18. kolo
21.12.2016 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter díky Icardimu jasně porazil Lazio

Inter Milán si na domácí půdě jasně poradil s římským Laziem a ještě od něj zvládl neinkasovat. První půle ještě neznamenala ani jednu branku, ale po změně stran se Inter prosadil hned třikrát. Velký podíl na tom mělo duo Banega - Icardi. Zkušený záložník si připsal první branku a jednu asistenci, zatímco kapitán Interu skóroval dvakrát.

Ozdravná kůra trenéra Pioliho začíná pořádně fungovat. Paradoxně to odnesl právě tým, v jehož službách se Pioli coby trenér zviditelnil. Až nečekaně hladce si jeho celek poradil s Laziem, které si kvůli prohře kazí Vánoce a komplikuje postavení v tabulce. Ciro Immobile tak dál čeká na ukončení svého střeleckého půstu, zatímco Icardi dál táhne Inter vstříc pohárům.

Od první minuty dostal v domácím dresu šanci na reparát například záložník Kondogbia, na hřišti se objevili i Ansaldi, Icardi, Candreva, Banega nebo Brozović. Lazio doufalo ve svého střelce Immobileho, vedle něhož se postavili Biglia, Milinković-Savić, de Vrij nebo Patric s Felipem Andersonem. Jako na sebe upozornil Lulić, s jehož pokusem si však brankář Samir Handanović poradil.

Mauro Icardi není kladivo do vápna nebo sobecký zakončovatel, což dokazuje neustále. Šance totiž umí pro své spoluhráče také připravovat. Vidět to bylo v 9. minutě, kdy našel lahůdkovým pasem nabíhajícího Ivana Perišiće, který však hlavou netrefil! Stejný hráč dělal obráncům Lazia neustále problémy a jeho průniky hosté jen těžko zastavovali. Hbitý Chorvat pak předložil balon Candrevovi, ale ten se nechal o míč obrat.

Ve 20. minutě se málem prosadil trápící se útočník Ciro Immobile a vše by dost možná vypadalo jinak. Jenže Inter se v případě nouze může spoléhat na skvělého brankáře jménem Samir Handanović, který vytasil neskutečný zákrok a zneškodnil italského kanonýra. Do práce pak musel také jeho oponent Federico Marchetti, který s vypětím všech sil zneškodnil ránu chorvatského záložníka Marcela Brozoviće. Jinak se ale ke konci poločasu mnoho zajímavého nedělo.

Inter dnes působil mnohem lepším dojmem a začal druhou půli mnohem lépe. To brzy neslo své ovoce. Mauro Icardi poslal pěkný centrovaný míč na kolegu Perišiče, který bohužel pro domácí minul! Icardi se ocitl v další akci, když hledal krajana Banegu, jenže celou akci zastavil pozorný kapitán Lazia Biglia. Deset minut po změně stran začalo být hostujícímu Laziu nevolno, když se k míči dostal nepříliš krytý Ever Banega a krásnou ranou z pětadvaceti metrů otevřel skóre utkání!

A aby se Lazio náhodou nedostalo do šancí, domácí Inter jej uzemnil další rychlou brankou jen dvě minuty po té první. K míči se na straně dostal bek Danilo D'Ambrosio, který poslal do vápna lahůdkový centr. Mauro Icardi si zkušeně pohlídal ofsajdovou linii a hlavou nedal brankáři Marchettimu šanci zasáhnout - 2:0 pro Inter.

Ever Banega je sice dlouhodobě kritizován a spojován s odchodem, ale dnes prožil skvělý večer. Ten ještě vyšperkoval dobře sehraným signálem. Argentinský záložník kopal standardní situaci, nahrávkou po zemi našel ve vápně Maura Icardiho a ten dostal míč povedenou ránou do sítě - 3:0 pro domácí a Laziu už bylo jasné, že dnešní výkon body znamenat nebude.

Lazio se muselo nadále bránit, když Mauro Icardi v pokusu o hattrick narazil na výtečného brankáře Marchettiho. Obrana Lazia se dnes moc nevyznamenala a mohla děkovat brankové konstrukci, kterou v závěru trefil dnes výborný Mauro Icardi. Inter tak dál pomýšlí na poháry, které se zase vzdalují Římanům.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 (Icardi, Candreva - Anderson)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 4. Icardi, 9. Icardi - 32. Biglia, 54. Immobile, 82. Immobile

Reagovat
sivi

Nečekaně hladká výhra,super

Reagovat
smazaný uživatel

důležitá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele