18. kolo
22.12.2016 20:45 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - SSC Neapol 3:3

Strhující ofenzivní podívaná byla k vidění ve Florencii, kam zavítala Neapol. V utkání padlo celkem šest branek, po třech na každé straně! Nejvýraznější postavou Fiorentiny byl se dvěma góly a jednou asistencí Federico Bernardeschi, na straně hostí zase nepolapitelný Dries Mertens.

Neapol si v případě vítězství mohla pojistit třetí místo, takto ale o něj může přijít. Před pátým Milánem má dvoubodový náskok, avšak Rossoneri jedno odložené utkání s Boloňou k dobru. Fiorentina je po zisku jednoho bodu devátá.

Utkání rozhodně nezačlo opatrně a sudí Tagliavento vytasil dvě žluté karty už v rozmezí prvních tří minut. Hříšníci byli obránce Raúl Albiol a útočník Nikola Kalinić. Každopádně více ze hry měla aktivnější Neapol a na hře Fiorentiny šla citelně znát absence tvořivého záložníka Borjy Valera. Ve 25. minutě předvedl krásný fotbalový moment Lorenzo Insigne, jenž si daleko za šestnáctkou seběhl na střed a dokonalou ranou vymetl pravou šibenici domácí svatyně -1:0 pro Neapol. Za dalších deset minut se prosadil i Dries Mertens, ovšem branka nebyla pro ofsajd správně uznána.

Závěr prvního poločasu se nesl ve stejném duchu jako jeho začátek - opět v rozmezí tří minut uviděli žlutou kartu Pepe Reina a Olivera, brakář Neapole za penaltový faul, který ale rozhodčímu rozmluvil sám faulovaný Kalinić.

Fiorentina toho v prvním poločase moc nepředvedla, ovšem na začátku druhého poločasu se dočkala šťastného vyrovnání. Přímý kop Bernardeschiho změnil po teči natolik směr, že Pepe Reina nemohl absolutně nic dělat. Vyrovnávací trefa s Neapolí vůbec nezamávala a naopak ta si vzala vedení zpátky. Nejprve proti Mertensovu dobře zasáhl Olivera, ale o chvíli později zaváhal Tomovič a Mertens nekompromisně trestal! Belgický forvard tak potvrdil výtečnou střeleckou formu.

Ani Neapol se z této branky dlouho neradovala. Hned za minutu napřáhl ze střední vzdálenosti opět Bernardeschi a jeho pokus zapadl přesně k tyči! Viola se navíc dočkala senzačního obratu. Výborně hrající Bernardeschi vymyslel přihrávku pro Zárateho a ten bez problému překonal Reinu.

Domácí drželi nadějné vedení až do čtvrté minuty nastaveného času, kdy Salcedo nešikovně fauloval pronikajícího Mertense a sudímu nezbývalo nic jiného než odpískat pokutový kop. Tíhu okamžiku se na sebe rozhodl vzít Manolo Gabbiadini, jeho kop nebyl vůbec přesvědčivý a navíc Tatarusanu vystihl směr, utažená placírka však nakonec k tyči zapadla. Neapol tak remizovala na hřišti Fiorentiny 3:3, čehož později může využít AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele