2. kolo
26.08.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SPAL jedinou trefou porazil Parmu

SPAL dokázal vyhrát u druhé utkání v řadě a má šest bodů. Opět rozhodla jediná trefa, o kterou se tentokrát postaral útočník Mirko Antenucci.

SPAL se pokoušel na domácí půdě ve Ferraře pokračovat v nastaveném trendu z prvního kola a k dispozici měl kromě podpory úžasných fanoušků také kompletní sestavu. Největší hrozbou pro soupeře v ní byli Antenucci, Petagna a Kurtić. Za Parmu nastoupili například Inglese, Grassi nebo Alves, zatímco Gervinho zůstal jen na lavičce.

První mnuty mnoho ofenzivní podívané nenabízely a většinou se oba brankáři nudili. Z velké části to bylo také dobrou prací obránců před nimi, takže žádnou větší šanci jsme neviděli. Až v 18. minutě si na centr z pravé strany naběhl domácí Missiroli a lehce trkl hlavou do míče. Až pohotový Sepe zklidnil hru.

SPAL byl v dalších momentech utkání aktivnějším týmem a Parma se vepředu trochu trápila. Z velké dálky to zkusil Barillà, Gomisovu branku však minul o opravdu velký kus. Ke konci první půle se SPAL hnal do dalších šancí, ale vše mu kazila hodně nepřesná koncovka. Lepší náladu mohli mít jeho fanoušci až po změně stran.

Pouhé čtyři minuty poté, co se obě jedenáctky vrátily z kabin, SPAL udeřil. Zprava se k centru dostal Lazzari a ve vápně se od protihráče odpoutal Mirko Antenucci. Krásně se do centru položil a volejem poslal balon za záda brankáře Sepeho - 1:0 pro domácí.

SPAL pokračoval v aktivní hře i po vstřelené brance, která naopak šance Parmy ještě ví utlumila. Ducali reagovali spíše větším počtem zákroků na hraně "zákona" či již za ní, pro což sudí Orsato neměl mnoho pochopení. Parma potřebovala riskovat, takže do hry naskočil zkušený rychlík Gervinho.

Bývalý hráč Arsenalu nebo AS Řím sice byl vidět u míče, ale mnoho nebezpečí sám připravit nedokázal. Parma málem vyrovnala v 90. minutě. Na pravé straně si počkal Inglese a po zemi prudce nacentroval na malé vápno a Ceravolovi scházely centimetry!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
FC Parma

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

az na to ze sa nehralo vo Ferrare ale v Bologni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele