklidnil hru.

SPAL byl v dalších momentech utkání aktivnějším týmem a Parma se vepředu trochu trápila. Z velké dálky to zkusil Barillà, Gomisovu branku však minul o opravdu velký kus. Ke konci první půle se SPAL hnal do dalších šancí, ale vše mu kazila hodně nepřesná koncovka. Lepší náladu mohli mít jeho fanoušci až po změně stran.

Pouhé čtyři minuty poté, co se obě jedenáctky vrátily z kabin, SPAL udeřil. Zprava se k centru dostal Lazzari a ve vápně se od protihráče odpoutal Mirko Antenucci. Krásně se do centru položil a volejem poslal balon za záda brankáře Sepeho - 1:0 pro domácí.

SPAL pokračoval v aktivní hře i po vstřelené brance, která naopak šance Parmy ještě ví utlumila. Ducali reagovali spíše větším počtem zákroků na hraně "zákona" či již za ní, pro což sudí Orsato neměl mnoho pochopení. Parma potřebovala riskovat, takže do hry naskočil zkušený rychlík Gervinho.

Bývalý hráč Arsenalu nebo AS Řím sice byl vidět u míče, ale mnoho nebezpečí sám připravit nedokázal. Parma málem vyrovnala v 90. minutě. Na pravé straně si počkal Inglese a po zemi prudce nacentroval na malé vápno a Ceravolovi scházely centimetry!

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AC Milán 3:2

25.08.2018 20:30

Góly: 53. Piotr Zieliński, 67. Piotr Zieliński, 80. Dries Mertens - 15. Giacomo Bonaventura, 49. Davide Calabria

Ani dvougólový náskok milánskému AC nestačil, aby si z Neapole odvezl body. Parthenopei pod vedením Carla Ancelottiho předvedli fantastický obrat a nakonec zvítězili 3:2. Rozhodující branku vstřelil Dries Mertens a ještě před ním se trefil dvakrát do černého Piotr Zielinski. Nutno podotknout, že branky Neapole vyplynuly z hrubých chyb soupeře.

Začátek utkání byl hodně emotivní. Kouč Neapole Carlo Ancelotti vůbec poprvé nastoupil proti svému bývalému týmu AC Milán, se kterým vyhrál vše, co se dalo. Navíc o to pikantnější zážitek to byl, protože na lavičce Rossoneri seděl jeho někdejší svěřenec Gennaro Gattuso.

AC začalo mnohem lépe a po čtvrthodině hry zaskočilo domácí krásnou akcí. Fabio Borini dobře sklepl centr pro Giacoma Bonaventuru, jenž rovnou z první propálil Ospinu. Neapol se snažila na vedení Rossoneri reagovat, převzala iniciativu a Milán zatlačila, nicméně přes hluboký obraný val se dostávala těžko. Když už se přeci jenom Callejón dostal ke střele, bylo to hodně z úhlu a pro Donnarummu to neznamenalo vážnější nebezpečí.

Neapol se dostala do velkých problémů na začátku druhého poločasu, kdy AC předvedlo podobnou akci jako při gólu Bonaventury. Tentokráte sklepával dobře nohou Suso a Davide Calabria z první podruhé překonal Davida Ospinu. Milán vedl 2:0 a zdálo se, že má nakročeno k dobrému výsledku. Jenomže...

Svěřenci Carla Ancelottiho dokázali rychle snížit, přesněji řečeno jim to umožnila hrubka Musacchia s Bígliou, jejichž příšernou rozehrávku Neapol zachytila a pak prostřednictvím křižné rány Zielinskiho snížila. Gennaro Gattuso se rozhodl viníka branky Bígliu stáhnout a nahradit jej novou tváří Bakayokem. To ještě nevěděl, že právě Bakayoko se podepíše pod vyrovnávací gól. Neapol totiž výrazně ožila, v 67. minutě nešikovně odhlavičkovával roh Bakayoko a Zielinski vstřelil gól na 2:2.

Milánské dvoubrankové vedení se rázem rozplynulo. Navíc Rossoneri ještě čekalo peklo, protože Parthenopei se na San Paolo nadechovali k dalšímu náporu. Deset minut před koncem obrana AC opět chybovala, Allanova rychlá přihrávka vybídla Driese Mertense, který trefil odkrytou branku a strhl vedení na domácí stranu. Gennaro Gattuso mohl na lavičce AC jen zuřit. Neapol svého soupeře do závěrečného tlaku nepustila a po dvou zápasech má plný počet bodů.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SS Lazio 2:0

25.08.2018 18:00

Góly: 30. Miralem Pjanić, 75. Mario Mandžukić

Juventus Turín plní další úkol a Lazio Řím se domů vrací bez bodů. Stará dáma doma neinkasovala a sehrála utkání o poznání klidnější než v Chievu. O tři body se pro ni zasloužili Miralem Pjanić a Mario Mandžukić.

Juventus narazil na odvážného soupeře, který chtěl napravit dojmy z prvního kola, které se mu ne tak úplně povedlo. I od Juventusu ale fanoušci minule čekali víc. Dnes bylo na co se dívat, o což se postarali již oba trenéři. Domácí kouč Massimiliano Allegri nasadil kýženou trojici Ronaldo, Bernardeschi a Mandžukić, které ještě podporoval Pjanić. Hosté přijeli s Albertem, Milnkovićem-Savićem a Immobilem.

Začátky utkání byly hodně agresivní a živé. Senad Lulić vyslal do pokutového území Bianconeri zajímavý centr, který musel stahovat brankář Wojciech Szczesny. Domácí si museli v obraně dávat pozor, což ukázala 11. minuta. Před vápnem chyboval Bonucci a málem toho využil Lulić, který z druhého doteku pálil těsně vedle levé tyče.

Obvyklá kombinační hra Lazia rozdávala míče po směru Milinković-Savić - Alberto - Immobile. Posledně jmenovaný ale o chvíli později nezakončil správně. Ani Lazio nedávalo tak úplně v obraně pozor. Nejprve po přistrčení Ronalda pálil do tyče Bernadeschi. Balon se ale odrazil zpět do hřiště a akce pokračovala dalším nebezpečným centrem, jenže Ronaldo kupodivu nevyskočil tak vysoko.

Portugalská ikona vzbuzovala v obráncích soupeře dostatek respektu, což bylo vidět například z toho, že ji brání hned tři obránci. Ve 30. minutě už se Juventus dočkal. Po odvráceném centru Cancela se dostal míč na hranici vápna, kam si naběhl Miralem Pjanić. Zkušený záložník ukázal excelentní techniku a dopravil míč krásnou ranou do sítě - 1:0.

Ještě před odchodem do šaten se pokoušel další zajímavou a tvrdou ranou prosadit Cristiano Ronaldo, leč jeho snaha se nepotkala s úspěchem ani tentokrát. Druhá půle slibovala rovněž velmi zajímavou podívanou, tentokrát se gólově chtělo účastnit i Lazio.

Moc mu to ale nešlo. Naopak tempo hry diktoval Juventus. Pjanić zkoušel najít obloučkem za obranu Ronalda, ale do hry se včas vložil obránce Wallace. O chvíli později vystrašil hostující fanoušky také záložník Blaise Matuidi, jemuž rána nakonec nesedla ideálně. Centr Luliće na Luise Alberta sice hlavičkou skončil, jenže nepřesnou.

Moc úlevy fanoušci Biancocelesti nezažili ani ve chvíli, kdy šel ze hřiště Federico Bernardeschi. Místo něj se totiž začal s balonem mazlit Brazilec Douglas Costa. Nebezpečno ale bylo právě před bránou Thomase Strakoshy.

Portugalský obránce Joao Cancelo si poradil s obráncem na pravé straně, poté přihrál Ronaldovi, který druhým dotekem pálil na branku Lazia. Gólman Strakosha musel ukázat své reflexy, aby soupeře zastavil! Poslední dvacetiminutovka měla být pro Lazio šancí na skórování, jenže se trefil opět Juventus.

Hodně blízko byl Cristiano Ronaldo poté, co skvělý centr mladého beka Cancela prosvištěla i přes Strakoshu. Jenže Ronaldo byl o krok napřed, takže nezakončil. Místo něj doklepl míč do stě pohotový útočník Mario Mandžukić, který tím navýšil na 2:0 pro Starou dámu.

A Juventus byl nadále aktivní. Zejména obránce Cancelo prožil skvělý zápas. Právě ten tentokrát přihrával na Costu, který ale neměl dobrou pozici pro střelbu. O chvíli později se ještě do úniku dral Ciro Immobile, jenže byl až příliš dravý, čímž akci zastavil. Juventus si připisuje další důležité tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC22005:26
2.SSC Neapol22005:36
3.SPAL 201322002:06
4.Atalanta Bergamo21107:34
5.AS Řím21104:34
6.Udinese Calcio21103:24
 US Sassuolo21103:24
8.ACF Fiorentina11006:13
9.Empoli FC21013:23
10.Janov CFC11002:13
11.Inter Milán20112:31
 Parma Calcio20112:31
 Turín FC20112:31
14.Bologna FC20110:11
15.Cagliari Calcio20112:41
16.Frosinone Calcio20110:41
17.AC Milán10012:30
18.UC Sampdoria10010:10
19.SS Lazio20021:40
20.Chievo Verona20023:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

Síce prehra, no 60-70 minút sme hrali dobre, no v druhom polčase nás Juve do ničoho nepustilo

Reagovat
smazaný uživatel

Allegri to klasicky chtěl hrát při vedení o poločase odzadu a Lazio do plných moc neví + Giorgio Chiellini předvedl naprosto dominantní výkon

Reagovat
Pipo123

Chielo bol super, vedel kedy spadnúť, nenávidím ho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
valek9610

To je mazec jen Ronaldo a Ronaldo furt Ronaldo mám dost

Reagovat
valloire

to jo

Reagovat
REPLIKATOR

tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

jo to tak

Reagovat
Azazelo RD

Seria R

Reagovat
Melchior

V prvním poločase i přes gól (a tyč) celkem trápení, ale ve druhém už zodpovědný výkon. Chudák Cris, ale zase lepší, než kdyby se trápil

Reagovat
Zark

To znie, jako kdyby umřel po dlouhé nemoci: "Chudák Cris, ale zase lepší, než kdyby se trápil ".

Reagovat
Francesco Totti AS

Milan

Reagovat
REPLIKATOR

AC

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
danko10

Uff, AC má s týmto zarobené na neradostnú sezónu.

Reagovat
rossoneri89

dosli slova

Reagovat
Inzaghi

Ať už je konec sezony.

Reagovat
Yanek

Reagovat
lajka30

Neslavný konec kdysi jednoho slavneho klubu.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Hnus

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Mrvinho

Čekal jsem tak bůra, AC

Reagovat
mastakillah

Allan a Piotr Oba zatím parádní vstup do sezóny ... naopak Hamšík slabota

Reagovat
smazaný uživatel

AC je by jedině zachránil Conte, ale proč by tam šel vlastně?

Reagovat
Mrvinho

Směje se žebrák týmu, kterej se celý čas může rovnat i těm šejkům a hraje úplně stejné hovno

Reagovat
Walter_Sobchak

A môže ich tiež zachrániť len Conte

Reagovat
smazaný uživatel

AC je už zapomenutá značka, vůbec ani nesrovnávej s marným MU, ac nemá nároky

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Whitemedia

a proč by tam vlastně nešel?

Reagovat
Ragazzo d'oro

Strašný, všechny bych kopnul do pr****

Reagovat
Ragazzo d'oro

Jinak Biglia zoufalost, Baka jeste vetsi. Kvůli tomuhle jsme poslali Locu do Sassuala?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
GEGE

Chtěl jít sám... ukázal že nemá koule...

Reagovat
Pettirosso

do 15 kola čekám na lavičce AC Conteho..

Reagovat
olis

neskutocny zapas, cakal som ze ten tim sa bude mat minimalne na zaciatku herne problemy a tiez ze bude problem ak dostaneme gol a podobne ale opak je pravdou, sice sme dostali dva goly ale prvy bol dost nestatny, taky uz pravdepodobne Bonaventura tuto sezonu neda, pri druhom sa dalo spravit viac ale nebol to taky obrovsky fail ako proti Laziu. Hraci isli na 100% pocas celeho zapasu, ani na chvilu to nevzdali a vysledok sa dostavil. Taktiez velky pre Ancelottiho, urobil dobre striedania a zmenu formacie v spravnej chvily. ten hate na Hamsika moc nechapem, samozrejme ze je este vela veci na ktorych musi popracovat ale je to jeho druhy ostry zapas v novej ulohe a uz teraz hra obstojne, samozrejme ze Diawara tam bude zo zaciatku lepsi ked je to skvely hrac a tato pozicia je pre neho uplne prirodzena. Ak chceme vidiet Mareka v Neapole este aspon niekolko rokov tak potrebuje dostavat sance, hrat zapasy aby sa do toho dostal naplno, samozrejme ked bude rovnako hrat aj na jar tak bude jasne ze na to nema ale teraz to tak vobec nevidim.

specialne by som vyzdvihol Luperta, hral skvele v ofenzive aj defenzive a posobil ako skuseny hrac, ak by sa nedajboze zranil Rui tak nemam obavu, do buducna si ho viem predstavit aj v zaklade ak na sebe bude tvrdo makat

Forza Napoli!

Reagovat
AC.Milan

vse pri starem

Reagovat
vilp

Takže další Cristianův podzim, kdy se od něj odrážejí míče před prázdnou brankou?

Reagovat
Csaplárova past

Čím delší období bez gĺů bude, tím větší mašina se z něho stane. Tohle ho jenom motivuje a nakopne. Všichni víme, jak moc mu o ty góly jde

Reagovat
Ferguson6

Len aby nebol čím ďalej, tým viac frustrovaný a bude ako malé decko na ihrisku

Reagovat
DrQQ

Začína pozvoľne. V prvom zápase nič, v druhom excelentná asistencia, ak sa bude takto rapídne zlepšovať ďalej, na konci sezóny má zlatú kopačku s obrovsým náskokom. :-)

Reagovat
Csaplárova past

Já ještě tuto sezonu Juve neviděl. Nemám tedy žádnou představu o jejich výkonech

Reagovat
smazaný uživatel

Včera největší humus.Nechápu co sledujou to neustálou pomalou rozehrávkou ve vlastním vápně.Na co si to kurva hrajou,vůbec si tohle nemůžem dovolit!!!Gigio ten druhý gól prostě mohl mít a už mě fakt štve,hlavně,že si hraje na Edersona.To,že jsme včera dali dva góly je neuvěřitelný,i když teda byly parádní.Když už jsme ale vedli 2:0 měli jsme vyhrát.Tak jsem se těšil a hned mi je na DŘEVÁCI,KOPYTA

Reagovat
Kixi Syhimour

Ten Gigi už není tak dobrý?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já ho nikdy nijak moc neglorifikoval.Dobrý je,ale taky dost chybuje.A je taky pravdou,že po tom co se stalo loni v létě už ho nemám jako oblíbence.

Reagovat
alcantara

Ospina mohol oba goly mat, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten první asi ne.

Reagovat
MaraCe_Napolitan

ten prvy bol praveze este lacnejsi ... A to niezeby som vam chcel uberat , oba boli nadherne, ale oba jeho.. Pri druhom mal zakryty vyhlad a menej casu na reakciu aspon , ten od Bonaventury siel rovno do stredu brany , keby neskamenel uplne v pohode by ho mal .. Snad sa da co najskor dokopy Meret lebo duo Ospina Karnezis z toho mam husiu kozu

Reagovat
mastakillah

Podle mě ani ne. První trefil parádně a dost nečekaně a druhej proletěl Koulibalymu mezi nohama ... to se špatně chytá

Reagovat
olis

Reagovat
alcantara

Tak ale mal by si reagovat na smer strely a ten sa nezmenil. Prvy bol prekvapivy, ale do stredu brany.

Reagovat
MaraCe_Napolitan

presne tak za mna oba hoci krasne, ale goly co by mal brankar jeho kvalit chytat, najma ten prvy urcite

Reagovat
smazaný uživatel

sem spokojeny zatim, je zacatek sezony a ten nam vzdy delal problemy.Nez se dostaneme do provozni teploty.Takze vyhry se pocitaji.Co me dela radost je Cancelo, vyborny nakup, ten uz pujde herne jen nahoru jak se nauci jeste vic taktiky.Pochvalil bych i Bonucciho, jeho rozehravka je proste na svetove urovni a snad uz nezblbne k hovadinam.Ronaldo otazka casu kdy nam bude rozhodovat zapasy, jeho pohyb je vyborny.Velkou chvalou bych zatim nesetril i na adresu Bernardeschiho.Kdo me dela vrasky na cele je opet Dybala, nehodi se nam do nasi hry, pro Allegriho je to podle me az 5 varianta do utoku, nemit jmeno Dybala uz u nas letos mozna nehraje.Jestli bude pokracovat takhle nadale a navaze na spatnou lonskou sezonu tak po sezone jde.Allegri mu neveri a me taky zatim krom prvniho roku nepresvedcil.

Reagovat
ED91

U Dybalu by som už rád videl takej futbalovej suverenity pravidelnejšie on má pár zápasov kde je geniálny a potom vela zápasov, kde sa akokeby hladá, čo by hráč jeho potenciálu/kvality mal mať práve naopak. Na druhú stranu je to stále náš najkreatívnejší hráč a aj keď má slabší zápas tak mu tú kreativitu nejde odoprieť. Bolo vidieť aj v tomto zápase ako tam chýbal. Lebo záloha Khedira, Pjanič, Matuidi je čistá rezignácia na nejakú "hernú myšlienku".

Reagovat
smazaný uživatel

krásný

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Hanba. s takymito vypadmi mozu ist dopice a nie hrat o dobre umiestnenie a vobec pomyslat nad niecim v LM.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

dáka milánska pliaga toto, prekliatie nad mestom

Reagovat
Tomanatura

Ok menim svoji predpoved, Spaletti leti do 12. kola.

Reagovat
Inzaghi

V Miláně zase od prvních kol vlastní liga o přezdívku retardovaného bratrance.

Reagovat
Alberto Aquilani

Bola by prdel, keby sa Špalek Radju ani "nedožil"

Reagovat
Walter_Sobchak

Mráz má už viac gólov ako CR7, Icardi a Higuain dokopy.

Reagovat
Nuno čomes

Se.

Vedeš dva nula, pak ti kiksař opět posere zapas. Proč hrát hovno od 15. Kola, když ho můžeš hrát od prvního. V lize to na LM nebude a proti rok k nám zas přijdou boraci max na hostování s opci.

Reagovat
Nuno čomes

Sen.

Reagovat
Rip

Po dvou kolech a už ztráta 5 bodů, nevadí nahrajem 6 bodů proti Juve, tím se to vyrovná

Reagovat
rossoneri89

Juve dame aj my 2x takze stratia dalsich 6 bodov

Reagovat
Rip

Tak to je dobré, min. další 2 kola nemusíme vyhrát

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
svkmd

najskôr by to chcelo cieľ poraziť sassuolo alebo Turín až potom môžete chcieť poraziť JUVE

Reagovat
FuckT

Ty si asi v zivote toho vela nenarozmyslal, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaký fanúšik violy, ktorý by vedel priblížiť pozíciu Hancka v tíme?

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera sa rozbehlo skoro vsade #SpallettiOut.

Da sa povedat, ze tieto dva zapasy su jeho chyba, kedze cez leto dostal hracov, ktorych chce. Fakt sa nema na co vyhovarat.

Ked som pisal, ze Handa uz moc nema na to, tak som bol za zleho, ale to co vcera spravil pri prvom gole, tak tam vyzeral ako dochodca s alzheimerom, ktory sa stratil.

Moc neverim, ze sa to nejak rychlo napravi, ti hraci nemaju moc psychiku sa spamatat, skor ich tieto zapasy dojebu. Cize cakam pokracovanie v zlych vykonoch a skonci to Spallettiho vyhodenim.

Fakt nemam z toho dobry pocit, ten druhy polcas bolo snad najhorsie co som videl za dlhe roky. Aj od hracov, aj od trenera.

Reagovat
smazaný uživatel

V bráně problém není. Čím dál tím více mi připadá, že si hráči jedou do interu jen vydělat a prodloužit dovolenou, nakoupit nějakýho sportáka a užívat si pěkného počasí.

Reagovat
Furia Ceca

A ušít z ostudy celou skříň

Reagovat
Mrvinho

Pokud člověk přestoupí do Interu tak si nic jiného ani nezaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Však Radja to spasí :)

Reagovat
PISTOLERO

No takže Inter mi zase slušně zkazil neděli.

První poločas takřka bezchybný výkon, ale co se stalo v tom druhém to nechápu ještě teď.

Střídání Špalka naprosto nepochopitelné

Nakonec můžeme být rádi za bod, protože po vyrovnání nás měl Turín na lopatě.

Budíček kurva !!!

Reagovat
Votas

Nevím, jestli závodíme o to, abysme stihli vyhodit Spallettiho dokud je ještě Conte volnej, ale působí to tak. Handa jak když se zasekne gamepad ve Fifě, Škriniar nalevo nejistej, balanc obrany, kdy byl jeden bek ofenzivní a druhej defenzivní v prčicích, Gagliardini co odehrál celou přípravu nemá ani minutu na úkor zombieVecina a Icardi má střeleckou formu z těch dvou zápasů ke konci minulýho ročníku. Pak se to nemá v prdel obracet.

Reagovat
Yanek

Znovu jsem se díval na highlighty a kromě x problémů, které stále máme už od roku 2012 je tam další - Bakayoko. Ten hráč vůbec neví, co má hrát. Přišel místo Biglii a pohyboval se úplně jinde, balon mu překážel. Ještě před prvním gólem tam byla na chlup totožná situace pro Zielinskiho. Jeden by si řekl, že si to uvědomí/dostane pokyny od kouče, ale ten radši řval na Higuaina, ať presuje obránce.

Jsem toho názoru, že není těžké udělat si obrázek o hráči na základě jeho pohybu s míčem a bez něj. Bakayoko bude mega flop.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zas dajme mu ešte 1,2,3,4,5 šancí. ved týpek došiel len pred týždnom. ešte nepozná systém hry. ak tam samozrejme nejaký systém je, niekedy o tom pochybujem. niektorí hráči sa adaptujú aj rok na novú ligu, špeci taliansku

ale hej no, neoslnil. možno to už trošku začína vyzerať tak, že ac nemá stred pola na 4-3-3

Reagovat
Whitemedia

Šance mu dávejte, ale nezmění se vůbec nic, podobné výkony vám předvede ve 4 z 5 zápasů..

Reagovat
Mrvinho

Mohli jsme ještě ze 2-3 zápasy aspoň doufat..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Whitemedia

Milan’s Gattuso after Bakayoko’s debut: “Bakayoko has to learn how to get the ball. We must work correctly. It will not be easy. One week is not enough to remove the defects of a player. I would have preferred to be managing older, more experienced club players.”

Voda je mokrá, nebe je modré a Bakayoko je jako vždy úplně tragický

Reagovat
mojmira

Nechápu jak jsme ho mohli vzít, v každém vašem zápase co jsem viděl byl totálně k smíchu a zakládal tam akce pro soupeře jak na běžícím páse.

Reagovat
Lech

Jak je mozny ze na transfermarktu ma cenkvku 40mega?

Reagovat
Pettirosso

já fakt nechápu, jak jste ho za takové prachy mohli koupit. A To, že šel do AC bych pochopil ještě před rokem, kdy dělali podobně nesmyslný přestupy, ale ne teď pod Leonardem. Strašný hráč.

Reagovat
Whitemedia

Vloni se holt u nás všichni zbláznili.. i s Contem, který dal přednost Bakayokovi před Chalobahem a kdo ví, jestli si zrovna jeho i sám nevybral.. k tomu labil Morata a Rudiger s nevyrovnanými výkony a jako třešnička na dortu průměrák Drinkwater a Zappacosta.. no prostě bída vedle bídy

Reagovat
Pipo123

"Tým má velký problém s tlakem, který je na ně vyvíjen. Chápu, že média dělají svou práci, ale na můj tým snáší zbytečný tlak. Přístup proti Sassuolu byl špatný, ale včera jsme viděli zlepšení, ovšem ke vší smůle Turín vyrovnal banálními góly." [MF]

Jemu ozaj jeblo

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ Inter a AS paralympiáda o LM, teraz má Lazio šancu. AC na to asi nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Kevina bude LM těžká a vůbec nevím, co si od toho slibují, ale 4ka bude tak tak.

Že nás to nenapadlo, když podrželi v klubu Čoriče a Zaniola. Anteho chci vídat hrát, Zaniolo není ready.

Gerson zpět v zimě.

Reagovat
smazaný uživatel

NO, ja su velice zvedav na AS dneska, jeste jsem vas letos nevidel, a jestli dnes jo, tak to bude chvile, nez usnu, uz mam dost popite, bohuzel, ale snad uvidime fresh zapas se spoustou akci, klidne i od Atalanty, ma skvelej prechod do utoku, velice rychly, podle me by vase kraje obranynemely stihat, tak uvidime. Vamos offensive

Reagovat
smazaný uživatel

No, podle me zaslouzene vedenii Atalanty

AS velice spatna hra po krajich, Atalanta ma moc prostoru na lajnach

Reagovat
smazaný uživatel

to sou zas kecy

Reagovat
Alberto Aquilani

ale ved to bola pravda

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, ale v jakym stavu jsem to psal, expert no 1

Reagovat
Houfi

Skoro mi překvapuje, že to bereš jako velkou ztrátu. Za mě je Kevin dříč a "Říman", ale herně přijde že od zranění spíš stagnuje a do hry nepřinese nic co by záloha AS potřebovala..navíc bere minuty Cristantemu a Pellegrinimu

Reagovat
Snatus

Proč Roma více nehraje v tom systému 3-5-2? Přijde mi, že předváděná hra je lepší než 4-3-3, kde hráči jsou strašně statičtí.

Reagovat
Frantszek

protože pak je riziko, že obrana bude hořet. Což při formě ¨Manolase v tom zápase bylo štěstí, že se nic dalšího neposralo.

Reagovat
smazaný uživatel

Fazio byl mnohem horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Na krajích by nesměl být Cengiz a Justin. V tom systému ta m mají být krajní beci.

Reagovat
Alberto Aquilani

No, hipster má teraz jedinú šancu, a to že začne hrať toto fyzické 4-2-3-1, kľudne aj s De Rossim a Nzonzim spolu od začiatku. Neverím, že Cristante s Pellegrinim budú v tomto systéme horší (ako prvé varianty na pivota a Cristante aj za Pastoreho), ako v tom 4-3-3, takže smelo do toho, ale poznáme ho...

Inak, ten s tým kokotským účesom 1+1 a vidieť jak ide hore.

Reagovat
Snatus

Však Roma hrála 3-5-2, ne 4-2-3-1 jak píšeš.

Reagovat
Alberto Aquilani

na 3-5-2 sa prešlo až po vystriedaní Florenziho.

Reagovat
Gimme

Reagovat
Snatus

Já myslel, že narážíš právě na systém po vystřídání Florenziho. Ale jak píšu výše, právě ta 3-5-2 Římu mi přišla ideální. Bylo tam mnohem víc náběhů a aktivity než v té 4-3-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Však se ostříhal :)

Reagovat
Lech

2.polocas ukazal jak je ten tym staveny. Na rychly utocny fotbal, ne na vymysleni picovin pres stred hriste. Mame rychly kridla do kombinace s Pastorem na trequ

Reagovat
Snatus

Reagovat
Houfi

Je to tak, ale výsledek bude nejbližší zápas hraný ve formaci 4-3-3 a opět statická podívaná..

Reagovat
Lech

Reagovat
Pedro10

Není to tak zlé, ako sa hovorí.

Reagovat
dextroza_m

Škoda, že tam Patovi ta šance nespadla, rázem by byl hrdina... Branař "zázračně" nohou stihl vyrazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě Justinových 5 minut v prvním zápase zatím křídla mimo.

Změna mentality je patrná, souhlasím, ale projeví se jen když nám hoří za prdelí.

Jinak Nzonziho pohyb se nedá sledovat, ale líbil se mi, nebojí se to vzít na sebe, podpořít útok a jak jsem myslel, že je spolu s Danim neuvidíme, asi je nutnost.

LM neudělají ti lepší, ale ti méně špatní.

Reagovat
danko10

V Juventuse ich to snad uz ani nemoze bavit, pri pohlade na tu krypliadu superov. V zivote som sa tak netesil na koniec trenera, ako pri tomto pseudointelektualnom saboterskom zmrdovi bez stipky sebareflexie.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty na fóre

Reagovat
KillSwitch

ja sa tam vždy zabudnem registrovať

Reagovat
poz3n

Nemám nějaký extra bližší přehled, nicméně přijde mi, že Schick měl velice povedenou přípravu, ale paradoxně se do hry dostává ještě méně, než na jaře. Proč to tak je? Díky

Reagovat
Beči

Taky by mě to zajímalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko je základ, bezpodmínečně, jeho přínos Patrik nenapodobí ani zdálky, ale protože musí hrát, chodívá z křídla, kde to logicky není ono.

Museli bychom hrát 3-5-2, aby si zahrál více.

Osobně bych chtěl vidět 3-4-1-2 s Pastorem pod Edinem a Patrikem, klidně bez křídel, aspoň na části zápasu.

Reagovat
Snatus

A jaký je jeho přínos? Romu sleduji od příchodu Patrika, a přijde mi, že je dost přeceňovaný.

Reagovat
ttopi

12:19 Trenér Di Francesco si zlomil ruku

AS Řím včera doma jen remizoval s Atalantou 3:3 a po jedné z inkasovaných branek ztratil nervy trenér Eusebio Di Francesco. Ten udeřil do střídačky, zlomil si zápěstí a dnes ráno se podrobil operaci. (lequipe.fr)

Je tohle normální?

Reagovat
Alberto Aquilani

"Škoda, že si nerozbil hlavu," cit.

Reagovat
Pipo123

Nic nevydrzi

Reagovat
Alberto Aquilani

bohužiaľ, vydrží... stále je trénerom

Reagovat
smazaný uživatel

Na pána

Reagovat
Lech

To bylo po vstrelenem golu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dal dobré dvě šupy, čekal jsem podobnou zprávu

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty na foru

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Alberto Aquilani

Stále som sa úplne nespamätal z toho, čo som včera videl prvý polčas. A sklamaný som najmä z toho, čo čítam, predovšetkým od talianskych fanúšikov. V Ríme je to tak, že keď spravíš čokoľvek, príde jeden zlý zápas a už si najväčšia „pippa“ a nehral by si ani za Benevento. Monchi s Pallotom sú samozrejme najväčší diletanti. Roky sa nám vyčíta, že máme málo Talianov, a keď postavíme čisto talianske centrocampo tak ideme po jednom zápase posielať doprdele Cristanteho s Pellegrinim a vážne ideme plakať za Strootmanom? Za tým Kevom, ktorý na ihrisku vyzeral posledné 2 sezóny jak na kolieskových korčuliach a s operovaným mozgom Paris Hilton? Tu sa absolútne zas zabudlo na fakt, že sme minulú sezónu hrali takmer vo všetkých zápasoch podobne a tiež nás dokázali prehrať hocijaký somráci? Zabudlo sa na to, že skončili za Neapolom o 14!!! Bodov? O 14 bodov s Radjom a Kevinom a teraz za nimi po jednom zápase plačeme? Ako som písal už včera, to 4-3-3 vyzerá s Cristantem a Pellegrinim presne tak isto napiču ako to vyzeralo s Radjom a Kevinom. Za mňa je ale táto výmena úplne v poriadku, obom verím, ale nie pod hipsterom. Teda, možno aj pod hipsterom, ale to by musel upustiť od tej svojej taktiky.

Ad. Olsen. Musel som si včerajšie góly pustiť znova, aby som sa presvedčil, či som náhodou nepozeral na niečo iné. Za čo konkrétne sa teraz kritizuje a čo tam mal chytať? Obrana v pravidelných intervaloch prepadávala, nefungovalo spojenie so zálohou a úplne to dosrával tragický Manolas. Jeho tam 2-krát nechali v totálnom štichu a tu sa polemizuje nad tým, že mal vybehnúť? WTF? Nepomohlo by to ničomu, tie góly by dostal tak či tak. Jeho angažmán tu začína presne tak, ako Alissona. Ten bol tiež v tej jeho prvej sezóne za všetko kritizovaný, vypadlo sa s ním s Laziom aj s Lyonom, dostal čudný gól vo Viedni a tak. Ten bol tiež dlho „pippa“ až do zápasu s Atleticom. Takže IN OLSEN WE TRUST. Navyše úplne v pohode lapí vysoké lopty, dlhé lopty vie tiež dobre kopať. Že to pri malých domov pár krát zaškrípe nie je len jeho chyba, ale celkovo nefunkčného systému.

Každopádne, druhý polčas bol výborný. Dvojka De Rossi – Nzonzi vyzerala podľa mňa moc dobre. Nzonzi využívajúc svoju fyzickú silu to búral smerom dopredu, zatiaľ čo DDR vypĺňal hernou inteligenciou priestory vzadu. Tejto dvojke verím, že bude spolu dobre fungovať. A verím tomu, že Pellegrini dokáže jedného či druhého na tomto poste dobre nahradiť. On behať a makať vie, odoberať lopty tiež, čo ukázal napríklad na Nou Campe. Určite na tomto poste nebude horší ako v 4-3-3, a to isté aj Cristante, ktorý by navyše mal byť 1. alternatíva za Pastoreho. Ale poznáme hipstera, v piatok zas vybehneme so 4-3-3.

Ad. Pastore Jeho včerajší výkon oproti tomu z Turína jak nebe a dudy. Stále je čo zlepšovať, ale má 1+1, a mal tam ďalších niekoľko super akcií a dobrých lôpt. Jeho pohyb bol už neporovnateľne iný. Pôjde ešte hore.

Inak, veľmi ma prekvapil Florenzi. Z tých 2 zápasov náš zatiaľ najlepší hráč.

Reagovat
Pipo123

Talianskym fanúšikom jebe, to sú proste blázni, som včera o polčase čítal od fans AS ako je Manolas kopyto a mal by vypadnúť, no tých istých fans potom vidíš písať ako je Manolas boh a srdcom ríman, bolo to po góle na 3:3

Reagovat
KillSwitch

Manolas je v pohode to Fazia treba vymenit..uz je stary a pomaly

Reagovat
10

on byl někdy rychlej?

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale poziční hrou a čtením to vyrovnával a když je vzadu první Mano, stačilo by doběhnout za míčem, on včera stál nebo se je šoural.

Asi to budu brát jako poturnajovou opilost. Dani je taky po každém turnaji mimo.

Reagovat
Lech

o Florkovi se nepsalo vic co a jak? Doufam ze si neujebal vazy

Reagovat
KillSwitch

To by vyzeralo inak..vyskocilo mu koleno podla mna

Reagovat
danko10

Vraj siel dolu preventivne.

Reagovat
smazaný uživatel

Má to prý jen naražené, ale bude spočívat asi pár mačů. Daje Rick

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Olsena je třeba podržte, na to jeho vybíhání jsem nadával taky, protože vím, že to samé dělal Morgan a dostal kvůli tomu góly, které nemusel. Ale jinak není co kritizovat, snad jen kdyby rychleji dával balon nakrátko, ale jsme přemlsaní z Alissona. Se Savoranim půjde nahoru.

Flaco předvedl ve druhé půli, proč přišel. Když dostal zdopovědnost a prostor, namísto toho být utopený na křídle, byl v podstatě furt volný, neustále pro míč. Pár týdnů a bude kralovat.

Gasperini včera zavřel zálohu. DiFrancescův systém je jednouduchý na bránění, pokud nechodí ty příhry v rychlosti, pohybu a okamžitě. K tomu máme daleko. A za dané situace je jedno, kdo hraje mezzaly.

Florko se uklidnil a hraje dobře. Jsem za něho rád.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Mňa nemôže florenzi nikdy prekvapiť. Ani neviem kedy som ho videl hrať vyložene zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Stává se. Ale člověk ho prostě musí mít rád.

Reagovat
smazaný uživatel

V zápase padlo 48 střel, nejvíce od utkání Parma- Livorno v roce 2010.

Tuto statistiku ještě letos prákrát vylepšíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele