2. kolo
27.08.2018 20:30 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Atalanta veze z Říma bod, domácí herně zklamali

Atalanta prohospodařila dvoubrankové vedení nad AS Řím a s domácími si body jen rozdělila. Ačkoli byla minimálně v první půli jasně lepším týmem, nakonec jí to na výhru nestačilo.

Atalanta má před sebou náročný duel v rámci předkola Evropské ligy, ale ještě před výletem do Kodaně se ekipa trenéra Gasperiniho musela soustředit na ligový duel. Ten také nepatřil k jednoduchým, protože na Orobici čekalo zaplněné Olimpico. První domácí zápas Vlků sliboval hodně vášnivou podívanou a na hrací ploše se od prvních chvil představili hráči jako Džeko, Ünder, Pastore, Pellegrini nebo Manolas s De Rossim.

Šanci dostal i mladý záložník Bryan Cristante, který ještě v loňské sezoně působil právě v Bergamu. Vidina následujícího klání s Kodaní přiměla trenéra Gasperiniho, aby trochu sáhl do úspěšné sestavy. Opory jako Rafael Tolói, Remo Freuler nebo Alejandro Gómez zůstaly jen na lavičce a prostor dostali Rigoni se Zapatou.

Utkání začalo pro Giallorossi naprosto fantasticky. A zejména pro kritizovaného Pastoreho, který začal na křídle. Dostal se k němu totiž pas od Ündera a Pastore jej patičkou prodloužil až k tyči! Atalanta prohrávala už ve druhé minutě.

I posila na druhé straně, Emiliano Rigoni, se snažil ihned prosadit. Míč mu namazal Kostas Manolas hrůzostrašným odkopem a Rigoni poslal balon jen těsně vedle tyče! Postupně se ale AS ze hry vytrácelo a Atalanta i v hodně změněné sestavě dominovala. Především po stranách kolem vápna mělo AS problémy.

Ty pak eskalovaly až do situace v 19. minutě. Nedůrazně bránící Římané opět propadli vzadu, míče se zmocnil Duván Zapata a mířil do tyče. Od ní se balon odrazil zpět do hřiště a dobíhající Timothy Castagne už měl snadnou úlohu.

Římané stále působili ospalým dojmem a Atalanta z toho vytěžila maximum. Kostas Manolas nezvládl sprinterský souboj s Duvánem Zapatou, který si s řeckým stoperem poradil. Navíc dokázal poslat balon do vápna a kolem procházející obránce Fazio na pohyb Rigoniho vůbec nereagoval - 2:1.

Římané pokračovali v nešťastném projevu bez života i nápadu, zatímco Atalanta působila hodně živě. Dokonce se jí ještě do konce první půle povedlo vstřelit další branku. Opět pozičně špatný Fazio pustil za svá záda Pašaliće s Rigonim a mladý Argentinec z úhlu propálil brankáře Olsena!

Hororový zápas ze strany Římanů pokračoval také po změně stran. Na hřišti se objevili Steven Nzonzi s Justinem Kluivertem místo Pellegriniho s Cristantem. Díky dvojici střídajících hráčů začalo být římské AS o něco nebezpečnější, ale stejně mu trvalo dalších 15 minut, než se to projevilo i gólově.

Celou akci začal v 60. minutě Edin Džeko zpracováním a posunutím míče do běhu na Florenziho. Římský univerzál se dostal s balonem až do zakončení a krásnou ranou propálil vše před sebou včetně brankáře Golliniho - 3:2 a Vlci měli ještě nějakou naději.

S blížícím se koncem utkání zoufalost AS stoupala a ani viditelné zlepšení nepomáhalo byť jen k bodu. Ani nasazení Patrika Schicka příliš nezměnilo, i když český reprezentant byl vidět u míče. Římané stále nedokázali překonat aktivní Atalantu a její napadání.

Vydřít remízový výsledek se povedlo až Kostasu Manolasovi. Ten sice neodehrál dobrý zápas, ale osm minut před koncem prodloužil Pastoreho pas do sítě a srovnal. A když v 85. minutě Patrik Schick nedokázal obhodit brankáře Golliniho, rozešly se oba týmy s bodem.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

Tady by to byly zlatý tři body..tip 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele