2. kolo
25.08.2018 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pjanić s Mandžukićem poslali Lazio domů bez bodů

Juventus Turín plní další úkol a Lazio Řím se domů vrací bez bodů. Stará dáma doma neinkasovala a sehrála utkání o poznání klidnější než v Chievu. O tři body se pro ni zasloužili Miralem Pjanić a Mario Mandžukić.

Juventus narazil na odvážného soupeře, který chtěl napravit dojmy z prvního kola, které se mu ne tak úplně povedlo. I od Juventusu ale fanoušci minule čekali víc. Dnes bylo na co se dívat, o což se postarali již oba trenéři. Domácí kouč Massimiliano Allegri nasadil kýženou trojici Ronaldo, Bernardeschi a Mandžukić, které ještě podporoval Pjanić. Hosté přijeli s Albertem, Milnkovićem-Savićem a Immobilem.

Začátky utkání byly hodně agresivní a živé. Senad Lulić vyslal do pokutového území Bianconeri zajímavý centr, který musel stahovat brankář Wojciech Szczesny. Domácí si museli v obraně dávat pozor, což ukázala 11. minuta. Před vápnem chyboval Bonucci a málem toho využil Lulić, který z druhého doteku pálil těsně vedle levé tyče.

Obvyklá kombinační hra Lazia rozdávala míče po směru Milinković-Savić - Alberto - Immobile. Posledně jmenovaný ale o chvíli později nezakončil správně. Ani Lazio nedávalo tak úplně v obraně pozor. Nejprve po přistrčení Ronalda pálil do tyče Bernadeschi. Balon se ale odrazil zpět do hřiště a akce pokračovala dalším nebezpečným centrem, jenže Ronaldo kupodivu nevyskočil tak vysoko.

Portugalská ikona vzbuzovala v obráncích soupeře dostatek respektu, což bylo vidět například z toho, že ji brání hned tři obránci. Ve 30. minutě už se Juventus dočkal. Po odvráceném centru Cancela se dostal míč na hranici vápna, kam si naběhl Miralem Pjanić. Zkušený záložník ukázal excelentní techniku a dopravil míč krásnou ranou do sítě - 1:0.

Ještě před odchodem do šaten se pokoušel další zajímavou a tvrdou ranou prosadit Cristiano Ronaldo, leč jeho snaha se nepotkala s úspěchem ani tentokrát. Druhá půle slibovala rovněž velmi zajímavou podívanou, tentokrát se gólově chtělo účastnit i Lazio.

Moc mu to ale nešlo. Naopak tempo hry diktoval Juventus. Pjanić zkoušel najít obloučkem za obranu Ronalda, ale do hry se včas vložil obránce Wallace. O chvíli později vystrašil hostující fanoušky také záložník Blaise Matuidi, jemuž rána nakonec nesedla ideálně. Centr Luliće na Luise Alberta sice hlavičkou skončil, jenže nepřesnou.

Moc úlevy fanoušci Biancocelesti nezažili ani ve chvíli, kdy šel ze hřiště Federico Bernardeschi. Místo něj se totiž začal s balonem mazlit Brazilec Douglas Costa. Nebezpečno ale bylo právě před bránou Thomase Strakoshy.

Portugalský obránce Joao Cancelo si poradil s obráncem na pravé straně, poté přihrál Ronaldovi, který druhým dotekem pálil na branku Lazia. Gólman Strakosha musel ukázat své reflexy, aby soupeře zastavil! Poslední dvacetiminutovka měla být pro Lazio šancí na skórování, jenže se trefil opět Juventus.

Hodně blízko byl Cristiano Ronaldo poté, co skvělý centr mladého beka Cancela prosvištěla i přes Strakoshu. Jenže Ronaldo byl o krok napřed, takže nezakončil. Místo něj doklepl míč do stě pohotový útočník Mario Mandžukić, který tím navýšil na 2:0 pro Starou dámu.

A Juventus byl nadále aktivní. Zejména obránce Cancelo prožil skvělý zápas. Právě ten tentokrát přihrával na Costu, který ale neměl dobrou pozici pro střelbu. O chvíli později se ještě do úniku dral Ciro Immobile, jenže byl až příliš dravý, čímž akci zastavil. Juventus si připisuje další důležité tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ronaldo spraví všetko pre to aby skóroval lebo začne nervóznieť. Každopádne tip 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Forza Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Mandzukic s Ronaldem se budou menit v zapase pozice LWA a CA podle potreby.

Chci videt jak jim to bude fungovat. Tohle by mohlo fungovat. Navic Mandzukic dokaze maknout i dozadu jako zaloznik. Doufam, ze Allegri to nenecha jako prvek prekvapenim.

Reagovat
Airus

Jenze Mario ma nejhorsi prihravku v celem Juve, Mandzukic neni Karim

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prostor si Mandzukic umi udelat pro spoluhrace a dozadu muze maknout a muze take vydechnout i na hrotu pri swap postu. Jsem zvedavy jenom jak tuhle variantu bude fungovat. Benzin maka, ale posledni 2-3 byl z formy. A tu aferku a nasledne vylouceni z repre melo urcite velkou dopad na nej. Rika se, ze kdyz ti to nejde v klubu, muzes se rozehrat zrovna o repre pauze.

Reagovat
Airus

A je to tady, Allegri se pokusi odesrat Dybalu protoze neni schopny vyuzit hrace co dokazou produkovat z poza 16ctky. S Ronaldem, Costou a Dybalou do sestnactky ani prakticky ani nemusime, ale radsi budeme mrdat mice na Mandzukice a doufat ze se od nej neco do brany odrazi... Koller style

Reagovat
Airus

Zatim Allegriho nejretardovanejsi tiskovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurs 9 na Lazio se musi. Dvakrat po sobe v Turine vyhrali tak proc ne znovu....Minule taky kazdy tipoval ze Inter vyhraje a jak to dopadlo. Historii se da proste verit.... ja osobne dal cistou 1 a vyplatilo se

Reagovat
valloire

3-0 Král 3. Je to tak prosté.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi spletl ligu a i hrace ne?

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
Zark

Po tomhle příspěvku jsi prostý spíše ty, hahaa. Tohle je Serie A, kamaráde, tady se 40gólovky nenosí.

Reagovat
valloire

Když dal Higuain nějaký goly, dá je i Cris.

Reagovat
Zark

nějaký góly dá i Immobile, Icardi nebo Milik, a to ani nemusí hrát v nejsilnějším týmu Itálie.

Reagovat
valloire

Tak on jich dá víc že jo....a i kdyby je nedal v lize tolik, nic se neděje, důležitá je LM. A tam je nasází. Připadá mi, žes ho asi nechtěl.

Reagovat
Zark

Chtěl, ale jen tě upozorňuju, že v Itálii mu ubude hattricků a trošku zapadne, jen krotím tvoje očekávání, jestli si chceš honit ego na Králi, tak se budeš muset trochu uskromnit, nebude už ani tolik na očích, ani tak probíraný jako dřív. Serie A je totiž soutěž pro muže.

Reagovat
valloire

Aha . Tak v Itálii stříleli útočníci vždycky míň gólů. I božský Zico jich dal kolem 20, i když to teda byl záložník, ale přestupoval v podobnejch letech a z brazilský ligy do Evropy. Jak to říkám cules, dát hattrick Levante není měřítko, takže se neboj, že nejsem v realitě. Tyhlety předzápasový tipy jsou samozřejmě nadsazený.

Reagovat
Zark

Tak v době, kdy byl Zico v itálii se hrálo taky největší catenaccio, to byl i Maradona tenkrát s 16 zásahy top scorer ligy. Teď už to není takové, padá více golu a hraje se útočněji, obrany nejsou co bývaly, ale stále mu to budou důslednějším bráněním stěžovat více než ve španělsku.

Já si od Ronalda slibuju celkem dost, a přestože nedal doposud gol, tak hraje dobře, oproti gonzalovi tam posun je, hlavně, aby absence golů neměla vliv na jeho psychiku. Nesouhlasím taky se všeobecným názorem, že Ronalda liga moc nezajímá, jak znám jeho profil, tak bude chtít být nejlepším střelcem jak v lize tak v LM a vyhrát, co se dá.

A možná by nebylo na škodu mu v zimě přivést Benzemu.

Reagovat
valloire

Benzína si klidně vemte .Ale vždycky se bude hrát v Itálii víc taktičtěji s důrazem na obranu než ve Španělsku, to je jasný. Alespoň tady je svět v rovnováze.

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Bellgarion

nejaky stream pls?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele