Serie A - souhrn 18. kola

20.12.2016, 22:45, aktualizováno 22.12.2016, 22:50
Komentáře a souhrny
Ve čtvrtek hrály v Itálii prim pozdní penalty. Bod takhle až v nastavení zachraňovaly celky Neapole a Pescary, AS Řím si zase touto cestou pojišťovalo vedení a druhou příčku. Cagliari přestřílelo Sassuolo. Inter porazil římské Lazio a dotáhl se na pohárové příčky. Poslední předvánoční kolo italské Serie A včera vykoplo dramatickým obratem Atalanty...

Città di Palermo - Delfino Pescara 1:1

22.12.2016 20:45

Góly: 33. Robin Quaison - 90+3. Cristiano Biraghi

Palermo nedokázalo navázat na senzační výhru z Janova a doma pouze remizovalo s Pescarou 1:1, přestože dlouho vedlo. Sicilany poslal do vedení už v prvním poločase krásnou brankou Quaison, ale v nastavení fauloval González a penaltu bezpečně proměnil Biraghi.

Až do 33. minuty se na Renzo Barbera odehrávala fotbalová nuda, během které sice domácí Palermo bylo lepším týmem, avšak ne natolik aby si vypracovalo byť jedinou šanci. Půlhodina odehraného času však přinesla změnu. Quaison se rozhodl při akci Palerma vzít vše na sebe, postoupil až k šestnáctce a parádní pumelenicí do šibenice nedal Bizzarrimu sebemenší šanci! Krásná Quaisonova branka však byla jediným světlejším okamžikem, jinak nezáživného poločasu.

Druhý poločas byl v mnoha ohledech lepší a zajímavější. Klíčový okamžik nastal v 66. minutě, kdy měl obrovskou příležitost Nestorovski. Kousek za hranicí malého vápna hlavičkoval těsně vedle a kdyby dal, mohlo být rozhodnuto. Pescara pochopila, že se s Palermem dá hrát a začala mít převahu. Vše gradovalo v závěrečných minutách. Nejprve rozvlnil síť Fornasier, ovšem jeho branka nebyla pro ofsajd uznána a to chybně! A jen o dvě minuty později se provinil faulem ve vlastním pokutovém území González, načež sudí Massa odpískal penaltu. Biraghi poslal Posavece na druhou stranu a srovnal na 1:1.

Delfíni navíc mohli celé utkání vyhrát. Memushaj si na prsou zpracoval pas za obranu a vypálil, byl však v úhlu a Posavec střelu dokázal zpacifikovat. Více už se v zápase nestalo, záchranářský duel tak končí smírem.

Více informací k zápasu

Turín FC - Janov CFC 1:0

22.12.2016 20:45

Góly: 49. Andrea Belotti

FC Turín doma dokázal ve vyrovnaném utkání udolat Janov 1:0 a zůstává v kontaktu s evropskými poháry. Jedinou trefu obstaral kanonýr Andrea Belotti. Nebylo to utkání, na které se dalo koukat. Velmi málo brankových příležitostí a natolik vyrovnaná partie diváky spíše nudila.

Jednu z mála příležitostí měl Cofie, který cpal balón do šestnáctky, kde ale dobře zasáhl Hart. Hosté se ještě drali za dorážkou, ale obrana Býků odolala. Bohužel to byla v prvním poločase jedna z mála šancí, kterou diváci na Stadio Olimpico vůbec viděli. Možná o něco aktivnější byli hosté z Janova, na kterých šlo hodně vidět, že chtějí odčinit nečekanou porážku s Palermem.

Druhý poločas byl v tomto ohledu na chlup stejný, s jednou výjimkou vstřeleného gólu. Jediná branka utkání přišla záhy po změně stran, Adem Ljajić rozehrál volný přímý kop natolik šikovně, že balón těsně před Lamannou spadl a Andrea Belotti ho tečoval do sítě - 1:0 pro FC Turín. Grifové se pokusili oživit hru příchodem Gakpého, ale příliš jim to nepomohlo.

O vyrovnanosti utkání svědčí statistika držení balónu po padesáti procentech, na ofsajdy to bylo 1:1 a také počet střel nebyl rozdílový. Turín vystřelil pětkrát, Janov čtyřikrát. Granata nejtěsnější vedení udržela a po třech zápasech bez vítězství zase naplno bodovala a v tabulce je osmá. Janov po šokující porážce s Palermem znovu padl a v tabulce si pohoršil na dvanácté místo.

Více informací k zápasu

AS Řím - Chievo Verona 3:1

22.12.2016 20:45

Góly: 45. Mohamed Salah, 52. Edin Džeko, 90+3. Diego Perotti - 37. Jonathan de Guzmán

AS Řím si připsalo poslední výhru roku 2016 na vlastní půdě. Po minulé porážce od Juventusu si Vlci spravili náladu a otočili utkání s Chievem, kterému nastříleli tři branky.

AS mělo šanci na reparát po nepovedeném utkání s Juventusem Turín a opíralo se o dobrou domácí formu. Proti bylo Chievo, které se pyšní výtečnou obranou, což často dělá Římanům problémy. Dnes nastoupili s okleštěnou sestavu bez De Rossiho, Ruie, Manolase nebo Perottiho.

Domácí AS bylo jasným favoritem a od prvních minut se pokoušelo tuto roli plnit. Jenže jeho akce byly kostrbaté a nepřesné. Tempo utkání spíše připomínalo trénink domácích a velké nasazení se v podání Vlků nedostavovalo. Hosté pečlivě bránili a spíše čekali na své šance. Jednu takovou spálil útočník Roberto Inglese, který provětral obranu Giallrossi.

Po patnácti minutách se Římané vrhli do útoku, když Stephan El Shaarawy udržel míč na hrací ploše a nahrál do vápna volnějšímu Emersonovi. Ten si všiml ve druhé vlně Džeka, jenže před ním si míč pro sebe ukradl Mohamed Salah. Po rychlé akci Bruna Perese se stejný hráč dostal k hlavičce, ale Egypťanovo zakončení mířilo hodně nad.

Obránci Chieva se celkem drželi, ale pár chyb přesto udělali. Jednu takovou mohl a chtěl potrestat El Shaarawy, jenže jeho postup byl zabržděn ztrátou míče. Nainggolanova rána z první už mířila hodně mimo bránu. Chybovali i domácí, když obránci AS nedokázali pokrýt pravou stranu vápna a spoléhali na schopnosti brankáře Szczesnyho. Jenže proti němu mířili dva protihráči! Naneštěstí pro Chievo ale rána De Guzmána nemohla být nebezpečnou.

AS dostalo šanci zahrávat standardní situaci kterou si vzal na starosti Radja Nainggolan. S jeho dělovkou si Sorrentino poradil spíše tak, že si bránil obličej a míč vyrazil. Nikdo z domácích hráčů se k němu ale včas nedostal. Bruno Peres z další standardky volil technické zakončení, jenže jeho kroucená střela zapadla těsně vedle tyče!

Zkušeného brankáře Sorrentina musely ruce hodně bolet také po ráně Edina Džeka, který po třiceti minutách konečně prolomil dlouhodobé obléhání brány hostí, ale zkušený veterán dokázal s vypětím všech sil míč vyrazil. Právě v té chvíli ale hosté nečekaně udeřili. Stačil k tomu jediný pořádný centr do vápna a neschopnost Bruna Perese pohlídat hráče v náběhu. Toho využil Jonathan De Guzmán, který hladce hlavou překonal brankáře Szczesnyho!

Domácí ale ještě do konce první půle vyrovnali. Dario Dainelli totiž fauloval opět kolem pokutového území Chieva a k rozehrávce přímého volného kopu se postavil mladý Ital Stephan El Shaarawy. Jeho poslední výkony se fanouškům ani trenérovi nelíbily, což mu ale bylo odpuštěno. Krásná Egypťanova rána totiž zapadla za záda Sorrentina a AS mělo naději na body - 1:1.

Dobře zakončený poločas AS nastartoval a zejména Stephan El Shaarawy se blýskl. Naběhl si na dlouhý pas, dostal se do vápna a i když o balon přišel, znovu jej dokázal vybojovat. Pak jej přes zmatenou obranu nahrál volnému Džekovi, který z metru do prázdné snad ani nemohl minout - 2:1.

Od té doby se AS v pohodě ubíralo směrem hostující brány, zatímco Chievo zase čekalo na svou šanci. Problém pro něj představoval dnes vynikající obránce Federico Fazio, který byl zkrátka všude. Po skrumáži ve vápně Chieva se k ráně dostal padající Nainggolan, jenže obránců na něj bylo příliš. Právě v době, kdy stadion skandoval jméno na lavičce sedícího Tottiho, se do samostatného úniku dostal Džeko. Brankář Sorrentino byl ale na místě.

Tak jako po krásné uličce od Perese na Džeka. V samém závěru byl ještě mladíkem Costou faulován ve vápně Diego Perotti a sudí Calvarese pískal pokutový kop! K němu se sám faulovaný hráč postavil a s chladnou hlavou jako vždy proměnil!

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Udinese Calcio 0:0

22.12.2016 20:45

Góly: -

Udinese dokázalo vyválčit v Janově cennou remízu, třebaže diváci se moc bavit nemohli. Ani jeden z týmů nedokázal překonat obranu svého soupeře, takže jsme se na stadionu Marassi dočkali jen remízy.

Sampdoria se chtěla s tímto rokem rozloučit určitě lépe. Měla k dispozici domácí prostředí, českého útočníka Schicka ve formě a úplnou sestavu. V ní jsme viděli Muriela, Linettyho, Škriniara, Puggioniho nebo kapitána Reginiho. Udinese vyrazilo do boje se Zapatou, De Paulem, Fofanou nebo brankářem Karnezisem. Jankto zůstal na lavičce stejně jako domácí útočník Schick.

Utkání bylo od začátku hodně živé a velkou šanci měla domácí Doria. I když trochu nechtěnou, protože po centru hostující obrana balon odvrátila na Fabia Quagliarellu, od něhož se balon odrazil těsně vedle tyče! To mohla být hodně kuriózní branka. Kdyby byla proměněna, určitě bychom se dočkali ještě lepšího tempa. Velkou nepříjemnost muselo řešit Udinese, kterému se už ve 13. minutě zranil klíčový záložník Emil Hallfredsson. Místo něho se do hry podíval zkušený tvůrce hry Sven Kums.

Doria kombinovala velmi dobře a rychle, jenže vše kazila ve finální fázi. Ta byla uspěchaná a nepřesná. Po třiceti minutách prošel jako nůž máslem obranou Zeber mladík Lucas Torreira, jenže z hranice vápna nepochopitelně pálil velký kus mimo! Celý první poločas zakončil hostující Seko Fofana nepřesným projektilem, se kterým nemohl mít brankář Puggioni žádné potíže.

Trenér Giampaolo věděl, že jeho útok potřebuje zlepšení. Vyslal proto na trávník mladíčka Schicka, kterému místo uvolnil ofenzivní záložník Bruno Fernandes. Také on se určitě chtěl víc ukázat, zvlášť, když se hrálo proti jeho bývalému klubu. Do první větší šance druhé půle se dostal zkušený veterán Fabio Quagliarella, jehož hlavička však brankáři Karnezisovi nenadělala žádné potíže.

Domácí útočník Fabio Quagliarella si o pár minut později zpracoval na prsa vysokou přihrávku a zprava mířil na zadní tyč. Karnezis jeho pokus vytěsnil na rohový kop, ze kterého už domácí neudeřili. Patrik Schick je stále častěji znám jako žolík, který umí dávat branky v samém závěru. Málem mu to vyšlo i dnes, když zakončoval technickou ranou. Ta však mířila těsně vedle.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SSC Neapol 3:3

22.12.2016 20:45

Góly: 51. Federico Bernardeschi, 69. Federico Bernardeschi, 82. Mauro Zárate - 24. Lorenzo Insigne, 68. Dries Mertens, 90+4. Manolo Gabbiadini

Strhující ofenzivní podívaná byla k vidění ve Florencii, kam zavítala Neapol. V utkání padlo celkem šest branek, po třech na každé straně! Nejvýraznější postavou Fiorentiny byl se dvěma góly a jednou asistencí Federico Bernardeschi, na straně hostí zase nepolapitelný Dries Mertens.

Neapol si v případě vítězství mohla pojistit třetí místo, takto ale o něj může přijít. Před pátým Milánem má dvoubodový náskok, avšak Rossoneri jedno odložené utkání s Boloňou k dobru. Fiorentina je po zisku jednoho bodu devátá.

Utkání rozhodně nezačlo opatrně a sudí Tagliavento vytasil dvě žluté karty už v rozmezí prvních tří minut. Hříšníci byli obránce Raúl Albiol a útočník Nikola Kalinić. Každopádně více ze hry měla aktivnější Neapol a na hře Fiorentiny šla citelně znát absence tvořivého záložníka Borjy Valera. Ve 25. minutě předvedl krásný fotbalový moment Lorenzo Insigne, jenž si daleko za šestnáctkou seběhl na střed a dokonalou ranou vymetl pravou šibenici domácí svatyně -1:0 pro Neapol. Za dalších deset minut se prosadil i Dries Mertens, ovšem branka nebyla pro ofsajd správně uznána.

Závěr prvního poločasu se nesl ve stejném duchu jako jeho začátek - opět v rozmezí tří minut uviděli žlutou kartu Pepe Reina a Olivera, brakář Neapole za penaltový faul, který ale rozhodčímu rozmluvil sám faulovaný Kalinić.

Fiorentina toho v prvním poločase moc nepředvedla, ovšem na začátku druhého poločasu se dočkala šťastného vyrovnání. Přímý kop Bernardeschiho změnil po teči natolik směr, že Pepe Reina nemohl absolutně nic dělat. Vyrovnávací trefa s Neapolí vůbec nezamávala a naopak ta si vzala vedení zpátky. Nejprve proti Mertensovu dobře zasáhl Olivera, ale o chvíli později zaváhal Tomovič a Mertens nekompromisně trestal! Belgický forvard tak potvrdil výtečnou střeleckou formu.

Ani Neapol se z této branky dlouho neradovala. Hned za minutu napřáhl ze střední vzdálenosti opět Bernardeschi a jeho pokus zapadl přesně k tyči! Viola se navíc dočkala senzačního obratu. Výborně hrající Bernardeschi vymyslel přihrávku pro Zárateho a ten bez problému překonal Reinu.

Domácí drželi nadějné vedení až do čtvrté minuty nastaveného času, kdy Salcedo nešikovně fauloval pronikajícího Mertense a sudímu nezbývalo nic jiného než odpískat pokutový kop. Tíhu okamžiku se na sebe rozhodl vzít Manolo Gabbiadini, jeho kop nebyl vůbec přesvědčivý a navíc Tatarusanu vystihl směr, utažená placírka však nakonec k tyči zapadla. Neapol tak remizovala na hřišti Fiorentiny 3:3, čehož později může využít AC Milán.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - US Sassuolo 4:3

22.12.2016 20:45

Góly: 14. Marco Sau, 62. Marco Borriello, 73. Diego Farías, 75. Diego Farías - 29. Claud Adjapong, 33. Lorenzo Pellegrini, 58. Francesco Acerbi (pen.)

O víkendu jsme viděli fantastický zvrat Palerma na půdě Janova a v posledním kole letošního roku se totéž povedlo Cagliari, které doma hrálo s oslabeným Sassuolem. Z hlediska bojů o záchranu šlo o velice důležité střetnutí, Sardiňané mají před osmnáctým místem už třináctibodový náskok.

Naopak zase o něco blíže sestupu je Sassuolo, které do 62.minuty vedlo na Cagliari už 3:1. Hosté začali aktivně, ale první šanci zápasu vychytal Rafael. Za další tři minuty už padla první branka a postarali se o ní domácí. Hlavičku Faríase ještě Consigli dokázal vyrazit, ale bezprostřední dorážku Marca Sau už chytit nemohl. Neroverdi rychle inkasovaná branka nepoložila a po půlhodině hry byl stav výsledku nerozhodný. Claud Adjapong si zaběhl za obranu a z poměrně ostrého úhlu překonal Rafaela - 1:1. A to nebylo všechno. Za chvíli si seběhl na střed s balónem u nohy Pellegrini a nepříliš razantní přízemní střelou dal na 2:1 pro Sassuolo.

Lorenzo Pellegrini se nakonec stal smolařem zápasu, neboť jen o minutu později, co vstřelil vedoucí gól, zbytečně fauloval a od sudího obdržel rovnou červenou kartu! Sassuolo tedy vedlo, ale šlo do početní nevýhody. Cagliari v prvním poločase přesilovku nezužitkovalo a ani začátek druhého poločasu nenasvědčoval tomu, že by domácí měli výsledek zvrátit. Zvláště když se v 59.minutě pískala penalta ve prospěch Sassuola. Verdikt sudího byl hodně přísný, Ragusa nejspíše faulován nebyl, ale Sardiňané protestovali marně.

Francesco Acerbi penaltu suverénně proměnil a Sassuolo bylo blízko vítězství. Cagliari ztrácelo dvě branky, ale pořád mělo dostatek času. Navíc se jim povedlo rychle snížit, balón do šestnátky dostal Borriello a přesnou ranou zdramatizoval vývoj utkání. Čtvrthodinu před koncem navíc napřáhl Diego Farías a srovnal na 3:3. Obrana Neroverdi se z těchto direktů nemohla vzpamatovat a nakonec inkasovala ještě jednou a znovu to obstaral parádní střelou ze střední vzdálenosti Diego Farías. Cagliari tak předvedlo fantastický obrat a uniká sestupovým příčkám.

Více informací k zápasu

Inter Milán - SS Lazio 3:0

21.12.2016 20:45

Góly: 54. Éver Banega, 56. Mauro Icardi, 65. Mauro Icardi

Inter Milán si na domácí půdě jasně poradil s římským Laziem a ještě od něj zvládl neinkasovat. První půle ještě neznamenala ani jednu branku, ale po změně stran se Inter prosadil hned třikrát. Velký podíl na tom mělo duo Banega - Icardi. Zkušený záložník si připsal první branku a jednu asistenci, zatímco kapitán Interu skóroval dvakrát.

Ozdravná kůra trenéra Pioliho začíná pořádně fungovat. Paradoxně to odnesl právě tým, v jehož službách se Pioli coby trenér zviditelnil. Až nečekaně hladce si jeho celek poradil s Laziem, které si kvůli prohře kazí Vánoce a komplikuje postavení v tabulce. Ciro Immobile tak dál čeká na ukončení svého střeleckého půstu, zatímco Icardi dál táhne Inter vstříc pohárům.

Od první minuty dostal v domácím dresu šanci na reparát například záložník Kondogbia, na hřišti se objevili i Ansaldi, Icardi, Candreva, Banega nebo Brozović. Lazio doufalo ve svého střelce Immobileho, vedle něhož se postavili Biglia, Milinković-Savić, de Vrij nebo Patric s Felipem Andersonem. Jako na sebe upozornil Lulić, s jehož pokusem si však brankář Samir Handanović poradil.

Mauro Icardi není kladivo do vápna nebo sobecký zakončovatel, což dokazuje neustále. Šance totiž umí pro své spoluhráče také připravovat. Vidět to bylo v 9. minutě, kdy našel lahůdkovým pasem nabíhajícího Ivana Perišiće, který však hlavou netrefil! Stejný hráč dělal obráncům Lazia neustále problémy a jeho průniky hosté jen těžko zastavovali. Hbitý Chorvat pak předložil balon Candrevovi, ale ten se nechal o míč obrat.

Ve 20. minutě se málem prosadil trápící se útočník Ciro Immobile a vše by dost možná vypadalo jinak. Jenže Inter se v případě nouze může spoléhat na skvělého brankáře jménem Samir Handanović, který vytasil neskutečný zákrok a zneškodnil italského kanonýra. Do práce pak musel také jeho oponent Federico Marchetti, který s vypětím všech sil zneškodnil ránu chorvatského záložníka Marcela Brozoviće. Jinak se ale ke konci poločasu mnoho zajímavého nedělo.

Inter dnes působil mnohem lepším dojmem a začal druhou půli mnohem lépe. To brzy neslo své ovoce. Mauro Icardi poslal pěkný centrovaný míč na kolegu Perišiče, který bohužel pro domácí minul! Icardi se ocitl v další akci, když hledal krajana Banegu, jenže celou akci zastavil pozorný kapitán Lazia Biglia. Deset minut po změně stran začalo být hostujícímu Laziu nevolno, když se k míči dostal nepříliš krytý Ever Banega a krásnou ranou z pětadvaceti metrů otevřel skóre utkání!

A aby se Lazio náhodou nedostalo do šancí, domácí Inter jej uzemnil další rychlou brankou jen dvě minuty po té první. K míči se na straně dostal bek Danilo D'Ambrosio, který poslal do vápna lahůdkový centr. Mauro Icardi si zkušeně pohlídal ofsajdovou linii a hlavou nedal brankáři Marchettimu šanci zasáhnout - 2:0 pro Inter.

Ever Banega je sice dlouhodobě kritizován a spojován s odchodem, ale dnes prožil skvělý večer. Ten ještě vyšperkoval dobře sehraným signálem. Argentinský záložník kopal standardní situaci, nahrávkou po zemi našel ve vápně Maura Icardiho a ten dostal míč povedenou ránou do sítě - 3:0 pro domácí a Laziu už bylo jasné, že dnešní výkon body znamenat nebude.

Lazio se muselo nadále bránit, když Mauro Icardi v pokusu o hattrick narazil na výtečného brankáře Marchettiho. Obrana Lazia se dnes moc nevyznamenala a mohla děkovat brankové konstrukci, kterou v závěru trefil dnes výborný Mauro Icardi. Inter tak dál pomýšlí na poháry, které se zase vzdalují Římanům.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Empoli FC 2:1

20.12.2016 20:45

Góly: 74. Franck Kessié, 90+4. Marco D'Alessandro - 51. Levan Mčedlidze

Empoli se podařilo vstřelit branku jako prvnímu týmu, ale nakonec mu ani vedení 1:0 nestačilo. V domácím dresu totiž dvacet minut před koncem srovnal Kessié a pár vteřin před konečným hvizdem hlavního arbitra dokonal smůlu Empoli D'Alessandro!

Atalantě se v pár posledních duelech nedařilo a zdálo se, že jí dochází dech. Nakonec ale situace možná nebude vůbec vážná, protože dnes večer hráči Orobici ukázali obrovskou vnitřní i kolektivní sílu. Empoli totiž ve druhém poločase krátce po změně stran dalo první branku, ale ani ta domácí celek nepoložila. Naopak domácí ukázali, že bojují až do závěrečného hvizdu, před nímž vstřelili vítěznou branku díky střídajícímu D'Alessandrovi.

V prvních minutách to vypadalo spíše na přátelské utkání dvou týmů, které už nemají o co hrát. Pár faulů a nepřesností, ale žádného většího vzrušení se diváci v Bergamu na stadionu Atleti Azzurri d'Italia nedočkali. Alejandro Gómez pálil z ostrého úhlu, jenže brankář Lukasz Skorupski s jeho zakončením počítal a vyrazil jej. Už v 17. minutě musel střídat zraněný obránce Costa, který byl nahrazen hostujícím Veselim.

Své pokusy o změnu skóre si připsali domácí hráči Gagliardini a Petagna, jenže brankář Skorupski si věděl rady vždy. A mladý záložník Atalanty Bergamo Roberto Gagliardini byl také mužem, který zakončoval nepříliš povedený první poločas dobrou a tvrdou střelou. Bohužel pro domácí, napálil jen obránce před sebou, takže do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Domácí Atalanta chtěla víc bodů a tak nevýrazného Jasmina Kurtiće nahradil talentovaný záložník Franck Kessié. Jako první však udeřili hosté. Po standardní situaci vložil nohu do dráhy míče Levan Mčedlidze a brankář Marco Sportiello byl bez šance! První větší šance hostí a hned z toho byl gól.

Atalanta byla trochu šokovaná a chvíli jí trvalo, než se dostala zpátky na nohy. V těchto fázích hry hosté hodně šetřili čas a až příliš zdržovali. Sudí domácí hráče uklidňoval, že jim vše vynahradí v nastaveném čase. A měl pravdu, což se hostům vymstilo. Ale postupně. Nejprve domácí dvacet minut před koncem srovnali stav utkání. Hosté trochu zaspali v obraně a po rychlé kombinaci se krásnou střelou k tyči prosadil mladík Franc Kessié - 1:1.

Deset minut poté střelec první branky mohl definitivně rozhodnout, jenže napálil míč jen do břevna! Od něj se balon odrazil k domácímu Pešićovi, který sice vystřelil, jenže namířil balon jen do brankáře Skorupskiho! Domácí se ale přesto dočkali. V 94. minutě se do pokutového území prohnal Franck Kessié, který hledal své spoluhráče. Hostující obrana míč nakonec neodvrátila, ač se snažila. K dorážce se dostal střídající Marco D'Alessandro, který se stal hrdinou - 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC17140336:1442
2.AS Řím18122439:1838
3.SSC Neapol18105340:2135
4.SS Lazio18104432:2134
5.AC Milán17103427:2033
6.Atalanta Bergamo18102627:2132
7.Inter Milán1893628:2130
8.Turín FC1884636:2728
9.ACF Fiorentina1876528:2427
10.Udinese Calcio1874724:2425
11.Chievo Verona1874719:2025
12.Janov CFC1865721:2223
13.UC Sampdoria1865721:2423
14.Cagliari Calcio1872927:4223
15.Bologna FC1755717:2220
16.US Sassuolo18521124:3317
17.Empoli FC18351010:2614
18.Città di Palermo18241216:3510
19.FC Crotone17231214:329
20.Delfino Pescara18161114:339
Zbývající zápasy
22.12. 20:45FC Crotone - Juventus FC
22.12. 20:45Bologna FC - AC Milán

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
Atalanta

Tak toto mi už nabudúce nerobte!

Reagovat
Largo

Na druhou stranu, měl jsi v tom všechny emoce ne? Lepší než nudit se celejch 90 minut

Reagovat
Lech

Reagovat
Atalanta

Veď som skoro dostal infarkt

Reagovat
Largo

TAK uz vis, co proziva fanousek AS kazdy (poharovy) utkani

Reagovat
Largo

Nejsme na tom tak špatně. Ale člověk si pak uvědomí, jak moc je Juventus nad zbytkem (nejen) italský ligy.

Reagovat
Emmett Brown

Slovami Rimskeho vlka: aj tak kokot z toho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Katastrofa, ale už ma to neprekvapuje, v týchto zápasoch pravidelne poserieme 2.polčas. Simone na tom musí zapracovať, ten team má potenciál, máme tam slušné pasáže kedy hráme dobre, ale individuálne chyby ako dnes Milinkovič nás vždy nalomia. Aj napriek tomu je táto sezóna skvelá, nečakal som po 18 zápasoch že budeme tak vysoko. FORZA LAZIO

Reagovat
Inter Eterno Amore

máme trošku víťaznú šnúru .. chcelo by to takto od nového roka nadviazať hneď a aspoň 10 W po sebe ako to mala Philly

Reagovat
Votas

4 body na Lazio, 3 zápasy po sobě čistý konto, Icardi nakročený k 25+ sezóně, před náma Udine, Chievo, Palermo, Pescara...člověk by chtěl být skoro optimista...to by ale nesměl fandit Interu na přelomu roku.

Reagovat
cizinec

pššt...

Reagovat
Deki

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně vy skor těžké zápasy zvládnete, kde i lenochodi zahrajou, ale s Chievem Pescarou až se jim zrovna nebude chtít to bude o dost horší

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvom polcase som necakal, ze by sme mohli bodovat, za vyhru som preto velmi rad.

Icardi opat potvrdil, ze je extratrieda, skoda ze neposadzil hattrick.

mame 3 krat po sebe ciste konto, v januari by mali odist niektori hraci, teda urcite odidu, doplnil by som bekov. Som zvedavy co bude s Kondom, dnes to bol jeho lepsi zapas.

celkom tu stratu na europu stahujeme, dufam, ze to vydrzi co najdlhsie.

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a Gabigola miluju fanusikovia. Za tych 5 minut si myslim, ze dobry dojem zanechal.

Reagovat
Pipo123

Inak ešte jedna vec, Immobile hrôza, to je už 3-4 zápas za sebou kde strácal lopty, prehrával súboje, ak mal šance tak to nevyužil. Možno by nebolo zlé tam skúsiť Djordjeviča.

Reagovat
smazaný uživatel

uplne mu odisla forma cirovi

Reagovat
Pipo123

No práve a to mi trošku vadí že ho tréner neposadí, tak isto ako Marchettiho, ten tam dnes zase bol na hovno

Reagovat
Pipo123

Simone to dobre povedal, ze musime lepsie zvladat 2. Polcas. 18 zapasoch sme dostali 21 golov, az 18 golov sme dostali v druhom polcase. Je co zlepsovat

Reagovat
CubONE

WTF Inter, kurva.

Reagovat
Alberto Aquilani

bola to otazka času... lazio nato nemá, čím skor spadnu, tym lepšie

Reagovat
Pipo123

Kam spadnu ? EL musime uhrat, to bol ciel pred sezonov

Reagovat
Pipo123

U

Reagovat
Alberto Aquilani

do pekla... inak si ani nepametam, že som toto písal

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Nuno čomes

Forza Inter

Reagovat
Bandita_Harry

A čo s Jovetićom? ide preč v januári?

Reagovat
cink

Na 90℅

Reagovat
Votas

už ani nebývá nominovanej na zápasy...určitě se ho budou snažit někam prostřelit. Ideálně bych to viděl na Čínu, protože ti jediní zaplatí cash

Reagovat
Bandita_Harry

Hej to som si všimol len som nevedel či tam nieje nejaké zranenie to by bola škoda do činy je ešte mladý v Partizane to bol megatalent moc to nenaplnil teda v Bundeslige by sa možno chytil v nejakom priemernom klube

Reagovat
10

to by bylo docela smutný zakončení relativně smutný kariéry

Reagovat
Votas

tak já to beru z pohledu Interu...pro něj by samozřejmě byla nejlepší na nakopnutí Viola, ale s tou máme vztahy pod bodem mrazu. Jediná šance je přes Badelje, že by si vydupal Inter a jinam nechtěl, tak my bysme jim poslali Joveho, protože cash nemáme...to by mohlo být win-win. Jinak ale pro něj fakt moc zelenejch pastvin nevidím. V bundeslize by se se svým pohybem ala Cassano po roční bungapárty moc asi nechytil. A není to velkej silovej černoch, aby se za něj platil z majlant z Anglie...ale u nás i u Pioliho evidentně skončil, což je strašná škoda...zrovna jeho sem si dlouho přál a hrozně jsem chtěl, aby se prosadil.

Reagovat
Pipo123

U neho je problem aj ten plat, verim ze viac klubov v SA by mu dalo sancu, ale to by musel polavit trosku

Reagovat
Votas

přesně...snad právě Viole by šel na ruku víc, než jinýmu týmu, ale oni si to zas jedou proti Interu hodně konfrontačně, takže to nebude jednoduchý vyjednávání... no bude to s ním ještě těžký

Reagovat
10

Mě přijde, že už ho to ani moc nebaví, takže třeba na tu Čínu čeká...ve Viole by se mohl probudit, Corvino ho miluje, ale ten plat bude problém, jak píše Pipo.

Reagovat
10

každopádně je to škoda

Reagovat
Bandita_Harry

Hostovacka do Partizanu zaplatíme 10% platu a po sezóne sa vráti trikrát lepší

Reagovat
Pinturicchio

A to kdo ví, jestli tam neskončí i Pastore.

"Javier Pastore má poslední dobou v Paříži neustále nějaké zdravotní problémy a možná i proto jeho zástupce podle Canal+ začíná hledat alternativu. Argentinský playmaker by mohl přestoupit již začátkem roku 2017, a to nejspíš do Číny."

Ty vole, takoví plejeři.

Reagovat
10

tjn, možná hráči, který jsem chtěl do Juve nejvíc...a takhle dopadli

Reagovat
Pinturicchio

Obrovská škoda, no.

Číňany nepřeplatíme, ale kdyby na přestup do Juve zatlačil sám Pastore, který by se mohl chtít vrátit do Itálie (tuším o tom i mluvil), tak bychom ho mohli zkusit, což? Kdyby to zvládl, tak na LCM super (v PSG hrál tuším na RCM).

Reagovat
Airus

To je zase fotbalová destinace

Reagovat
Airus

už vám má zase číná vytrhávat trn z paty?!

Reagovat
smazaný uživatel

Me se to libilo. I v tom prvnim polocase kdy to moc neslo tak slo videt ze se snazime hrat. Libil se mi kondo, icardi je neskutecnej.... a i ten barbosa dostal jen 5 min ale i tak nebyl nasrany ale chtel se co nejvic ukazat. Bych ho chtel videt nekdy videt v tom 352 vedle icardi

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Jajinek

Pojďme být aspoň na Vánoce optimisti...

Na Evropu ztrácíme 2 body...na LM dva zápasy...to je naprosto neuvěřitelné.

Ten tým tu kvalitu má, zejména dopředu. Mauro je letos v Itálii v útoku jednička a aspoň v něčem jsme první. Až se uzdravím Medel a bude alternovat s Mirandou na stoperu a pokud by se sehnal ještě nějaký kvalitní krajní bek.... a poslal pryč Nagatomo a Jovetič, tak bychom se na jaře o něco v tabulce mohli pokusit.

Reagovat
Komat

Souhlas. Jen bych k Nagatonovi a Jovetičovi přidal ještě Ranocchiu. Toho opravdu v sestavě vidím nerad už několik let.

Jovetič je zvláštní případě. Z dob ve Fiorentině jsem si ho dost oblíbil a v Interu si od něj sliboval víc. Pro mě nepochopitelné, jak mohl takhle zapadnout. Přitom po přestupu měl docela slibný nástup. Je ho škoda...

Gabigol je pro mě další záhada. Kde se stala chyba, že se dá přes 20 miliónů EUR za hráče, co pak pořádně ani nenastoupí? Jsem zvědav, jak to s ním bude dál.

Reagovat
Airus

Ta Gabigolova petiminutovka proti Laziu byla přitom solidní

Reagovat
smazaný uživatel

aky vyznam ma vobec hrat pre talianske timy EL ked aj tak tie zapasy predavaju

Reagovat
smazaný uživatel

Zisky z predaja

Reagovat
Pipo123

come riporta Lazio Page, solo Cagliari, Crotone, Palermo (21) e Pescara (20) hanno subito più gol della Lazio (18) nei secondi tempi del campionato di Serie A.

3 inkasované góly v prvom polčase a 18 v druhom, tam sa ukazuje tá nekvalita a slabá koncentrácia, ak nedáme gól v prvom polčase tak na 90% zápas prehrajeme

Reagovat
pistacik11

Alebo slabšia fyzička

Reagovat
Pipo123

Skôr problém v hlave, keď dostanú gól tak sa vždy zosypú, proti Fiorentine sme viedli 2:0, hrali dobre, potom dala Fiorentina gól a začali sme len odkopávať lopty a čakali na koniec zápasu. Nečakám že budeme lepší než Juve, AC, Inter, AS na to ani nemáme hráčov, ale vždy keď sme dostali gól tak sme nevedeli reagovať a úplne sa rozsypali. Lepšie kluby hrajú rozumne a postupne gradujú svoj výkon, my zase prestrelíme 1. polčas kde máme nejaké šance a potom v druhom totálne odpadneme.

Reagovat
pistacik11

Tak ono keď už nohy nevládzu, príde strata koncentrácie a potom individuálne chyby. V tom ja vidím hlavný rozdiel, prečo tie lepšie kluby dokážu s rastúcimi minútami gradovať svoj výkon. Proste ubehajú súpera. Keď ktomu pridáš schopnosť " behá lopta a súper, nie my" tak máš 90% vyhraty zápas

Reagovat
FuckT

Fuj, to co bolo vcera. Prvy krat v zivote chlastam pravu rusku vodku, miesam to s pivom a 12 rocnym rumom s kamaratovym otcom na firme, kamarat na sracky rozbity lezi holy medzi chlapskym a zenskym hajzlom v kumbale, ja uz tiez zacinam upadat na koncentracii, cesta domov uz ani neviem odkial vcelku velka zahada (dufam, ze som neogrcal auto, az nejako podozrivo sa citim v pohode) Veru, rano (pred asi 5 minutami) som sa sameho seba pytal, ze co sa to kurva stalo a kde to som, a preco je vonku tma a tak dalej, ale ked som uvidel ten vysledok tak az potom som si uvedomil, ze moje otazky su dost mimo, co sa to tam kurva stalo?

Reagovat
olis

kym si neosral vlakovu stanicu a nebehal si po nej holy tak je dobre (nie mne sa to nestalo )

Reagovat
smazaný uživatel

jasne

Reagovat
pistacik11

heh presne kvoli takym to pripadom sa snazim vyhybat alkoholu, zial neuspesne, ale co uz aspon je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Kiez by aspon s takym anasadenim ako dnes, hrali stale. Radja na poste, kde je pre muzstvo najuzitocnejsi. El Shaarawy tiez konecne v zaklade. Pacilo sa mi to

Uz tu chyba len zhodnotenie monstruozneho teplosa, tento odbornik odbornikov to urcite vidi inak

Reagovat
Alberto Aquilani

vysad lieky

Reagovat
jany kozak

to je tusim prvykrat odkedy si tu ze si pochvalil AS

Reagovat
Alberto Aquilani

vtedy sú Vianoce, Vianoce, Vianoce a celý svet sa zrazu šťastím, šťastím ligoce

Reagovat
papanegra

Patrik nedal gol ? jakto ?

Reagovat
ryzskej

Jankto? *

Reagovat
olis

druhy zapas po sebe tri inkasovane goly, zas to flakaju, hanba

Reagovat
mastakillah

Maksimovič bída. Dohrát zápas Vlad, tak trojku nedostaneme

Reagovat
olis

tiez si myslim, Sarri ho nechava sediet asi pravom, no ale aj utok bol katastrofalny, v prvej polke a vlastnej aj v druhej tam bolo v obrane Fiore velmi vela dier, dalo sa to vyuzit ovela lepsie

Reagovat
Pipo123

8 bodov na Juve, to musíme v druhej polovici sezóny dať

Reagovat
olis

este to moze byt 14

Reagovat
Pipo123

14 ?

Reagovat
olis

sak ano, Juve ma odohratych len 17 zapasov, do polky budu este dva hrat a vy 19. kolo mozete prehrat, teoreticky to moze byt 14 bodov

Reagovat
Pipo123

Boha jeho nestraš tu, proti Crotone snad neprehráme

Reagovat
olis

po tomto kole vidim zase vsetko negativne, sorry

Reagovat
Pipo123

Nič sa neboj, AS dostane výprask od ponorky a zosypú sa, Juve dostane od Porta a tiež sa zosype, takže my uhráme prvé miesto a vy druhé celkovo uhráme 88 bodov

Reagovat
Inter Eterno Amore

88 najkrajšie číslo .. chcelo by to návrat Inlera do ITA

Reagovat
ryzskej
Reagovat
cink

Reagovat
JimBob

Kalinič

Reagovat
Filipow

ve 4 z 8 zápasů padl gól v 90'+.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Perotti to je "magor"

Reagovat
db18

Reagovat
Alberto Aquilani

Včera najmä v 2. polčase výborný výkon. Kto to tu zas tliachal za nezmysli, že Spal má len jednu schému "Jebni to na Salaha a modli sa čo sa stane"??? Práve naopak, ten tím je pod ním variabilný. Prispôsobuje ho aktuálnemu stavu a aj súperovi. Včera konečne výborný Faraon. Strootman bez De Rossiho pôsobil jak nový hráč, toto by mohlo byť zaujímavé riešenie aj do budúcna, Kevovi to sedí oveľa viac ako keď sa tliacha niekde na krídle.

Peres dostáva od fanúšikov strašnú čočku. Samozrejme, spravil veľkú chybu a hrá za očakávaniami. Každopádne, to neustále pískanie naňho a zdrbávanie na sociálnych sieťach mi príde prehnané. Do toho gólu hral dobre, pak spravil tú chybu, ľudia naňho pískali a prestal si veriť. Do druhého polčasu však vybehol už opäť dobre. To je IMO celkom pozitívny signál, že sa z toho neposral.

Fazio v týchto zápasoch neuveriteľne kraluje, on neprehral jediný hlavičkový súboj. Toninovi Rudigerovi zas tá pozícia viac z kraja, kedy sa aj rád vysúva dopredu neskutočne pasuje.

Vrásky mi robí opäť trochu Džeko. Včera toho opäť dosť zadrbal a gól dal len s veľkým šťastím, snád sa po novom roku opäť nakopne.

TREBA POSILNIT CEZ ZIMU KURVA!!!

Reagovat
Pipo123

Tiež som to včera písal že Strootman bez De Rossiho hral lepšie, myslíš že je čas aby De Rossi išiel preč ? Ten jeho plat by spravil miesto pred dvoch dobrých hráčov

Reagovat
Alberto Aquilani

ja som romantik, takže by som chcel, aby u nás ukončil kariéru.

Reagovat
Largo

Reagovat
Airus

http://www.blackwhitereadallover.com/2016/12/23/14068548/juventus-vs-milan-bwrao-starting-lineup-vote-results

Hrozně se mi líbí ta podpora pro Sturara a hlavně Ruganiho Forza Juve! Ale čekám že to Allegri z trucu poskládá úplně jinak

Reagovat
FuckT

Vcera Fiorentina luck lvl 41800, jebem na to, Gabbiadini sa tesil z golu, som si myslel, ze mam halucinacie zas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele