Serie A preview - 22. kolo

10.02.2008, 09:34
Aktuality
Inter Milán zajíždí do Catanie a druhému AS Řím bude opět chtít odskočit na rozdíl tří bodů. Oslabený AC Milán se doma střetne se Sienou, Juventus cestuje k náročnému utkání do Udinese. Proti Neapoli bude pohárové ambice chtít potvrdit Sampdoria, Lazio se na výhru právě nad janovským soupeřem pokusí navázat v Empoli...
Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina  (sobota 18:00)
ACF Fiorentina v minulém kole prohrála s přímým konkurentem v boji o čtvrté místo AC Milán a bude chtít opět zabodovat naplno. Fialky jedou na Stadio Azzurri d’Italia do Bergama, kde vyzvou Atalantu. Viola je stále na čtvrtém místě, ale náskok na Milán se pomalu zužuje. Atalanta je sedmá se ztrátou osmi bodů na Fiorentinu.

Fialky budou chtít zaznamenat svou šestou venkovní výhru v této sezóně. Atalanta zase bude chtít napravit své poslední domácí výkony. Na Stadio Azzurri d’Italia totiž z posledních dvou zápasů nevyhrála ani jednou. Záložník Mario Alberto Santana však varuje, že to bude ještě těžký boj s Rossoneri o čtvrtou příčku. "Jedeme si do Bergama pro body. Chceme se co nejdříve dostat zpět na vítěznou vlnu. Začneme opět s tím samým odhodláním a kuráží, kterou jsme ukázali proti Milánu, ovšem nesmíme zopakovat výsledek. Bude to těžký zápas, avšak my jsme připraveni čelit komukoliv. Viděl jsem jejich utkání s Parmou a velmi mě zaujali. Nicméně my jsme schopni přivézt body z Bergama," řekl Santana.

"Když jsme se dostali do protiútoku snažil jsem se uvolnit Richarda Montoliva, bohužel se to však nepovedlo. Byla to velká smůla, že právě z toho se Milán dostal do útoku, ze kterého padl vítězný gól. Musím stále zdokonalovat své přihrávky," prohlásil Santana k nešťastnému momentu. Trenér Cesare Prandelli nebude moci stále využít služeb Fabia Liveraniho, a jelikož Marcu Donadelovi již skončil disciplinární trest, tak zaujme Liveraniho místo. Zranění jsou stále také Osvaldo, Adrian Mutu a veterán Lupatelli. Christian Vieri zřejmě začne na lavičce náhradníků.

V útoku Nerazzurri se postaví vedle Sergia Floccariho Michele Paolucci. Na kraji obrany zřejmě dostane přednost Thomas Manfredini před Michele Ballerim. George Forsyth, Morris Carrozzieri a Jose Talamonti nebudou trenérovi Del Nerimu k dispozici vlivem zranění. Zraněný je také Portugalec Costinha.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola - Claudio Rivalta, Daniele Capelli, Maxmiliano Pellegrino, Thomas Manfredini - Adriano Ferreira Pinto, Fernando Damian Tissone, Diego De Ascentis, Antonio Langella - Michele Paolucci - Sergio Floccari
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sebastien Frey - Tomáš Ujfaluši, Dario Danielli, Alessandro Gamberini, Manuel Pasqual - Zdravko Kuzmanovič, Marco Donadel, Riccardo Montolivo - Mario Alberto Santana, Giampaolo Pazzini, Franco Semioli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.85 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Reggina Calcio  (sobota 20:30)
Fotbalisté AS Řím si budou chtít v předehrávce 22. kola spravit chuť z ostudné prohry na půdě Sieny minulý týden. Giallorossi doma přivítají Regginu, která se pohybuje na sestupových pozicích.

I přes navýšení náskoku Interu na osm bodů věří kapitán Giallorossi Francesco Totti v získání Scudetta: "Nečekali jsme, že prohrajeme v Sieně. Každý z nás měl špatný přístup k utkání a za porážku jsme zodpovědní sami. Avšak nemůžeme jen tak zahodit všechno dobré, co jsme doposud dokázali. Věříme, že je možné získat ještě Scudetto. Dlužíme to našim fanouškům, svému klubu a sami sobě. Budeme pokračovat v bitvě o Scudetto."

Římané také mají důvod věřit v konečné vítězství, vždyť zbývá ještě 17 utkání do konce ligy! Nicméně Luciano Spalletti potřebuje mít Tottiho zpět v jeho nejlepší formě, aby mohli Giallorossi čelit Interu. Kapitán AS je sice stále nejlepším střelcem svého týmu s 10 góly, avšak od návratu ze zranění to stále není ten starý dobrý Totti. "Stále nejsem v nejlepší formě a zaznamenávám to i na hřišti. Nebyl jsem schopný ještě trénovat naplno, ale pracuji tvrdě na své fyzické kondici," řekl Totti.

Domácí se budou muset vyvarovat hlavně chyb v obraně, kterých zadáci Giallorossi v minulém utkání nasekali požehnaně. Bohužel nebude moci vyztužit obranu domácích stále zraněný stoper Juan. Luciano Spalletti nebude mít k dispozici kromě Juana také náhradního brankáře Gianluku Curciho.

Reggina v této sezóně venku ještě nevyhrála! Svěřenci Renza Uliveriho se tak budou chtít pokusit prolomit tento nepříznivý fakt. Řím jim však bude více než těžkým soupeřem. Siena však ukázala fotbalové Itálii, že nic není nemožné, a deklasování Říma dodá sebevědomí menším týmům, jako je např. Reggina. Po domácích prohrách s Milánem a FC Turín se zařadila Reggina až na 17. příčku, bod za Parmu.

"Jsou jediní, kdo je schopen soupeřit s Interem v boji o titul. Věřím, že mohou uspět ve všech tří soutěžích, ve kterých momentálně vystupují," řekl Renzo Uliveri na adresu Giallorossi. Ze strany hostí nebudou moci nastoupit obránce Miguel Garcia a brazilský útočník Joelson. Oba jsou zraněni.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Christian Panucci, Matteo Ferrari, Philippe Mexes, Max Tonetto - Daniele De Rossi, David Cortes Pizarro - Rodrigo Taddei, Ludovic Giuly, Alessandro Mancini - Francesco Totti
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo - Maurizio Lanzaro, Carlos Adrian Suarez Valdez, Salvatore Aronica, Francesco Modesto - Edgar Barreto, Francesco Cozza, Luca Tognozzi - Luca Vigiani, Nicola Amoruso - Fabio Ceravolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Turín - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
Ve 22. kole italské nejvyšší soutěže se v Turíně schyluje k zajímavému souboji mezi týmy z opačných konců středu tabulky, respektive z 9. a 14. místa. Domácí Turín, který nyní trochu poodskočil sestupovým vodám hostí Palermo, které naopak bojuje o místa zajišťující pohárovou Evropu.

Pikantní bude tento souboj také pro několik hráčů. Právě z Palerma totiž do turínského celku zamířil na hostování v lednu Marco Pisano a Aimo Diana stejným směrem odešel natrvalo. Na druhé straně barikády se proti svému bývalému klubu postaví Frederico Balzaretti. Poté se ale přes Juventus a Fiorentinu dostal na Sicílii, kde v lednu podepsal s Palermem smlouvu. Určitě bude zajímavé sledovat, jak diváci svou bývalou hvězdu přivítají.

Palermo přijíždí k utkání z historického hlediska určitě nepříliš optimisticky naladěno. Sicilané totiž s Turínem vždy sváděli tvrdé bitvy a z posledních 17 návštěv Olympijského stadionu odjelo Palermo se třemi body pouze jednou, a to v roce 1933. V minulém kole si oba kluby připsaly 3 body za vítězství a ve vítězné sérii budou chtít pokračovat.

Domácím v nadcházejícím utkání bude chybět polovina obránců. Mimo hru jsou Ivan Dellafiore, Cesare Natali, Ivan Franceschini a Matteo Rubin, což přidělává trenéru Novellinimu vrásky na čele, jelikož bude se složením obrany problém. V záloze by se měl objevit bývalý kapitán Palerma Corini, který bude chtít svému bývalému zaměstnavateli dokázat, že i přes vysoký věk dokáže hrát na vysoké úrovni. V útoku dostanou přednost Rosina se Stellonem, když místo na lavičce náhradníků zaujme Di Michele.

Také na druhé straně se bude muset trenér Guidolin potýkat s několika nepříjemnými absencemi. Chybět budou Zaccardo a Rinaudo. Náhradou by měli být Cassani s Biavou. Mladý Uruguayec Cavani se nyní nehraje v žádné oslnivé formě a Guidolin je připraven místo něho nasadit křídelníka Bresciana, kterého budou v útoku doplňovat Amauri s Miccolim.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni; Comotto, Di Loreto, Lanna, Pisano; Diana, Corini, Grella, Lazetic; Rosina, Stellone
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana; Cassani, Biava, Barzagli, Balzaretti; Guana, Migliaccio, Caserta; Miccoli, Bresciano, Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Cagliari Calcio - FC Parma  (neděle 15:00)
Trápící se Parma cestuje na půdu posledního Cagliari a všichni hráči moc dobře vědí, že prohra by mohla znamenat pád do sestupové zóny. Parma je totiž po prohře s Atalantou v minulém kole pouhý jeden bod před Regginou, ktará okupuje první sestupové místo.

Parma v 21 zápasech nasbírala pouze devatenáct bodů a určitě se nemůže pyšnit třetí nejhorší obranou ligy. Prohra v neděli by nejspíše předznamenala brzký konec trenéra Domenica Di Carla na lavičce Parmy. Di Calo hlavně doufá, že útočné duo Bernardo Corradi a Cristiano Lucarelli opět předvede dobrý výkon a vsítí důležíté góly. V tomto zápase určitě nenastoupí distancovaný Andrea Pisanu a zraněný obránce Massimo Paci. Naopak do týmu se vrací uzdravený záložník Stefano Morrone.

Cagliari uhrálo v minulém kole po vynikajícím výkonu cennou remízu s turínským Juventusem, což zvedlo týmu sebevědomí. Cagliari v tomto zápase bude muset vyhrát, pokud si ještě chce udržet šanci na záchranu v nejvyšší soutěži. Tým v následujících kolech čekají těžcí soupeři a tam se od Cagliari přiliš bodů nečeká. Diego Lopez a Pasquale Foggia v tomto zápase s největší pravděpodobností nenastoupí.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari; Ferri, Canini, Bianco, Agostini; Conti, Parola, Fini; Cossu; Jeda, Larrivey
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci; Coly, Falcone, M Rossi, Zenoni; Reginaldo, Morrone, Cigarini, Castellini; Corradi, C Lucarelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.75 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Livorno - FC Janov  (neděle 15:00)
AS Livorno se doma utká s nevyzpytatelným FC Janov. Livorno po velmi slibném startu do roku 2008 zažilo studenou sprchu v podobě dvou proher v řadě. Nyní mu patří 15. příčka a toskánský klub bude chtít své bodové konto proti FC Janov navýšit.

To janovský tým je na tom o trošku lépe. Grifové se pohybují na 10. příčce a z posledních pěti zápasů vyhráli čtyři. Jedinou porážku uštědřil svěřencům Gian Piera Gasperiniho AC Milán. A Janované tak mají veliké sebevědomí. "Prožili jsme několik skvělých dní. Ale jsme si vědomi těžkých úkolů, které nás čekají, a proto jsme stále nohama na zemi," řekl trenér Gasperini pro www.genoacfc.it. "Livorno je skvělý tým, který se opět našel pod taktovkou Giancarla Camoleseho. Posledních pár utkání sice Livorno prohrálo, ale nebylo bez šance. Je to přirozené, že se jednou daří a jednou ne. Stává se to téměř každému."

Obránce Rossoblu Domenico Criscito reagoval na trenérovo prohlášení a zdůraznil, že proti Livornu chtějí uhrát dobrý výsledek. "Jedeme do Livorna hrát naší hru. Budeme chtít získat tři body z bitvy proti týmu, jenž je nebezpečný, což dokázal v předchozích utkáních," sdělil médiím Criscito. Do svatyně hostí se navrátí jednička, Brazilec Rubinho. Trenér Gasperini zřejmě zvolí svou oblíbenou sestavu se třemi útočníky, neboť se Giuseppe Sculi a Julio Cesar Leon navrátili ze zranění, a doplní tak skvělého Borriella v útoku. Jedinou ztrátou pro Rossoblu bude brazilský útočník Wilson.

Livorno před sebou má těžkou sérii, po Janovu ho totiž čekají milánští giganti, kteří body jen tak nerozdávají. Domácí fotbalisté byli vyloženě zklamaní po minulé prohře 0:1 na půdě Palerma. "Livorno si zaslouží více. Ten gól byl velmi šťastný. Nicméně nejsou na místě žádné obavy a všichni jsme si jistí, že budeme hrát nadále dobře," řekl zadák Livorna David Belleri.

Livorno má však potíže se sestavou. Martin Bergvold, Giuliano Giannichedda a Francesco Volpe jsou zranění a navíc záložník José Luis Vidigal má jednozápasovou stopku. Naproti tomu Diego Tristán se opět navrátí do útoku vedle kanonýra Francesca Tavana. Daniele De Vezzemu vyprchal disciplinární trest a navrací se na své místo v záloze.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Alessandro Grandoni, Dario Kněževič, Fabio Gallante - David Balleri, Nico Pulzetti, Daniele De Vezze, Antonio Filippini, Giovanni Pasquale - Francesco Tavano, Diego Tristán
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Cesare Bovo, Gleison Pinto Santos, Domenico Criscito - Marco Rossi, Matteo Paro, Ivan Jurič, Valerio Sacramento Danilo - Julio Cesar Leon, Marco Borriello, Guiseppe Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.70 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - AC Siena  (neděle 15:00)
AC Milán se ve 22. kole utká se Sienou, která na San Siro přijíždí se zvýšeným sebevědomím a poté, co porazila v posledním kole AS Řím 3:0. Milán se zlepšenými výkony již vyšplhal na 5. příčku a ještě má zápas k dobru.

Ještě nedávno to vypadalo, že Milán v letošní sezoně jen těžko dosáhne na příčky zajišťující Ligu mistrů, ale po sérii tří vítězství v řadě je v boji o tato místa zpět. Milán mimo jiné také porazil Udinese a Fiorentinu a rázem se stal favoritem na zisk čtvrtého místa. Jenomže zápas s Fiorentinou přinesl pro domácí také špatné zprávy. Mladík Alexandre Pato sice vstřelil svůj čtvrtý – a zároveň vítězný – gól, ale poté si přivodil zranění kotníku a musel hřiště opustit. Trenérovi Carlu Ancelottimu ovšem příliš dalších variant do útoku nezbývá, jelikož Gilardino je suspendovaný. Chybět bude také Kaká, podle posledních zpráv se ale do pořádku stihli dát Ronaldo s Inzaghim a měli by být připraveni. Zraněn je také Gennaro Gattuso. V brance domácích se objeví Zeljko Kalač, který nahradí Didu. Další věc, kterou musí trenér Ancelotti při skládání řešit, je únava, jelikož hned několik hráčů odehrálo během týdne přípravná reprezentační utkání. Jmenovitě to jsou Ambrosini, Oddo, Pirlo, Gourcuff, Kaladze a Šimič.

Také hosté ze Sieny jsou v dobrém rozpoložení, protože v posledním kole převálcovali římské AS 3:0. Římané si připsali teprve druhou porážku v sezoně a titul se jim opět vzdálil. Ve zmiňovaném utkání předvedli vynikající výkon záložníci Houssine Kharja a Lukáš Jarolím a i na San Siru by měli nastoupit v základní sestavě. Všeobecně sestava Sieny nebude nejspíše po dobrém výkonu proti Římu měněna a pokusí se o podobný kousek také proti Milánu. Siena opravdu chytá formu, když jen těsně podlehla Interu 2:3 a porazila Palermo s AS. Takže i přes to, že se hosté nacházejí v sestupové zóně, jejich šance na body nejsou nulové.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Kalac; Oddo, Nesta, Kaladze, Maldini; Ambrosini, Pirlo, Emerson; Seedorf, Gourcuff; Kaka
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Manninger; Rossettini, Portanova, Loria, De Ceglie; Jarolim, Codrea, Vergassola; Kharja; Maccarone, Frick
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 3.75 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Udinese Calcio - Juventus Turín  (neděle 15:00)
Juventus čeká v nadcházejícím kole Serie A těžký výlet na Stadio Friuli, kde hraje své domácí zápasy Udinese. Domácím se letos proti velkým týmům poměrně daří a tento fakt budou chtít potvrdit i proti Staré dámě. Udine je nyní na 6. místě se ziskem 33 bodů. Hostující Juventus je třetí, ale jeho vyhlídky na titul jsou se ztrátou 12 bodů na vedoucí Inter již velmi malé.

Juventusu se v posledních zápasech příliš nedařilo a nejspíše v nich ztratil rozhodující body v boji o titul. V posledních čtyřech utkáních totiž Stará dáma získala pouhých šest bodů. Ani domácí neprocházejí ideálním obdobím, když se jim v posledních třech zápasech nepodařilo zvítězit.

Z historického hlediska je favoritem tohoto utkání Juventus. Udinese se totiž proti Staré dámě dlouhodobě nedaří, když z 33 zápasů vyhrálo pouze 3. Juventus byl úspěšný ve 20 případech, podobně jako v posledním utkání, kdy vyhrál 1:0.

David Trezeguet se v průběhu týdne zranil a jeho start je nejistý. Ranieri bude muset základní jedenáctku sestavit bez suspendovaného Stendarda a zraněného Chielliniho. Alespoň jedna dobrá zpráva přišla od lékařů, kteří oznámili, že by se mohl mezi tři tyče opět postavit Gigi Buffon. V záloze by se mohl objevit od úvodních minut Mauro Camoranesi, který po dlouhém zranění nastoupil na několik minut již v minulém kole. Na svůj debut si bude muset ještě počkat Momo Sissoko.

Trenér domácích Pasquale Marino nebude moci počítat se zraněnými Pinzim, Mestem a Obodem. Suspendovaného brazilského obránce Felipeho by měl nahradit Andrea Coda. K dispozici bude také navrátilec z Afrického poháru národů Gyan Asamoah. Tříčlenný útok by měl nastoupit ve složení Quagliarella, Di Natale a Flores, který nahradí suspendovaného Pepeho.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic; Coda, Zapata, Lukovic; Ferronetti, D’Agostino, Inler, Dossena; Floro Flores, Quagliarella, Di Natale
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Buffon; Salihamidzic, Legrottaglie, Grygera, Molinaro; Camoranesi, Nocerino, Zanetti, Nedved; Del Piero, Iaquinta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 2.80 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Empoli FC - Lazio Řím  (neděle 15:00)
Velmi důležité utkání pro oba týmy se odehraje v neděli na Stadio Carlo Castellani v Empoli. Lazio má pouhý pětibodový náskok na první sestupovou příčku a nutně potřebuje bodovat už i proto, že sestup loňského účastníka Ligy mistrů si dokáže představit asi jen málokdo. Empoli má náskok pouhé dva body na poslední Cagliari a při honbě za záchranou si na domácím hřišti už nemůže dovolit přicházet o body.

Toskánci dokázali Lazio porazit jen jednou v historii klubu, sedmkrát prohráli. Na druhou stranu řimský klub v této sezoně na venkovním hřišti vyhrál jen jednou a to proti Livornu. Empoli také bude muset překonat svou gólovu impotenci trvající přesně 355 minut. I díky ní mají domácí nejhorší útok sezony, s pouhými patnácti vstřelenými góly. Za domácí nebude moci nastoupit chřipkou postižený Antonio Busce a zranění Francesco Pratali a Daniele Adani.

Lazio v zimním přestupovém termínu mohutně posilovalo, přišli Ousmane Dabo, Rolando Bianchi, Stefan Radu a David Rozenhal. O tom, že to nebyly marné posili, nás Římané přesvědčili už v minulém utkání, kdy na domácím hřišti porazili Sampdorii 2:1. Pro sebevědomí týmu však bude důležité porazit Empoli a konečně se už odrazit od dna tabulky. Zranění Fabio Firmani, Lorenzo De Silvestri, Modibo Diakite, Mourad Meghni, Massimo Mutarelli a Luciano Zauri určitě nenastoupí, stejně jako suspendovaný Gaby Mudingay.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Bassi; Raggi, Marzoratti, Piccolo, Antonini; Busce’, Budel, Moro, Marianini; Vannucchi, Pozzi
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Ballotta; Behrami, Siviglia, Cribari, Kolarov; Dabo, Ledesma, Manfredini, Mauri; Pandev, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 2.75 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sampdoria Janov - Neapol SSC  (neděle 15:00)
Sampdorii a Neapol dělí v tabulce pouhý bod, lze tak očekávat velmi vyrovnanou bitvu. Stránky novin před utkáním plní hvězdný Antonio Cassano, když jeho přestup z Realu Madrid do Sampdorie je na spadnutí a jen otázkou dnů.

Mnohými je nedělní utkání označováno jako bitva právě mezi Antoniem Cassanem a talentovaným střelcem Neapole Ezequielem Lavezzim. Trenér Sampdorie Walter Mazzarri však údajnou bitvu mezi dvěma hráči označil spíše jako mediální tahák na toto utkání. Obránce Stefano Lucchini se navrátil do trénikového procesu Janova, což znamená, že chybět budou pouze Vincenzo Montella, Paolo Sammarco a Sergio Volpi.

Neapol přijíždí do Janova plná seběvědomí, když v minulém kole přehrále Udinese 3:1, Lavezzi v tomto utkání skóroval dvakrát. Trenér Edoardo Reja se musí obejít pouze bez Paola Cannavara, který z důvodu disciplinárního trestu nebude moci nastoupit.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellazzi; Campagnaro, Gastaldello, Accardi; Maggio, Palombo, Delvecchio, Franceschini, Pieri; Cassano, Bellucci
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Gianello; Grava, Contini, Santacroce; Garics, Blasi, Gargano, Hamsik, Mannini; Lavezzi, Zalayeta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - Inter Milán  (neděle 20:30)
Obhájce titulu Inter Milán jede na Sicílii vyzvat Calcio Catania. Inter je stále na první pozici, avšak v posledních několika utkáních předvedl velmi nepřesvědčivé výkony. Catania je zatím na dvanáctém místě.

Inter je sice stále neporažen, avšak trenér Roberto Mancini si je vědom, že do konce ligy zbývá ještě 17 utkání a nechce připustit žádná překvapení. "Jsme opravdu šťastní. Soutěž je však ještě dlouhá a může stát cokoliv. Každopádně, nejdůležitější věcí je dále vítězit, bez ohledu na náskok, který teď máme," řekl Mancini. "V soutěžení o první místo je zde mnoho pastí a překážek, jako například prohra Říma v Sieně. Ono hrát proti ‘slabším týmům’ je vždy obtížné."

Mancini doufá, že se jeho tým zlepší v disciplíně. Inter totiž již třetí zápas v řadě musel dohrávat o deseti. Proti Empoli se to Nerazzurri málem vymstilo. Patrick Vieira se nechal vyloučil již brzy v prvním poločase a Inter měl tak co dělat, aby si těsné vedení 1:0 udržel. Vieira si vysloužil dvouzápasový trest a bude svému týmu proti Catanii pochopitelně chybět. Empoli mělo obrovskou příležitost srovnat, ale Luca Saudati zahodil pokutový kop. Navíc penalta, ze které vsítil Zlatan Ibrahimovič jediný gól utkání, byla nařízena nesprávně. "Dvě penalty by darovány být neměly, ale já tvrdím, že rozhodčí jsou také jen lidé a mohou se mýlit. Nicméně to pro nás bylo velmi těžké vítězství," pokračoval Roberto Mancini.

Domácí Catania si je vědoma síly svého soupeře a nepočítá se zázrakem. Gli Elefanti totiž od prosince minulého roku ještě nevyhráli. Trenér Silvio Baldini určitě připomene svým svěřencům heroický výkon jejich předchůdců z roku 1961. Catania totiž tehdy přehrála milánský velkoklub a připravila tak Nerazzurri o titul. "Věřím v čísla a věřím také, že historie se může opakovat. Přes 40 let uběhlo, ale přesto věříme v opakování toho památného výsledku. Nicméně získat nějaké body proti Interu je pro nás pouhým snem," řekl Silvio Balarini.

Domácím bude chybět nejlepší střelec Martinez, Sabato a stoper Cristian Terlizzi. Všichni jsou zranění.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Ciro Polito - Gennaro Sardo, Cristian Silvestri, Lorenzo Stovini, Juan Manuel Vargas - Davide Baiocco, Mark Edusei, Giacomo Tedesco - Giuseppe Colucci, Gianatha Spinesi, Giuseppe Mascara
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Javier Zanetti, Ivan Ramiro Cordoba, Marco Materazzi, Maxwell - Nuno Maniche, Esteban Matias Cambiasso, Cristian Chivu - Luis Jimenez - Julio Ricarco Cruz, Zlatan Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.10 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán21165044:1353
2.AS Řím21136238:2245
3.Juventus Turín21118240:1841
4.ACF Fiorentina21107432:1937
5.AC Milán2096532:1633
6.Udinese Calcio2196624:2533
7.Atalanta Bergamo2178632:3029
8.Sampdoria Janov2184927:2628
9.Citta di Palermo2177728:3428
10.FC Janov2177722:2828
11.Neapol SSC2176833:3227
12.Calcio Catania2158819:2423
13.Lazio Řím2158824:3023
14.FC Turín21312620:2521
15.AS Livorno2056923:3221
16.AC Siena2148925:3120
17.FC Parma21471024:3219
18.Reggina Calcio2139918:3218
19.Empoli FC21371115:2916
20.Cagliari Calcio21351316:3814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS by nemělo mít nějaké potíže,3 body jsou povinností,zvlášť po zápase se Sienou..U Fialek čekám,že přivezou minimálně bod.

Reagovat
smazaný uživatel

fialky musí vyhrát:)

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio by mohlo vyhrat ...

Reagovat
M11

neke

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že AC doma vyhraje i když bezKaka a Pata to bude těžké i ze Sienou

Reagovat
smazaný uživatel

No na denšní zápasy jsem hodně zvědavý. Tři body z Udine by byly skvělé. Budou jedině v případě, že podáme stoprocentní výkon a neposere to Rocchi. JInak styl Catanie a podrážděnost hráčů Interu v poslední době říká, že tohle utkání nedohraje 22 hráčů, dokonce bych tipl, že ani 20. A taky sudí budou po posledních zápasech Interu hodně pod tlakem a nedivil bych se, kdyby je tentokrát řízli. Snad zůstanou 3 body na Sicílii.

Reagovat
M11

snad mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

tak to vypadá, že dneska proti Sieně s Inzaghim a Ronaldem a proti Arsenalu dokonce i s Patem, Kaka' a Gattusem..., great !

Reagovat
Shevchenko

Oddo a Kaladze určitě hrát nebudou - nejsou nominování.

Reagovat
Slejdy

AC 1

Udine 0

Catania 0

Reagovat
M11

ac 1

udine 2

catania 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele