18. kolo
22.12.2016 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Římské AS otočilo utkání s Chievem a slaví tři body

AS Řím si připsalo poslední výhru roku 2016 na vlastní půdě. Po minulé porážce od Juventusu si Vlci spravili náladu a otočili utkání s Chievem, kterému nastříleli tři branky.

AS mělo šanci na reparát po nepovedeném utkání s Juventusem Turín a opíralo se o dobrou domácí formu. Proti bylo Chievo, které se pyšní výtečnou obranou, což často dělá Římanům problémy. Dnes nastoupili s okleštěnou sestavu bez De Rossiho, Ruie, Manolase nebo Perottiho.

Domácí AS bylo jasným favoritem a od prvních minut se pokoušelo tuto roli plnit. Jenže jeho akce byly kostrbaté a nepřesné. Tempo utkání spíše připomínalo trénink domácích a velké nasazení se v podání Vlků nedostavovalo. Hosté pečlivě bránili a spíše čekali na své šance. Jednu takovou spálil útočník Roberto Inglese, který provětral obranu Giallrossi.

Po patnácti minutách se Římané vrhli do útoku, když Stephan El Shaarawy udržel míč na hrací ploše a nahrál do vápna volnějšímu Emersonovi. Ten si všiml ve druhé vlně Džeka, jenže před ním si míč pro sebe ukradl Mohamed Salah. Po rychlé akci Bruna Perese se stejný hráč dostal k hlavičce, ale Egypťanovo zakončení mířilo hodně nad.

Obránci Chieva se celkem drželi, ale pár chyb přesto udělali. Jednu takovou mohl a chtěl potrestat El Shaarawy, jenže jeho postup byl zabržděn ztrátou míče. Nainggolanova rána z první už mířila hodně mimo bránu. Chybovali i domácí, když obránci AS nedokázali pokrýt pravou stranu vápna a spoléhali na schopnosti brankáře Szczesnyho. Jenže proti němu mířili dva protihráči! Naneštěstí pro Chievo ale rána De Guzmána nemohla být nebezpečnou.

AS dostalo šanci zahrávat standardní situaci kterou si vzal na starosti Radja Nainggolan. S jeho dělovkou si Sorrentino poradil spíše tak, že si bránil obličej a míč vyrazil. Nikdo z domácích hráčů se k němu ale včas nedostal. Bruno Peres z další standardky volil technické zakončení, jenže jeho kroucená střela zapadla těsně vedle tyče!

Zkušeného brankáře Sorrentina musely ruce hodně bolet také po ráně Edina Džeka, který po třiceti minutách konečně prolomil dlouhodobé obléhání brány hostí, ale zkušený veterán dokázal s vypětím všech sil míč vyrazil. Právě v té chvíli ale hosté nečekaně udeřili. Stačil k tomu jediný pořádný centr do vápna a neschopnost Bruna Perese pohlídat hráče v náběhu. Toho využil Jonathan De Guzmán, který hladce hlavou překonal brankáře Szczesnyho!

Domácí ale ještě do konce první půle vyrovnali. Dario Dainelli totiž fauloval opět kolem pokutového území Chieva a k rozehrávce přímého volného kopu se postavil mladý Ital Stephan El Shaarawy. Jeho poslední výkony se fanouškům ani trenérovi nelíbily, což mu ale bylo odpuštěno. Krásná Egypťanova rána totiž zapadla za záda Sorrentina a AS mělo naději na body - 1:1.

Dobře zakončený poločas AS nastartoval a zejména Stephan El Shaarawy se blýskl. Naběhl si na dlouhý pas, dostal se do vápna a i když o balon přišel, znovu jej dokázal vybojovat. Pak jej přes zmatenou obranu nahrál volnému Džekovi, který z metru do prázdné snad ani nemohl minout - 2:1.

Od té doby se AS v pohodě ubíralo směrem hostující brány, zatímco Chievo zase čekalo na svou šanci. Problém pro něj představoval dnes vynikající obránce Federico Fazio, který byl zkrátka všude. Po skrumáži ve vápně Chieva se k ráně dostal padající Nainggolan, jenže obránců na něj bylo příliš. Právě v době, kdy stadion skandoval jméno na lavičce sedícího Tottiho, se do samostatného úniku dostal Džeko. Brankář Sorrentino byl ale na místě.

Tak jako po krásné uličce od Perese na Džeka. V samém závěru byl ještě mladíkem Costou faulován ve vápně Diego Perotti a sudí Calvarese pískal pokutový kop! K němu se sám faulovaný hráč postavil a s chladnou hlavou jako vždy proměnil!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Máte tam chybu 1. gól AS dal El Shaarawy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele