2. kolo
26.08.2018 20:30 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Chievo Verona 6:1

Parádní vstup do sezony se povedl Fiorentině. Fialky na Stadio Artemio Franchi přejely Chievo Verona 6:1. Střelecký účet zápasu otevřel Milenković, ale pravá kanonáda nastala až po změně stran, kdy další branky přidaly Gerson, dvakrát Benassi, Chiesa a Simeone.

Fiorentina vstoupila do nové sezony až tímto zápasem s Chievem. Před týdnem byl totiž kvůli tragické události na janovském mostě zápas se Sampdorií odložen. Od domácích se hodně čekalo a ti své fanoušky nakonec skutečně nezklamali.

Do zápasu doslova vlétli jako uragán a vedení se ujali po pouhých osmi minutách. Nikola Milenković z poměrně velké vzdálenosti jen tak nakopl balón na branku a shodou okolností se trefil přesně k tyči, kam golman Seculin nedosáhl. Chievo sice mohlo rychle srovnat, ale Stepińskiho hlavička se mezi tyče nevešla a o několik minut později stejný hráč opět nepřekonal Lafonta. Fiorentině se pak vyplatila trpělivá hra a těsně před koncem prvního poločasu zdvojnásobila své vedení. Nejprve Simeone zazdil obrovskou příležitost a při následné skrumáži před Seculinem Gerson z dorážky rozvlnil síť.

Chievo mělo před sebou těžkou šichtu a pokud chtělo ještě pomýšlet na dobrý výsledek, potřebovalo vstřelit kontaktní branku. Jenže stal se přesný opak. Už ve 49.minutě hlavou zvýšil na 3:0 Marco Benassi a o výhře Fialek už snad nikdo ani nepochyboval. Tím spíš, že Fiorentina nejenže zahazovala další šance, ale dvacet minut před koncem přidala čtvrtý zásah. Gerson si šikovně obhodil Radovanoviče a pak přihrávkou na zlatém podnose vybídl neomylného Chiesu.

Fly Donkeys nakonec dosáhli alespoň na kosmetickou úpravu výsledku. Po rohovém kopu si na přední tyč naskočil bývalý hráč Fialek Nenad Tomovič a svojí branku věnoval zesnulému kapitánovi domácích Davide Astorimu. Z branek to nakonec nebylo všechno. V nastavení zvýšil na 5:1 tečovanou ranou opět Marco Benassi a ani to nebylo ještě všechno. Po rychlé souhře s Eyssericem udělal tečku za zápasem Giovanni Simeone.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele