18. kolo
20.12.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta v závěru otočila utkání s Empoli

Empoli se podařilo vstřelit branku jako prvnímu týmu, ale nakonec mu ani vedení 1:0 nestačilo. V domácím dresu totiž dvacet minut před koncem srovnal Kessié a pár vteřin před konečným hvizdem hlavního arbitra dokonal smůlu Empoli D'Alessandro!

Atalantě se v pár posledních duelech nedařilo a zdálo se, že jí dochází dech. Nakonec ale situace možná nebude vůbec vážná, protože dnes večer hráči Orobici ukázali obrovskou vnitřní i kolektivní sílu. Empoli totiž ve druhém poločase krátce po změně stran dalo první branku, ale ani ta domácí celek nepoložila. Naopak domácí ukázali, že bojují až do závěrečného hvizdu, před nímž vstřelili vítěznou branku díky střídajícímu D'Alessandrovi.

V prvních minutách to vypadalo spíše na přátelské utkání dvou týmů, které už nemají o co hrát. Pár faulů a nepřesností, ale žádného většího vzrušení se diváci v Bergamu na stadionu Atleti Azzurri d'Italia nedočkali. Alejandro Gómez pálil z ostrého úhlu, jenže brankář Lukasz Skorupski s jeho zakončením počítal a vyrazil jej. Už v 17. minutě musel střídat zraněný obránce Costa, který byl nahrazen hostujícím Veselim.

Své pokusy o změnu skóre si připsali domácí hráči Gagliardini a Petagna, jenže brankář Skorupski si věděl rady vždy. A mladý záložník Atalanty Bergamo Roberto Gagliardini byl také mužem, který zakončoval nepříliš povedený první poločas dobrou a tvrdou střelou. Bohužel pro domácí, napálil jen obránce před sebou, takže do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Domácí Atalanta chtěla víc bodů a tak nevýrazného Jasmina Kurtiće nahradil talentovaný záložník Franck Kessié. Jako první však udeřili hosté. Po standardní situaci vložil nohu do dráhy míče Levan Mčedlidze a brankář Marco Sportiello byl bez šance! První větší šance hostí a hned z toho byl gól.

Atalanta byla trochu šokovaná a chvíli jí trvalo, než se dostala zpátky na nohy. V těchto fázích hry hosté hodně šetřili čas a až příliš zdržovali. Sudí domácí hráče uklidňoval, že jim vše vynahradí v nastaveném čase. A měl pravdu, což se hostům vymstilo. Ale postupně. Nejprve domácí dvacet minut před koncem srovnali stav utkání. Hosté trochu zaspali v obraně a po rychlé kombinaci se krásnou střelou k tyči prosadil mladík Franc Kessié - 1:1.

Deset minut poté střelec první branky mohl definitivně rozhodnout, jenže napálil míč jen do břevna! Od něj se balon odrazil k domácímu Pešićovi, který sice vystřelil, jenže namířil balon jen do brankáře Skorupskiho! Domácí se ale přesto dočkali. V 94. minutě se do pokutového území prohnal Franck Kessié, který hledal své spoluhráče. Hostující obrana míč nakonec neodvrátila, ač se snažila. K dorážce se dostal střídající Marco D'Alessandro, který se stal hrdinou - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bergamo neprohraje 2 zápasy v řadě doma vypsaný jako favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední době nějak často vyhrávají favorité v posledních minutách .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele