18. kolo
22.12.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Udinese jede z Janova s bodem

Udinese dokázalo vyválčit v Janově cennou remízu, třebaže diváci se moc bavit nemohli. Ani jeden z týmů nedokázal překonat obranu svého soupeře, takže jsme se na stadionu Marassi dočkali jen remízy.

Sampdoria se chtěla s tímto rokem rozloučit určitě lépe. Měla k dispozici domácí prostředí, českého útočníka Schicka ve formě a úplnou sestavu. V ní jsme viděli Muriela, Linettyho, Škriniara, Puggioniho nebo kapitána Reginiho. Udinese vyrazilo do boje se Zapatou, De Paulem, Fofanou nebo brankářem Karnezisem. Jankto zůstal na lavičce stejně jako domácí útočník Schick.

Utkání bylo od začátku hodně živé a velkou šanci měla domácí Doria. I když trochu nechtěnou, protože po centru hostující obrana balon odvrátila na Fabia Quagliarellu, od něhož se balon odrazil těsně vedle tyče! To mohla být hodně kuriózní branka. Kdyby byla proměněna, určitě bychom se dočkali ještě lepšího tempa. Velkou nepříjemnost muselo řešit Udinese, kterému se už ve 13. minutě zranil klíčový záložník Emil Hallfredsson. Místo něho se do hry podíval zkušený tvůrce hry Sven Kums.

Doria kombinovala velmi dobře a rychle, jenže vše kazila ve finální fázi. Ta byla uspěchaná a nepřesná. Po třiceti minutách prošel jako nůž máslem obranou Zeber mladík Lucas Torreira, jenže z hranice vápna nepochopitelně pálil velký kus mimo! Celý první poločas zakončil hostující Seko Fofana nepřesným projektilem, se kterým nemohl mít brankář Puggioni žádné potíže.

Trenér Giampaolo věděl, že jeho útok potřebuje zlepšení. Vyslal proto na trávník mladíčka Schicka, kterému místo uvolnil ofenzivní záložník Bruno Fernandes. Také on se určitě chtěl víc ukázat, zvlášť, když se hrálo proti jeho bývalému klubu. Do první větší šance druhé půle se dostal zkušený veterán Fabio Quagliarella, jehož hlavička však brankáři Karnezisovi nenadělala žádné potíže.

Domácí útočník Fabio Quagliarella si o pár minut později zpracoval na prsa vysokou přihrávku a zprava mířil na zadní tyč. Karnezis jeho pokus vytěsnil na rohový kop, ze kterého už domácí neudeřili. Patrik Schick je stále častěji znám jako žolík, který umí dávat branky v samém závěru. Málem mu to vyšlo i dnes, když zakončoval technickou ranou. Ta však mířila těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové čutálisti z Udine ,když jste vyhráli na Bergamu, tak by neměl být problém vyhrát na Sampdorii- nebo to bylo vše jinak??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele