Serie A - preview 22. kola

28.01.2017, 08:52, aktualizováno 29.01.2017, 08:59
Previews
Také dvaadvacáté kolo italské ligy bude mít své těžiště v nedělním programu, který už při obědě vykopnou celky Turína FC a Atalanty. Později se mistrovský Juventus představí v Sassuolu a Sampdoria pohostí AS Řím. Venku se představí i AC Milán, když zajíždí do Udinese. Večer Neapol na svém stánku přivítá Palermo...
Turín FC - Atalanta Bergamo  (neděle 12:30)
Italská bitva o místenky v evropských pohárech bude letos hodně zajímavá, protože se do ní mnoho týmů hlásí velmi vytrvale. Své slovo k tomu chtějí říct i týmy, které se v neděli utkají v Turíně - Býci a jejich hosté z Bergama.

Turín byl díky mnoha faktorům v začátcích sezony stavěn mnohem výš než Atalanta, leč trenér Gianpiero Gasperini udělal z Atalanty takový italský Leicester, který už svými výkony udivil nejednoho fanouška. Ačkoli je Itálie tradiční země a konečný triumf Atalanty po příkladu Ranieriho týmu je dost nepravděpodobný, přeci jen má tým z Bergama velké ambice. A ty hodlá potvrdit už proti Turínu.

Atalanta v nedávné době narazila na dva zkušené a kvalitnější týmy v podobě Juventusu Turín a římského Lazia, se kterými prohrála. V minulém kole se ale znovu vyšvihla a poradila si se Sampdorií Janov, na kterou stačila proměněná branka Alejandra Gómeze. Jeho schopnosti doplněné mladým potenciálem vytaženým z juniorky, se trenéru Gasperinimu bohatě vyplácí. Atalanta je už šestá a na pátý Inter Milán ztrácí jediný bod, Lazio je pak vzdáleno ještě o další bod.

Směr nastavený trenérem Gasperinim je jasně daný a respektovaný. Juniorské týmy Atalanty náhle chrlí jeden talent za druhým smějíc se slovům o nenahraditelnosti prodaných mladíků (Gagliardini, Caldara). Další z nich zasáhli do utkání minulého kola s Dorií. Jmenovitě Alessandro Bastoni s Filippem Melegonim, což jsou prosím ročníky 1999!

Právě Melegoni hovořil po duelu o svých pocitech následovně: "Já i Alessandro jsme velmi potěšeni tím, že si nás trenér vybral a dal nám takovou důvěru. Myslím, že jsme ani jeden nezklamali. Samozřejmě je pro nás v prvním týmu všechno nové a rozkoukáváme se, ale jsme nadšení. Porazili jsme silného soupeře a je před námi Turín. Celý tým ukazuje, že si zaslouží být na předních místech a že má co nabídnout," je přesvědčen sedmnáctiletý talent.

Turín má také množství talentů, kteří i pod vedením trenéra Siniši Mihajloviće rostou. A když pak chybí, na hře celého týmu se to žalostně podepisuje. To je případ mladíka Belottiho, který navzdory mladému věku táhne Turín svými góly a jeho cenovka k potěšení vedení Granaty neustále roste. Teď však chybí a jak příznivci Turína sami naznali ve výstižném sloganu - "No Belotti, No Toro". Bez něj v sestavě si Turín neporadil ani s Bolognou, což se - při vší úctě k Felsinei - nečekalo.

Není to ale jen o Belottim, protože Turín z deseti posledních duelů vyhrál jen třikrát a pohárové příčky se mu vzdalují. Historicky se mu s Atalantou sice daří, leč právě v minulém vzájemném klání se radovala právě Atalanta. Dokáže se Turín sebrat díky návratu Belottiho, nebo se potvrdí jeho klesající forma?
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - De Silvestri, Moretti, Rossettini, Barreca - Benassi, Valdifiori, Obi - Iago Falque, Belotti, Ljajić
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - A. Masiello, Toloi, Caldara - Conti, Kessié, Kurtić, Freuler, Spinazzola - Gomez, Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.34 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - Juventus FC  (neděle 15:00)
Lídr Serie A jede do dobře známého prostředí, protože změří síly se Sassuolem. V týmu trenéra Di Francesca je několik hráčů, kteří mají s Juventusem speciální vztahy a budou se proti turínským hvězdám chtít ukázat.

O Sassuolu se občas posměšně říká, že je to jakási neoficiální farma Juventusu Turín, kam velkoklub posílá své mladé hráče na rozehrání. V poslední době to neplatí jen o Juventusu, ale do hry se zapojují také ostatní přední kluby, kteří se Sassuolem čile obchodují. Velká pozornost ale v tomto případě bude samozřejmě upřena především na hráče spojené se soupeřem, kteří navíc patří k oporám Sassuola.

Prvním z nich je mladý bek Pol Lirola, který je příjemným překvapením Di Francescova týmu. Druhým pak útočník Domenico Berardi, jenž je dlouhodobě považován za jednoho z největších italských talentů. V této sezoně toho ale zatím moc neodehrál, protože jej postihlo vážné zranění. Konečně se však naplno zapojil do tréninků i utkání a měl by nastoupit po boku dalších hráčů právě proti "svému" Juventusu.

Pro něj to žádná novinka není, mladší Lirola však bude prožívat hodně speciální dojmy. Sám před duelem řekl: "Tohle je pro mě zlomový rok. Šel jsem z juniorky do Serie A, čímž je pro mě Sassuolo hodně speciální. Juventus je samozřejmě někde jinde a pro mě je to srdeční záležitost, ale tentokrát nastoupím jako jeho soupeř. A na to jsem hodně zvědavý. Naši sezonu v Sassuolu hodnotím velmi pozitivně, stejně jako celý tým. Je to tady jako jedna velká rodina, ihned jsem zapadl do kolektivu," poznamenal Lirola.

Sassuolo prožilo hodně špatný podzim i přelom roku a docházely mu síly. V minulých týdnech mělo ale štěstí na soupeře, protože hrálo s Palermem a naposledy s Pescarou. Chytlo se, začalo sázet jeden gól za druhým a jeho postavení v tabulce je opět lepší. Dokáže ale Di Francesco překvapit i Juventus? Moc se mu to zatím nedařilo, Sassuolo ze sedmi vzájemných duelů vyhrálo nad Juventusem jen jednou a jednou si připsalo remízu.

Juventus se znovu usídlil na čele ligy, třebaže jeho konkurence je díky zlepšujícím se milánským klubům opět o něco větší. Druhé AS na Juventus ztrácí jen jeden bod, ale Stará dáma má jeden zápas k dobru. Navíc pro něj hovoří i aktuální forma. Od ztráty Superpoháru ztratilo body jen jednou, když ve Florencii prohrálo s Fialkami. Následovala ale výhra nad Laziem Řím a také pohárové vítězství proti AC Milán.

Juventus má rovněž menší potíže se skladbou základní jedenáctky. Karetní tresty nepostihly nikoho a zraněni jsou jen Lemina, Mattiello a Benatia; Patrice Evra už v Turíně není. I Sassuolo se dává postupně do pořádku, protože se už na podzim nalézalo v horší pozici. Mimo hru jsou jen Biondini, Magnanelli a Missiroli, přibyl záložník Aquilani.

Juventus je jasným favoritem tohoto utkání a podle mnohých stále nemá konkurenci v Itálii. Jedním z takových názorů se připomněl někdejší bek Gianluca Zambrotta. "Tenhle Juventus má všechno, co je potřeba, aby zdárně došel až na vrchol ve všech soutěžích. Bude to samozřejmě těžké, ale rozhodně ne nemožné. Prakticky nemá slabé místo, třebaže prostor pro zlepšení je vždy. Líbí se mi i nové rozestavení, které trenér Allegri začíná stavět, protože umožňuje hrát rychlejší a ofenzivnější fotbal," dodal Zambrotta.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Pellegrini, Aquilani, Mazzitelli - Berardi, Matri, Politano
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Marchisio, Sturaro - Pjanić - Dybala, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.30 - 4.20 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Janov CFC  (neděle 15:00)
Hodně zajímavý duel slibuje utkání na Artemio Franchi, kde rozjetá Fiorentina přivítá trápící se FC Janov. Viola doufá, že jí vyřazení z Italského poháru nepoznamená a že si proti Grifům připíše již třetí ligovou výhru v řadě. Hosté se zase pokusí přerušit nelichotivou sérii bez vítězství, neboť ze tří bodů se naposledy radovali právě proti Fiorentině.

Fiorentina v úterý padla pod Vesuvem s Neapolí nejtěsnějším výsledkem a rozloučila se s pohárem. Prioritou pro svěřence Paula Sousy však zůstává Serie A a v ní se Fialky nadechly k zajímavé formě. Zejména o tom svědčí dvě poslední kola, která proti Juventusu a Chievu zvládly na výbornou a získaly plný počet bodů.

Zatímco Fiorentina v lize stoupá tabulkou vzhůru, to Janov se propadá a propadá. Šokující domácí porážka s Palermem zdá se zanechala na týmu vyrazné stopy. Z herní krize, která činí už šest soutěžních zápasů v řadě, se Grifové nevyhrabali ani v domácím zápase s o záchranu bojujícím Crotone. Nováček sice pokaždé prohrával, ale nakonec dovedl výsledek do remízového konce 2:2.

První vzájemné utkání letošní sezony ovládl nejtěsnějším způsobem Janov. Šlo o ono odložené utkání třetího kola, které se hrálo v prosinci. Tou dobou ale byli Grifové ve výtečné formě, což také výsledkem potvrdili. Šlo ale zatím o poslední výhru, kterou si hosté v této sezoně připsali.

Trenér domácího celku Paulo Sousa nemůže pro duel s Janovem počítat s Dragowskim a Rodríguezem. Ještě o něco hůře jsou na tom hosté z Janova, ti budou nadále postrádat brankářskou jedničku Perina a k dispozici nejsou ani Veloso, Biraschi, Rigoni a potrestaný Cataldi.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Salcedo, Sánchez, Astori - Chiesa, Vecino, Badelj, Olivera - Bernardeschi, Valero - Kalinič
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Izzo, Burdisso, Muňoz - Lazovič, Cofie, Hiljemark, Laxalt - Panděv, Simeone, Morosini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.95 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - AS Řím  (neděle 15:00)
Sampdoria má jedinečnou šanci na odplatu vůči římským Vlkům. Když se s nimi utkala naposledy, vyřadili ji z Coppa Italia a nadělili jí čtyři branky. Řím je stále početně oslaben, takže šance tápající Dorie přeci jen žijí.

Sampdoria začala sezonu s velkými očekáváními, které se zatím nedaří ani zdaleka naplnit. Hráčský kádr je sice kvalitní a prezident v jedné osobě s majitelem Massimo Ferrero do něj hodně investoval, jenže zatím Doria doplácí na individuální chyby a problémy především v obraně. Její herní projev založený na kombinaci, jak ji pod Giampaolem známe z Empoli, se v Dorii zatím nedaří přenést z teorie na hřiště a Námořníci jdou ke dnu.

Za posledních deset utkání se jim povedlo vyhrát jen dvakrát, což vedení ani fanoušky samozřejmě nenaplňuje radostí. Přesto je prezident Ferrero spokojen. "Naše postavení v tabulce je dobré, to je prostě fakt. Naším cílem před sezonou vzhledem ke komplikované loňské sezoně, mnoha změnám a novému trenérovi nebyly poháry, ale záchrana. A ta je skoro zajištěna. Samozřejmě je vždycky co zlepšovat, já jsem člověk s vášní, co dělá věci naplno, ale zároveň vím, že takové věci chtějí čas. Takže trpělivě počkám, až budeme stoupat tabulkou," přemítá excentricky laděný obchodník.

Sampdoria sídlí na 16. místě a v minulém kole se jí rovněž nedařilo. Atalantě stačil jediný gól a proměněná penalta žolíka Gómeze ke třem bodům, takže Doria opět odcházela zklamaná. Ještě větší strasti jí ale působilo mužstvo, se kterým teď právě plánuje konfrontaci. Římané Dorii vyřadili z Coppa Italia, když si s ní pohráli čtyřmi góly a sami udrželi čisté konto. Dlouhodobě se Římu proti janovskému celku daří, takže má Doria další možnost zlomit špatnou sérii.

Mimo hru v jejím případě zůstává Sala s Carbonerem, hosté jsou na tom hůře. Stále jim chybí Florenzi se Salahem, menší zdravotní potíže pak potkaly Manolase s Paredesem a Nurou. Je zajímavé, že právě při absenci Mohameda Salaha jako jednoho z hlavních pilířů Spallettiho systému Řím naopak hraje velmi dobře. Za dobu, co je Egypťan na APN, ještě AS neztratilo body a gólově se také zvládá prosadit.

Jeho úspěch značící druhé místo o tři body před třetí Neapolí je ale zajištěn především obrannou fází. Od brankáře Szczesnyho až po stopery Rüdigera, Fazia nebo Manolase Řím perfektně funguje.Už ve čtyřech minulých duelech AS udrželo čisté konto, což se týmu z hlavního města dlouho nedařilo. Především ve finálních fázích utkání v minulých měsících a letech AS často ztratilo koncentraci a dovolilo soupeři skórovat, čímž často zbytečně dramatizovalo vývoj utkání.

Jedním z hráčů, kteří se v základní sestavě moc často neobjevují, je Brazilec Juan Jesus. Ten však přesto cítí sounáležitost s týmem a své angažmá si chválí. V rozhovoru pro ESPN sdělil: "Nemáme jeden cíl, kterého bychom chtěli dosáhnout. Naší povinností a cílem je vyhrát všechno, co je možné. Jít do zápasu s vědomím, že bez tří bodů to bylo zbytečné. Jsem hrdý na tuhle partu, která mne obklopuje, takže doufám, že se dostaneme hodně daleko ve všech soutěžích, ve kterých nastupujeme. Vím, že to bude proti Sampdorii těžké, ale jedeme pro tři body," dodal někdejší hráč Interu Milán.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Bereszynski, Škriniar, Silvestre, Regini - Barreto, Torreira, Linetty - B. Fernandes - Quagliarella, Muriel
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Rüdiger, Fazio, Manolas - B. Peres, Strootman, De Rossi, Emerson - Nainggolan, Perotti - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.90 - 3.90 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Ostrov Sardinie, který je domovinou jedenáctého týmu Cagliari, se v této sezoně změnil v poměrně obávanou pevnost. Zvítězily tu jen dva týmy - Fiorentina a Neapol, jinak se zde domácí radovali hned sedmkrát z vítězství. Na nováčka poměrně slušná bilance. Dokáže uspět i proti Boloni?

Pravdou je, že pokud Cagliari doma prohrálo, byla z toho poměrně velká ostuda. Pět branek inkasovaných od Fiorentiny by se dalo ještě omluvit třemi vstřelenými, ale debakl 0:5 od Neapole nikoliv. Cagliari se z této těžké porážky následující kolo nevzpamatovalo, ale zabralo doma a čtyřmi brankami vyprovodilo Sassuolo i Janov.

Cagliari je zkrátka doma silné a Boloňa o tom musí vědět své. V lize tu totiž vyhrála jen jednou, byť to bylo zrovna při poslední návštěvě. Každopádně kouč Rastelli může být s průběhem sezony naprosto spokojen. Rossoblu se nacházejí v bezpečné vzdálenosti od sestupových pozic, navíc s ohromným šestnáctibodovým náskokem! Pokud se jim podaří Boloňu zdolat, budou po dvaadvaceti kolech přesně půlit tabulku na desátém místě.

Boloňa ale bude složitým oříškem. Donadoniho svěřenci se dostali do dobré formy, když z posledních čtyř kol rovnou třikrát vyhráli. Nestačili přitom pouze na Juventus. Stará dáma také zůstává jediným týmem, který za posledních pět kol dokázal Boloni vstřelit gól! Hosté navíc na rozdíl od Cagliari dokáží bodovat venku, povedlo se jim to v probíhajícím ročníku už pětkrát.

Domácí budou postrádat hned několik hráčů. Na marodce zůstávají Ionita, Melchiorri a Faragó a dvojici Barella, Joao Pedro nepustí na trávník karetní trest. V případě Joaa Pedra tomu tak bude i další dvě soutěžní utkání. Boloňa zase hlásí citelnou ztrátu v podobě potrestaného Džemailiho a na trávníku se neobjeví ani Helander, Gastaldello a Alžířan Saphir Taider.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Isla, Ceppitelli, Alves, Pisacane - Dessena, Tachtsidis, Padoin - Farías - Borriello, Sau
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Krafth, Oikonomou, Maietta, Masina - Donsah, Pulgar, Nagy - Di Francesco, Destro, Krejčí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - AC Milán  (neděle 15:00)
Nepříliš vydařený měsíc leden zažil AC Milán, který se nejenže propadl tabulkou až na sedmé místo, ale v týdnu navíc vypadl z Italského poháru a svojí finálovou účast tak neobhájí. Rossoneri teď pojedou zažehnat špatné výsledky do nedalekého Udinese, tedy celku, který je letos už jednou porazil.

Domácí pokračují v nastoleném trendu absolutně nevyzpytatelných výkonů a výsledků a momentálně se zdá, že si vybírají ty horší chvíle. Tři porážky v řadě vyhnaly Zebry z první poloviny tabulky na nedalekou dvanáctou pozici.

Pro Delneriho svěřence to není nic nového, v této sezoně se podobnou "horskou dráhou" už několikrát projeli, nic to ale nemění na skutečnosti, že v domácím prostředí budou chtít vyhrát, ať je soupeřem kdokoliv. Milán navíc dokázali už letos porazit, a to na San Siru (1:0). Vzájemná bilance těchto soupeřů z posledních let je vyrovnaná.

Slabší chvíle si vybírá i AC Milán a v lize se díky tomu propadl až na sedmé místo. Nesmíme sice zapomínat, že má stále utkání s Boloňou k dobru, nicméně i tak v boji o třetí místo značně ztratil. V Turíně vůbec nezachytil první poločas a nakonec byl rád, že remizoval 2:2. Proti Neapoli zase prošvihl začátek a tentokrát dvoubrankové manko nedohnal a konečně naposledy nedohnal ani náskok Juventusu, který si vypracoval, jak jinak než v prvním poločase. Montellův tým se tak musí lépe koncentrovat a první poločasy zvládat lépe. V zápase v Udine by už potřeboval vyhrát, aby se udržel v kontaktu s vysněnou Ligou mistrů.

Zebry budou postrádat pouze zraněného Widmera, jinak má kouč Delneri k dispozici všechna svá esa. Podobně je na tom i AC Milán. Montolivo ještě není fit a zranění si v nedávné době opět obnovil Calabria. Za zmínku ještě stojí odchod Nianga na hostování do anglického Watfordu.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Faraoni, Danilo, Felipe, Samir - Fofana, Hallfredsson, Jankto - De Paul, Zapata, Théréau
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Locatelli, Pašalić - Susso, Bacca, Bonaventura
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.34 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Crotone - Empoli FC  (neděle 15:00)
Do konce ligového ročníku 2016/2017 zbývá ještě spousta kol, nicméně i tak je duel Crotone s Empoli, a to zejména pro domácí celek, životně důležitý. Crotone totiž na Empoli ztrácí jedenáct bodů a další porážka by už tak špatnou situaci ještě více zhoršila.

Jinými slovy, pokud Crotone ještě pomýšlí na záchranu, musí v tomto klání nutně uspět. Případný čtrnáctibodový odstup už by se stahoval jen velmi složitě. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by se to mělo povést. Crotone není ve formě. V Janově sice naposledy remizovalo 2:2, což je velký úspěch, ovšem série bez výhry se tím natáhla na čtyři zápasy. Vše tedy zatím napovídá tomu, že do Serie B spadne trio Pescara, Palermo a právě Crotone. Nicméně zázraky se občas stávají, tak nepředbíhejme...

Oproti Crotone je Empoli ve výborné formě. Jenom od prosince získalo velice solidních jedenáct bodů! V podstatě jakoby si Azzurri uvědomili, že jsou v sestupovém nebezpečí, "sešlápli plyn" a rázem mají na sedmnáctém místě jedenáctibodový náskok. K tomu navíc zpevnili obranu a neinkasují. Za posledních šest kol inkasovali pouze z kopaček patřícím hráčům Atalanty Bergamo.

Vzájemné duely těchto soupeřů jsou charakteristické domácí neporazitelností. Crotone se na stadionu Carla Castellaniho nepodařilo nikdy zvítězit a stejně tak tomu je i naopak.

Crotone hlásí pouze jednu absenci, je jí Tonev, zatímco na druhé straně je situace o poznání horší. Kouč Martusciello bude postrádat tvůrce hry Saponaru a to je velké oslabení. Zraněný je i Laurini a Barba a duo Pasual, Tello je v trestu.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Rosi, Ceccherini, Ferrari, Sampirisi - Rohden, Barberis, Crisetig - Palladino, Trotta, Falcinelli
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Veseli, Bellusci, Costa, Di Marco - Krunič, Dioussé, Croce - Pucciarelli - Maccarone, Mčedlidze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.05 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Città di Palermo  (neděle 20:45)
Souboj Davida s Goliášem, tak by se dal charakterizovat duel mezi Neapolí a Palermem. Zatímco domácí se vezou na vítězné vlně, hosté polykají jednu porážku za druhou. A tak Maurizio Zamparini střídá jednoho trenéra za druhým. Dalším na řadě je Diego López.

Palermo po dalším nezdaru opět odvolalo trenéra a Eugenia Coriniho tentokrát nahradí Diego López. Víc snad netřeba k tomu dodávat. A jak dlouho si López na sicilské lavičce posedí?To nikdo neví. Jisté je, že Palermo potřebuje vítězit, neboť jeho situace v tabulce je kritická. Pouhých deset získaných bodů a ohromná jedenáctibodová ztráta na sedmnácté Empoli, to jsou více než chmurné vyhlídky.

Patnáct soutěžních zápasů v řadě bez porážky, to je aktuální úctyhodná série Neapole. Parthenopei nabrali na neskutečných obrátkách a uzurpovali si ve svůj prospěch aktuální třetí pozici, na které mají před Laziem již čtyřbodový náskok. V lize naposledy vyhráli na půdě AC Milán, v týdnu pak udolali Fiorentinu, aby si zajistili postup do dalšího kola Coppa Italia.

Domácí budou pochopitelně v zápase s Palermem velkým favoritem. Koneckonců nic jiného, než vítězství, se od nich ani nečeká. Sicilané sice před dvěma roky Neapol porazili, ale jinak mají výrazně zápornou vzájemnou bilanci. Neapol si s Palermem bez problémů poradila i v prvním zápase této sezony, na stadionu Renza Barbery zvítězila hladce 3:0.

Za dobrou formou Neapole je také stav kádru, až na Chirichese jsou Sarrimu všichni k dispozici. Palermo se tímto chlubit nemůže, na marodce zůstávají Sallai, Rajkovič a Silva a Gazzi si pro změnu odpykává karetní trest.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Maksimovič, Ghoulam - Zielinski, Jorginho, Hamšík - Callejón, Mertens, Insigne
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Posavec - Rispoli, Goldaniga, González, Pezzella - Henrique, Jajalo, Čočev - Embalo, Néstorovski, Trajkovski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Chievo Verona  (sobota 18:00)
Lazio Řím v minulém kole narazilo na tvrdou realitu jménem Juventus Turín, z čehož se bude chtít vyléčit v dalším kole. V rámci 22. kola doma přivítá trápící se Chievo Verona, které bojuje o střed tabulky. A v poslední době se mu vůbec nedaří.

Lazio ještě před minulým kolem plánovalo pozměnit zavedený pořádek na čele Serie A, když hrálo s Juventusem Turín. Jeho případný skalp by znamenal mnohé a něco málo napověděl o rovnováze sil. Jenže Juventus potvrdil svou sílu a s Laziem si poradil rozdílem dvou branek. Zásahy Paula Dybaly s Gonzalem Higuaínem tak uťali naděje Lazia na překonání starého velikána a rovněž znamenaly konec jeho dobré série.

Teď se Lazio vrací s pokusem o comeback na vlastní půdě. V prostorách Stadio Olimpico totiž uvítá Chievo Verona, které má s porážkami v poslední době zkušeností více než dost. Aktuálně sídlí Lazio na čtvrtém místě Serie A a na třetí místo, které znamená předkolo Ligy mistrů, ztrácí čtyři body. I když se Ligy mistrů nevzdává, ne každý mu v tomto boji oproti ostatním týmům věří.

Jedním takovým je Giorgio Frezzolini, který v minulosti hrál za Lazio i za Chievo. Před utkáním podotkl: "Lazio nemá na dlouhodobý úspěch v Evropě moc široký ani kvalitní kádr. Má trenéra, který se sice rychle učí a je zajímavý, ale na Ligu mistrů to nestačí. Po této sezoně si jej představuji spíše na příčkách pro Evropskou ligu. Jsem si ale jist, že se z minulého kola dostane rychle a proti Chievu si poradí bez větších potíží. Rozdíl v kvalitě obou týmů je nepřehlédnutelný," míní Frezzolini.

Chievo od sedmnáctého kola ztratilo kouzlo a posledních pět utkání ve všech soutěžích dohromady prohrálo. Negativní trend by chtělo zlepšit proti Laziu, ale na jeho půdě mu to moc nejde. To dokazují i pouhé čtyři výhry proti Laziu ve Věčném městě od roku za uplynulých 15 let! A obrana, kterou se ještě nedávno Mussi Volanti pyšnili, se stává jejich největší slabinou. Za poslední dva duely dostalo Chievo už šest branek! V minulém kole dostali tři od Fiorentiny, na což veterán Sergio Pellissier nezapomněl.

"Proti Viole jsme odehráli hodně smutné utkání a ten výsledek je pro nás přímo katastrofou. Nechápu, jak jsme mohli prohrát o tři góly. Nic se nám nedařilo a naše hra nefungovala. Jisté ale je, že musíme na tuto porážku co nejdřív zareagovat a zlepšit své postavení v tabulce. S takovou bychom brzy bojovali o holý život v první lize. Víme, že Lazio bude hodně silným soupeřem a kvalitativně nás převyšuje, ale musíme pro výhru udělat maximum," ví kanonýr Pellissier.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Basta, de Vrij, Hoedt, Radu - Milinković-Savić, Biglia, Parolo - Felipe Anderson, Djordjević, Lulić
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Gamberini, Dainelli, Gobbi - Castro, Radovanović, Hetemaj - Birsa, De Guzman - Inglese
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.20 - 7.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Delfino Pescara  (sobota 20:45)
Pescara se propadá stále níž a v tuto chvíli již na svých bedrech nese tíhu všech zbylých účastníků soutěže, kteří na ni shlížejí. O víkendu ji navíc čeká nebezpečný výlet na San Siro, které se proměnilo v těžko dobytnou pevnost.

Inter Milán začíná znovu ukazovat svou sílu. Po delší odmlce a experimentu zvaném Frank de Boer se kormidla ujal lodivod Stefano Pioli a svou bárku pozvolna mění v bezchybně plující tanker, který možná postrádá luxusní znaky hvězdami nabitých kádrů, ale pod Piolim se mu daří pravidelně vyhrávat zápasy. Často silou, rozdílem jedné branky, ale přesto vyhrávat. S velkými plány movitých majitelů se dá předpokládat, že při udržení současného kurzu čeká Nerazzurri velkolepá budoucnost.

Ale držme se přítomnosti. Ani ta není špatná, neboť se Inter znovu vrací k výhrám a stoupá tabulkou. Vyšplhal už na 5. příčku a na kontě má solidních 39 bodů. Především ale na jeho hře můžeme pozorovat jasné znaky zlepšení, jednoduché hry a smrtících útočníků v čele s duem Icardi - Perišić. Inter ještě čekají náročné zápasy s přímými konkurenty v boji o evropské poháry, ale utkání proti menším celkům zvládá. Naposledy to bylo vidět v Palermu, kdy dohrál do vítězného konce utkání i přes vlastní oslabení.

Za posledních deset soutěžních duelů tak devět vyhrál a práci trenéra Pioliho chválí i jeho kolega z branže, kterým je uznávaný stratég Cesare Prandelli. V rozhovoru pro SportItalia zmínil: "Pioli je vždycky skvěle připravený a stejně tak připravuje pečlivě i svůj tým. Každý přesně ví, co se od něj očekává, jak má reagovat. Dobře studuje svého protivníka a umí využít jeho slabin. Především ale hráče neustále žene do útoku, čímž vytváří na soupeře neustálý tlak," chválí někdejší trenér Fiorentiny či reprezentace.

Od doby, co se Inter s Pescarou utkal poprvé, ani jednou neprohrál. Jeho skóre zatím činí 7:1 a ve všech třech příležitost bral body právě milánský velkoklub. Pescara by ráda konečně poprvé obrala Inter alespoň o nějaké body, jenže při současném stavu se jí to bude dělat jen těžko. Z posledních deseti soutěžních duelů osmkrát prohrála a nachází se na samém dně ligové tabulky s devíti body po 21 kolech. V minulém kole jí tři góly nastřílelo Sassuolo.

Přesto je trenér Massimo Oddo odhodlán udělat maximum: "Musíme se každý maximálně soustředit a nevzdávat se. Teď jsme přivedli pár posil a o některé ještě usilujeme. Nechci to přivolávat, ale ujišťuji fanoušky, že bych zůstal v Pescaře i v případě sestupu. Miluji to tady a to mne žene kupředu, abych se snažil potěšit fanoušky i hráče dobrými výsledky," dodává někdejší hráč.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Murillo, Medel, Santon - Brozović, Gagliardini - Perišić, Joao Mario, Candreva - Icardi
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Fornasier, Stendardo, Coda - Crescenzi, Verre, Bruno, Memushaj, Biraghi - Cerri, Bahebeck
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.50 - 12.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC20160442:1648
2.AS Řím21152442:1847
3.SSC Neapol21135347:2444
4.SS Lazio21124535:2440
5.Inter Milán21123634:2339
6.Atalanta Bergamo21122733:2438
7.AC Milán20114531:2437
8.ACF Fiorentina2096533:2533
9.Turín FC2186738:3130
10.Bologna FC2075820:2526
11.Cagliari Calcio21821131:4526
12.Udinese Calcio21741025:2825
13.Chievo Verona21741021:3025
14.US Sassuolo21731131:3524
15.Janov CFC2166924:2924
16.UC Sampdoria2166922:2724
17.Empoli FC21561012:2621
18.FC Crotone20241416:3610
19.Città di Palermo21241517:4110
20.Delfino Pescara20161316:399

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (589)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele