Serie A - preview 22. kola

05.02.2012, 08:36
Previews
Nálož hned devíti zápasů nabízí dnešní program italské nejvyšší soutěže. Vše otevře souboj Janova s Laziem, vedoucí Juventus pak bude držet svůj náskok v čele v zápase proti Sieně, zatímco druhý Milán přivítá silnou Neapol. Druhým šlágrem kola by pak mělo být klání mezi AS Řím a Interem, zajímavé konfrontace pak slibují například zápasy ve Florencii či Palermu...
Janov CFC - SS Lazio  (neděle 12:30)
Hodně zajímavý duel nabídne stadion Luigi Ferraris v Janově, kde domácí FC přivítá o špici hrající Lazio. Oba týmy v minulém kole zabodovaly, Grifové přestříleli Neapol a Lazio porazilo úřadujícího mistra z Milána.

Velké vítězství a zejména odplata za šestigólový debakl se v minulém zápase povedl Janovu. Grifové porazili Neapol 3:2, ale vzhledem k tomu, že v průběhu zápasu vedli už o tři branky, se v závěru ještě pořádně nadřeli. Nicméně tři body zůstaly v Janově a to je nejdůležitější. Domácí zároveň výhrou odčinili předchozí dvě porážky. Nyní je čeká další pohárový aspirant a sice Lazio. Dobrou zpravou pro Grify bude, že bude k dispozici stejný tým jako proti Neapoli.

"Zatím jsme nebyli schopni hrát se stejnou sestavou dva zápasy po sobě kvůli zranění, či suspendaci. Ale neděle bude výjimkou," prohlásil trenér Pasquale Marino.

Spokojeni mohou být po minulém kole i fanoušci Biancocelesti. Lazio totiž rovněž naplno bodovalo, doma porazilo AC Milán a stalo se tak po dlouhých letech. "Výhra proti Milánu byla důležitá pro naše pořadí, ale zároveň je to pro nás velká vzpruha. Porazit nejlepší tým pomáhá udržet morálku, nicméně ještě je před námi dlouhá cesta," rozpovídal se kapitán Lazia Tommaso Rocchi. Na výhru 2:0 budou chtít Rejovi svěřenci navázat v Janově, kde je čeká bouřlivé prostředí. Lazio má navíc svému soupeři co oplácet, v prvním zápase s ním prohrálo doma 1:2.

Trenér Pasquale Marino nebude moci postavit Morettiho, Rossiho, Velosa, Antonelliho a Bova, ovšem jak sám prohlásil, sestava zůstane stejná jako v zápase proti Neapoli. Zraněné počítá také Edy Reja, Lazio nebude moci využít služeb Brocchiho, Kozáka, Makinwy, Alfara, Cany, Mauriho a Diase.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Granqvist, Kaladze, Constant - Jankovič, Kucka, Biondini, Sculli - Gilardino, Palacio
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
F.Marchetti - Konko, Biava, Diakité, Radu - Gonzalez, Ledesma, Lulič - Hernanes - Klose, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Na horké sicilské půdě se v zápase proti Palermu představí Atalanta. Hostující celek v minulém kole nenastoupil a o to větší chuť a sílu bude mít proti Palermu. Svěřenci trenéra Muttiho by rádi navázali na parádní představení proti Interu.

Úchvatný zápas odehráli fotbalisté Palerma na půdě Interu Milán. Na stadionu Giuseppe Meazzy padlo osm branek, čtyři vstřelil Diego Milito a tři na straně Palerma Fabrizio Miccoli. Palermo bylo s bodem za remízu 4:4 spokojeno a to i navzdory faktu, že vedlo v zápase 2:1. "Byl to pro nás skvelý výsledek. Hrajeme venku lépe, než tomu bylo v předešlých zápasech, na San Siru to bylo zcela zřejmé. Nyní musíme v těchto představení pokračovat a celkově zlepšit naše výsledky," prohlásil po utkání autor hattricku Fabrizio Miccoli. Sicilané tak nadále mají šanci dostat se do pohárové Evropy, ovšem právě na Inter ztracejí osm bodů.

Dařilo se i Atalantě. Hosté naposledy přivezli všechny tři body ze hřiště Ceseny, ale během týdne nemohli odehrát další kolo proti Janovu, na vině bylo arktické počasí. "Mí hráči chtěli hrát, ale rozhodčí udělal správné rozhodnutí. Takto jsme mohli kvůli ledovým podmínkám na hřišti riskovat zranění hráčů," souhlasil s odložením zápasu trenér Atalanty Stefano Colantuono. Bergamský celek má na svém kontě třiadvacet bodů, což znamená sedmibodový náskok před osmnáctým Lecce a jedno utkání k dobru.

Palermo bude muset oželit starty Hernandeze, Migliaccia, Della Roccy a Bačinoviče. Na straně Atalanty je pak situace stejná, vedle vykartovaného útočníka Denise nenastoupí zranění Frezzolini, Bellini a Capelli.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pisano, Silvestre, Mantovani, Balzaretti - Barreto, Donati, Bertolo - Zahavi - Miccoli, Budan
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Lucchini, Stendardo, Peluso - Schelotto, Carmona, Cigarini, Moralez - Tiribocchi - Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.35 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Bologna FC  (neděle 15:00)
Záchranářský duel mezi sebou sehrají fotbalisté Lecce a Boloni. Domácí z posledních čtyř zápasů jen jednou prohráli a sbírat body chtějí i v tomto utkání. Boloňa je prozměnu čtyři kola neporažena a také ona cestuje na Via del Mare s cílem bodovat.

Lecce po premiérové domácí výhře nad Interem Milán (1:0) nedokázalo bodovat na půdě dalšího silného celku Udinese a v tabulce nadále zůstává v sestupové oblasti. Cosmiho svěřenci ještě dokázali zareagovat na Pazienzovu trefu, když vyrovnal Di Michele, ovšem na branku Di Nataleho už nedokázal nikdo odpovědět a Lecce tak prohrálo 1:2. "Udělali jsme příliš mnoho chyb a to nás stálo draho. Nechtěli jsme ukázat, jak moc chceme získat dobrý výsledek, místo toho jsme čekali na Udinese, až nás potrestá. Nesmíme dopustit, aby se něco podobného odehrálo i proti Boloni," prohlásil zklamaný Serse Cosmi. Domácí už letos Boloňu dokázali porazit, na jejím hřišti ve třetím kole zvítězili 2:0.

Ovšem tehdy to byla úplně jiná Boloňa, než jaká se prezentovala v posledním utkání proti římskému AS. Svěřenci trenéra Pioliho chytli nový dech, zejména střelec Di Vaio. Neprohráli už čtyři zápasy v řadě a zatím se nadále drží mimo sestupové příčky.

"Musím ocenit své muže. Hráli jsme proti silnému Římu a bojovali od začátku do konce. S ohledem na výkon a obětování jsme si bod zasloužili. S tímto přístupem si jsem jistý, že splníme náš cíl, ale musíme zůstat nohama na zemi," nechal se slyšet evidentně spokojený Stefano Pioli. Boloňa teď nastoupí na Via del Mare proti Lecce, se kterým první zápas prohrála. Zápas je pochopitelně velmi důležitý zhlediska záchrany, Boloňa má nad svým soupeřem pětibodový náskok.

Domácím bude chybět trojice Falcone, Julio Sergio a Esposito. Stejný počet absentuje i v táboře hostí, mimo jsou Kone, Loria a Pulzetti.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Miglionico, Tomovič - Cuadrado, Giacomazzi, Blasi, Delvecchio, Brivio - Muriel, Di Michele
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Crespo, Perez, Mudingayi, Morleo - Ramirez, Diamanti - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Novara Calcio - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Novara pod novým trenérem Emilianem Mondonicem se pokusí zlomit výsledkové prokletí proti Cagliari, které je naopak po výhře nad AS Řím ve velké pohodě. Novaře hrozí velmi vážně sestup, a proto je otázka tří bodů pro ní nesmírně důležitá.

Ani tentokrát to nevyšlo, byť byla Novara proti Chievu lepším týmem. Nováček Calcia doma nestačil v důležitém utkání na veronský celek 1:2 a ještě více si zkomplikoval už to složitou situaci v tabulce. Novara je nadále beznadějně poslední a na sedmnáctou Sienu ztrácí už sedm bodů.

"Proti Chievu jsem viděl tým, který má na to hrát Serii A. Neviděl jsem tým, který by byl horší, viděl jsem tým, který bojuje a má kvalitu. Věřím, že se tento tým zachrání," ocenil výkon mužstva nový trenér Emiliano Mondonico. Jeho tým se opět představí doma, soupeřem bude Cagliari. První zápas obou soupeřů skončil těsným vítězstvím Sardiňanů 2:1.

Opačně si vedlo v minulém kole Cagliari, to doma v krásném utkání přehrálo AS Řím 4:2 a pojistilo si postavení ve středu ligové tabulky. "Proti Římu jsme v každé řadě odehráli skvělý zápas. Ale nesmíme se nechat unést, musíme se teď soustředit na další zápas proti Novaře," krotí přílišnou eufórii útočník Thiago Ribeiro. Cagliari z pěti posledních kol prohrálo jediné a to proti milánskému AC.

Nováček se bude muset obejít bez Cosera, Marianiniho, Morimota a Ludiho. Vykartovaný je Ranovanovič. Beze ztrát se neobejde ani Cagliari, kouč Ballardini nebude mít k dispozici Sampaia, Neného, Erikssona a suspendovaného Cossua.
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Lisuzzo, Rinaudo, Paci - Morganella, Porcari, Pesce, Rigoni, Gemiti - Mascara, Caracciolo
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Conti, Nainggolan - Ekdal - Pinilla, Thiago Ribeiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.15 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Řím - Inter Milán  (neděle 15:00)
Domácí AS mělo, stejně jako hostující Inter, přes celou zimu téměř oslňující formu. Oba týmy ale jakoby zpomalily v rychlosti, kterou kráčely za Scudettem. Nyní nastává souboj, který může mít pouze jednoho vítěze.

V letech 2004 - 2010 byly oba týmy jasnými vládci Coppa Italia. Pětkrát ze šesti finálových klání se v něm setkaly právě tyto dva tábory. Se střídajícím se úspěchem na jedné či druhé straně, byla celá Itálie svědkem napínavých duelů. Oba týmy ale pro tuto sezonu své účinkování v domácím poháru ukončily. Kopačkami neapolských hráčů skončila vítězná osmizápasová série 'Nerazzurri', poté následovala šokující prohra s Lecce a smolný týden zakončil pouhý bod z jinak krásného zápasu s Palermem.

Řím měl za sebou pět vyhraných zápasů v řadě, poté se ale zranil nejlepší útočník týmu, italský Argentinec Daniel Pablo Osvaldo a jeho absence je na hře AS velmi znát. Týmu chybí hráč schopný zakončit a zatím není v silách ostatních hráčů 'Giallorossi' jej plnohodnotně zastoupit.

Vysoká porážka od Juventusu právě v rámci Coppa Italia znamenala rychlý konec ambiciózního celku, následovala remíza s Bolognou a prohra s Cagliari. K tomuto utkání, jež o dvě branky prohráli právě římští 'Vlci', se vrací také jejich trenér, Španěl Luis Enrique.

"Byl jsem smutný z průběhu zápasu. Dvacet minut jsme hráli výborně, dalších dvacet to byla patetická snaha." Claudio Ranieri, jeho protějšek na lavičce Interu, vzpomíná na nervydrásající klání s Palermem následovně: "Byl to úžasný, velkolepý zápas. A chci poděkovat všem těm, kdo se zasloužili a tak krásné chvíle."

Mrazivé počasí se postaralo také o posunutí času utkání, hráči tedy vyběhnou na trávník Stadio Olimpico až v neděli, ve tři hodiny odpoledne. Domácí 'La Magica' bude notně posílena o návrat Daniele De Rossiho, mimo hru je ale nadále například stoper Burdisso, obránce Cassetti nebo již zmíněný Osvaldo. Inter se bude muset obejít bez služeb Faraoniho, Stankoviče, Forlána nebo Sneijdera.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, Juan, Heinze, Taddei - Gago, De Rossi, Pjanič - Totti - Borini, Lamela
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Zanetti, Palombo, Cambiasso, Obi - Pazzini, Milito
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Dalším tahákem kola bude rovněž utkání milánského AC s Neapolí. Rossoneri v minulém kole zaváhali a jejich ztráta na první místo může vzrůst. Ztratila i Neapol, té se už velmi výrazně vzdálili evropské poháry.

Po dlouhých letech nestačil AC Milán na Olympijském stadionu na Lazio a po porážce 0:2 odmítl dočasné vedení v tabulce. Prvnímu Juventusu tak zůstal jednobodový náskok, navíc s jedním zápasem k dobru. Svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho teď přivítají silného soupeře - Neapol. Ve třetím kole na San Paolo je Azzurri porazili 3:1 a i v odvetě na San Siru se očekává těžký zápas.

Neapol se v minulém kole opět trápila a po bezbrankové remíze s o záchranu hrající Cesenou už ztrácí na evropské poháry šest bodů. Napolitáni měli v zápase jasnou převahu, jenže nedokázali využit velkého množství šancí, které měli a v nastaveném čase jim neuznal regulérní branku hlavní sudí. Hosté tak nedokázali vyhrát čtyři kola v řadě, naposledy slavili vítězství na půdě Palerma 3:1, stalo se tak počátkem ledna.

Jak už bylo řečeno, Neapol vyhrála první zápas na San Paolo 3:1 a doma za posledních dvanáct let s milánským AC jen jednou prohrála.

Jedním z důvodů počínání na přestupovém trhu je rozsáhlá marodka, která se domácím stále neuprazdňuje. I nadále budou scházet Boateng, Flamini, Cassano, Yepes, Aquilani, Gattuso, Pato, Merkel, Strasser a čerstvě i stoper Nesta. Dá se tedy předpokládat, že by během zápasu mohli nastoupit příchozí Mesbah či útočník Maxi Lopéz, jenž v dresu AC debutoval právě při prohraném zápase na Laziu. Neapol je na tom zcela opačně, na San Siru bude mít kompletní kádr.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini - Emanuelson, Ambrosini, Nocerino - Seedorf - Robinho, Ibrahimovič
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Dzemaili, Dossena - Lavezzi, Hamšík - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.50 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Parma FC  (neděle 15:00)
Oslavenec Sergio Pellissier bude chtít pokračovat v nastoleném trendu a ukázat fanouškům i odborníkům, že do starého železa rozhodně ještě nepatří. Zasadí nějaký úder Parmě?

Domácí sahají po rekordním šestém vítězství před zraky vlastních fanoušků. K tomu ale potřebují Pellissierovy branky a štěstí - od posledního utkání s Novarou měli pouhé dva dny na odpočinek a relaxaci, což by mohlo být velkou slabinou. Právě Sergio Pellissier má za sebou velký milník, proti Novaře pomohl týmu ke třem bodům, které se mohou ukázat jako velmi cenné. Navíc vstřelil svůj stý gól v dresu Chieva, což je na provinční klub skvělá bilance. A fanoušci veronského týmu jsou mu za to náležitě vděčni.

V dresu domácích nejspíš nenastoupí Dario Dainelli, Marcos Ariel De Paula, ohrožen je také start Rigoniho. Tyto dva týmy nepojí jen láska ke stejným barvám, ale mají podobné statistiky. Oba hrály dvacet zápasů, z toho oba kluby šest vyhrály, stejný počet klání skončilo remízou a osm zápasů oba celky prohrály.

Tabulka vypadá lépe pro domácí Chievo, které je momentálně desáté, Parma až třináctá. Dalším, téměř matematicky stejným faktorem, je forma obou celků na domácí půdě. Z deseti zápasů jich oba týmy vyhrály pět, tři skončily remízou, dvakrát odešly poraženy.

Parma má zápas k dobru, což může být velkou výhodou při závěrečném účtování. Hosté se budou snažit připravit na duel co nejlépe, s vědomím, že případná prohra by jim více než zkomplikovala cestu vzhůru. V dosavadních zápasech těchto dvou týmů zatím Parma šestkrát vyhrála, zrodilo se také šest remíz, o jedno číslo menší je počet výher domácího Chieva.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Andreolli, Cesar, Jokič - Luciano, Bradley, Sammarco - Théréau - Paloschi, Pellissier
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Paletta, Lucarelli, Zaccardo - Valiani, Galloppa, Morrone, Gobbi - Biabiany, Giovinco, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - AC Siena  (neděle 15:00)
Když se naposledy střetly tyto dva kluby, z třígólového vedení Juventusu se zrodila překvapivá remíza, která přinesla Sieně její první bodový zisk na stadionu 'Juve' v historii. Jak dopadne dnešní klání?

Dvě branky Alessandra Del Piera a jedna od Candrevy posunuly Juventus k jasnému vítězství už po deseti minutách. Po závěrečném hvizdu sudího svítil na tabuli nerozhodný stav 3:3. Dva góly Ghezzala, jeden zaznamenal Massimo Maccarone. Pro dobro fotbalu, čeká nás podobně napínavý výsledek?

Nyní je to ale jiná Siena, jiný Juventus. Lídr soutěže, neohroženě kráčející pod taktovkou mladého génia Conteho. Alessandrem Del Pierem měla 'Stará dáma' srdce, s příchodem Andrey Pirla získala také mozek. Správný mix mládí a zkušeností, opírající se o individuální výkony i 'černou' práci nyní udává tempo a vyvíjí tlak na své soupeře.

Při již zmíněném utkání z roku 2010 figurovali na soupisce trenéra Zaccheroniho pouze tři hráči, kteří jsou také součástí Conteho soukolí - Del Piero, Marchisio a De Ceglie. Teď je 'Juve' první s bodovým náskokem před AC Milán a má navíc jeden zápas k dobru.

Siena i Juventus měly své minulé zápasy odloženy kvůli velmi špatným povětrnostním podmínkám, Itálii poslední dobou sužuje sněhová kalamita, zabraňující jakékoli pohledné a kombinační hře. Conte má zásluhu na tom, že Siena postoupila do první ligy, a tak má výhodu detailních znalostí týmu.

Je pravděpodobné, že v základní jedenáctce Juventusu uvidíme Mirka Vučiniče a Giorgia Chielliniho, za Sienu by měli nastoupit například skvěle chytající Pegolo a mladík Destro.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Vidal, Pirlo, Marchisio - Pepe, Matri, Vučinič
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Angelo, Vergassola, Gazzi, Brienza - Destro, Calaiò
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.27 - 5.10 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Fiorentině se začíná zlepšovat souhra i koncovka, nově koupené posily zatím zapadají do taktických pokynů trenéra Rossiho a mohly by týmu pomoci do pohárové Evropy. Proti je ale silné Udinese.

Udinese hájí třetí místo, navíc svými výkony zlehka přitěžuje život hráčům i fanouškům milánského AC, a tak není divu, že chce další body. Fiorentina působí velmi křehce, na druhou stranu už si dokázala poradit i s mnohem věhlasnějšími týmy. Navíc se do týmu vracejí velká jména minulosti, jmenujme alespoň útočníka Amauriho, mezi dalšími posilami figurují záložník Ruben Oliveira nebo mladý dánský útočník Kenneth Zohore.

Na stadionu Artemia Franchiho se hostům s pruhovanými dresy nedaří, skóre mají negativní (5:13), což vzhledem k aktivní hře i střelecké potenci Di Nataleho a spol. není vůbec příjemné. Tým trenéra Guidolína je ale odhodlaný přivézt tři body zpět.

Domácí měli dlouhý odpočinek, tak jako většina zápasů byl i ten jejich odložen, důvodem opět sněhové přívaly, znemožňující jakýkoli smysluplný pohyb po trávníku. Mezi zraněnými za domácí nalezneme především obránce Pera Kroldrupa, který je vyřazen na delší dobu.

Udinese má s marody či jinak absentujícími hráči mnohem větší problémy. Mimo hru jsou například Fabbrini, Coda, Barreto nebo Pinzi. Posílením je určitě předčasný návrat Mehdi Benatii, opory základní formace 'Friuliani', který ještě nedávno reprezentoval svou zemi na Africkém poháru národů. V útoku by měl nastoupit opět nesmrtelný Antonio Di Natale, podporovaný nejspíš Floro Floresem.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruč - Gamberini, Natali, Nastašič - Cassani, Behrami, Montolivo, Salifu, Pasqual - Amauri, Jovetič
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Domizzi, Ferronetti - Basta, Isla, Pazienza, Fernandes, Armero - Abdi - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.15 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC20128033:1344
2.AC Milán21134443:1943
3.Udinese Calcio21125431:1741
4.SS Lazio21116432:1939
5.Inter Milán21113734:2536
6.AS Řím2094731:2531
7.SSC Neapol2179536:2430
8.Città di Palermo2184930:3128
9.Janov CFC2083928:3627
10.Chievo Verona2176818:2627
11.Cagliari Calcio2168720:2326
12.ACF Fiorentina2067720:1725
13.Parma FC2066825:3324
14.Atalanta BC2078524:2523
15.Calcio Catania1958622:2823
16.Bologna FC2056918:2621
17.AC Siena2047921:2219
18.US Lecce21441322:3816
19.AC Cesena21441313:3116
20.Novara Calcio21261319:4212
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci
Zbývající zápasy
04.02. 15:00AC Cesena - Calcio Catania (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (603)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele