18. kolo
22.12.2016 20:45 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - US Sassuolo 4:3

O víkendu jsme viděli fantastický zvrat Palerma na půdě Janova a v posledním kole letošního roku se totéž povedlo Cagliari, které doma hrálo s oslabeným Sassuolem. Z hlediska bojů o záchranu šlo o velice důležité střetnutí, Sardiňané mají před osmnáctým místem už třináctibodový náskok.

Naopak zase o něco blíže sestupu je Sassuolo, které do 62.minuty vedlo na Cagliari už 3:1. Hosté začali aktivně, ale první šanci zápasu vychytal Rafael. Za další tři minuty už padla první branka a postarali se o ní domácí. Hlavičku Faríase ještě Consigli dokázal vyrazit, ale bezprostřední dorážku Marca Sau už chytit nemohl. Neroverdi rychle inkasovaná branka nepoložila a po půlhodině hry byl stav výsledku nerozhodný. Claud Adjapong si zaběhl za obranu a z poměrně ostrého úhlu překonal Rafaela - 1:1. A to nebylo všechno. Za chvíli si seběhl na střed s balónem u nohy Pellegrini a nepříliš razantní přízemní střelou dal na 2:1 pro Sassuolo.

Lorenzo Pellegrini se nakonec stal smolařem zápasu, neboť jen o minutu později, co vstřelil vedoucí gól, zbytečně fauloval a od sudího obdržel rovnou červenou kartu! Sassuolo tedy vedlo, ale šlo do početní nevýhody. Cagliari v prvním poločase přesilovku nezužitkovalo a ani začátek druhého poločasu nenasvědčoval tomu, že by domácí měli výsledek zvrátit. Zvláště když se v 59.minutě pískala penalta ve prospěch Sassuola. Verdikt sudího byl hodně přísný, Ragusa nejspíše faulován nebyl, ale Sardiňané protestovali marně.

Francesco Acerbi penaltu suverénně proměnil a Sassuolo bylo blízko vítězství. Cagliari ztrácelo dvě branky, ale pořád mělo dostatek času. Navíc se jim povedlo rychle snížit, balón do šestnátky dostal Borriello a přesnou ranou zdramatizoval vývoj utkání. Čtvrthodinu před koncem navíc napřáhl Diego Farías a srovnal na 3:3. Obrana Neroverdi se z těchto direktů nemohla vzpamatovat a nakonec inkasovala ještě jednou a znovu to obstaral parádní střelou ze střední vzdálenosti Diego Farías. Cagliari tak předvedlo fantastický obrat a uniká sestupovým příčkám.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele